La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Primera Division (Liga BBVA)
jer ih je sreća pratila u prvih 25 minuta, hoću reći, sudija ih je pratio.
naprijed rejal
pa šta ako ih je namučio? to ne znači da je bio bolji. kapa dolje za igru betisa, muda do poda, ali nisu bili bolji.M4kaveli je napisao/la:Slozio bih se s momkom.
Tesko da je neko u zadnje vrijeme Barcu onoliko namucio kao Betis u 2. poluvremenu sinoc.
Jednostavno su eksplodirali nakon postignutog gola a i publika im je bila taj 12-ti igrac.
Jest da je i Barca jedva cekala kraj tekme .. ali ne znam zasto.
Da, ovako, nevjerovatno je koliko su lagano dolazili do gola, brza igra Betisa i odmah lopta na krila, svaki drugi napad je bio opasnost, pogotovo je otvarana lijeva strana odbrane Barce preko Moline ako se ne varam.azTer je napisao/la:možeš pojasnit?Pogba je napisao/la:Ne znam je li iko pisao ovdje, ali ću da pohvalim II poluvrijeme Betisa sinoć, odavno nisam vidio ekipu koja se nadigrava sa Barcom i koja ih je u 90% tog dijela igre u potpunosti nadigrala.
uzmi u obzir da je barselona imala stativu, prečku i dvije 100% šanse.
I Betis je imao stativu iz kornera kod šuta koji je i Pique dotakao, pa i onaj sastav u 88 minuti.
Barca je ruku na srce mogla na kontru dati 2 gola, prvo kada je golman Betisa odlično izašao kod onog pasa preko pola terena do Messia od strane Piquea mislim, a stativa i prečka barce su bili iz iste akcije gdje je Alba prebacio skoro prazan gol.
Sve u svemu, svidjelo mi se kako je Betis hrabro odigrao rizikujući i da primi koji gol, ali da pokuša doći do boda koji su po meni zaslužili, a i žao mi njihovog trenera, vjerujem da je i onu jednu dlaku sa glave isčupao.

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
U prvom poluvremenu nisu.
U drugom, tj. u zadnjih 15-20 minuta su po meni bili ravnopravni, da ne kazem bolji
Ljudi umjesto da fasuju peticu ( zbog otvorene igre ), umal Barca ne ostade bez bodova ..
U drugom, tj. u zadnjih 15-20 minuta su po meni bili ravnopravni, da ne kazem bolji

Ljudi umjesto da fasuju peticu ( zbog otvorene igre ), umal Barca ne ostade bez bodova ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
ok, sve to stoji, slažem se da su stvarno bili opasni, nijedan napad nije izgledao bezazlen... ali opet ne možeš reć da su bili bolji. određeni period su bili ravnopravni, ali kad se sve sabere (čak i u drugom dijelu) barselona je bila bolja.Pogba je napisao/la:Da, ovako, nevjerovatno je koliko su lagano dolazili do gola, brza igra Betisa i odmah lopta na krila, svaki drugi napad je bio opasnost, pogotovo je otvarana lijeva strana odbrane Barce preko Moline ako se ne varam.azTer je napisao/la:možeš pojasnit?Pogba je napisao/la:Ne znam je li iko pisao ovdje, ali ću da pohvalim II poluvrijeme Betisa sinoć, odavno nisam vidio ekipu koja se nadigrava sa Barcom i koja ih je u 90% tog dijela igre u potpunosti nadigrala.
uzmi u obzir da je barselona imala stativu, prečku i dvije 100% šanse.
I Betis je imao stativu iz kornera kod šuta koji je i Pique dotakao, pa i onaj sastav u 88 minuti.
Barca je ruku na srce mogla na kontru dati 2 gola, prvo kada je golman Betisa odlično izašao kod onog pasa preko pola terena do Messia od strane Piquea mislim, a stativa i prečka barce su bili iz iste akcije gdje je Alba prebacio skoro prazan gol.
Sve u svemu, svidjelo mi se kako je Betis hrabro odigrao rizikujući i da primi koji gol, ali da pokuša doći do boda koji su po meni zaslužili, a i žao mi njihovog trenera, vjerujem da je i onu jednu dlaku sa glave isčupao.
osim tih spomenutih prilika, treba još istaknut priliku pedra i priliku thiaga, kad mu je u situaciji 2 na 1 lopta malo pobjegla, pa je lošije šutirao.
žao je i meni betisa kao ekipe, jer su stvarno odigrali hrabro, ali bogme nek bodove traže negdje drugo.

