Potencijalni selektori 2014-

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

bhsport
Kontakt:

Re: Potencijalni selektori 2014-

Post Postao/la bhsport » 01 jul 2014, 14:52

Elegant je napisao/la:Dio para od tih "9 milona" je vec potrosen na troskove putovanja i svega ostalog vezanog za Brazil, jedan dio je otisao za dugove i razno-razne obaveze.
Trebali su planirati i novog selektora u tim parama, koji ce im zaraditi pare na EP.
Ko im je kriv.
Spiskati tako tolike pare bez odgovornosti. Sramota!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 jul 2014, 14:54

Head je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Dio para od tih "9 milona" je vec potrosen na troskove putovanja i svega ostalog vezanog za Brazil, jedan dio je otisao za dugove i razno-razne obaveze.
Dio tog novca se rastalio u avionu po povratku iz Kaunasa. To je problem sto u savezu imamo taldjije kojim puca qurac za repkom al su tu da uzmu dio kolaca. Bas je Bevanda is'o u Brazil sto voli BiH, otiso covjek da se odmori a ujedno i dobija svaki dan megalomansku dnevnicu za to sto uziva u carima Brazilskih plaza.
Zaboravio sam i premije igracima, a da se uzelo sa strane to je sasvim normalno za nase to nam je u prirodi, na zalost.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 01 jul 2014, 14:56

Ne sekirajte se vi... I MMF bi odobrio kredit, kada bi vidjeli da se zelimo rijesiti ovog magarca sa klupe.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 01 jul 2014, 15:22

koliko ja znam savez nije imao dugova. qurcili su se time, i prije nego smo se plasirali u Brazil kako su vratili sve dugove i kako su poceli pozitivno poslovat. istina suficit nije bio ogroman, ali ga je bilo. a uz to ne moraju mu dati 3 miliona na ruke. Neka mu obecaju milion plate, i jos dva ako se plasiramo u osminu finala EP-a. Sto nebi trebalo biti problem, povecanjem ucesnika na EP-u biti ce olaksan prolazak grupe u odnosu na ranija prvenstva. Mislim da ce biti 2 grupe vise, samim tim i samnjice se vjerojatnoca da ti doce grupa sa recimo Njemackom, Holandijom i Spanijom.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 01 jul 2014, 15:24

bhsport je napisao/la:
Pauleta je napisao/la:
bhsport je napisao/la:1. Vaha,
2. Bajevic
3. Bazdarevic
4. Amar

Sva cetvorica bolji i autoritativniji od Safeta.
Pare sto smo dobili treba uloziti u selektora jer ce nam objezbjediti ponovni plasman a tada Pape moze navijati za nas i pratiti nase tekme za razliku od perioda do 2008 godine kada pojma nije imao ni da igramo.
Kakav Amar? Čovjek nije vodio ozbiljnu ekipu u životu. Da nije sin Ivice Osima imao bi trenersku karijeru na razini Husnije Arapovića. Vaha, Bajević, Baždarević, Hadžibegić(iako se jedno obrukao).
Amar je vrhhunski strateg, to sto imas kompleks od njega, to je vec licna stvar.
Amar je autoritet ima ono sto Pape nema i nikad nece imati.
Amar nije poltron ko Faruk, to je ljiga a imao je svoju sansu.
Dakle prioriteti bas onako kako sam i nabrojao.

Amar je najveci poslijeratni BH trenerski proizvod iz nase avlije, svako ko kaze da nije ima problem u glavi.

Amar Osim je vodio Željezničar, jer ga je tata tamo postavio i sa tim Željezničarom je bio kanta za napucavanje u Europi. Također je vodio klub iz Japana, jer ga je i tamo tata postavio i osvojio je sa njim famozni japanski kup.
E sada, takvog prosječnog trenera stavljati u isti koš sa trenerima kao što su Halilhodžić, Bajević, Hadžibegić, Petković i Baždarević, koji su vodili vrhunske ekipe u vrhunskim ligama, može samo idiot.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 01 jul 2014, 15:33

