Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Kako vam djeluje ovaj sistem ?

Dobar
48
21%
Los
34
15%
Prva liga sa 12 klubova
127
57%
Prva liga sa 16 klubova
15
7%

Ukupno glasova: 224

krmak
Kontakt:

Re: Smanjenje broja klubova Premijer lige BiH

Post Postao/la krmak » 27 maj 2014, 13:38

mellow je napisao/la:Nije bitno šta ljepše zvuči. Najbolji klubovi u trenutku osnivanja lige zaslužuju nastup u njoj. Ako je to Velež onda super,ako je to Široki,Modriča ili neko treći onda taj klub zaslužuje u ligu bez obzira na njihove prijašnje uspjehe.

Eno i u košarkaškoj ABA ligi, Jugoplastika osvjala europske titule pa ih sad nema nigdje dok Široki ili Igokea godinama igraju tu ligu.

Najbolji klubovi idu u regionalnu ligu. Tako je jedino pošteno.
objasni kolegi s tribine to, on ne razumije :D

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 27 maj 2014, 13:41

krmak je napisao/la:
mellow je napisao/la:Nije bitno šta ljepše zvuči. Najbolji klubovi u trenutku osnivanja lige zaslužuju nastup u njoj. Ako je to Velež onda super,ako je to Široki,Modriča ili neko treći onda taj klub zaslužuje u ligu bez obzira na njihove prijašnje uspjehe.

Eno i u košarkaškoj ABA ligi, Jugoplastika osvjala europske titule pa ih sad nema nigdje dok Široki ili Igokea godinama igraju tu ligu.

Najbolji klubovi idu u regionalnu ligu. Tako je jedino pošteno.
objasni kolegi s tribine to, on ne razumije :D
Ma kolega vi bi novi bili tu pa se nebi najbolje snasli. Neka vas jos malo po Vitezu Travniku i Bijeljini pa mozda nekad u buducnosti :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

maxbet100
Kontakt:

Post Postao/la maxbet100 » 27 maj 2014, 13:45

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
maxbet100 je napisao/la:ljepse je cuti da se sastaju viserostuki prvaci bih i srbije :cool:
To zvezdi nista ne znaci. To je isto ko da igraju sa donjim sremom. Jedno zvucno ime a po mojim prijateljima iz Bg za te visestruke sampione se jos nije culo
sto se vi uopce natjecete kad ste toliko zvucni :lol:
europa zna za klubove koji igraju europske utakmice
da bi neko znao za neke klubove koji su igrali europu prije 40-50 godina onda moraju imat 60-70 godina :mrgreen:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 27 maj 2014, 13:52

maxbet100 je napisao/la:
maxbet100 je napisao/la:ljepse je cuti da se sastaju viserostuki prvaci bih i srbije :cool:
To zvezdi nista ne znaci. To je isto ko da igraju sa donjim sremom. Jedno zvucno ime a po mojim prijateljima iz Bg za te visestruke sampione se jos nije culo
sto se vi uopce natjecete kad ste toliko zvucni :lol:
europa zna za klubove koji igraju europske utakmice
da bi neko znao za neke klubove koji su igrali europu prije 40-50 godina onda moraju imat 60-70 godina :mrgreen:
Posto si novi u ovom sportu nekih cca 17-18 godina prije su se na pocetku utakmice razmjenjivale zastavice koje i dan danas krase prostorije tih klubova. Ako je zastavica zrinskog u prostorijama dudelangea slovana i nekog kluba iz san marina za tvoju info velezova su od intera fiorentine heartsa dortmunda gijona aeka spartaka eintrachta twentea derby co cristal palace-a wba itd itd do urugvajskog penarola i brazilskog palmeiras. Tisu :shhh:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

maxbet100
Kontakt:

Post Postao/la maxbet100 » 27 maj 2014, 13:55

eto imate toliko zastavica i opet europa zna vise za zrinjski jer svake godine igra europu
vi i dalje masite tim zastavicama, a mi cemo igrat ligu prvaka i ligu europe :mrgreen:

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 27 maj 2014, 13:57

maxbet100 je napisao/la:eto imate toliko zastavica i opet europa zna vise za zrinjski jer svake godine igra europu
vi i dalje masite tim zastavicama, a mi cemo igrat ligu prvaka i ligu europe :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 maj 2014, 13:57

E mostarci popustite malo s bespotrebnom raspravom, hocete i ovu temu da unistite!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 27 maj 2014, 13:58

komsija mi ove godine dobijamo jos najmanje tu jednu zastavicu :)

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 27 maj 2014, 14:11

maxbet100 je napisao/la:eto imate toliko zastavica i opet europa zna vise za zrinjski jer svake godine igra europu
Necete igrat LP i LE nego kvalifikacije za njih :lol: Pozdrav za pekare i stolare San Marina koji znaju za hsk zrinjski kao i za vas dvojicu da ne trolamo vise ovu temu :lol: :lol: :wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 27 maj 2014, 14:13

:facepalm:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

maxbet100
Kontakt:

Post Postao/la maxbet100 » 27 maj 2014, 14:30

Necete igrat LP i LE nego kvalifikacije za njih :lol: Pozdrav za pekare i stolare San Marina koji znaju za hsk zrinjski kao i za vas dvojicu da ne trolamo vise ovu temu :lol: :lol: :wave:
i za bragu koja je iduce godine igrala finale kupa uefa :)
opet bjezis kao i kod price o "tisucama (hiljadama) djavola" :lol:
i ne budi siguran da necemo igrati lp i le, otvorit ce se nekad..

