NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 dec 2011, 15:08

Vidim mnogi se pitaju hoce li CP3 potpisati produzenje ugovora...Ovim trejdom on je prihvatio opciju kojom najmanje 2god ostaje u Clippersima(a sumnjam da ce otici i poslije te 2god).Trejd nikako nije los za njih,jer su potencijalno najjaca ekipa na zapadu,automatski kontender(ako se sve poslozi kako se ocekuje) te nemaju potrebu cekati neke buduce draftove i uvijek biti neka ekipa koja ce slijedece godine biti jos bolja... Oni su SAD tu,nema slijedece godine :!: :!: Takodje,vecina vas pise da imaju puno playmakera...Ja ne bih rekao da je to tako,jer su to igraci koji su zarobljeni u tijelu play-a,a ustvari su bekovi suteri(Foye) ili je pokusavano praviti od njih play-a(Mo Williams),a ustvari je bek suter i on...Znaci ostaje nam CP3,Bledsoe i Billups....Prva dvojica to i jesu,naravno kao i Billups,mada vec mnogi strucnjaci govore da on zbog svoje gradje i godina bi trebao i mogao preci na 'dvojku',gdje ne bi trosio snagu na cuvanje mnogih pick 'n' roll-ova,te bi njegove suterske mogucnosti dosle do izrazaja....Svakako da ova situacija sa bekovima nija najsjajnija(pored toga sto otvara mogucnosti za brojna mixanja)jer su gotovo svi undersized,ali treba imati na umu da Clippersi imaju jos 14mil cap prostora.... ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 dec 2011, 15:43

NEZALAGANJE je napisao/la:Vidim mnogi se pitaju hoce li CP3 potpisati produzenje ugovora...Ovim trejdom on je prihvatio opciju kojom najmanje 2god ostaje u Clippersima(a sumnjam da ce otici i poslije te 2god).Trejd nikako nije los za njih,jer su potencijalno najjaca ekipa na zapadu,automatski kontender(ako se sve poslozi kako se ocekuje) te nemaju potrebu cekati neke buduce draftove i uvijek biti neka ekipa koja ce slijedece godine biti jos bolja... Oni su SAD tu,nema slijedece godine :!: :!: Takodje,vecina vas pise da imaju puno playmakera...Ja ne bih rekao da je to tako,jer su to igraci koji su zarobljeni u tijelu play-a,a ustvari su bekovi suteri(Foye) ili je pokusavano praviti od njih play-a(Mo Williams),a ustvari je bek suter i on...Znaci ostaje nam CP3,Bledsoe i Billups....Prva dvojica to i jesu,naravno kao i Billups,mada vec mnogi strucnjaci govore da on zbog svoje gradje i godina bi trebao i mogao preci na 'dvojku',gdje ne bi trosio snagu na cuvanje mnogih pick 'n' roll-ova,te bi njegove suterske mogucnosti dosle do izrazaja....Svakako da ova situacija sa bekovima nija najsjajnija(pored toga sto otvara mogucnosti za brojna mixanja)jer su gotovo svi undersized,ali treba imati na umu da Clippersi imaju jos 14mil cap prostora.... ;)
Lijepo si to sve rekao, plus da ponude Mo-a, da ponude Bledsoa, da ponude Gomeza, mogu dobiti jako dobre trejdove za ove igrace, plus ostaje mogucnost amnestiranja jednog od ovih (Moa). Mnogo opcija je otvoreno u LAC, ali samo je jedna opcija zatvorena, DA SU POGRIJESILI. Ovdje nema razmisljanja, ovdje nama kalkulisanja, s CP3 se nikako ne moze pogrijesiti. Takodjer i ja mislim da ce C. Billups biti dvojka i da ce imati dosta suteva po mecu, jer ima predobar sut, a Paul je tu da kreira nesto za Billupsa. Po prvi put u karijeri cini se Billups ce moci cekati da mu neko kreira sut.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 dec 2011, 15:52

BIHfan je napisao/la:Kad Gordon sledece godine bude free agent, eto njega u Bullse nadam se. :mrgreen:

a mozda dodje nazad u LA :D

sve u svemu trade ima i pozitive i negative u sebi zavisi kako ko gleda

sve ovo izgleda dobro na papiru al vidjecemo hemiju jos sad pogotovo nakon ovog katanca

kao sto je @magica rekao ujutro uz kafu odes na nba.com a ono tamo od top10 6 iz Cippersa
Thomas Müller - Fußballgott

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 dec 2011, 15:55

Ja ne znam sta ceka Washington da amnestira Rasharda, sta ceka GSW sa Biedrinsom, Philla sa Brandom, Netsi sa Outlowom? Nmg da vjerujem da ovi klubovi ce sa ovim ugovorima u sezonu, jer do 16 je rok za amnestiranje igraca :o . Meni je zao Barona, napravio je dosta stvari za kratko vrijeme u Clevelandu, ali nadam se da ce negdje u nekog contendera (osimc Miamia naravno :D ). Rodjen si za NYK Barone, idi tamo i trci i sutaj koliko ti volja i bacaj lopte Melu i Statu, ne brini za odbranu i uklopit ces se 100%.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 dec 2011, 16:02

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Vidim mnogi se pitaju hoce li CP3 potpisati produzenje ugovora...Ovim trejdom on je prihvatio opciju kojom najmanje 2god ostaje u Clippersima(a sumnjam da ce otici i poslije te 2god).Trejd nikako nije los za njih,jer su potencijalno najjaca ekipa na zapadu,automatski kontender(ako se sve poslozi kako se ocekuje) te nemaju potrebu cekati neke buduce draftove i uvijek biti neka ekipa koja ce slijedece godine biti jos bolja... Oni su SAD tu,nema slijedece godine :!: :!: Takodje,vecina vas pise da imaju puno playmakera...Ja ne bih rekao da je to tako,jer su to igraci koji su zarobljeni u tijelu play-a,a ustvari su bekovi suteri(Foye) ili je pokusavano praviti od njih play-a(Mo Williams),a ustvari je bek suter i on...Znaci ostaje nam CP3,Bledsoe i Billups....Prva dvojica to i jesu,naravno kao i Billups,mada vec mnogi strucnjaci govore da on zbog svoje gradje i godina bi trebao i mogao preci na 'dvojku',gdje ne bi trosio snagu na cuvanje mnogih pick 'n' roll-ova,te bi njegove suterske mogucnosti dosle do izrazaja....Svakako da ova situacija sa bekovima nija najsjajnija(pored toga sto otvara mogucnosti za brojna mixanja)jer su gotovo svi undersized,ali treba imati na umu da Clippersi imaju jos 14mil cap prostora.... ;)
Lijepo si to sve rekao, plus da ponude Mo-a, da ponude Bledsoa, da ponude Gomeza, mogu dobiti jako dobre trejdove za ove igrace, plus ostaje mogucnost amnestiranja jednog od ovih (Moa). Mnogo opcija je otvoreno u LAC, ali samo je jedna opcija zatvorena, DA SU POGRIJESILI. Ovdje nema razmisljanja, ovdje nama kalkulisanja, s CP3 se nikako ne moze pogrijesiti. Takodjer i ja mislim da ce C. Billups biti dvojka i da ce imati dosta suteva po mecu, jer ima predobar sut, a Paul je tu da kreira nesto za Billupsa. Po prvi put u karijeri cini se Billups ce moci cekati da mu neko kreira sut.
Ma nema dileme uopste @adriano da je ovo fantastican potez,a ti i ja smo vec i ranije pisali o ovome...Na kraju krajeva,ako im to i ne odgovara,imaju prostora da dovedu koga hoce.... Ja evo jedva cekam da ih vidim,jer drugu utakmicu moja ekipa igra protiv njih i mislim da ce nam oni biti pravi test koliko i sta mozemo u reketu protiv takvih ekipa pout LAC...

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 dec 2011, 16:04

Ovo se moze reci da je dobar trade i za LAC i za NOH. Fino ce se CP3 uklopiti sa Bilupsom, a pogotovo Grifinom. LAC highlights factory! I ovako su bili, a vjerujem od sad pogotovo.
NOH dobila max sto je mogla dobiti. Neki ce reci i previse. Stern, na GM poziciji NOH, je odradio lavovski posao. :mrgreen:
Postovanje treba zaraditi.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 dec 2011, 16:04

slika

Carter donosi red,nice.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 15 dec 2011, 16:06