Pauleta je napisao/la:Amar Osim je vodio Željezničar, jer ga je tata tamo postavio i sa tim Željezničarom je bio kanta za napucavanje u Europi. Također je vodio klub iz Japana, jer ga je i tamo tata postavio i osvojio je sa njim famozni japanski kup.
E sada, takvog prosječnog trenera stavljati u isti koš sa trenerima kao što su Halilhodžić, Bajević, Hadžibegić, Petković i Baždarević, koji su vodili vrhunske ekipe u vrhunskim ligama, može samo idiot.
Kakav god da je bolji je od Susica.
FK Željezničar
Chelsea FC

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 jul 2014, 15:38

Pauleta je napisao/la: Amar Osim je vodio Željezničar, jer ga je tata tamo postavio i sa tim Željezničarom je bio kanta za napucavanje u Europi. Također je vodio klub iz Japana, jer ga je i tamo tata postavio i osvojio je sa njim famozni japanski kup.
Nacin komuniciranja na koji si naucio ostavi za kuce, a takodjer i vrijedjanje sa tim.
Gledas casu napola praznu, Amar je napravio rezultate u evropi kakve je napravio, bio i kanta za napucavanje ali se i nosi sa NUFCom, Malagom, Serifa izbacio, sa Plzenom dobar posao odradio.
Dalje da si citao moj post a nisi, vidio bi da nisam stavio u isti kos Amara i pomenute trenere, nego su oni jaci od njega.
Od domacih trenera Amaru niko ne moze prici blizu, a ti sto to neces da priznas to je tvoj problem.
Imas njegov kompleks.
Ne da mi se vise raspravljati sa ljudima koji ne citaju sto napisem.
Dovidjenja i prijatno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

pobjedesve
Kontakt:

Post Postao/la pobjedesve » 01 jul 2014, 15:42

neroazzurni je napisao/la:ne znam otkud uopste Amar tema emisije al hajd...
kao njegov najveci adut ovdje se predstavlja taj neki famozni autoritet koji on stvara tj ima u Zelji sto je cista glupost i nije nikakvo mjerilo, u nasoj ligi se sve stvara parama pa tako i Amar vodi glavnu rijec u Zelji samo preko kesa, slusas-imas platu ne slusas-nema plate i to je sav njegov autoritet...u repki to ne pusi
na kraju krajeva nasa liga nije nikakvo mjerilo, to je dokazano hiljadu puta na primjeru igraca koji se ni jedan nije nametnuo u repci ni blizu, tako da ne vidim kako bi sad mogao neki trener, koji usput receno ne moze naci ino angazman pa ni u Hrvatsku... :yawn:
Amar autoritet vodi preko para ? :puke: :puke: :puke:

Je li Zebu otjerao zato sto se zahebavao u 20oj minuti ? ili je to zbog nekih para? Covjek istjerao najboljeg igraca u jeku borbe za titulu samo da bi odrzao kontinuitet u ekipi tj. da nijedan igrac nije zvijezda ili iznad drugih

Pa svi znamo kakav je talent bio Gojak, pa i njega otjera, zasto? Htio momak da ima neki "ultra-gotiva" ugovor, a Amar ga odhebao reko mu da svi juniori dobijaju isti ugovor. Je li i to zbog nekih para? :crazy: :crazy:

A ko to kaze da Amar ne moze naci angazman? Je li zbog toga u Zelji, zato sto ne moze nigdje drugo :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Ako Vaha ne moze, Amara Osima za repku. Ako iko moze imati autoritet, moze on
a... pehari su tu

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 01 jul 2014, 16:13

Amar je PL prekuco,al i kad nam neki igrač prekuca PL ne znači da je za reprezentacije.Svejedno imamo puno boljih od Amara,tako da ništa od njega,iako ne bi mogo bit gori nego Pape.
Nad tobom sunce najljepše sja

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 jul 2014, 16:23

U svakom slucaju bolje Amar Osim nego Sergej Barbarez, a ako neko misli da je Sergej bolji neka bude ljubazan i obrazlozi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 01 jul 2014, 16:33

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1020 ... ezentacije" onclick="window.open(this.href);return false;

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 01 jul 2014, 16:58

Dzabe se raspravljete ubleha ostaje jos 2 godine :evil: :evil: :evil:

Begić o Sušiću: Postoji obostrana želja za nastavkom saradnje, još ćemo razgovarati

Selektoru Safetu Sušiću je danas istekao ugovor s Nogometnim savezom BiH. Da li će on nastaviti s klupe predvoditi Zmajeve, još uvijek nije poznato.

U kratkom razgovoru za portal Klix.ba predsjednik NS BiH Elvedin Begić je rekao da postoji obostrana želja za nastavkom saradnje, ali da će se o tome još razgovarati.

"Još u Brazilu sam rekao da postoji obostrana želja za produženjem saradnje sa Safetom Sušićem. Tamo smo obavili jedan razgovor i dogovorili se da ćemo se ponovo sresti po povratku u BiH. S druge strane, izvršit ćemo i analizu nastupa reprezentacije i učinka na SP-u. Još uvijek se nismo sastali, umorni smo, Sušić je i malo bolestan, pa ćemo razgovor obaviti čim nađemo vremena", izjavio je Begić.

Podsjetimo, Sušić je ugovor sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine potpisao početkom januara 2010. godine. Tada dvogodišnji ugovor automatski je produžen nakon kvalifikacija za Euro 2012. i važi do sutra.

U 44 utakmice Sušić na klupi reprezentacije zabilježio 22 pobjede, 15 poraza i 7 remija, a da li će predvoditi Zmajeve i u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu, vjerovatno ćemo saznati za nekoliko dana.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 01 jul 2014, 17:22

bhsport je napisao/la:
Pauleta je napisao/la: Amar Osim je vodio Željezničar, jer ga je tata tamo postavio i sa tim Željezničarom je bio kanta za napucavanje u Europi. Također je vodio klub iz Japana, jer ga je i tamo tata postavio i osvojio je sa njim famozni japanski kup.
Nacin komuniciranja na koji si naucio ostavi za kuce, a takodjer i vrijedjanje sa tim.
Gledas casu napola praznu, Amar je napravio rezultate u evropi kakve je napravio, bio i kanta za napucavanje ali se i nosi sa NUFCom, Malagom, Serifa izbacio, sa Plzenom dobar posao odradio.
Dalje da si citao moj post a nisi, vidio bi da nisam stavio u isti kos Amara i pomenute trenere, nego su oni jaci od njega.
Od domacih trenera Amaru niko ne moze prici blizu, a ti sto to neces da priznas to je tvoj problem.
Imas njegov kompleks.
Ne da mi se vise raspravljati sa ljudima koji ne citaju sto napisem.
Dovidjenja i prijatno.
Kompleks Amara Osima???? Pa ko je on u pm??? To su vaše navijačke bajke. Npr. Zeba, Torlak, Dupovac, Crnov su u PL zvijezde i igrači koji daju jako puno i na našim terenima haraju, ali to ne znači da su za reprezentaciju. BiH je reprezentacija iz TOP 20 i zaslužuje takvog izbornika, a ne trenere sa livade koji su izbacili strašnog moldavskog prvaka. Kompleks Amara Osima... :?
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 01 jul 2014, 17:23

Hajd nesto korisno i od te fedelalne.
Tako treba,bit je da Safet treba da ode a ko ce ga zamijeniti nek to odrede ljudi zaduzeni za te stvari.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 01 jul 2014, 18:48

TMovac je napisao/la:Dzabe se raspravljete ubleha ostaje jos 2 godine :evil: :evil: :evil:

Begić o Sušiću: Postoji obostrana želja za nastavkom saradnje, još ćemo razgovarati

Selektoru Safetu Sušiću je danas istekao ugovor s Nogometnim savezom BiH. Da li će on nastaviti s klupe predvoditi Zmajeve, još uvijek nije poznato.

U kratkom razgovoru za portal Klix.ba predsjednik NS BiH Elvedin Begić je rekao da postoji obostrana želja za nastavkom saradnje, ali da će se o tome još razgovarati.

"Još u Brazilu sam rekao da postoji obostrana želja za produženjem saradnje sa Safetom Sušićem. Tamo smo obavili jedan razgovor i dogovorili se da ćemo se ponovo sresti po povratku u BiH. S druge strane, izvršit ćemo i analizu nastupa reprezentacije i učinka na SP-u. Još uvijek se nismo sastali, umorni smo, Sušić je i malo bolestan, pa ćemo razgovor obaviti čim nađemo vremena", izjavio je Begić.

Podsjetimo, Sušić je ugovor sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine potpisao početkom januara 2010. godine. Tada dvogodišnji ugovor automatski je produžen nakon kvalifikacija za Euro 2012. i važi do sutra.

