Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Boga mi su Crnogorci načeli Srbiju, i to opasno. Srbija deklasirala u prošlom kolu Estonce, a sad su oni poraženi sa debelim minusom od Izraelaca. Reprezentativni tim Srbije ima sasvim dobru ekipu, i svaka reprezentacija bi voljela u selekciji imati jednog Teodosića. Strašan igrač. A i ona škola FMP-a je dosta donijela ovoj reprezentaciji.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Teodosić običan cirkuzant i ništa više, džaba ti dobra imena na papiru kad se na terenu ponašaju kao obični diletanti.
-
vladedivac
- Kontakt:
Uh, uh, uh, sta covjek rece i osta ziv. Sefe, bez ikakve ljutnje, ali ovo sto si bubnuo moze se objasniti ili afektom (ako si vatreni navijac srbijanske reprezentacije) ili elementarnim neznanjem. Trece objasnjenje moze biti samo da si htio da isprovociras reakcije forumasa slicnih meni, da se malo nasladjujes onim sto si zakuvao. Ako ti je to bila namjera, onda hajde de.stole8455 je napisao/la:Teodosić običan cirkuzant i ništa više, džaba ti dobra imena na papiru kad se na terenu ponašaju kao obični diletanti.
Inace, dobro su poznate i vrline i mane Milosa Teodosica, dobro su poznati njegovi rezultati i dostignuca u karijeri, ali reci da je "cirkuzant i nista vise"... Ne znam, treba bas biti hrabar i srociti ovako strucnu izjavu.
Ogromne uspjehe ima srpska reprezentacija na juniorskim i kadetskim prvenstvima od 2000-te do danas, a Crna Gora i posebno izrael, ćumuraju po B diviziji, neznam šta je reći, al nešto ne štima. Ako se ne plasiraju na EP u Sloveniji to bi bio najveći presedan uu košarci ikada, nevjerovatno. Mislim da i za nas to ne bi bilo dobro, a i svim ljubiteljima košarke jedna Srbija bi nedostajala EPu, a još se igra u Sloveniji, tako da bi mi iskreno bilo žao i nadam se da će se plasirati.
No, da se vratim temi, juče sam pitao, imali ikakvih naznaka da će Bavčić sutra igrati, te jesu li svi živi i zdravi stigli, sobzirom da su gubili pasoše jedan po jedan.
No, da se vratim temi, juče sam pitao, imali ikakvih naznaka da će Bavčić sutra igrati, te jesu li svi živi i zdravi stigli, sobzirom da su gubili pasoše jedan po jedan.
Joj što bih volio da Turci izvise zbog onog papka iz Žepča, nema para!!dino-92 je napisao/la:aco je vec rekao da je dovoljno 5 pobjeda, i kad se pogledaju tabele drugih grupa to i jeste tacno.
turci vec imaju 2 poraza, ali docekuju kuci talijane i cehe, medjutim oni su se mucili sa svim protivnicima do sada ako nastave tako sigurno su iza nas. poljaci isto imaju 2 poraza moraju u goste fincima i belgijancima od kojih su porazeni kod kuce, ako favoriti budu dobili poljaci ce imati 4 poraza na kraju i tako isto biti iza nas. madjari isto imaju 2 poraza, ocekivati je da izgube od hrvatske jos jednom, koja ih je oderala u prvoj utakmici. docekuju kuci ukraince od kojih su porazeni na strani i moraju u goste austrijancima koje su jedva dobili kuci. i onda ima tu jos dvije skupine gdje 3 ekipe imaju po 2 poraza, gdje je vrlo vjerovatno da ce treceplasirana imati 4 poraza i tako biti iza nas ako dobijemo kuci rumune i holandjane.
nama je dovoljno da samo 2 treceplasirane ekipe budu iza nas a najvjerovatnije je da ce biti tu 4-5 ekipa iza nas
ali to su sve kalkulacije, idemo dobiti latviju nakon ovog odmora i onda nemoramo vise nikako racunati
Ma volio bi da papak izvisi, a Turci ko Turci, meni su dobri, imaju dobru repku.voltron30 je napisao/la:
Joj što bih volio da Turci izvise zbog onog papka iz Žepča, nema para!!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ne znam koji se k*rac ljudi nerviraju oko njega, da je htio da igra za nas, igrao bi i doviđenja. Ne igra, koga nema bez njega se može i mora, tu je završena priča.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
ma bas tako. takodje mislim da se trebamo skoncentrisat i radovati se uspjesima nasih, a ne radovat es neuspjesima drugih.zizu1991 je napisao/la:Ne znam koji se k*rac ljudi nerviraju oko njega, da je htio da igra za nas, igrao bi i doviđenja. Ne igra, koga nema bez njega se može i mora, tu je završena priča.