Jedan od Classica spanskg fudbala ovog vikenda igra se na Camp Nou kada se budu sastali Barca i Atletico.
Iako je etiketa ''El Classico'' iskljucivo rezervisana sa utakmice izmedju Reala i Barce , derbji Barcelone i Atletica uvijek su bili stvar prestiza,pored dobro poznatog antagonizma na relaciji Spanskih regija Castile i Katalonije,koji sigurno daje određenu draz ovom susretu, ovi dueli nista ne zaostaju kada je u pitanju kolicina strasti,neizvjesnot,spektakularne utakmice -U proslosti bilo je stvarno nekih'' bolesnih'' preokreata epskih razmjera,a cini mi se da je u Cupu odigrana utakmica koja je proglasena za najbolju ikada kada je Spanski fudbal u pitanju .
Sredinom devedesetih, na Camp Nou ,Atletico je golovima Pantica vodio sa 0-3 i 2-4 ,da bi na kraju Barca preokrenula na 5-4. Bila tu jos jedna remontada u sezoni 1993-94. kada je Barca na poluvremenu vodila sa -0-3,da bi na kraj zavrsilo 4-3 kada je Caminero zabio za Atletico u finishu utakmice.
Tu je i cinjenica da ova utakmica moze odrediti daljnji tijek prvenstva.Ukoliko Barca slavi u nedelju ,vjerovatno imamo novog)starog) sampiona Spaniije.
S druge strane,ukoliko Atletico otkine bar jedan bod,onda ce se Real i Atleti imati cemu nadati ,tako da bi i dalje imali nesto naizvjesnije prvenstvo.
Kao sto napisah,ovi dvoboji uvijek obiliju golovima . Samo cinjenica da su 2003, i ranije, u 1973 odigrali bez golova ,sto znaci da su samo dva puta u posljednjih 40 godina zavrsila rezultatom u 0-0, dovoljno govori o tome kakvu utakmicu mozemo ocekivati .
]Atleticove pobijede na Barcom od sezone 93/94

At. Madrid 2-1 Barcelona Liga BBVA 09/10 - Barcelona prvaka lige
At. Madrid 4-3 Barcelona Liga BBVA 08/09 - Barcelona prvak lige
At. Madrid 4-2 Barcelona La Liga 07/08
Barcelona 1-3 At. Madrid La Liga 05/06 - Barcelona prvak lige
At. Madrid 2-1 Barcelona La Liga 05/06 - Barcelona Prvak ligea
Barcelona 0-2 At. Madrid Liga 04/05 - Barcelona prvak lige
At. Madrid 3-0 Barcelona Liga 02/03
Barcelona 0-1 At. Madrid Liga 98/99 - Barcelona prvak lige
At. Madrid 5-2 Barcelona Liga 97/98 - Barcelona prvak lige
At. Madrid 3-1 Barcelona Supercopa 1996
Barcelona 1-3 At. Madrid Liga 95/96
At. Madrid 1-0 Barcelona Copa del Rey 95/96
At. Madrid 3-1 Barcelona Liga 95/96
At. Madrid 2-0 Barcelona Liga 94/95
At. Madrid 4-3 Barcelona Liga 93/94 -Barcelona prvak lige
Namjerno sam izdvojio ove rezultate ,ovdje vidimo da je Atletico pobjedjivao Barcu kada je ona ili bila Prvak ili bila druga na tabeli . Jos mi je zanimljivije da od sezone 99 Atletico nikada nije pobijedio Real,dok je Barcu tukao cak 8 puta .
Povijest na Barcinoj strani strani
Do sada su Barcelona i Atletico odigrali 75 utakmica na Camp Nou , Barca je u prednosti.Catalonski klub je ostvario 45 pobjeda, 17 utakmica je zavrsilo nerijeseno, dok je Atleti slavio 13 puta . Posljednja pobjedu na Camp Nou ,Atleti je ostvario sezone 2005-06,kada je dva gola postigao Fernando Torres i jedan od Maxi Rodriguez (1-3) . Poraz za Barcu ublazio je Larsson .
Neke od najvecih golada Barce kao domacina . Bilo je dosta petardi ,pogotovo u zadnje vrijeme

