Dzeko moze dat ruke, ali na zadnji 30 minuta, u nedostatku bolji opcija mora igrat citavu, Baždar je jedini u kojeg vjerujem da ga moze zamjenit19vendetta87 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 10:55Pa ni Haris u punoj snaGi ne moze vise od 30 minuta na velikom nivou, kao sto vidimo po njegovoj minutazi u klubu s dna tabele.bhfanatic14 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 10:50
Gdje ces poredit igraca sa 31 u punoj snagi iz bundeslige i covjeka sa 40 koji ne moze vise od 25 minuta na velikom nivou. Kad je kraj je kraj jbg.
Edin Džeko
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
nek crknu dusmani, najjaci smo
-
- Kontakt:
I da moze Edin igrati 30 minuta opet ne mislim da treba biti u rosteru za EP 2028, covjek sad jedva hoda, sta ce onda za 2 godine?
Bolje nek bude Bazdar zamjena Demirovicu, kakav god da je. Mozda i nadju nekog boljeg ali sto je mladji, nikad se nezna ali ne vidim razlog ni jedan da Edin ostane u rosteru za EP kad se pravi neka druga generacija s momcima sto su 20-23 godina mladji od njega.
Bolje nek bude Bazdar zamjena Demirovicu, kakav god da je. Mozda i nadju nekog boljeg ali sto je mladji, nikad se nezna ali ne vidim razlog ni jedan da Edin ostane u rosteru za EP kad se pravi neka druga generacija s momcima sto su 20-23 godina mladji od njega.
+1Kajkutenjoyer je napisao/la: ↑15 okt 2025, 10:58Dzeko moze dat ruke, ali na zadnji 30 minuta, u nedostatku bolji opcija mora igrat citavu, Baždar je jedini u kojeg vjerujem da ga moze zamjenit19vendetta87 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 10:55Pa ni Haris u punoj snaGi ne moze vise od 30 minuta na velikom nivou, kao sto vidimo po njegovoj minutazi u klubu s dna tabele.bhfanatic14 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 10:50
Gdje ces poredit igraca sa 31 u punoj snagi iz bundeslige i covjeka sa 40 koji ne moze vise od 25 minuta na velikom nivou. Kad je kraj je kraj jbg.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Cuj nije Dzeko nikad puno trcao 
Slabo si ti njega drug gledao onda.

Slabo si ti njega drug gledao onda.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Tako se pricalo i za pjanica dok je igrao, sad ne mozemo 3 pasa sastaviti protiv malte i kipra u veznom redu. Ista stvar ce biti i sa dzekom kad se oprosti, oni su 3 klase iznad drugi igraca i to cemo kad tad svatiti/osjetiti. Znam da je ostario i da je kraj sve blizi, ali u ovim kvalifikacijama je jos uvijek nas najbolji napadac, pricamo ovde o bazdaru koji grije klupu u 2.spanskoj ligi, demirovic svaku desetu utakmicu zabije za repku, a pricamo o Dzeki. Svasta
-
- Kontakt:
Niko ne kaze da je najveci ikada ali budi realan, jer ti ne vidis koliko je Edin pao u kvalitetu u zadnjih 6 mjeseci? I sta je fazon sto nema neki mladi supertalenata? Svedi su Zlatana isto tako gurali do 40e godine zato sto su sve bili tarabe igraci osim njega i onda kad su na kraju skontali da je kraj onda napravili ekipu i otisli do cetvrte finala SP 2018, a sad vidi njihov roster napadaca. Liverpool, Arsenal itd.edvaE2 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 09:38Sa jednom nogom i štakom je bolji od Tabakovića i ove balavurdije pa čak i u 40-oj. Čuj Tabaković u istu rečenicu sa Edinom, zemljo otvori se.
Kroz cijelu karijeru nije puno trčao, ne mora ni sada. On taj tip igrača nikad nije bio. Nek trče djeca za njega i nek mu prave prilike; nije on zaboravio go dat. Mene što se tiče, nek igra do 50. Odigrao jednu lošu protiv Kipra i odmah se izvodi zaključak star, ne može više od 20 min, tjeraj ga.
Do prije mjesec dana jedini dao go Austriji, SN otvorio sa 2 gola pa zamijenjen, spasio nas protiv SN u Zenici, protiv Slovenije na tribinama pa izgubili, protiv Kipra nije igrao pa jedva nekako, protiv Rumunije zamijenjen na poluvremenu pa smo igrali viktorije pred našim golom (dodavanja 1. pol 257/207 2. pol 320/95) - zaključak star, ne može, oprosti se, prevelik ego, arogantan, daj mlađima priliku?
