AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AS Roma
ma šta ti s njima diskutuješ jarane .. dirkaju nas za LP, a mi se jedva spasili propadanja .. još smo u ovom post-periodu nakon bankrota osvojili tri titule, baš kao i oni, a još dugove otplaćujemo
baš me zanima kako bi oni igrali i rezultate ostvarivali da imaju ulaganja kao Lazio 
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Hah ma moras malo zajebavati, postane jednobojno inace.
....Neznam sta imaju oni dirkati za LS, kao da su oni stalni ucesnici tog takmicenja i fole zajebaTi momci a ne padobranci sto nekad bahnu pa im Sir Alex ocita lekciju, pritom se osvjezavajuci hladnim 7UP-om.
Lazio ima osvojen evropski kup a nekima je uspijeh i proci grupnu fazu LS i time se ponositi. Tu se razlikuju ova dva kluba, jedni se ponose evropskim trofejima drugi ispadanjima u cetvrtfinalu. 
kad Ferguson kaže da je jedna od tri stvari za kojima žali u životu, izgubljeno finale super kupa od tada najjače ekipe na svijetu, sve je jasno .. to su njegove riječi, ne moje
a još nešto je rekao, da žali što nije doveo nekog našeg igrača, ne mogu se sjetiti o kome se radi .. to su 2/3 stvari za kojima žali
neko žali zbog Lazija, a neko zbog Fergie-a i Man Utd
neko žali zbog Lazija, a neko zbog Fergie-a i Man Utd
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
Evil Genius II
ako vec pisete o ulaganjima onda treba i spomenuti sta je sve cragnotti ulozio krajem 90ih, kolika primanja su imali igraci i ko je sve igrao u naziu (vjerovatno ste se tad i primili za klub) tako da nije cudo sto su osvojili to sto su osvojili (pricam o evropi, timovi su izjednaceni sto se tice domacih trofeja). kada je sensi konacno odlucio odrijesiti kesu odma je uzeo scudetto ali nije bio dovoljno sposoban da odrzi ekipu na najvisem nivou te su ubrzo (vec naredne sezone) uslijedila dugovanja iz kojih se nisu izvukli sve do dolaska amerikanaca koji su trebali biti odgovor na finansijsku krizu ali vidimo kako to zasad funkcionise (spominjete osvajanje trofeja na ivici bankrota isto kao da u romi ruze cvjetaju sto se finansija tice)
dalje, rezultat protiv uniteda je nesto sto se desava jednom u 100 godina kada ekipi ulazi svaki moguci sut koji su uputili na gol (doni je odigrao utakmicu zivota) i vec u narednoj sezoni spalletti je ocitao lekciju unitedu na old traffordu ali nesretno izgubio sa 1:0 (povreda aquilanija i promasaji maura esposita). sto se tice fergija i njegovog zaljenja za nekim igracem nazia, nije mi toliko bitna osoba u zivotu da bih se dicio necim kao sto je izjava kako je de rossi idealan igrac za united i prava je steta sto ga ovaj nije imao priliku trenirati. pametni ste vi momci, znate vi sve ovo kao i cinjenicu da je jedan rimski tim igrao i pobjedjivao velikane evropskog fudbala tipa real, bayern ili tadasnji arsenal dok je drugi evropu gledao na TVu. u posljednje vrijeme sreca se okrenula drugoj strani olimpica i savjetujem vam da uzivate u svojih 5 minuta slave jer i bog i narod su svjedoci kolika je to rjetkost.

Denno je napisao/la:e da je kako dobro utopiti Pjanu,De Rossia i Osvalda i onu skart robu

Kad je Roma formirala onaj tim iz 2000/01, Sensi je npr. uzeo kredite kod banaka za dovodjenje Batistute.
Lazio se troskario toliko, da su opusteno davali po 30-40 miliona DEMa za igrace, a u jednom prelaznom roku su spucali preko 200 miliona DEM, sto je bio i rekord svih vremena jednog kluba, do dolaska Abramovicha, Pereza i slicnih.
Dakle, po ulaganjima u 90im, ne mogu se porediti Roma i Lazio. Ali, isto tako, primetno je da Lotito bolje radi od svih predsednika Rome u poslednjih 10 godina. Roma je konstantno u minusu, ne zaradjuje na igracima, ne osvaja trofeje...niti ce se to izgleda ubrzo promeniti.
