Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 23 feb 2011, 23:20

HzBvB je napisao/la:Ako neko ima upload-ovan koeficijent njemackih i italijanskih ekipa poslije ove veceras pobjede Baye nek postavi :)
Evo ti link, koji je objavljen odmah nakon utakmice.

http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Onli ... ertung.htm

Sta drugo reci nego:

DOMINACIJA BUNDESLIGE JE NEMINOVNOST. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 feb 2011, 23:23

Bundesliga dominira ! 8-)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 feb 2011, 23:43

HzBvB je napisao/la:Ako neko ima upload-ovan koeficijent njemackih i italijanskih ekipa poslije ove veceras pobjede Baye nek postavi :)
Ček budem ja to ovak stavio da bude preglednije pa da ćitav svijet vidi:

Germany 9.500 13.500 12.687 18.083 14.000 67.770

Italy 11.928 10.250 11.375 15.428 11.000 59.981

:mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 23 feb 2011, 23:51

Ma dosta je vise price o zabariji. Sljedeca meta spanija :D

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 24 feb 2011, 00:12

Borussio,Borussio dodji nam ga dodji :twisted: :twisted:
#miasanmia

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 24 feb 2011, 00:16

Goalgetter je napisao/la:Bundesliga dominira ! 8-)
u cemu u kriketu, hockeyu -da, slazem se ;)
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 feb 2011, 00:20

pazzoetoogol je napisao/la:
Nemojte samo biti tolko glupi i ić mu odgovarat na ovaj post. Pusti te čovjeka da živi u snu! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 feb 2011, 00:27

pazzoetoogol je napisao/la:
U ekonomiji. :lol:
#divovi

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 24 feb 2011, 02:26

Potpuna dominacija! Ova bodovna prednost u odnosu na žabare je ogromna i smatram da je suvišno voditi raspravu sa njima koja je liga bolja i kvalitetnija. Možemo raspravljati o grčkoj i turskoj ligi koji su bodovno i po kvaliteti tu negdje.

Sljedeće sezone je na redu Primera! :mrgreen:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 feb 2011, 02:38

Kad se samo sjetim koliko smo vremena i energije potrošili uvjeravajući pristalice Serie A da je BL mnogo napredovala i da zasluženo uzima tu famoznu treću poziciju na UEFA rankingu. :roll: Ni puškom ih nisi mogao natjerati da uzmu u razmatranje mogućnost za trenutni razvoj situacije. :oops:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 feb 2011, 02:50

Hare_BvB je napisao/la:Kad se samo sjetim koliko smo vremena i energije potrošili uvjeravajući pristalice Serie A da je BL mnogo napredovala i da zasluženo uzima tu famoznu treću poziciju na UEFA rankingu. :roll: Ni puškom ih nisi mogao natjerati da uzmu u razmatranje mogućnost za trenutni razvoj situacije. :oops:
Ne mozes ni sad. Sada se brane konstatacijom da smo tu prednost napravili zahvaljujuci EL, a ne zahvaljujuci LP. Ispade isto kao da neko njihovim klubovima brani da pruzaju odlicne partije u EL. :D :D Od kako sam prijavljen na ovom forumu vodio sam razne diskusije gdje sam govorio da ce kad tad Bundesliga biti najbolja na svijetu pogotovo kada se uvede Financial Fair Play,i kada od 2014 stupi na snagu novi ugovor o TV pravima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 24 feb 2011, 03:03

A kakav ce biti taj novi ugovor ,znas li neke detalje :) ?

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 feb 2011, 03:06

amerosm je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Kad se samo sjetim koliko smo vremena i energije potrošili uvjeravajući pristalice Serie A da je BL mnogo napredovala i da zasluženo uzima tu famoznu treću poziciju na UEFA rankingu. :roll: Ni puškom ih nisi mogao natjerati da uzmu u razmatranje mogućnost za trenutni razvoj situacije. :oops:
Ne mozes ni sad. Sada se brane konstatacijom da smo tu prednost napravili zahvaljujuci EL, a ne zahvaljujuci LP. Ispade isto kao da neko njihovim klubovima brani da pruzaju odlicne partije u EL. :D :D Od kako sam prijavljen na ovom forumu vodio sam razne diskusije gdje sam govorio da ce kad tad Bundesliga biti najbolja na svijetu pogotovo kada se uvede Financial Fair Play,i kada od 2014 stupi na snagu novi ugovor o TV pravima.
Bundeska ima odlične osnove za to, ali još uvijek je to poprilično daleko. Englezi su otišli miljama ispred, ali uvođenjem FFP-a, taj gap će značajno biti smanjen. ;) Sad je i Primera jako blizu, pogotovo zbog činjenice da će im se obrisati čak 10 bodova prednosti u rankingu za narednu sezonu. :o
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 feb 2011, 08:27

Ja sam dosloFce jednog natjeravo sa puškom nebi li on samo prihvato MOGUČNOST ovakvog raspleta. Znači ne da će BUNDESLIGA prestići SERI GNOJ nego samo da za to postoji šansa...

Ja sam vam o tom glupom koeficijentu počeo govoriti valjda prije 7-8 godina. U prve 2-3 gpodine sam izgubio nadu, no od onda iako je SERI GNOJ svake godine bila jača liga, sa boljim startnim položajem, više novaca, boljim klubovima, BUNDESLIGA je 5 godina zaredom po pitanju koeficijenta prolazila bolje.

A kaj je sada najbitnije ljudi? OVA SEZONA: OVA SEZONA je utoliko bitna jer ona će držati koeficijent slijedećih 5 godina. U ovoj sezoni se treba napraviti razlika koja će SERI GNOJ **** u zdraf mozak još 5 godina. Slijedeće godine SERI GNOJ gubi još 2 cijela boda nasprem BUNDELIGE. No poslije toga BUNDESLIGA će svake godine gubiti više bodova od Talijana, zato nam ova sezona, u kojoj postoji šansa da svi Talijani ispadnu (što je više nego realno) i svi BUNDESLIGAŠI prođu, mora biti temelj za budučnost!

Ja sam uvijek samo želio da BUNDESLIGE bar samo na jednu sezonu prestigne SERI GNOJ tako da se žabarskoj gamadi mogu krvi napiti i to je sve kaj sam ikad htio. No kako ovo prestizanje SERI GNOJA postaje realnost, sve više i više vjerujem da će se BUNDESLIGA puno duže na tom 3. mjestu zadržati nego kaj sam si ja to ikada mogao zamisliti...Možda čak i 5 godina, ako ne i duže.

Vjerujte mi SERI GNOJ će na ovo reagirati, e sad koje će to biti mjere i na koji način će oni pokušati vratiti to mjesto neznam, ali imajte na umu da žabari uvijek kuju neke spletke ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 feb 2011, 09:54

Imam jedan prijedlog za kojeg se nadam da će ga vodstvo a i ostali BUNDESLIGAŠKI Forumaši prihvatiti. Nemojte ga odmah odbacivati jer prijedlog ziher nije loš, samo vi to na ovom forumu niste naučeni. Naime o ćem se radi? Pošto vidim da ovaj forum nedjeluje baš kvalitetno po pitanju organizacije možda će ovo biti i neki ispit da se neke stvari počnu mjenjati. Ja bih da se otvori posebna tema za tekmu

BAYERN - BVB!

Zašto?

Pa gledajte radi se o temi o kojoj bi pisali i BvB-ofci i Bavarci i u toj temi bi se pisalo samo o toj tekmi. Ta Tema bi bila kratkog vijeka, ali imala bi svoju svrhu da se sve vezano uz nju napiše unutra, a ne da BvB članovi pišu u temi BvB-a, a Bavarci u temi Bayerna. To je turbo glupo jer se u biti o istoj stvari raspravlja u dvije različite teme.

Znam da ćete na prvu svi ovo popljuvati, no ja apeliram, samo da to probate pa da vidite dal je to bolje ili je bolje da navijači klubova pišu samo u svojoj temi. Recimo jučer InteroFci pišu u temi Intera, a bavarci u temi Bayerna o tekmi Inter - Bayern . Niđe veze.

Umjesto da za to iskoristite forum LP - otvorite teme za utakmice i da onda SVI na jednom mjestu pišete o istoj stvari. Na taj način protivnici će vidjeti kaj misle jedni i drugi i veća je šansa za raspravu i SIGURNO je veći gušt...

Kaj kažete?

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 24 feb 2011, 10:11

anton 1983 je napisao/la:Imam jedan prijedlog za kojeg se nadam da će ga vodstvo a i ostali BUNDESLIGAŠKI Forumaši prihvatiti. Nemojte ga odmah odbacivati jer prijedlog ziher nije loš, samo vi to na ovom forumu niste naučeni. Naime o ćem se radi? Pošto vidim da ovaj forum nedjeluje baš kvalitetno po pitanju organizacije možda će ovo biti i neki ispit da se neke stvari počnu mjenjati. Ja bih da se otvori posebna tema za tekmu

BAYERN - BVB!

Zašto?

Pa gledajte radi se o temi o kojoj bi pisali i BvB-ofci i Bavarci i u toj temi bi se pisalo samo o toj tekmi. Ta Tema bi bila kratkog vijeka, ali imala bi svoju svrhu da se sve vezano uz nju napiše unutra, a ne da BvB članovi pišu u temi BvB-a, a Bavarci u temi Bayerna. To je turbo glupo jer se u biti o istoj stvari raspravlja u dvije različite teme.

Znam da ćete na prvu svi ovo popljuvati, no ja apeliram, samo da to probate pa da vidite dal je to bolje ili je bolje da navijači klubova pišu samo u svojoj temi. Recimo jučer InteroFci pišu u temi Intera, a bavarci u temi Bayerna o tekmi Inter - Bayern . Niđe veze.

Umjesto da za to iskoristite forum LP - otvorite teme za utakmice i da onda SVI na jednom mjestu pišete o istoj stvari. Na taj način protivnici će vidjeti kaj misle jedni i drugi i veća je šansa za raspravu i SIGURNO je veći gušt...

Kaj kažete?
Nek si i ti nesto reko pametno :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 feb 2011, 10:14

HzBvB je napisao/la:
Znači ti si za?

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 feb 2011, 10:29

amerosm je napisao/la:
Nikad vi necete to moci iskoristiti i uvjek ce Bundesliga kaskati za Premiershipom i Realom i Barcelonom (oni su spanska liga).

Ako se i uvede taj solary cup,ja sam siguran da ce engleski klubovi + nekoliko spanskih osnovati vlastito takmicenje koje nece biti pod okriljem UEFE i FIFE. I opet ce biti zanimljiviji od svih drugih takmicenja,biti ce popularniji od LP gdje ce biti amaterski klubovi tipa Partizan,Twente,Braga i sl... Opet ce imati NAJVECI udio od TV prijenosa...tak da sva perfekcija koju prave njemci nikad nece biti na vrhu.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 24 feb 2011, 11:15

anton 1983 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
Znači ti si za?
Aha :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 feb 2011, 11:23

E jbg sad. Trebamo onda svako kolo otvarati takve teme, je li? :lol: Znači kada budu igrali Bayern - Wolfsburg(dobro, odigrali su 2x ove sezone), Bayern - Hamburg, Bayern - Dortmund, Bayern - Hoffenheim, Wolfsburg - Dortmund, Wolfsburg - Hamburg, Wolfsburg - Hoffenheim...(mrsko mi više pisat'), trebamo otvoriti zasebnu temu kako bi navijači tih dvaju timova znali šta oni drugi misle o njihovom klubu i predstojećem dvoboju? :lol:

Što se tiče LP, od četvrtfinala se otvaraju teme o svakom paru istog, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.