Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

MaGiCa
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la MaGiCa » 06 dec 2010, 12:21

Italia je napisao/la:bas lijepo.. sta samo radi boom boom :D ali moram spomenuti i ovdje Brazzu i Del Piera.. pa njima je sevap dati da igraju od 70-e minute kada su svi umoreni.. to je carolija, umjestnost.. gledati ovakva dva igraca.. a jos su oni i van terena dobri.. da je Del Piero zabio gol ovo bi bila Brazzi druga asistencija, a nije igrao vise od 49 minuta sve ukupno :lol: :D dobro si to primjetio sarajlija, i cijelo vrijeme mislim da je Krasic pa i malo procitan.. kako je samo lagano prolazio na pocetku, ali bez obzira opet on prolazi.. kad se samo sjetim Diega koji je briljirao na 2 tekme i onda ga svi skontali :roll: kako je samo igrao protiv Rome :(

Cudi me da se niko nije setio toga da je Krasic ispao iz forme. On je 6 godina igrao po sistemu mart-novembar, a sada bez fizickih priprema, treba da sastavi kontinentalnu sezonu avgust-maj. To je razlog losijih partija. Nikakva procitanost. Inace, svi znaju da je Krasic jednodimenzionalan igrac. Nije on 1 Bosko Jankovic (ubedljivo najtalentovaniji krilni igrac sa exYu prostora - ali ga povrede upropastise), pa da igra i levo i na sredini. Krasicevo je samo da da loptu u prostor i da trci pored odbrambenog igraca + centarsut, jer uletanja u sredinu a la Robben - nema. Isto tako, u rigidnom 442 koji forsira Del Neri, moralo bi da se pomogne Krasicu od strane desnog beka, a toga nema - Sorensen se samo brani jer je CB a ne DB, a Motta i Grygera bolje da ne idu napad jer samo prave stetu. Dolaskom Dzsudzsaka i jakog desnog beka, ponovo ce Krasic da dobije ostrinu u napadu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 dec 2010, 12:23

suntu jeu je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
juventus 0244 je napisao/la:
Čast Napoliju, ali brate Juventus odbiti :mrgreen: , inače meni drag klub uz Palermo :mrgreen:
Obrni, okreni, Di Natale ga je odbio. Ipak, nisu svi kao Di Natale.

Di Natale je odbio Juventus jer mu uprava nije mogla obećati da će igrati u prvih 11.

To je tacno, ali ako verujes Tuttosportu. Bice da nije hteo u 32oj da ide iz grada gde je doziveo najblistavije momente u karijeri.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 06 dec 2010, 16:22

Joj ljepote kad se probudis sretan zbog Juventusa...skoro zaboravljen osjecaj :) al vraca se polako 8-) :D

Inace...danas predsjednik Agnelli slavi 35. rodjendan...Cestitke i najljepse zelje...sto vise titula i trofeja 8-)

slika

Next :arrow: Lazio..

valjda ce se igrati ovo kolo i nadam se da nece bit strajka..naravno,tradicionalno Lazio nema sta trazit u Torinu...nadam se da igramo u nedjelju,20:45 i aBd nova pobjeda 8-) 8-)

Gledam i ove statistike...ni Lazio nema dvocifren broj pobjeda u Torinu..svega 8.... :roll: :roll: Stvarno nevjerovatna dominacija Juventusa u odnosu na ostale.... 8-)

P.s.
Sinoc je Juventus ostvario 1350. pobjedu u serie A u ligaskom formatu takmicenja,250. pobjeda za Del Piera u Serie A i 100. nastup za Iaquintu.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 dec 2010, 21:26

Joj upravu si za taj osjećaj ... drma me cijeli dan, stalno sam nasmijan :mrgreen: :mrgreen:

Već se jasno može vidjeti kakva se ekipa ovdje rađa ... nema ba to ti je krv Anjelija, osuđeni smo samo na uspjehe kad je ta porodica na čelu kluba :)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 06 dec 2010, 21:29