U 44 utakmice Sušić na klupi reprezentacije zabilježio 22 pobjede, 15 poraza i 7 remija, a da li će predvoditi Zmajeve i u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu, vjerovatno ćemo saznati za nekoliko dana.
Katastrofa. Put u propast :hmmmmm:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 jul 2014, 19:00

Mi se nalazimo u jednoj laksoj grupi za kvalifikacije za EP, to jest veoma je vjerovatno da cemo ici na to prvenstvo. Time ce biti osigurani dodatne finansije. Savez moze ugovor za novog selektora vezati za bonus plasmana na EP, sto bi sigurno povecalo sumu signifikantno. Mi sebi mozemo itekako priustiti dobrog selektora, a jedan dobar selektor bi imao mogucnost da raspolaze sa jednom respektabilnom reprezentacijom. Bolje to nego da ovu nepotisticku stoku placamo, da prodaje bratove igrace preko repke.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 01 jul 2014, 19:00

Ma niko ga ne zeli za trenera sto je najveca tuga.. jos kad se nadju ovi dupelisci da mu tetose a kolko ce nas to kostat nisu svjesni. Ne znam kako cu istolerisat jos jedne kvale i Francusku :(

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 jul 2014, 19:06

Enver Halilhodžić
"Čuli smo se prije i nakon utakmice. Imao je mali problem u ekipi pred sami početak. Svi su imali želju igrati, ipak je utakmicu gledao cijeli svijet. On nikome nije robovao niti podlegao. Ostao je dosljedan svojim principima i zamislima. Koliko su oni ispravni pokazala je sama utakmica. Svjetski velikan nije nadigrao Alžira", kaže nam Enver Halilhodžić, koji je zaspao pomiješanih osjećanja.

"Srce mi se razgalilo kada sam vidio kako je Vahid postavio tim i kako su parirali velikoj Njemačkoj. Ono je za udžbenike. On za mene nije trener, već nešto više od trenera. Ne želim zvučati neskromno, ali Vahid gdje god da je radio imao je mitski status", kazao je njegov brat u razgovoru za Klix.ba.

Dušom i mislima Vahid je i sinoć bio uz domovinu i svoj grad.

"Bio je dušom u Jablanici i Mostaru. Svako neka zna, Vahid je zaljubljen u Velež. Njemu je Velež nešto posebno u životu. Rođeni su uvijek broj jedan", kaže Halilhodžić.

Na kraju meča potekle su i suze. Vaha nije mogao skriti emocije.

"On je u životu uvijek takav. Iskren i osjećajan. Kod njega nema glume, ništa nije na blef, sve je iz srca. Veliki je emotivac", tvrdi Eno.

Halilhodžić će nakon sjajno obavljenog posla u Alžiru napustiti klupu tamošnje reprezentacije. Novi posao ga čeka najvjerovatnije u Turskoj, a to je potvrdio i njegov brat: "Najvjerovatnije ide u Trabzonspor. Sa njima ima potpisan predugovor".

Želja svih Bosanaca i Hercegovaca je vidjeti Vahida Halilhodžića na kormilu naše reprezentacije. Envera smo upitali hoćemo li i kada doživjeti taj dan, a on je odgovorio protupitanjem: "Kad je neko u Bosni i Hercegovini Vahidu dao neko priznanje i proglasio ga najboljim? Ja se ne sjećam da je iko. A u Alžiru da želi bio bi predsjednik države. Ankete koje su tamo provedene kazale su tako".
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 jul 2014, 19:14

Kako su Alzirci hrabro krenuli protiv Njemacke, uvjereni u sebe, nabruseni. A ovaj loser Susic cmizdri vec pred utakmicu, mogu sebi zamisliti kako ubija igrace u pojam sa svojim govorom. Poslije utakmice jos kaze kako ova ekipa i ionako nema kapaciteta za vise, to jest p*sere se jos jedanput po svojim igracima i ne preuzima odgovornost. Kako neko moze imati tako malo karaktera i obraza, cudim se uvjek na novo. U uredjenoj i normalnoj drzavi covjek kao Susic nebi dobio ni poziciju da cisti ulicu, a kamoli da vodi reprezentaciju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 01 jul 2014, 19:31

kokakolas je napisao/la:Vaha ili Princ sa Neretve. Sve ostalo je tuga golema.
Ili Avdo Kalajdzic te Nedim Jusufbegovic :D
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”