Prva''manita''je se desila 1943, kada su Sospedra, Martin, Cesar Bravo i Jimeno autogolom potvrdili ubjedljivu pobijedu Barcelone . Deset godina kasnije, u 1953, Barça je ponovo slavila sa pet golova razlike, ovaj put je zabila sest golova Atleticu. Za Barcu su zabili Cezar, Basra i cetiri gola postigao je Moreno , za Atletico je zabio Miguel. U novije vrijeme najveca goleada vidjena 2008, Barca je slavila sa 6-1 golovima Márqueza, Eto’o (2), Gudjohnsen, Messi i Henrya, dok je za Atleti pocasni gol zabio Maxi Rodríguez . Utakmice se vjerovatno sjeca vecina raje jer je vec u 8 minuti Barca vodila sa 3-0. Prosle sezone Barca je upisala jos jednu manitu kada je slavila sa 5-0 .

Duel iz 1942 kada je Barca upisala jednu od mnogih petardi u duelima sa Atleticom.
Bilo je tu i velikih pobijeda Atletica, kao u sezoni 65-66, kada je Atleti slavio sa 1-4 golovima velikih Ufartea, Abelarda, Mendonece i Luís Aragonésa. Gallego je zabio pocasni za Barcu.
Igraci koji su igrali za oba kluba:
Popis igraca koji su nosili dresove oba kluba je vrlo sirok, ali svakako treba izdvojiti neke poput Julio Alberta, Julio Salinasa, Sergi Barjuana, Miquel Solera ili Schustera, među ostalima.
Ohrabrujuca stvar za Catalonce pred ovaj duel je to sto su uspjeli zabiti barem tri gola u posljednje cetiri utakmice kada je Atletico dolazio Camp Nou (3-0 5-2, 6-1, 5-0).Posebno je inspirisan Messi koji je u 13 utakmica zabio 18 golova protiv Atletica .

Ovo ce biti duel i trenutno najboljih strijelaca Primere,Messia i Falcaa . Vidjecemo hoce li Messi nastaviti seriju ,ili ce ipak Falcao obiljeziti utakmicu .

Evropa i Cup su iza nas, Atletico je trenutno prepun amopouzdanja i vjerujemo kako u nedelju mozemo iskoristiti sve mane koje Barcelona pokazuje u odbrani i doci do pobjede. Mislim da Atleti nema mnogo toga izgubiti ,a moze dobiti puno . Moze odigrati rasterecno ,bez pritiska i kroz kontranapade odnosno prekida pokusati uraditi nesto .
Naravno,bice tesko jer je s druge strane ekipa koja se nalazi u najboljoj formi u citavoj Evropi .
Barca biljezi i najbolji start u historiji kluba,i na svom stadionu imaju samo jedan nerijesen rezultat protiv Reala,ostalo su sve pobijede .
Aupa Atleti

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Dobra najava juznjak 

Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Šteta što ovdje kao na nekim forumima nije moguće davati plus i minus za odličan i vrlo loš post. Za ovaj bi juznjakov, ko zna koji po redu, dao plus.
To je zbog tebe jer bi imao previše minusa.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
LBJ MVP je napisao/la:To je zbog tebe jer bi imao previše minusa.

