Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

Tribalian
Kontakt:

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la Tribalian » 27 avg 2014, 16:46

Ovo je tim sastavljen od igrača koji su eliminisani sa Đorđevićevog spiska, nisu ni pozvani ili su povređeni: Marjanović, Dangubić, Mitrović, Erceg, Mačvan, Paunić, Tepić, Anđušić, Veličković, Savanović, Jokić, Lučić, Micov, Nedović...
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 avg 2014, 17:10

Tribalian je napisao/la:
Ovo je tim sastavljen od igrača koji su eliminisani sa Đorđevićevog spiska, nisu ni pozvani ili su povređeni: Marjanović, Dangubić, Mitrović, Erceg, Mačvan, Paunić, Tepić, Anđušić, Veličković, Savanović, Jokić, Lučić, Micov, Nedović...
samo ovi bi donijeli kvalitet, mada ni jedan nije kljucan, micov ocigledno nece da igra tako da nije ni steta
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 avg 2014, 17:34

micovu se nije igralo, prosto je tražio razlog da ne bude na spisku...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 avg 2014, 20:18

DANTES je napisao/la:ma dobro je da bar ide bircevic, a kalinić veze nema, užasan je bio prošle sezone u radničkom....
eh da je bilo sreće pa da se nisu povrijedili milosavljević(kakva nepravda prema istom godinama), lučić, nedović, erceg, da je pozvan macvan i savanovic
Realno, i Kalinić i Birčević su silom prilika ušli u 12 za Mundobasket, s tim što se Kalinić već dokazao u repki, a Birčević nije, s tim što Kalinić nije imao pravu konkurenciju za svoje mjesto u timu, Birčević jeste i to u Luki Mitroviću, našoj najtalentovanijoj četvorci i momku pred kojim je svjetla budućnost, a koji je, po meni, već sad dosta bolje rješenje nego Birčević jer je kompletniji igrač, mnogo bolji je i u odbrani i u napadu, jako inteligentan. Jedini Birčevićev plus je šut za 3.
Kad smo već kod nepravdi, skroz je tačno da je Milosavljević prošle godine jednostavno morao igrati u Sloveniji, za Španiju nije ni bilo realno da konkuriše jer, koliko znam, nije se još ni oporavio od teške povrede. Veća nepravda je napravljena prema Mitroviću koji je i prošle godine kao i sad prošao kompletne pripreme i na kraju je šutnut.
Taj Savanović nije pozvan jer je selektor rekao da želi da podmladi repku, pa je onda u više navrata sam sebe demantovao, prvo, na Savanovom mjestu će igrati čovjek koji ima 34 godine, drugo, na konačnom spisku nema Mitrovića a tu je Birčević. Jakog mi podmlađivanja.
Priča juče kako stranci u našim klubovima zauzimaju mjesto našim talentovanim klincima, a on supertalentovanog Nikolu Jokića nije zvao ni na početak priprema.

dscile je napisao/la:Ide Bircevic kojem je glavno to sto zna ubosti trojke, Jovic kojem je sa 24 vrh karijere Radnicki.. Na trojci ajde da nekako i prezvacem sto idu Simonovic (dobro igrao na pripremnim) i Kalinic, jer zbog povreda nemamo tu boljih. Mada, i to sto su njih dvojica dio reprezentacije govori dokle je stigla Srbija i kako se kotira.
Pa ako je Simonović mjesto među 12 zaslužio dobrim igrama na ovim pripremnim tekmama, Jović ga je zaslužio još više odličnim partijama na turniru u Francuskoj i u Bg. Momak odlično igra odbranu. Klasični igrač zadatka, a rekao bih da je i malo unapređena verzija Stefana Markovića.

DANTES je napisao/la:micovu se nije igralo, prosto je tražio razlog da ne bude na spisku...

