Skijaski skokovi
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Skijaski skokovi
4 pobjede
-
SempreJuve
- Kontakt:
Jel to bila druga serija????
Ne mogu da vjerujem, pa Anders.
Teško da će se moći iskupiti u Bischofshofen za ovakve gluposti. 
Siguran sam da Jacobsen ovo moze nadoknaditi, danas nije imao srece u prvoj seriji jer je imao dobar skok ali telemark je sve zajebao a onda neocekivano los skok u drugoj seriji.... Uglavnom, volio bih da bude sledeci poredak: 1. Jacobsen
2. Schliri
3. Freund
2. Schliri
3. Freund
Ne zavisi sve od njega. Otprilike 5 dužinskih metara nije nenadoknadivo (tačno: 10,7 poena), no kakav će biti Gregor ostaje da vidimo. Ipak, ponovo je u Austriji (doduše, ne u "svom" Innsbrucku, al' imaće svakako podršku velikog broja fanova) i pritisak će ponovo biti na AJ koji je sada pomalo podlegao. Želim od srca Norvežaninu (Andersu Jacobsenu, a kome drugom?mrsic07 je napisao/la:Siguran sam da Jacobsen ovo moze nadoknaditi, danas nije imao srece u prvoj seriji jer je imao dobar skok ali telemark je sve zajebao a onda neocekivano los skok u drugoj seriji.... Uglavnom, volio bih da bude sledeci poredak: 1. Jacobsen
2. Schliri
3. Freund
-
TMmanija2012
- Kontakt:
Obersdorfu,Jacobsen-Šliri 308,6:297,0..ubjedljiv Jacobsen.Garmišu,Jacobsen-Šliri 277,7:276,8..zasluzena pobjeda Jacobsena,pogotovo nakon kiksa u prvoj seriji.Innsbruck,Šliri-Jacobsen 253,7:230,5..ubjedljiv Šliri..Jacobsen u drugom skoku katastrofalan.Sve kad se sabere do sada..Šliri je imao 6 dobrih skokova,a Jacobsen 4.
Da se malo pozabavimo i statistikom...
- Što se tiče Bischofshofena, Schlierenzauer je 2006-2007 (zanimljivo, najbolja i naujspješnija Andersova godina, kada je dotični po prvi put osvojio 4 Hills, ali mu je Adam Małysz doslovno ukrao Svjetski kup na zadnjih nekoliko skakaonica) pobijedio u istom takmičenju, i to ispred Jacobsena za 1.8 poena. Schlieri je ukupno imao 291.9 bodova (prva serija: dužina od 139.5 metara, druga serija: dužna od 141.0 metar) , dok je AJ ostvario na svom kontu 289.1 (prva serija: dužina od 137.5 metara, druga serija: dužina od 142.0 metra). Ocjene su valjda bile tu negdje, ne bi trebala biti velika razlika po pitanju stila.
- U narednoj 2007-2008 godini, na istoimenoj lokaciji kiksao je Gregor tako što nije prošao u drugu seriju ostvarivši jadnih 114.5 metara, što je značilo 90.6 poena (i nekolicina drugih skijaša-skakača, kao Ammann, Loitzl i neki drugi tada top-skakači su dijelili istu sudbinu) zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta (čitaj jakog vjetra i nevremena). Eh, dan kada je veliki Janne osvojio petu turneju.
Uh, zaboravih napomenuti da je Anders Jacobsen bio plasiran na 8. mjesto, s 231.2 boda i daljinama od 128.0 i 123.5 metara. Također, dan prije je zbog nepogodnosti u Innsbrucku održano takmičenje u Bisu (zamjena), a Šliri bijaše 5. (132.5 i 132.0m) a Jacob 23. (129.0 i 119.5m skokovi). Odnos što se tiče ostvarenog bodovnog salda (ili bilansa, kako vam drago) glasio je 256.6 : 220.3.
- Ako nekog interesuje 2008-2009 godina, Šliri opet i više nego zadovoljavajući. Skokovima od 138.5 i 136.0 metara ostvario je 279.1 poen i zavrijedio 4. mjesto na kraju. Za dlaku, odnosno 0.1 bodić, izbjegao mu je podium, kojeg se uzgred domogao Dimitry Vassiliev.
- U sezoni 2009-2010 - Gregor 6. (128.5 i 134.0 metra = 253.5 bodova) , Anders 10. (126.5 i 126.5 = 233.4 bodova). Opet Austrijanac bolji od Norvežanina.
- Kada govorimo o 2010-2011, tu vrijedi konstatacija da je bolji bio AJ. Za promjenu.