Bravo južni.

Dobro znalac. Hvala na info.LBJ MVP je napisao/la:To je zbog tebe jer bi imao previše minusa.
Južni svaka ti cast majstore.
Jedan od posvecenijih forumasa.
Ovo se zove post,a ne prdoklacenja sta je starije kokos il jaje.
Bravo.
Jedan od posvecenijih forumasa.
Ovo se zove post,a ne prdoklacenja sta je starije kokos il jaje.
Bravo.
Veceras velika utakmica u 21h...
Mnogo ocekujem od ove utakmice.Obe ekipe su u odlicnim formama i tesko je dati neku prognozu ali gleda prijasnjih rezultata prednost je ocekivano na strani Barcelone , koja ne mora nista znaciti.Vazan dio meca je prvih 20/tak minuta.Tu ce se vidjeti koliko moze Atletico i kako ce dobro igrati tu transformaciju.
Makar 5 golova zelim i neka pobjedi bolji...
Mnogo ocekujem od ove utakmice.Obe ekipe su u odlicnim formama i tesko je dati neku prognozu ali gleda prijasnjih rezultata prednost je ocekivano na strani Barcelone , koja ne mora nista znaciti.Vazan dio meca je prvih 20/tak minuta.Tu ce se vidjeti koliko moze Atletico i kako ce dobro igrati tu transformaciju.
Makar 5 golova zelim i neka pobjedi bolji...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Hvala momci na pohvalama
.
Inace,u okviru 18. kola Segunde, igra se odlicna utakmica u kojoj se sastaju Elche i Almeria . Duel prvog i treceg na tabeli ,trenutno Elche bjezi 5 bodova danasnjem rivalu i vjerovatno najvecem rivalu za jedno od prva dva mjesta koja vode direktno u Primeru .
Elche je u dosta dobroj seriji ,pogotovo na svom stadionu gdje mislim da imaju sve pobijede, nedavno su rijesili sve izravne konkurente Gironu,Alcorcon i Villareal ,tako da je od ovih ozbiljnjijih klubova ostala jos samo Almeria .
Elche bi eventualnom pobijedom pobjegao drugoplasiranoj Gironi na velikih 7 bodova . Ocekuje se 30 000 na tribinama ,oba tima imaju nekoliko odlicnih fudbalera.Ima tu nekoliko igraca koji imaju iskustva igranja u Primeri poput Meije(da onaj Mejia iz Reala ako se neko pita
) Kod Elchea treba obratiti paznju na Xumetru ,Albacara i Carlosa Gila , s druge strane ,Almeria vjerovatno ima najjaci napadacki tandem u Segundi u vidu brazilsko-argentinske kombinacija Charles- Leo Ulloa . Nista,idemo se uguzit u prvu skotsku ligu 
Edit: Velika pobijeda Elchea.Dobra utakmica,prava muska , solidan tempo , puna ostrih prekrsaja tako da je u par navrata sudija zutim kartonima morao smirivati situaciju . Kao i obicno kada Elche igra bez Xumetre(koji je nesto kasnije usao),muce se i nekako na srecu pobijedjuju i to zabijaju uglavnom nakon kornera
. Treba reci da je Almeriji ponisten potpuno regularan gol zbog offsajda,no ko ih hebe . Elche je sada na +6 u odnosu na drugu Gironu . Prva skots....pardon Primera je sve blize