Bravo bravo forumaši
Danci isti fazon, godinama su gurali mlade napadace dok nisu nasli Höjlunda ko im je sada prvi spic i uvijek idu na velika takmicenja.
Moras nekad reci da je kraj i dati mladjima sansu, kao sto je Edin dobio prije 20 godina. Bio je Maradona, ba je dosao Messi, Bio Zlatan pa dosao Isak, bio Figo pa dosao Ronaldo, bio Henry pa dosao Mbappe.
Ne kazem da ce dodji novi Dzeko i napraviti tu karijeru, ali moras dati mladima sansu da se pokazu, kakvi god bili danas. I mislim iskreno da je Edin postao prevelik za repku i da previse se mu lize guzica zato sto je legenda. Guraj Demirovica, on je broj jedan sljedeci 2-3 kvalifikacije i probaj nadji neku mladju rezervu za njega.
-
- Kontakt:
Znaci Dzeko po tebi treba da bude glavni napadac sljedeci ciklus i ako odemo na EP treba biti prvi napadac u 42oj godini? Ja mislim da on dosta gusi Demirovica u nasoj repki, previse se ima respekta za Edina.ElAn10 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 12:22Tako se pricalo i za pjanica dok je igrao, sad ne mozemo 3 pasa sastaviti protiv malte i kipra u veznom redu. Ista stvar ce biti i sa dzekom kad se oprosti, oni su 3 klase iznad drugi igraca i to cemo kad tad svatiti/osjetiti. Znam da je ostario i da je kraj sve blizi, ali u ovim kvalifikacijama je jos uvijek nas najbolji napadac, pricamo ovde o bazdaru koji grije klupu u 2.spanskoj ligi, demirovic svaku desetu utakmicu zabije za repku, a pricamo o Dzeki. Svasta
Pjanic se oprostio prerano, zadnju tekmu je odigrao kad je imao 33 godine, to je bas rano za igraca u ova doba fudbala. Dzeko je u 33 godini harao s Romom/Interom, a sad je klupa u Fiorentini i 7 godina stariji. Nije to ni blizu isto.
Zadnja izmjena: Edincapitano, dana/u 15 okt 2025, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Kakav Demirovic, nikad ne uci fatihu prije utakmice, a jos ozenio Srpkinju.Edincapitano je napisao/la: ↑15 okt 2025, 13:01Guraj Demirovica, on je broj jedan sljedeci 2-3 kvalifikacije i probaj nadji neku mladju rezervu za njega.
Sta ce nam takav u prvih 11?

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Cim nema argumenta onda lupas bez veze.19vendetta87 je napisao/la: ↑15 okt 2025, 13:06Kakav Demirovic, nikad ne uci fatihu prije utakmice, a jos ozenio Srpkinju.Edincapitano je napisao/la: ↑15 okt 2025, 13:01Guraj Demirovica, on je broj jedan sljedeci 2-3 kvalifikacije i probaj nadji neku mladju rezervu za njega.
Sta ce nam takav u prvih 11?![]()
Dzeko je propao skroz, skini mu se s muda.
-
- Kontakt:
Ne pričajte gluposti. Bez Edina nema price.
O tome da bi moglo bez njega bi se moglo pricati povetkom kvala za euro.
-
- Kontakt:
Vidjeli smo kako je dobar bio protiv Kipra, da je pomjerio guzicu nebi bilo penala i imali bi sada isto bodova ko Austrija. Covjek dobije pas koje ne dodje do njega i on stadne skroz i hoda nazad a lopta pola metra od njega, smijesno.FerdinandF je napisao/la: ↑15 okt 2025, 13:44Ne pričajte gluposti. Bez Edina nema price.
30 minuta on za sad moze, tad je odmoran i moze pokazati kvalitet ali sve vece od te minutaze je cisti promasaj.