Recimo taj Gordon ce imati još godinu dana ugovor u hornetsima i jel onda postoji mogucnost da hornetsi meciraju ponudu nekog drugog kluba ili on sam moze odluciti da ode :roll:
nema potpisa

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 dec 2011, 16:14

Admir_Sa je napisao/la:Recimo taj Gordon ce imati još godinu dana ugovor u hornetsima i jel onda postoji mogucnost da hornetsi meciraju ponudu nekog drugog kluba ili on sam moze odluciti da ode :roll:
Sljedecu godine mogu mecirati jer ce biti restricted free agent. Mislim da bi on tada mogao doci i do max ugovora na 4 5 godina, poput Gasola, jer ekipe poput GSW ce ponuditi sve da ga dovedu a ako NOH bude pametna, mecirat ce i upariti ga sa pickom s drafta 2012 godine te tako dobiti prelijepu buducnost. Kad jos dodas Aminua to ce biti fantasticno sa perspektive buducnosti. Ocekujem Trevora Arizu u nekom trejdu ili Okafora. Dobro neko rece, Stern kao GM odradio lavovski posao. NOH je mnogo vise dobila nego sto je prvobitni trejd u LAL trebao da bude. Ako Stern odluci reci dosta za poziciju komesara lige, onda ce se klubovi otimati da im Stern bude GM :lol: :lol: :lol: .

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 dec 2011, 16:17

@NEZALAGANJE mislim da njima treba back up centar, jer cini mi se da sada na rosteru nemaju centra osim Jordana. Valjda ugrabe nekog free agenta, mozda Pryzbillu ili kako se vec pise njegovo prezime ili ako Biedrins ili Lee budu amnestirani. Sve u svemu svi ce se napatiti sa LAC. Nesto kontam, Big Al je izgleda na izlazu iz Utah Jazz, mozda baciti kakav trade sa njima, jer njima treba playmaker, a LAC ih ima za izvoz. Mozda Mo i Gomez za Big Ala.

Mes Que Un Club!

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 dec 2011, 16:19

Raul_64 je napisao/la:slika

Carter donosi red,nice.
Vidi Nowitzkog, jest dobio boje. :mrgreen: :lol:
Postovanje treba zaraditi.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 15 dec 2011, 16:22

Kad bi Clipersi bili mudri pa pokusali Howarda dovesti sigurno bi bili najjaci u ligi . Tada bi od top10 njihovih bili 9,653 poteza dnevno :D
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 dec 2011, 16:41

Chris Sheridan with the dumbest thing you will read today:

How good is a team with a starting five of Paul, Williams, Butler, Griffin and DeAndre Jordan? With Billups and Randy Foye/Ryan Gomes the best two or three players coming of the bench?

Probably a little better than the Hornets, but not good enough to be a playoff contender.

Eto koji analiticari i ESPN i ostale zajebancije, koji toliko favoriziraju LAL, tako da vise je postalo smijesno. I dalje ti analiticari i kucine i trice vjeruju da je trejd u LAL bio bolji i skakali su na Sterna sto ga je odbio, naravno jer je trebalo dati Bryantu nekog superstara. Smijesno jbt. smijesno da se kaze da LAC je malo bolji od Hornetsa, pa sta bi to u Lakersima bilo sunce ti bozije, petorka bi bila CP3, KB24, MWP, Caracter i McRoberts, plus zakucan salary cap wtf!
Zbog ovakvih bih zelio LAC sve najbolje i da osvoje ligu ove sezone, da se zacepe usta ovim analiticarima i karinama i kujama kojima je jedini cilj pisati o LAL i da deru guzove narednih 7 8 godina Lakersima i njihovim analiticarima i nek i dalju placu zbog glupog poteza Sterna.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 dec 2011, 17:04

adriano_leite je napisao/la:@NEZALAGANJE mislim da njima treba back up centar, jer cini mi se da sada na rosteru nemaju centra osim Jordana. Valjda ugrabe nekog free agenta, mozda Pryzbillu ili kako se vec pise njegovo prezime ili ako Biedrins ili Lee budu amnestirani. Sve u svemu svi ce se napatiti sa LAC. Nesto kontam, Big Al je izgleda na izlazu iz Utah Jazz, mozda baciti kakav trade sa njima, jer njima treba playmaker, a LAC ih ima za izvoz. Mozda Mo i Gomez za Big Ala.
Da,da apsolutno im treba jos visokih igraca,ali ja se potajno nadam da nece vise nista uraditi :D Pozeljno je da imaju i nekih 'rupa' u rosteru :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 dec 2011, 17:07

Dobro mislim da je pred prosli playoff od 10 analticara samo njih dvojica misli da Dallas moze izboriti 7 utakmicu protiv jezerasa..
analiticari..

I da meni sa strane,Clipersi ne mogu reci gotivna ekipa vazda bila al luzere i njihovo uzdizanje sam uvijek volio..
Paul i Griffin ljud moji..Stokton-Malone...
pa to je samo po sebi dovoljno i koliko bude pametni u narednom periodu mogu postaviti fransizu da dominira narednom decenijom sa redovnih 50+ u regularnoj sezoni,redovnim polufinalaima i finalima zapada i dakako pokojom titulom.

Kazu Grffin je radio dosta na sutu s distance,jos to da doda u svoj repetroar uz Paula...mvp,mvp :D
NEZALAGANJE je napisao/la:Da,da apsolutno im treba jos visokih igraca,ali ja se potajno nadam da nece vise nista uraditi Pozeljno je da imaju i nekih 'rupa' u rosteru
ajde sta se brines,dok je Timi tu nece biti bolji :D
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 dec 2011, 17:29

@Raul Ma ne brine dok je on u igri,ali sta kad izadje?? Ovi mogu i po 40min igrati :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 dec 2011, 17:30

adriano_leite je napisao/la: pa sta bi to u Lakersima bilo sunce ti bozije, petorka bi bila CP3, KB24, MWP, Caracter i McRoberts, plus zakucan salary cap wtf!

Da je prosao onaj trejd petorka bi bila CP3,KB24,Ron,McRoberts,Bynum...strasna petorka.
adriano_leite je napisao/la:Zbog ovakvih bih zelio LAC sve najbolje i da osvoje ligu ove sezone, da se zacepe usta ovim analiticarima i karinama i kujama kojima je jedini cilj pisati o LAL i da deru guzove narednih 7 8 godina Lakersima i njihovim analiticarima i nek i dalju placu zbog glupog poteza Sterna.

Izgleda da ni tvoj cilj nije mnogo drugaciji od njihovog...Lakersi ovo,Lakersi ono :roll:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 dec 2011, 17:40

@adnan24 Koje bolan strasna petorka?? Pa jaca im je petorka Fisher,KB24,Ron,Gasol i Bynum plus Odom s klupe...Imas dva tornja dole,a i dokazano je da centri donose titule... P.S.Dovodjenje CP3 im ne bi toliko pojacalo petorku koliko bi im otvorio salary cap i mogucnost dovodjenja jos jedne superzvijezde...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 dec 2011, 17:48

NEZALAGANJE je napisao/la:@adnan24 Koje bolan strasna petorka?? Pa jaca im je petorka Fisher,KB24,Ron,Gasol i Bynum plus Odom s klupe...Imas dva tornja dole,a i dokazano je da centri donose titule...

Slazem se...ta petorka je dosta bolja sto se i pokazalo zadnjih godina ali i ova bi bila izuzetno jaka...Tandem na vanjskim pozicijama Paul-Bryant bi bio jedan od najboljih zadnjih godina(ako ne i najbolji).Bynum je prosle sezone bio drugi-treci centar lige i ocekujem jos bolje od njega ove sezone.

Ako pogledamo Miami i njihov trio Wade-James-Bosh ja sam uvjeren da bio ovaj trio CP3,Kobe,Bynum mnogo bolje funkcionisao a Artest i McRoberts nisu sigurno slabiji od ostalih igraca Miami-ja.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 15 dec 2011, 17:51

bear grylls je napisao/la:Ma ovo je odlican trejd za clliperse dobili su najboljeg pleja lige a sta su to dali, jednog dobrog sutera onda aminua nista specijalno i kamana koji je konstantno bio povrijeđen i ionako ga je trebao zamijeni ove sezone jordan. Jedino ovaj pick nisu smjeli dati al pogledajte im sad petorku paul, billups, caron butler, griffin i jordan pa ako ih povrede zaobiđu ovo je jako dobra petorka bolja 10 puta nego prosle godine.

previše playmakera imaju,pod košem samo griffina i jordana,nikog više

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.