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 27 maj 2014, 14:37

Molim vas preimenujte ovo u hercegovacka hronika... Ode ovo...

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 27 maj 2014, 14:42

bordoakapitar je napisao/la:Molim vas preimenujte ovo u hercegovacka hronika... Ode ovo...

Brato nije do mene. Ja sastavio tabelu kako bi po meni izgledala regionalna liga i odmah se tri zrinjevca nasla uvrijedjena i posla replicirat. Nista novo. Kompleks simpatizera kluba bez istorije i legendi kuknjava
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 27 maj 2014, 15:50

bordoakapitar je napisao/la:Molim vas preimenujte ovo u hercegovacka hronika... Ode ovo...

Brato nije do mene. Ja sastavio tabelu kako bi po meni izgledala regionalna liga i odmah se tri zrinjevca nasla uvrijedjena i posla replicirat. Nista novo. Kompleks simpatizera kluba bez istorije i legendi kuknjava
idi u ribu komsija gledaj vremena

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 30 maj 2014, 06:39

da malo prekinemo ovu dosadnu raspravu koja ide u nedogled i da dam jedan prijedlog u vezi teme,koji ce zadovoljiti sve strane a liga ce se uciniti interesantnijom.

Posto ovi iz RS-a ne zele smanjenje lige(a to bi bila najbolja opcija)a liga nam je u qrcu, predlazem ovdje na raspravu nesto sto ce zadovoljiti i ljude iz RS-a a i ostale donekle.(i vuk sit i ovce na broju :D )
Dakle nek ostane i dalje 16 klubova ali moj je prijedlog da treba onda uvesti da zadnja 4 ispadaju i time bi se liga poboljsala puno.Dakle za 4 mjesta koje vode u Evropu bi se borili ti malo bolji timovi,(njih 6-7)a svi ostali (dakle preostalih 9-10 klubova)bi se borili za ostalih 5-6 mjesta koji osiguravaju opstanak u ligi i tako niko ne bi bio siguran,pa bi se svak borio samo za sebe,i svoju kozu,smanjile bi se kalkulacije i prodaje,a liga bi bila zanimljivija.
Ako ljudi iz RS-a ne zele smanjenje lige onda bi na ovo morali pristati.Mislim da bi ovo bila minimalna promjena ali bi se kvalitet poboljso,a liga bi postala interesantnija.Eto da vidim sta ostali misle
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 maj 2014, 06:52

e tek bi onda bilo svakakvog hamelja u ligi
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 30 maj 2014, 07:47

rodjak je napisao/la:da malo prekinemo ovu dosadnu raspravu koja ide u nedogled i da dam jedan prijedlog u vezi teme,koji ce zadovoljiti sve strane a liga ce se uciniti interesantnijom.

Posto ovi iz RS-a ne zele smanjenje lige(a to bi bila najbolja opcija)a liga nam je u qrcu, predlazem ovdje na raspravu nesto sto ce zadovoljiti i ljude iz RS-a a i ostale donekle.(i vuk sit i ovce na broju :D )
Dakle nek ostane i dalje 16 klubova ali moj je prijedlog da treba onda uvesti da zadnja 4 ispadaju i time bi se liga poboljsala puno.Dakle za 4 mjesta koje vode u Evropu bi se borili ti malo bolji timovi,(njih 6-7)a svi ostali (dakle preostalih 9-10 klubova)bi se borili za ostalih 5-6 mjesta koji osiguravaju opstanak u ligi i tako niko ne bi bio siguran,pa bi se svak borio samo za sebe,i svoju kozu,smanjile bi se kalkulacije i prodaje,a liga bi bila zanimljivija.
Ako ljudi iz RS-a ne zele smanjenje lige onda bi na ovo morali pristati.Mislim da bi ovo bila minimalna promjena ali bi se kvalitet poboljso,a liga bi postala interesantnija.Eto da vidim sta ostali misle
vidiš nije loša ideja i onda im pustiti da dva ulaze iz federacije a dva iz RSa dtako da mislim da bi mogli ovo i prihvatiti.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 30 maj 2014, 08:35

Bistrik je napisao/la:
rodjak je napisao/la:da malo prekinemo ovu dosadnu raspravu koja ide u nedogled i da dam jedan prijedlog u vezi teme,koji ce zadovoljiti sve strane a liga ce se uciniti interesantnijom.

vidiš nije loša ideja i onda im pustiti da dva ulaze iz federacije a dva iz RSa dtako da mislim da bi mogli ovo i prihvatiti.
iz lige RS-a je problem naci i tog jednog koji ce uci, a kamoli dvojicu..
Volim te Bosno!!!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 maj 2014, 10:17

Sve bih razumio, ali kako bi se to kvaliteta lige povećala ako bi se svake godine mijenjala četiri kluba?
Hayley <3

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 30 maj 2014, 10:41

Nema napretka bez smanjenja lige, sve ostalo su glupa rijesenja!

Sent from my PMP5580C using Tapatalk

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, bvsic, mnon46, nastrojeni21, Vanja8, VivaLaLiberta i 30 gostiju.