Dakle, on je na kraju završio 9. a njegov današnji glavni rival i konkurent tek na 23. mjestu. Jacobsen je ostvario duljine od 126.5m i 127.0m, što je na koncu rezultiralo sa 238.4 za njega. S druge strane, Gregorius je bio mlak i skočio tek 124.5m i 120.0m, što je značilo 221.4 poJena.
- Eto, došli smo i na prošlu 2011-2012 Novogodišnju turneju, a osvojio ju je... Ma znate, Gregor Schlierenzauer. Da, osvojio je turneju, no ne i Bischofshofen.
Naime, skakala se samo jedna serija i pobjednik se odlučivao nakon jednog jedinog skoka. Schlieri se popeo na pobjedničko postolje kao 3., ostvario skok u iznosu od 131.0 metar i 128.4 pointsa. Na tom takmičenju, Anders Jacobsen nije bio prisutan.
Epilog ove mini-statistike je da je bilo svega i svašta u prošlosti, a mora se priznati da je u globalu bolji bio čovjek koji danas prethodi kolonu Novogodišnje turneje, Gregor Schlierenzauer.
Činjenica je da Paul-Ausserleitner-Schanze skakaonica donosi dosta iznenađenja, katkad je podložna nevremenu i lošim (čak i opasnim) uvjetima za skakače (ko je gled'o prošlu godinu, zna o čemu pričam; koliko se samo odužilo takmičenje...). Ali, ono što je istina i što je nemoguće opovrgnuti je da tu uvijek svjedočimo nevjerovatnim dužinama i uvezivanjima dobrih i dužinski zadovoljavajućih skokova. Ne govori se bez razloga da je Bischofshofen između skakaonice i letaonice.
Have a nice day!
- Što se tiče Bischofshofena, Schlierenzauer je 2006-2007 (zanimljivo, najbolja i naujspješnija Andersova godina, kada je dotični po prvi put osvojio 4 Hills, ali mu je Adam Małysz doslovno ukrao Svjetski kup na zadnjih nekoliko skakaonica) pobijedio u istom takmičenju, i to ispred Jacobsena za 1.8 poena. Schlieri je ukupno imao 291.9 bodova (prva serija: dužina od 139.5 metara, druga serija: dužna od 141.0 metar) , dok je AJ ostvario na svom kontu 289.1 (prva serija: dužina od 137.5 metara, druga serija: dužina od 142.0 metra). Ocjene su valjda bile tu negdje, ne bi trebala biti velika razlika po pitanju stila.
- U narednoj 2007-2008 godini, na istoimenoj lokaciji kiksao je Gregor tako što nije prošao u drugu seriju ostvarivši jadnih 114.5 metara, što je značilo 90.6 poena (i nekolicina drugih skijaša-skakača, kao Ammann, Loitzl i neki drugi tada top-skakači su dijelili istu sudbinu) zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta (čitaj jakog vjetra i nevremena). Eh, dan kada je veliki Janne osvojio petu turneju.
- Ako nekog interesuje 2008-2009 godina, Šliri opet i više nego zadovoljavajući. Skokovima od 138.5 i 136.0 metara ostvario je 279.1 poen i zavrijedio 4. mjesto na kraju. Za dlaku, odnosno 0.1 bodić, izbjegao mu je podium, kojeg se uzgred domogao Dimitry Vassiliev.
- U sezoni 2009-2010 - Gregor 6. (128.5 i 134.0 metra = 253.5 bodova) , Anders 10. (126.5 i 126.5 = 233.4 bodova). Opet Austrijanac bolji od Norvežanina.
- Kada govorimo o 2010-2011, tu vrijedi konstatacija da je bolji bio AJ. Za promjenu.
- Eto, došli smo i na prošlu 2011-2012 Novogodišnju turneju, a osvojio ju je... Ma znate, Gregor Schlierenzauer. Da, osvojio je turneju, no ne i Bischofshofen.
Epilog ove mini-statistike je da je bilo svega i svašta u prošlosti, a mora se priznati da je u globalu bolji bio čovjek koji danas prethodi kolonu Novogodišnje turneje, Gregor Schlierenzauer.
Have a nice day!
- legenda reala
- Kontakt:
Meni je najmrža ova skakonica u Insbruku 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Sportfanatik
- Kontakt:
Iako Gregor ima pristojnu prednost, daleko je ovo od riješenog
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
- reds_forever
- Kontakt:
Najkraci skokovilegenda reala je napisao/la:Meni je najmrža ova skakonica u Insbruku
Ma ja mogu shvatiti da hoce da stvore iste uslove za sve. Mozda se treba pikati taj faktor vjetra, ali sigurno ne ovoliko. Cisto sumnjam da na skokove vjetar moze utjecati tako da skijas dobije dodatnih 5,10 bodova ili da mu se toliko oduzme, pa nije tornado, poboguamerosm je napisao/la:Izgleda da ce proci jos dosta vremena dok neko izjednaci rekord Hannawalda...
Meni se iskreno ova nova pravila nikako ne svidjaju i mislim da je ovim potezom ovaj sport izgubio svoju car koju je imao.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
- legenda reala
- Kontakt:
Ma ne znam, ali me užasno nervira, ono brdašce uz koje se penju kad skoče dolje, nekako mi previše tijesno ono sve izgledareds_forever je napisao/la: Najkraci skokovi![]()
A skokovi su danas bili slabi jako, posebno u drugoj seriji
Al najajče u Garmišu Jacobsena vjetar zamalo ne sruši na samom izlazu s mosta i frajer dobije silu nekih minus bodova, "a jedva živu glavu izvuko", sad meni nije jasno šta oni gledaju kod tog faktora vjetrareds_forever je napisao/la: Ma ja mogu shvatiti da hoce da stvore iste uslove za sve. Mozda se treba pikati taj faktor vjetra, ali sigurno ne ovoliko. Cisto sumnjam da na skokove vjetar moze utjecati tako da skijas dobije dodatnih 5,10 bodova ili da mu se toliko oduzme, pa nije tornado, pobogu
Oni su ovo bodovanje vjerovatno samo uveli da bi napravili neizvjesnost u takmičenjima, jer oni "faktički" određuju poredak i razlike.Ali izgleda da zasra*** sve sa ovim, nikog još nisam čuo da je pohvalio ovo svi kude i govore kako ej to prije uživanje bilo.
Kad se samo sjetim okršaja Schmit-Malysz-Ahonen s kraja prošlog i početka ovog stoljeća
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Mozda grijesim, ali mislim da gledaju smjer u kojem puse vjetar. Ako pri izletu sa staze vjetar skakacu puse u ledja dobiva pozitivne bodove, a ako mu puse u prsa dobiva negativne bodove. Dobro se sjecam dok je RTL radio prijenos Novo-godisnje turneje da je Dieter Thoma pricao o utjecaju vjetara na skakace.legenda reala je napisao/la:
Al najajče u Garmišu Jacobsena vjetar zamalo ne sruši na samom izlazu s mosta i frajer dobije silu nekih minus bodova, "a jedva živu glavu izvuko", sad meni nije jasno šta oni gledaju kod tog faktora vjetra.
Opet ponavljam da nisam siguran je li ovo gledaju ili sasvim nesto drugo.
Jos samo ocekujem da uvedu faktor domacinstva, gdje ce Nijemci i Austrijanci dobijati negativne bodove.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
pa ako ti vjetar pomaže pri postizanju daljine onda dobiješ negativne, a ako odmaže onda pozitivne bodove. Ti koeficijenti su unaprijed odredjeni za svaku skakaonicu, ima dosta faktora od položaja, nadmorske visine, visine mosta i slicno
nema potpisa
kad je na rasporedu 4. skakaonica ?
- Sportfanatik
- Kontakt:
SutraSemirr je napisao/la:kad je na rasporedu 4. skakaonica ?
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
- Invincibles
- Kontakt:
Evo ko nije gledao Innsbruck,moze sada pogledati.
Prva serija:
[youtube][/youtube]
Druga serija:
[youtube][/youtube]
Prva serija:
[youtube][/youtube]
Druga serija:
[youtube][/youtube]
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45
Chelsea FC
Chelsea FC
Rezultati danasnjih kvalifikacija u Bischofshofenu - http://www.fis-ski.com/pdf/2013/JP/3771 ... 771RLQ.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Wolfgang Loitzl bio najbolji.
Wolfgang Loitzl bio najbolji.
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45
Chelsea FC
Chelsea FC
- Invincibles
- Kontakt:
Zasto nasa gov.na ne prenose?
Ja kako procitah sad treba da pocne
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__
- majestic24
- Kontakt:
Invincibles je napisao/la:Zasto nasa gov.na ne prenose?Ja kako procitah sad treba da pocne
Evo gledaj ovdje
http://www.frombar.tv/v-4/10/54/v-505407.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moze li Jacobsen imati otprilike po 4 metra duze skokove od Svabe???
Mogla bi ova kisa nekoga zayebati.
P.S
Mislim da je gotovo
Ode Sirli na 133 metra
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.