-
- Kontakt:
Nije mrdno, jer ne bi mogao nista učiniti. Loša procjena, i kasno kretanje prema lopti, i eqlje nije bilo smisla da mrdne, jer ne bi stigao igraca. Ali, da, mogao je potrcati i bar se vratiti nazad, bar pokušati. Ali je bio preumiran. A to pta bi bilo kad bi bilo, objesi mačku o rep. Isto tako bi se moglo reći, da nije dao gol protiv san matina, mi ne bi dobili san marino, itd... Glupa pričaEdincapitano je napisao/la: ↑15 okt 2025, 13:55Vidjeli smo kako je dobar bio protiv Kipra, da je pomjerio guzicu nebi bilo penala i imali bi sada isto bodova ko Austrija. Covjek dobije pas koje ne dodje do njega i on stadne skroz i hoda nazad a lopta pola metra od njega, smijesno.FerdinandF je napisao/la: ↑15 okt 2025, 13:44Ne pričajte gluposti. Bez Edina nema price.
30 minuta on za sad moze, tad je odmoran i moze pokazati kvalitet ali sve vece od te minutaze je cisti promasaj.
-
- Kontakt:
Ma dali bi San marinu, ljudi hodali na koljenima, Dzeko slucajno dobio loptu i dao gol. Nije da je bas prevario tri igraca i dao gol, bolji je pas bio njemu nego sto je on pogodio od metra.FerdinandF je napisao/la: ↑15 okt 2025, 14:04Nije mrdno, jer ne bi mogao nista učiniti. Loša procjena, i kasno kretanje prema lopti, i eqlje nije bilo smisla da mrdne, jer ne bi stigao igraca. Ali, da, mogao je potrcati i bar se vratiti nazad, bar pokušati. Ali je bio preumiran. A to pta bi bilo kad bi bilo, objesi mačku o rep. Isto tako bi se moglo reći, da nije dao gol protiv san matina, mi ne bi dobili san marino, itd... Glupa pričaEdincapitano je napisao/la: ↑15 okt 2025, 13:55Vidjeli smo kako je dobar bio protiv Kipra, da je pomjerio guzicu nebi bilo penala i imali bi sada isto bodova ko Austrija. Covjek dobije pas koje ne dodje do njega i on stadne skroz i hoda nazad a lopta pola metra od njega, smijesno.FerdinandF je napisao/la: ↑15 okt 2025, 13:44Ne pričajte gluposti. Bez Edina nema price.
Biće Edin i iduće kvale sigurno. On će kao i Cristiano umrijeti na terenu. 

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Sve što se navodi nakon mog posta su lični dojmovi. Ja sam napisao činjenice, koje svi vrlo dobro znate i koje su lako provjerljive. I to samo ove kvale, znači manje od godinu dana (7 mjeseci). Reći ćete da je u martu bio dobar a u oktobru je za otpis? To realno i objektivno?
Ako je Edin neupotrebljiv ili slabo upotrebljiv, zašto nema niko ni blizu njegovog značaja u repki? Što drugi nisu igrali na istom ili sličnom nivou? Edin je bio i povrijeđen, i izlazio je, pa su imali priliku, ako već nisu bili s njim na terenu.
Također, samom pojavom Edina na terenu, svi ostali 20% bolje igraju (to je već moj lični dojam). Jednostavno njegov autoritet, iskustvo i upute ne možeš nadomjestiti.
Ja bih se s vama složio, ali mi nemamo nikog ni približno njegovom nivou pa čak i sa ovim godinama.
Ermedin preko 30 utakmica 3-4 gola, dajete ljudi. Baždar i Tabaka da i ne spominjem, smiješno.
Edina gledam dok je još bio u Wofsburgu i garantujem da sam preko 80% njegovih utakmica gledao, i dalje ću ostati kod stava da nije nikada puno trčao, a kamo li da je bio naročito brz. Jest za šlj lige, ali pričamo o vrhunskom fudbalu, a Edin je igrao na tom nivou 15 godina.
Protiv Kipra katastrofa, to se svi slažemo. Duugo ga nisam gledao lošijeg, ali to je 1 utakmica.
Ako je Edin neupotrebljiv ili slabo upotrebljiv, zašto nema niko ni blizu njegovog značaja u repki? Što drugi nisu igrali na istom ili sličnom nivou? Edin je bio i povrijeđen, i izlazio je, pa su imali priliku, ako već nisu bili s njim na terenu.
Također, samom pojavom Edina na terenu, svi ostali 20% bolje igraju (to je već moj lični dojam). Jednostavno njegov autoritet, iskustvo i upute ne možeš nadomjestiti.
Ja bih se s vama složio, ali mi nemamo nikog ni približno njegovom nivou pa čak i sa ovim godinama.
Ermedin preko 30 utakmica 3-4 gola, dajete ljudi. Baždar i Tabaka da i ne spominjem, smiješno.