Lazio se troskario toliko, da su opusteno davali po 30-40 miliona DEMa za igrace, a u jednom prelaznom roku su spucali preko 200 miliona DEM, sto je bio i rekord svih vremena jednog kluba, do dolaska Abramovicha, Pereza i slicnih.
Dakle, po ulaganjima u 90im, ne mogu se porediti Roma i Lazio. Ali, isto tako, primetno je da Lotito bolje radi od svih predsednika Rome u poslednjih 10 godina. Roma je konstantno u minusu, ne zaradjuje na igracima, ne osvaja trofeje...niti ce se to izgleda ubrzo promeniti.
-
Evil Genius II
+1MaGiCa je napisao/la:Ali, isto tako, primetno je da Lotito bolje radi od svih predsednika Rome u poslednjih 10 godina. Roma je konstantno u minusu, ne zaradjuje na igracima, ne osvaja trofeje...niti ce se to izgleda ubrzo promeniti.
romina uprava od roselle pa ovamo do amera radi jako los posao.
kad se samo sjetim da je rosella 30godisnjem montelli produzila ugovor za 5 godina i dala platu od 4 miliona po sezoni
sa Cragnottijem je bilo lijepo, a onda kad je on propao, propao je i Lazio .. i mi sada snosimo posljedice svega toga .. navijači pljuju Lotita što ne ulaže koliko bi trebao, ja sam tu umjeren .. znam da nismo u mogućnosti iskrcati za Lamelu, Osvalda, Pjanića, itd
njegova politika sada je dovesti jeftino i prodati skupo (doveo Kolarova za 1 mil, prodao za 20 mil), pa doveo Hernanesa, itd
znači, napraviš igrača, prodaš ga, pa dovedeš drugog dobrog igrača ..
većina njegovih transfera su jeftini ili besplatni (Biava, Dias, Radu, Konko, Candreva, Lule, Onazi, Klose, itd)
dakle, ja ne očekujem da mi iskrcamo kao Napoli lagano 14 milki (ako se ne varam) za nedokazanog igrača iz Čilea, ili odakle je već onaj Vargas, kao vi za već pomenute, itd
al' sigurno da očekujem bolja pojačanja kao što se piše da bi sada mogli doći (Felipe Anderson, Lucas Biglia) .. kad god je trebao pojačati ekipu u januaru, on to nije napravio, nekad nas je čak i oslabio
ne kažem ja da su vama cvjetale ruže prije Amera, al' da vam je bilo kao nama, sigurno nije
njegova politika sada je dovesti jeftino i prodati skupo (doveo Kolarova za 1 mil, prodao za 20 mil), pa doveo Hernanesa, itd
znači, napraviš igrača, prodaš ga, pa dovedeš drugog dobrog igrača ..
većina njegovih transfera su jeftini ili besplatni (Biava, Dias, Radu, Konko, Candreva, Lule, Onazi, Klose, itd)
dakle, ja ne očekujem da mi iskrcamo kao Napoli lagano 14 milki (ako se ne varam) za nedokazanog igrača iz Čilea, ili odakle je već onaj Vargas, kao vi za već pomenute, itd
al' sigurno da očekujem bolja pojačanja kao što se piše da bi sada mogli doći (Felipe Anderson, Lucas Biglia) .. kad god je trebao pojačati ekipu u januaru, on to nije napravio, nekad nas je čak i oslabio
ne kažem ja da su vama cvjetale ruže prije Amera, al' da vam je bilo kao nama, sigurno nije
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
čobane, nisam ti ja kokoš, pa da me iškaš .. mamu svoju iškaj do mile volje
ako ti smeta, ne komentariši .. ima drugih koji učestvuju u diskusiji
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
Evil Genius II
finansijski gledano u istom sranju smo bili ali razlika je u tome sto je vasa uprava puno sposobnija i odlucnija od romine koja iz sezone u sezonu radi greske preplacujuci pojedine igrace (kada vidim koliko je brighi placen dusa me zaboli). sto se tice kupovine i prodaje igraca, rosella je dovodila besplatne ili jeftine igrace (menez i mirko su izuzeci) dok je svake sezone jedan bitan dio tima morao biti prodan kako bi se pokrili dugovi i otplatila rata kredita unicredit banke koji je trajao dugi niz godina; tako da su klub redom napustili chivu, mancini, aquilani. o ovoj vladavini amerikanaca gdje su potrosili 80 miliona za jedan prijelazni rok a nisu napravili nista ne zelim ni trositi rijeci jer je tu toliko toga pogresno da bi mi trebao podug tekst da to sve fino iskritikujem.JTS je napisao/la: ne kažem ja da su vama cvjetale ruže prije Amera, al' da vam je bilo kao nama, sigurno nije