MaGiCa je napisao/la:
Italia je napisao/la:bas lijepo.. sta samo radi boom boom :D ali moram spomenuti i ovdje Brazzu i Del Piera.. pa njima je sevap dati da igraju od 70-e minute kada su svi umoreni.. to je carolija, umjestnost.. gledati ovakva dva igraca.. a jos su oni i van terena dobri.. da je Del Piero zabio gol ovo bi bila Brazzi druga asistencija, a nije igrao vise od 49 minuta sve ukupno :lol: :D dobro si to primjetio sarajlija, i cijelo vrijeme mislim da je Krasic pa i malo procitan.. kako je samo lagano prolazio na pocetku, ali bez obzira opet on prolazi.. kad se samo sjetim Diega koji je briljirao na 2 tekme i onda ga svi skontali :roll: kako je samo igrao protiv Rome :(

Cudi me da se niko nije setio toga da je Krasic ispao iz forme. On je 6 godina igrao po sistemu mart-novembar, a sada bez fizickih priprema, treba da sastavi kontinentalnu sezonu avgust-maj. To je razlog losijih partija. Nikakva procitanost. Inace, svi znaju da je Krasic jednodimenzionalan igrac. Nije on 1 Bosko Jankovic (ubedljivo najtalentovaniji krilni igrac sa exYu prostora - ali ga povrede upropastise), pa da igra i levo i na sredini. Krasicevo je samo da da loptu u prostor i da trci pored odbrambenog igraca + centarsut, jer uletanja u sredinu a la Robben - nema. Isto tako, u rigidnom 442 koji forsira Del Neri, moralo bi da se pomogne Krasicu od strane desnog beka, a toga nema - Sorensen se samo brani jer je CB a ne DB, a Motta i Grygera bolje da ne idu napad jer samo prave stetu. Dolaskom Dzsudzsaka i jakog desnog beka, ponovo ce Krasic da dobije ostrinu u napadu.
upravu si, a i imao je povredu nedavno pa ga i to malo sputava.. a sto se tice ulazaka u sredinu, to je ono sto ga razlikuje od Nedveda.. on to nema.. ali, Boze moj, nema ni Bale ulazak pa melje ko masina.. :mrgreen:

u kojem to klubu jos ima da je kapiten stariji od predsjednika :lol: :lol: :D
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 06 dec 2010, 21:58

Italia je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:

upravu si, a i imao je povredu nedavno pa ga i to malo sputava.. a sto se tice ulazaka u sredinu, to je ono sto ga razlikuje od Nedveda.. on to nema.. ali, Boze moj, nema ni Bale ulazak pa melje ko masina.. :mrgreen:

u kojem to klubu jos ima da je kapiten stariji od predsjednika :lol: :lol: :D
Upravo je to Nedved skoro govorio da Krasić mora više ulaziti u sredini i uvježbavati udarce izvan i oko šesnaesterca. Jer on stvarno zna strašno probiti, ali u završnici je nekako slab. Sinoć je dva puta fulao, prvo kad je opucao sa 6-7 metara :mrgreen: 10 metara :mrgreen: preko gola( Melo se ljutio jer je bio u boljoj poziciji da to završi ). A drugi put je malo i Del Piero bio kriv kad je u 90+ mogao zabiti.

Ali doći će to aBd vremenom, ali na početku je Krasić bio taj koji je odlučivao utakmice, ali evo iz utakmice u utakmicu sve više igrača preuzima tu odgovornost i to može da nas raduje. 8-)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 07 dec 2010, 00:44

Ako Juventus uspije dovesti Ryan Shawcross iz Stoke-a imacemo najbolji stoperski duo na svijetu narednih godina!
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 00:58

Ponos Torina je napisao/la:Ako Juventus uspije dovesti Ryan Shawcross iz Stoke-a imacemo najbolji stoperski duo na svijetu narednih godina!
ma gdje se njega sjeti sad :mrgreen: uopste se i ne spominje...ili samo nako kazes...

ma jbo njega..englezi nikad nisu dolazili u italiju i ono sto je doslo meda nisu mogli...sorensen je stoper buducnosti....