Micov došao na pripreme sa jetrom koja nije zaliječena, prošao kompletne pripreme, igrao utakmice i nakon svega toga odlučio da na zadnjoj utakmici isprovocira selektora. Ma važi. :problem:
Sve i da je istina da Micov nije htio da igra, da se nije zalagao, to ni slučajno ne može da bude razlog da Sale uličarskim manirima glumi autoritet, da poslije utakmice na pressici priča o kukavičluku nakon što je momka bez ikakvog razloga gurnuo sa leđa, da izvrće istinu iako su kamere snimile tu situaciju.
Prije bih rekao da je selektor tražio razlog.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 avg 2014, 20:40

kalinićeva sezona u radničkom je na nivou amatera, bircevic je druga priča. njegov jedini kvalitet kako kažete(iako dečko dobro skače) taj šut za tri je ono što nam treba i što se traži. svako može da bije u odbrani, ali ne može svako gađati i pogađati tricu. svi znaju da smo preko krstića najopasniji i svi to zatvaraju(španci tako da lopta ne može ni proći). sad imamo van bogdana, bircevica, pa i tea da taj prostor to skupljanje šutevima malo otvore. visoki igrač koji pogađa izvana je vrijednost samo takva.
ja ne sporim da je treba ići mitrović(koji budimo realni nije odigrao puno ove sezone zbog teške povrede), ja sporim da nije trebao ići kalinić koji je u napadu totalno neupotrebljiv.
što se tiče nepravde pa velika je prema gagiju bila. dva puta prođe komplet pripreme, a treći put(kad je rasturio plej-of) ga i ne pozovu. naravno ove godine nije ni u konkurenciji i neće biti još mjesecima.
micov nije igrao odbranu nikako. protiv grčke pravi tešku nebulozu u i faulom ih časti za pobjedu.
to da li je povrijeđen ili nije ne znam, ali znajući naš mentalitet ne vjerujem.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 27 avg 2014, 22:54

Bože pravde ti što spase
od propasti do sad nas
čuj i od sad naše glase
i od sad nam budi spas.

A ja ću da se pobrinem za navijanje.
I think I'm a pussy one.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 28 avg 2014, 00:30

DANTES je napisao/la:kalinićeva sezona u radničkom je na nivou amatera, bircevic je druga priča. njegov jedini kvalitet kako kažete(iako dečko dobro skače) taj šut za tri je ono što nam treba i što se traži. svako može da bije u odbrani, ali ne može svako gađati i pogađati tricu. svi znaju da smo preko krstića najopasniji i svi to zatvaraju(španci tako da lopta ne može ni proći). sad imamo van bogdana, bircevica, pa i tea da taj prostor to skupljanje šutevima malo otvore. visoki igrač koji pogađa izvana je vrijednost samo takva.
ja ne sporim da je treba ići mitrović(koji budimo realni nije odigrao puno ove sezone zbog teške povrede), ja sporim da nije trebao ići kalinić koji je u napadu totalno neupotrebljiv.
što se tiče nepravde pa velika je prema gagiju bila. dva puta prođe komplet pripreme, a treći put(kad je rasturio plej-of) ga i ne pozovu. naravno ove godine nije ni u konkurenciji i neće biti još mjesecima.
micov nije igrao odbranu nikako. protiv grčke pravi tešku nebulozu u i faulom ih časti za pobjedu.
to da li je povrijeđen ili nije ne znam, ali znajući naš mentalitet ne vjerujem.
Moram ti reci da se slazem sa cijelim upisom. Bukvalno si rekao sve sto ja mislim.

@Alan

Jovic nije nicija unaprijedjena verzija. Dzabe njemu ta njegova defanziva kada ti klasu od igraca ne mozes cuvati. Da je pet puta bolji igrac i defanzivac njega ce Irving, Rodrigez, Ljulj, Dragic i ostali vozati kao dijete na ringispilu. A i ne igra se kosarka na 0:0, takvi igraci kao on nikada nisu donosili prevagu.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 avg 2014, 01:52