p.s. fanovi su potpisali peticiju koja bi mogla rezultirati novom promjenom loga. predsjednik rome ce vjerovatno unajmiti covjeka koji je dizajnirao prethodni logo prije 30ak godina.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Jel ti ko mater spomenuo seljane jedan? ima bas satrase se,zanima ih koga je lazie kupovaoJTS je napisao/la:čobane, nisam ti ja kokoš, pa da me iškaš .. mamu svoju iškaj do mile voljeako ti smeta, ne komentariši .. ima drugih koji učestvuju u diskusiji
embrace the chaos
neka, pusti ih.. osvojili su nešto nakon milion godina, no opet ljude zaboli q za tim poluklubom pa im niko temu ni ne otvara.. zato ova dva nesretnika dolaze na temu Rome i pišu o naziu u nadi da će neko napokon i pročitati te postove...Denno je napisao/la:Jel ti ko mater spomenuo seljane jedan? ima bas satrase se,zanima ih koga je lazie kupovaoJTS je napisao/la:čobane, nisam ti ja kokoš, pa da me iškaš .. mamu svoju iškaj do mile voljeako ti smeta, ne komentariši .. ima drugih koji učestvuju u diskusiji
NAPRIJED NARODE!
Oni bar mogu nesto osvojiti, za razliku od Rome koja vise ni prehladu ne moze osvojiti.... Koliko ste samo ljubomorni na to sto vas je Lazio kar.no u finalu kupa.... Pogotovo se to vidi na ovakvim omalozavajucim postovimaforumasa koji simpatisu Lazio i opcenito omalozavanja Lazia.....Zeman je napisao/la:neka, pusti ih.. osvojili su nešto nakon milion godina, no opet ljude zaboli q za tim poluklubom pa im niko temu ni ne otvara.. zato ova dva nesretnika dolaze na temu Rome i pišu o naziu u nadi da će neko napokon i pročitati te postove...Denno je napisao/la:Jel ti ko mater spomenuo seljane jedan? ima bas satrase se,zanima ih koga je lazie kupovaoJTS je napisao/la:čobane, nisam ti ja kokoš, pa da me iškaš .. mamu svoju iškaj do mile voljeako ti smeta, ne komentariši .. ima drugih koji učestvuju u diskusiji
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
ma pusti paćenike bolan
šta ima veze ako se mi Laziali i Romanisti malo podbodemo, glavno da to ne ode u pogrešnom smjeru .. ja lijepo diskutujem sa Genijem, onda ovaj dođe i glumi nešto, kao ajmo iš na svoju temu
evo sad mu je podršku pružio još jedan kolega, zajedno su jači
ako vam se ne sviđa, šutite i ne komentarišite, ignorišite .. kakav bi ovo forum bio da svaki član piše tako kao vas dvojica
@ MrMuscle
druže, to je njima najbolniji poraz u 'Derby della Capitale', ipak je ovo bio najvažniji derby ikada odigran .. al' da se ne lažemo, ja bih također "pukao" da je Lazio izgubio .. tako da, ko gubi ima pravo da se ljuti
P.S. drago mi je da barem se Genijem mogu diskutovati, razuman čovjek
pa tu i tamo da se podbodemo, sve je fer .. ovdje su neki previše umislili da su pravi Rimljani, pa kao ni da progovore sa Lazialima .. sreća pa nemaju noževe 
šta ima veze ako se mi Laziali i Romanisti malo podbodemo, glavno da to ne ode u pogrešnom smjeru .. ja lijepo diskutujem sa Genijem, onda ovaj dođe i glumi nešto, kao ajmo iš na svoju temu
@ MrMuscle
druže, to je njima najbolniji poraz u 'Derby della Capitale', ipak je ovo bio najvažniji derby ikada odigran .. al' da se ne lažemo, ja bih također "pukao" da je Lazio izgubio .. tako da, ko gubi ima pravo da se ljuti
P.S. drago mi je da barem se Genijem mogu diskutovati, razuman čovjek
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Vala bas, nemoze covjek ni malo podboditi da se nejave wannabee pravi Rimljani poput ovog Lucarellija-Zemana, reko bi covjek odrasto na Testacciu.
Mogu misliti osjecaj, izgubis najveci i najvazniji derbi ikad odigran bez ispaljenog metka, zna biti neuroza.
Nadam se da me nece zbog ovoga Zeman kolega probosti cakijicom, ko pravi romanista.
Mogu misliti osjecaj, izgubis najveci i najvazniji derbi ikad odigran bez ispaljenog metka, zna biti neuroza.
Nadam se da me nece zbog ovoga Zeman kolega probosti cakijicom, ko pravi romanista.
ala ste vi slabi s mozgom... pa ja vas branim braćo..
ponavljam, bujrum na temu Rome, ostanite koliko hoćete.. onu vašu temu niti ko čita niti ko otvara, najbolje da je zaključaju... a bezze da pišete sami sebi, jel da?
ponavljam, bujrum na temu Rome, ostanite koliko hoćete.. onu vašu temu niti ko čita niti ko otvara, najbolje da je zaključaju... a bezze da pišete sami sebi, jel da?
NAPRIJED NARODE!
Paćenike? Ja onako u zajebanci rekao iš i stavio smiley na kraju,jer glupo mi je ovdje citati o laziu,kad imate vec temu pa tamo pisite,odmah si poceo lajati i vrijedjati,ti si taj koji napada i koji laje bzvzJTS je napisao/la:ma pusti paćenike bolan
šta ima veze ako se mi Laziali i Romanisti malo podbodemo, glavno da to ne ode u pogrešnom smjeru .. ja lijepo diskutujem sa Genijem, onda ovaj dođe i glumi nešto, kao ajmo iš na svoju temuevo sad mu je podršku pružio još jedan kolega, zajedno su jači
ako vam se ne sviđa, šutite i ne komentarišite, ignorišite .. kakav bi ovo forum bio da svaki član piše tako kao vas dvojica
![]()
@ MrMuscle
druže, to je njima najbolniji poraz u 'Derby della Capitale', ipak je ovo bio najvažniji derby ikada odigran .. al' da se ne lažemo, ja bih također "pukao" da je Lazio izgubio .. tako da, ko gubi ima pravo da se ljuti![]()
P.S. drago mi je da barem se Genijem mogu diskutovati, razuman čovjekpa tu i tamo da se podbodemo, sve je fer .. ovdje su neki previše umislili da su pravi Rimljani, pa kao ni da progovore sa Lazialima .. sreća pa nemaju noževe
embrace the chaos
ma kakav smiley i zajebancija, meni takav način komunikacije nije zajebancija .. sljedeći put kad dođe do ovakve situacije, prešuti ili se uključi u diskusiju .. nisam ja tek tako došao ovdje pričati o Laziju, nema logike .. nego jedna stvar povuče drugu, itd
sve si ti pokrenuo kad si spomenuo LP .. ne možeš nekog podbost' i očekivati da ostane na tome .. tako se i ova diskusija razvila
sve si ti pokrenuo kad si spomenuo LP .. ne možeš nekog podbost' i očekivati da ostane na tome .. tako se i ova diskusija razvila
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Ja sam pitao ozb kad ste prosli grupnu fazu lp bez zafrkancije,jer stvarno nisam znao,posto nas napadate,vi lazijali da nas nema u Europi nikako,ok nema nas propali smo odkad su Ameri dosli,evo dobijate nas 2 god vec,al me stv ne zanima ni lazio a ni lazijali ne mrzim vas al volim Romu,jbg samo sam htio info.Al ajd dosta,budi pozdravljen,ja se izvinjavam ako sam uvrijedio koga sa onim "iš"
embrace the chaos
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.