Turci nikad nisu imali kosarkase,samo kradu iz drugih drzava..Inace nemaju talenta ni u jednom sportu,osim mozda dizanju tegova 
Ako kažem de je Srbiju ukopao u Litvaniji prošle godine onda nemam šta više da dodam.vladedivac je napisao/la:Uh, uh, uh, sta covjek rece i osta ziv. Sefe, bez ikakve ljutnje, ali ovo sto si bubnuo moze se objasniti ili afektom (ako si vatreni navijac srbijanske reprezentacije) ili elementarnim neznanjem. Trece objasnjenje moze biti samo da si htio da isprovociras reakcije forumasa slicnih meni, da se malo nasladjujes onim sto si zakuvao. Ako ti je to bila namjera, onda hajde de.stole8455 je napisao/la:Teodosić običan cirkuzant i ništa više, džaba ti dobra imena na papiru kad se na terenu ponašaju kao obični diletanti.
Inace, dobro su poznate i vrline i mane Milosa Teodosica, dobro su poznati njegovi rezultati i dostignuca u karijeri, ali reci da je "cirkuzant i nista vise"... Ne znam, treba bas biti hrabar i srociti ovako strucnu izjavu.
Ne kradu, igranje za neku državu je stvar slobodne volje i želje određenog čovjeka.
Postoji nešto što se pominje kao dug, a to mnogi ne shvataju, polako će se taj dug pojavljivati sve više, a nestajati će patriotizma.
Zato i imamo po ostalim reprezentacijama " naših " igrača, kojma ništa dali nismo a očekujemo od njih sve.
Da je Nurkić bio " pametan " sada bi ga gledali u slovenskom dresu, kao i ovaj momak Omić, da Bog da da zaigra za nas, a realno bi bilo očekivati da igra za Sloveniju, kada mu Bosna ništa nije dala osim mjesta rođenja koje će se postepeno marginalizirati, a onda smo " donji " kao i u svim ostalim sportovima što će se postepeno dešavati.
Postoji nešto što se pominje kao dug, a to mnogi ne shvataju, polako će se taj dug pojavljivati sve više, a nestajati će patriotizma.
Zato i imamo po ostalim reprezentacijama " naših " igrača, kojma ništa dali nismo a očekujemo od njih sve.
Da je Nurkić bio " pametan " sada bi ga gledali u slovenskom dresu, kao i ovaj momak Omić, da Bog da da zaigra za nas, a realno bi bilo očekivati da igra za Sloveniju, kada mu Bosna ništa nije dala osim mjesta rođenja koje će se postepeno marginalizirati, a onda smo " donji " kao i u svim ostalim sportovima što će se postepeno dešavati.
Za poraz od Israela su krivi Milos i Savan..Ali ne bitno,Srbija nema sutera u ekipi,problem koji nisu imali 6,7 godina.stole8455 je napisao/la:Ako kažem de je Srbiju ukopao u Litvaniji prošle godine onda nemam šta više da dodam.vladedivac je napisao/la:Uh, uh, uh, sta covjek rece i osta ziv. Sefe, bez ikakve ljutnje, ali ovo sto si bubnuo moze se objasniti ili afektom (ako si vatreni navijac srbijanske reprezentacije) ili elementarnim neznanjem. Trece objasnjenje moze biti samo da si htio da isprovociras reakcije forumasa slicnih meni, da se malo nasladjujes onim sto si zakuvao. Ako ti je to bila namjera, onda hajde de.stole8455 je napisao/la:Teodosić običan cirkuzant i ništa više, džaba ti dobra imena na papiru kad se na terenu ponašaju kao obični diletanti.
zizu1991 je napisao/la:Ne kradu, igranje za neku državu je stvar slobodne volje i želje određenog čovjeka.
Nece vjecno biti,Hidajeta,Ersana,Emira, tada ce propasti u rupu..Jos kada se Bosa povuce,kraj Turske kosarke.
Ja mislim da je topic reprezentacija BiH, a ne Srbija, njima želim sve najbolje u nastavku kvalifikacija, ali, zaista ne bih želio o njima da čitam na našem topicu... pa ako možete da mi tu želju ispunite, nadam se da nisam ne realan previše... hvala
Jarane, budućnost će svoje da pokaže... tolikolumani je napisao/la:
Nece vjecno biti,Hidajeta,Ersana,Emira tada ce propasti u rupu..
Problem ne samo Srbije, već i svih timova iz bivše Jugoslavije su ti što menadžeri drže igrače i oni uveliko određuju sastave reprezentacija. A tu nema sreće ni napretka, već se dešava da anonimusi igraju za reprezentaciju u kojoj realno nebi igrao da nije nekako preko reda ubačen. Što se tiče turaka, oni su na kvarnjaka došli do srebra na sp i neće osvojiti ništa u narednim godinama, kao što neko reče nigdje talenata, pa reprezentacije sa ovih prostora gaze u mlađim uzrastima, a turskih nema nigdje.
- storm_raider
- Kontakt:
Spasio je on Srbiju u mnogo proslih godina. Nema se vise sta da doda.stole8455 je napisao/la:Ako kažem de je Srbiju ukopao u Litvaniji prošle godine onda nemam šta više da dodam.vladedivac je napisao/la:Uh, uh, uh, sta covjek rece i osta ziv. Sefe, bez ikakve ljutnje, ali ovo sto si bubnuo moze se objasniti ili afektom (ako si vatreni navijac srbijanske reprezentacije) ili elementarnim neznanjem. Trece objasnjenje moze biti samo da si htio da isprovociras reakcije forumasa slicnih meni, da se malo nasladjujes onim sto si zakuvao. Ako ti je to bila namjera, onda hajde de.stole8455 je napisao/la:Teodosić običan cirkuzant i ništa više, džaba ti dobra imena na papiru kad se na terenu ponašaju kao obični diletanti.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Bwin:
Latvija 2.02
Bosna i Hercegovina 1.70
Latvija 2.02
Bosna i Hercegovina 1.70
post su se mnogi dotakli srbije i teodosica, a to nije tema, samo jedan kratki komentar:
teodosic sigurno mozda i najbolji play u evropi. pored toga sto mu forma cak i u toku jedne utakmic dosta oscilira, mislim da mu pomalo fali pobjednicki mentalitet. evo dvije godine zaredom je izgubio finale eurolige i to sa ekipom koja je u oba slucaja bila favorit.
ne sekiram se ja za srbiju. ima ona kvalitet au izmedju ostalog nije me ni briga.
toliko
1.70 kvota na nas i nije losa. ma da nece biti nimalo lako. al i vjerujem da cemo dobit.
bilo bi super da se bavke oporavi, da miki moze barem 10 minuta odmorit.
dobijamo latviju i gotovo!
teodosic sigurno mozda i najbolji play u evropi. pored toga sto mu forma cak i u toku jedne utakmic dosta oscilira, mislim da mu pomalo fali pobjednicki mentalitet. evo dvije godine zaredom je izgubio finale eurolige i to sa ekipom koja je u oba slucaja bila favorit.
ne sekiram se ja za srbiju. ima ona kvalitet au izmedju ostalog nije me ni briga.
toliko
1.70 kvota na nas i nije losa. ma da nece biti nimalo lako. al i vjerujem da cemo dobit.
bilo bi super da se bavke oporavi, da miki moze barem 10 minuta odmorit.
dobijamo latviju i gotovo!
- legenda reala
- Kontakt:
Budućnost kaže da će biti i dalje među najjačim, kažu da odlično selektiraju mlade igrače ne samo po Turskoj nego i dijaspori, imaju para, tako da za njih nema zimelumani je napisao/la:Turci nikad nisu imali kosarkase,samo kradu iz drugih drzava..Inace nemaju talenta ni u jednom sportu,osim mozda dizanju tegova
Kadeti su im aktuelni Evropski prvaci
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
i za njih me sekunde nije briga. vidi se da imaju super talenata i igraca. za to im je prela bio prijeko potrebanlegenda reala je napisao/la:Budućnost kaže da će biti i dalje među najjačim, kažu da odlično selektiraju mlade igrače ne samo po Turskoj nego i dijaspori, imaju para, tako da za njih nema zimelumani je napisao/la:Turci nikad nisu imali kosarkase,samo kradu iz drugih drzava..Inace nemaju talenta ni u jednom sportu,osim mozda dizanju tegova![]()
Kadeti su im aktuelni Evropski prvaci
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.