@DANTES
To što smo rekli da Birčević ima bolju tricu nego Mitrović, ne znači mnogo. Zamisli kad se moramo oslanjati na meku ruku jednog Birčevića :problem: . Ja bih prije vjerovao Bjelicinom šutu.
Bogdan nije pokazao ništa naročito mnogo u pripremnim utakmicama iako se to od njega očekivalo. Valjda će ga prosrati kad najviše bude trebalo. On će nam u Španiji biti možda I glavno I jedino oružje s obzirom na rovitost Teodosića I Krstića.
Što se Micova tiče ja ne vjerujem da je momak lagao o svojim zdravstvenim problemima, jer da je htio lagati o tome, valjda se ne bi ni pojavio na okupljanju. Možemo diskutovati o igri dotičnog, zalaganju, odnosu prema dresu repke... ali način na koji mu je Saša dao do znanja da ne računa na njega I da nije zadovoljan njegovim odnosom, je totalno idiotski. Bolje da je popričao sa njim, ukazao mu na to što mu ne valja I saopštio mu da vise ne računa na njega. Obrukao je I sebe I Micova I Savez, a repka je samo na gubitku. Em što smo ostali bez kvalitetnog igrača, em će ova situacija ostaviti traga I na tim.
Kad već spomenu Špance, nešto razmišljam, mogli bi mi klepiti Špance :lol: . Ne zezam se, sa njima igramo u zadnjem kolu grupne faze, pa ako im bude pasalo, ako budu išli na to da šteluju sebi rivale u nokaut fazi ko što su praktikovali na nekim prethodnim turnirima, nije isključeno da ih dobijemo. U svakoj drugoj kombinaciji, Španija će nas sašit` glat.

@dscile
Slažem se, Jović jeste limitiran, ali limitirano nam je pola repke krenuvši od Jovića, Markovića, Simonovića, Katića, Kalinića... tu smo gdje smo I to smo što smo. Imamo mi mnogo boljih igrača od ovih nabrojanih, ali ovo imamo na raspolaganju. Tačno, igrači poput Jovića nikad neće biti prevaga kad se tekma lomi, ali odbrana (o kojoj selector konstantno priča) sastavljena I od ovakvih igrača može dosta puta da bude presudna.

Nemamo razloga da budemo nešto posebno optimistični.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 29 avg 2014, 00:04

da se ja pitam ja bi dao punu slobodu Bogdanu, da se ispucava, mislim da bi mogao obilježiti ovo prvenstvo. meni licno jedan od najdražih igraca na ovim prostorima unazad 10 godina
nema potpisa

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2014, 08:54

samo cu citirati jednog srpskog navijaca:
Imamo finu petorku.Uostalom,najbolji nam igraju,odnosno 4 najbolja igraca nam igraju.Krstic,Teodosic,Bogdanovic i Bjelica. MI NEMAMO BOLJE OD TA 4 IGRACA!!

Da bi redjali pobjede(ajde da kazem neko 1/4) moraju koseve ubacivati Bogdanovic,Teodosic i biti neki doprinos sa centra.Uz dobru odbranu,to je to. Od Amerike i Spanije cemo svakako izgubiti 30 razlike,kao sto ce svaka reprezentacija izgubiti vise-manje sa tom razlikom.Tu dileme nema. Repliciram namjerno tebi zato sto ne mozes vjerovati kolika se ovamo prasina digla oko Micova,Macvana i Lucica.Jedan je dugo povrijedjen,drugi ima prosjek 5 poena u EL uz 2 skoka,a treci u CSKA ne smije sutnuti vise od 5 lopti za citav mec. Pa yebemu misa,ipak taj Simonovic igra Evroligu!!

Nama od 2005 do 2010 uopste nisu igrali Radmanovic,Stojakovic,Rebraca,Rakocevic,Jaric,Bodiroga i Tomasevic.Ali ni izbliza se nije govorilo o tome kao sto se govori danas.Ne znam sta se desava sa nama,i ja se prosto cudim.Od 2005 godine,dakle nekih 10 godina,ja ne pamtim da su se skoro svi igraci odazvali kao u ovom ciklusu.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 avg 2014, 12:39

Macvan je dok je bio u Partizanu u EL imao oko 15 poena i 9 skokova. Toliko Bircevic ne moze imati ni u KLS, a da ne pricam o jacem takmicenju.

Simonovic i Evroliga.. mislim da se tu nema sta komentarisati. Samo je gore u istu recenicu staviti proslogodisnjeg Katica i Evroligu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2014, 15:31

dscile je napisao/la:Macvan je dok je bio u Partizanu u EL imao oko 15 poena i 9 skokova. Toliko Bircevic ne moze imati ni u KLS, a da ne pricam o jacem takmicenju.

Simonovic i Evroliga.. mislim da se tu nema sta komentarisati. Samo je gore u istu recenicu staviti proslogodisnjeg Katica i Evroligu.
poenta ovoga posta je da se puno kuka za igracima koji u osnovi nisu neka klasa i koji bi mogli donijeti prevagu, tj. sa ovim igracima srbija bi bila jaca 5-10%, ali to nije dovoljno za neki veci rezultata i naglasava cinjenicu da trenutno najbolji igraci srbije igraju u reprezentaciji
da dam primjer, to bi bilo isto sada da mi u BiH kukakmo sto neigraju todic, persic i mitrovic, a igraju teleteovic, djedovic i nurkic koji su trenutno najbolji igraci BiH i za koje nemamo zamjenu, kao sto srbija nema zamjene za gore navedenu cetvorku
PS
macvan je imao te cifre (15,3 ppg i 8,2 rpg) prije dvije godine a uvjek se gleda trenutna forma

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 29 avg 2014, 16:14

nerminh74 je napisao/la:samo cu citirati jednog srpskog navijaca:
Imamo finu petorku.Uostalom,najbolji nam igraju,odnosno 4 najbolja igraca nam igraju.Krstic,Teodosic,Bogdanovic i Bjelica. MI NEMAMO BOLJE OD TA 4 IGRACA!!

Da bi redjali pobjede(ajde da kazem neko 1/4) moraju koseve ubacivati Bogdanovic,Teodosic i biti neki doprinos sa centra.Uz dobru odbranu,to je to. Od Amerike i Spanije cemo svakako izgubiti 30 razlike,kao sto ce svaka reprezentacija izgubiti vise-manje sa tom razlikom.Tu dileme nema. Repliciram namjerno tebi zato sto ne mozes vjerovati kolika se ovamo prasina digla oko Micova,Macvana i Lucica.Jedan je dugo povrijedjen,drugi ima prosjek 5 poena u EL uz 2 skoka,a treci u CSKA ne smije sutnuti vise od 5 lopti za citav mec. Pa yebemu misa,ipak taj Simonovic igra Evroligu!!

Nama od 2005 do 2010 uopste nisu igrali Radmanovic,Stojakovic,Rebraca,Rakocevic,Jaric,Bodiroga i Tomasevic.Ali ni izbliza se nije govorilo o tome kao sto se govori danas.Ne znam sta se desava sa nama,i ja se prosto cudim.Od 2005 godine,dakle nekih 10 godina,ja ne pamtim da su se skoro svi igraci odazvali kao u ovom ciklusu.
Mogao si naći neki malo manje retardiran post da citiraš. ;)

1."najbolji nam igraju"... Pa jel moguće da neko prograli da nam igraju najbolji a u ekipi nema Milosavljevića, Micića, Lučića, Nedovića, Ercega, Mačvana, Micova.... koliko neinformisan moraš biti da to izjaviš.

2. Bjelica nikako ne može biti bitniji igrač od Savanovića, Milosavljevića ili Lučića, bez obzira na visinu ugovora. Definitivno, milion puta dokazano.

3. Simonović.... kuku.....

4. Poslednji dio posta je za vjerovali ili ne.... 2005 Rebrača i kompanija su igrali... samo još jedna potvrda retardiranosti momka koji je ovaj post napisao nermine ;)

Niko ne spori da su USA i Španija prvi favoriti, da bi to bili i da je Srbija u najjačem sastavu, samo kažem da post ovog momka je plod ili nedovoljnog znanja ili neinformisanosti.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 avg 2014, 16:24

Macvan sigurno nije zaboravio igrati basket, druga je stvar sto je imao manju minutazu, samim tim i manje brojke prosle sezone. On i da pola sezone presjedi bolji je od Bircevica.

Okej, igraju 4-5 najboljih igraca. A zasto se ne bi kukalo sto ne igraju igraci koji su bolji od onih koji su u timu? Ako je alibi za pozivanje raznih igraca koji su u reprezentaciji samo da bi se prodali, to sto igraju 4 najboljih, onda lako mozemo ocekivati Malinu Marikovica i ostale. Iz Radnickog koji je jedva opstao u ABA ligi, koji ce se najvjerovatnije ugasiti i koji je bio 4. u KLS za reprezentaciju igraju 3 igraca + jedan koji je bio prosle sezone u Radnickom. Dok Zvezda ima tog sto je prosle godine igrao za Radnicki i 2 bivsa igraca (koja su bila u stanju raspada prosle sezone), a Partizan ima jednog bivseg.

Ja jednostavno se ne mogu pomiriti sa tim da nam menadzeri kreiraju reprezentaciju, pa makar stigli do polufinala (a necemo). Kravic je pozvan da bi nasao angazman u Evropi. Milisavljevic dobija probu u Laboralu a prosle godine je igrao u drugoj ligi Srbije. Katic i Simonovic dobijaju naknadno pozive za reprezentaciju i jedan se vec skucio u Ortezu,a i drugi ce uskoro negdje u Evropu. A i ne treba zaboraviti da Jovic koji ima 24 godine i kojem je do sada najbolji klub u karijeri Radnicki, trazi novi klub.

Opet, za reprezentaciju moram navijati kakva god da je.. Nadam se nekom iznenadjenju, ali sumnjam u njega. Mislim da nam je prolazak u nok aut fazu neki vrh, tj. 1/8 finala.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 avg 2014, 16:30

NeshaFCB je napisao/la:

Mogao si naći neki malo manje retardiran post da citiraš. ;)

1."najbolji nam igraju"... Pa jel moguće da neko prograli da nam igraju najbolji a u ekipi nema Milosavljevića, Micića, Lučića, Nedovića, Ercega, Mačvana, Micova.... koliko neinformisan moraš biti da to izjaviš.

2. Bjelica nikako ne može biti bitniji igrač od Savanovića, Milosavljevića ili Lučića, bez obzira na visinu ugovora. Definitivno, milion puta dokazano.

3. Simonović.... kuku.....

4. Poslednji dio posta je za vjerovali ili ne.... 2005 Rebrača i kompanija su igrali... samo još jedna potvrda retardiranosti momka koji je ovaj post napisao nermine ;)

Niko ne spori da su USA i Španija prvi favoriti, da bi to bili i da je Srbija u najjačem sastavu, samo kažem da post ovog momka je plod ili nedovoljnog znanja ili neinformisanosti.
izvini, ali ja se skoro sa nicim ne slazem
milosavljevic jeste izvrstan bek, ali on je vec dva puta imao teske povrijede i pitanje je kakav ce se vratiti
a bjelica je miljama ispred njega i lucicia, a malo je ispred savanovica koji isto kao krstic polako zalazi

za ostalo ne ulazim

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 avg 2014, 01:37

Teo dobio temperaturu i vrlo vjerovatno danas ne igra protiv Egipta. :facepalm:
Pitam se ima li kraja pehovima. :evil:
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 avg 2014, 17:15

Dobra partija nasih! Pametno podijeljena minutaza svima...Posebno raduje partija Teodosića, kao i polako uhodavanje Krstića... ;)

Sutra je ono pravo!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 avg 2014, 17:53

lagan ritam, ali egipat nije mjerilo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 avg 2014, 19:57

Naravno da Egipat nije nikakav pokazatelj, ali me bezveze iznerviraše u drugom poluvremenu sa onih 5 ili 6 lopti bačenih u bunar i sa lošim izvođenjem penala (11/19).
Mnogo bitno je da se sutra ove loše stvari ne ponove.
RIP Adis Selmanović

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 31 avg 2014, 10:21

Sličan meč očekujem i protiv Irana, samo manju razliku. Prvi pravi test je Brazil. Brine me Krstić, ništa ne može da pogodi.
I think I'm a pussy one.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.