Inace,u okviru 18. kola Segunde, igra se odlicna utakmica u kojoj se sastaju Elche i Almeria . Duel prvog i treceg na tabeli ,trenutno Elche bjezi 5 bodova danasnjem rivalu i vjerovatno najvecem rivalu za jedno od prva dva mjesta koja vode direktno u Primeru .
Elche je u dosta dobroj seriji ,pogotovo na svom stadionu gdje mislim da imaju sve pobijede, nedavno su rijesili sve izravne konkurente Gironu,Alcorcon i Villareal ,tako da je od ovih ozbiljnjijih klubova ostala jos samo Almeria .
Elche bi eventualnom pobijedom pobjegao drugoplasiranoj Gironi na velikih 7 bodova . Ocekuje se 30 000 na tribinama ,oba tima imaju nekoliko odlicnih fudbalera.Ima tu nekoliko igraca koji imaju iskustva igranja u Primeri poput Meije(da onaj Mejia iz Reala ako se neko pita

Edit: Velika pobijeda Elchea.Dobra utakmica,prava muska , solidan tempo , puna ostrih prekrsaja tako da je u par navrata sudija zutim kartonima morao smirivati situaciju . Kao i obicno kada Elche igra bez Xumetre(koji je nesto kasnije usao),muce se i nekako na srecu pobijedjuju i to zabijaju uglavnom nakon kornera

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Tim i Igrač kola

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
-
- Kontakt:
jos dvije utakmice se imaju igrati a oni vec stavili tim kola..smijesno..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Gdje nadjose ovog Laporte-a. Frajer 94. godiste i na prvoj utakmici koju pocinje ulazi u tim kola.
Bravo !
Bravo !
Kad oduzmes utakmice barce i reala u 8 utakmica lige u ovom kolu postignuto samo 7 golova. Toliko je interesantno. Sto je jos gore ovo nije prvi put.
Mada sam uzivao sinoc u utakmicama prvo Reala zatim i Barcelone.
Mada sam uzivao sinoc u utakmicama prvo Reala zatim i Barcelone.
Glory Glory Man United!
Vidjecemo hoce li Betis ponoviti onu sezonu kada su zavrsili kao cetvrti. ) Kasnije su odigrali dosta kvalitetno grupnu fazu LP,ali grupa je bila poprilicno teska s Liverpoolom i Chelsiem .
- Sportfanatik
- Kontakt:
Ako ne postigne dogovor sa španjolskim poreznim tijelima, Deportivo će morati proglasiti stečaj prije nego što otkuca 2013. godina, upozorio je predsjednik kluba.
Ukupni Deportivov dug je oko sto milijuna eura, a na porezne obveze otpada oko 34 milijuna. Kako se španjolska vlada u posljednje vrijeme obračunava s poreznim dužnicima zbog strogih mjera štednje, obruč se steže i oko prvoligaša.
"Ili ćemo postići dogovor s poreznim vlastima prije kraja godine ili ćemo u stečaj. Više ne možemo čekati", jasno je poručio predsjednik Augusto Cesar Lendoiro poslije sastanka s momčadi i igračkim sindikatom (AFE).
Predsjednik AFE-a Luis Rubiales rekao je da Deportivo vodi dvoje pregovore, oko dogovora s poreznom upravom o srednjem ili dugoročnom rješenju, te o stečaju.
Deportivo, prvak 2000. godine, prošle se sezone izborio za povratak u Primeru, ali rezultati ga nisu mazili.
Ukupni Deportivov dug je oko sto milijuna eura, a na porezne obveze otpada oko 34 milijuna. Kako se španjolska vlada u posljednje vrijeme obračunava s poreznim dužnicima zbog strogih mjera štednje, obruč se steže i oko prvoligaša.
"Ili ćemo postići dogovor s poreznim vlastima prije kraja godine ili ćemo u stečaj. Više ne možemo čekati", jasno je poručio predsjednik Augusto Cesar Lendoiro poslije sastanka s momčadi i igračkim sindikatom (AFE).
Predsjednik AFE-a Luis Rubiales rekao je da Deportivo vodi dvoje pregovore, oko dogovora s poreznom upravom o srednjem ili dugoročnom rješenju, te o stečaju.
Deportivo, prvak 2000. godine, prošle se sezone izborio za povratak u Primeru, ali rezultati ga nisu mazili.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.