a njega u Liverpool povedi :mrgreen: :P
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 01:10

ma gdje se njega sjeti sad :mrgreen: uopste se i ne spominje...ili samo nako kazes...

ma jbo njega..englezi nikad nisu dolazili u italiju i ono sto je doslo meda nisu mogli...sorensen je stoper buducnosti....

a njega u Liverpool povedi :mrgreen: :P
Dolazili su Englezi u Italiju - uglavnom 60ih, 70ih i pogotovo 80ih. Recimo Liam Brady (doduse Irac, dosao iz Arsenala) je najbolja investicija kluba za koji navijas ikada (ako se gleda odnos pare-doprinos na terenu). Progooglaj, ako ne verujes.

Tacno je da se nisu proslavljali, ali bilo je i svetlih primera - Charles, Platt, Wilkins, dok su mnogi lose igrali - Rush, Low, Hateley, Ince.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 01:20

ma dobro..ne moras sad pojedinacno nabrajat i ici u neke rane godine..ja govorim generalno...u modernom fudbalu nema 2 engelza da su dosla i pokazala nesto...

Ne trebam googlat da znam za Bradya i Charlesa....Juventus je nacin mog zivota i jos vise...tako da sve potrebno znam..ili vecinu toga :) 8-) ..Brady nije dugo igrao al ostavio je neki trag...Charles...Covjek u karijeri nikada nije dobio zuti karton a tek crveni..jedan od najboljih igraca Evrope tog vremena..nadimak "gentleman u kopackama"...dovoljno govori

Mnogi kazu da je to bio najbolji napad u historiji Juventusa..,Sivori,Charles,Bonipertti...

slika

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 01:53

sarajlija89 je napisao/la:ma dobro..ne moras sad pojedinacno nabrajat i ici u neke rane godine..ja govorim generalno...u modernom fudbalu nema 2 engelza da su dosla i pokazala nesto...

Ne trebam googlat da znam za Bradya i Charlesa....Juventus je nacin mog zivota i jos vise...tako da sve potrebno znam..ili vecinu toga :) 8-) ..Brady nije dugo igrao al ostavio je neki trag...Charles...Covjek u karijeri nikada nije dobio zuti karton a tek crveni..jedan od najboljih igraca Evrope tog vremena..nadimak "gentleman u kopackama"...dovoljno govori

Mnogi kazu da je to bio najbolji napad u historiji Juventusa..,Sivori,Charles,Bonipertti...

slika
Za mene fudbal kao igra startuje pojavom Ajaxa. Ovo pre toga je mitologija - postujem, ali ne razumem.
Juventus nikada nije bio jaka napadacka ekipa, za razliku od Milana. I nikada nije igrao lep fudbal, za razliku od Rome. Ali je uvek pobedjivao, za razliku od konkurencije. A temelj toga je postavio Trap. "Stile Juve" i sl. lepo opisuju nacin pobedjivanja - ruzno i efikasno. Kao pod Capellom - "0:0 na poluvremenu i 0:1 na kraju je najbolji rezultat" . Tako da ovoj liniji Sivori-Charles-Bonipertti i nema ko da se suprotstavi. Prilicno sam siguran da je to dosta slabije od Milanovih Svedjana GreNoLi, ili Napolijevih Maradona-Giordano-Careca (trio MaGiCa na osnovu cega sam i uzeo nick ;) ).

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 01:57

Pa to je to...Juve je pobjedjivao i postao sinonim za pobjede na sebi svojstven nacin..e sad ako govorimo o stilu..nekome se svidja a nekome ne...al niko to ne moze osporiti