Edina gledam dok je još bio u Wofsburgu i garantujem da sam preko 80% njegovih utakmica gledao, i dalje ću ostati kod stava da nije nikada puno trčao, a kamo li da je bio naročito brz. Jest za šlj lige, ali pričamo o vrhunskom fudbalu, a Edin je igrao na tom nivou 15 godina.
Protiv Kipra katastrofa, to se svi slažemo. Duugo ga nisam gledao lošijeg, ali to je 1 utakmica.
- Beduin
- Kontakt:
Nije ni od Dzeke fer, na stranu njegove zasluge i renome ali i on kao profesionalac bi trebao biti svjestan svojih nemogucnosti u ovom poznim godinama i to u dogovoru sa selektorom ispostovati. Da mu se dozira minutaza u ovim bitnim i zahtjevnim utakmicama, da sam kaze da ce dati svoj maksimum 50-55 minuta i napolje ili da udje s klupe svjez. A ne da kroz ove utakmice ganja formu i nadoknadjuje minutazu koju nema u klubu pa kasnije se nalazi uvrijedjen sto ga se prozove za losu partiju i setkanje po terenu.
Mi da smo ubacili Bazdara pred kraj utakmice protiv Kipra ne bismo izgubili, ne zbog tolike kvalitete samog Bazdara nego njegove trke i presinga sto bi bilo od presudne vaznosti, a sto Dzeko nije mogao raditi kad smo se povukli. Cak i Tabakovic bi tad vise pomogao ganjajuci na stedini terena, nego Dzeko sto je.
Tu je Barbarez napravio ogroman kiks i trebao je jasvno to priznati i umiriti javnost makar cinjenicom da prihvata odgovornost i da je svjestan gresaka koje pravi. A ovako i on i Dzeko ispadaju levati i bezobraznici.
Mi da smo ubacili Bazdara pred kraj utakmice protiv Kipra ne bismo izgubili, ne zbog tolike kvalitete samog Bazdara nego njegove trke i presinga sto bi bilo od presudne vaznosti, a sto Dzeko nije mogao raditi kad smo se povukli. Cak i Tabakovic bi tad vise pomogao ganjajuci na stedini terena, nego Dzeko sto je.
Tu je Barbarez napravio ogroman kiks i trebao je jasvno to priznati i umiriti javnost makar cinjenicom da prihvata odgovornost i da je svjestan gresaka koje pravi. A ovako i on i Dzeko ispadaju levati i bezobraznici.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pa valjda zato imamo selektora da ga klupira. Neće Dzeko govoriti selektoru koliko da igra. Pa to je neozbiljno, nismo na bajramskom turniru.
-
- Kontakt:
U normalnim repkama je tako, ali ovdje sigurno igra Edin dok on sam ne kaze da hoce da izadje s terena. Ovo je greska i sigurno jedan od 100 razloga zasto smo otisli samo na jedno veliko takmicenje, mi smo neozbiljna repka. Ovo sto je bilo s Besirovicem je cisti ciganluk i govori sve gdje se nalazimo.
Zar nije bila prica da je Dzeko trazio izmjenu, ali da ga Barbarez nije htio zamijeniti.Edincapitano je napisao/la: ↑15 okt 2025, 18:33U normalnim repkama je tako, ali ovdje sigurno igra Edin dok on sam ne kaze da hoce da izadje s terena. Ovo je greska i sigurno jedan od 100 razloga zasto smo otisli samo na jedno veliko takmicenje, mi smo neozbiljna repka. Ovo sto je bilo s Besirovicem je cisti ciganluk i govori sve gdje se nalazimo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
E to neznam, ako jest istina onda je Barbarez jos veci kreten a svaka cast Edinu, ali ja nisam cuo tu pricu nikako, nego samo vidio da Edin jedva hoda na terenu ali ne izlaziDamirT je napisao/la: ↑15 okt 2025, 18:35Zar nije bila prica da je Dzeko trazio izmjenu, ali da ga Barbarez nije htio zamijeniti.Edincapitano je napisao/la: ↑15 okt 2025, 18:33U normalnim repkama je tako, ali ovdje sigurno igra Edin dok on sam ne kaze da hoce da izadje s terena. Ovo je greska i sigurno jedan od 100 razloga zasto smo otisli samo na jedno veliko takmicenje, mi smo neozbiljna repka. Ovo sto je bilo s Besirovicem je cisti ciganluk i govori sve gdje se nalazimo.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.