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 12:58

sarajlija89 je napisao/la:Pa to je to...Juve je pobjedjivao i postao sinonim za pobjede na sebi svojstven nacin..e sad ako govorimo o stilu..nekome se svidja a nekome ne...al niko to ne moze osporiti
Neutralnom posmatracu ne moze da se svidi igra koju Juventus gaji, pod uslovom da imaju svest o fudbalu. Samo navijaci mogu da se odusevljavaju time. Ali, sad neki novi ljudi vode Juve i valjda ce to promeniti. Marotta nije Moggi i Del Neri nije Capello, zato se nadam da ce napraviti ekipu koju je uzivanje gledati, iako si neprijateljski okrenut prema istoj ili neutralan.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 07 dec 2010, 15:31

sarajlija89 je napisao/la:Pa to je to...Juve je pobjedjivao i postao sinonim za pobjede na sebi svojstven nacin..e sad ako govorimo o stilu..nekome se svidja a nekome ne...al niko to ne moze osporiti
najdrazi mi je bio onaj stil , povedemo i gledaoci sirom svijeta kazu "gasi tv , gotova utakmica ,Juve poveo" golova vise nema :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 dec 2010, 16:56

Juventus se suočava sa konkurencijom za Maxia

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2722.html

Juventus i Villarreal prate Cissea

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2724.html

Juventus spreman prodati Sissoka

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2728.html

Nedved: Krasić nam se već isplatio

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2729.html

Legendarni Čeh zadivljen načinom na koji se Krasić uklopio u Juventus. Otkrio i neke tajne vezane za svoje trajanje na terenu.

Nedved u šali kaže da je Krasiću pomogla i boja kose.

"I mene su prvo zapamtili jer sam bio plav. Ali, šalu na stranu, Krasić je fantastičan. Ne znam da se neko drugi tako brzo uklopio u ekipu i odmah postao jedan od glavnih igrača. Fantastično radi, veoma je posvećen, već se isplatilo što je Juve insistirao na njegovom dovođenju.", rekao je Nedved.

On je u očima neupućenih ostao kao izuzetno antipatičan na terenu.

"To me je uvek bolelo, ja sam potpuno različita osoba van terena. Nešto kao Gatusso. I neću da lažem, uvek mi je smetalo što ljudi koji me ne poznaju steknu takvo mišljenje gledajući me kako igram.", kaže Čeh.

Uvek je bio veliki profesionalac.

"Moraš da daš sve od sebe, mislim da nekada igrači ne shvataju koji su srećnici. Pre svega, fudbal je mnogo lagodniji od velike većine sportova, zarađuješ mnogo, a ne moraš toliko da se mučiš kao neke druge atlete koje i pored toga nisu ni plaćene dobro, ni popularne. I to sam uvek cenio i uvek se trudio da vratim igri koja mi je toliko dala.", dodaje legendarna "češka furija".

Otkriva i kako je trenirao.

"Meni odmor nikada nije trajao više od pet dana. Jednostavno, uvek bih krenuo ranije, da stignem spreman, jer sam znao da to dugujem ekipi. Zimi, kad bismo imali pauzu, odlazio sam u Alpe, na preko 2000 metara i trčao, spremajući se za nastavak sezone", otkrio je Pavel Nedved.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 17:00

Buffon: Juventus još uvijek raste

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2727.html

Klub je poceo sa prodajom ulaznica za mec sa laziom,iako je jos uvijek neizvjesno da li ce se igrati ovo kolo... 8-) 8-)

P.s.

Jbo ih maxi...sta ce nam to...bolje cekat Amaurija onda..nego bacat pare za istog igraca

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 07 dec 2010, 20:38

Jbo Maxia, mozda je smijesno al Amauri je bolji, samo da psihicki dodje sebi ,a ako ne dodje, onda na ljeto kupimo kako treba, ne valja krpit nazor ,Maxi da je klasa, al ne sumnjam da je dobar fudbaler, uspio bih onda u dosta slabijoj Barseloni od ove, a nije ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 21:09

Sta bi ovom Juventusu, ispadose iz UEFA kupa...... Kriza, mada to se i ocekivalo jer i nemaju neke igrace :)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 dec 2010, 21:31

Što se tiče Maxia i ja nisam za to da dodje u Juve, jer imamo već Amauria i Iaquintu, i treba nam bolji napadač Cavani, Pazini, Džeko, Benzema itd. (koji se mogu dovesti).

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 07 dec 2010, 21:37

Kakav Maxi, smotan ko sajla. Imamo vec takvih u klubu :lol:

Nezz uopste odkud to da bi on mogao doci :?
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []