Sve je to dobro poznato onima koji trebaju da budu obavješteni o tome.Ne može niko preuzeti neki klub a da sa tim ne bude upoznat nacionalni savez pa i sama Uefa. A kakvi su planovi i kakvim sredstvima raspolazu, mislim da se to vidjelo vec ovo ljeto? Okanite se priče o nekim posudbama i fondovima, jedina posudba koju je bilo potrebno izvršiti( zbog promjene zakona u Kini) je onao d 180M, o to me je i sam Fassone pričao kad ga je prozvao onaj nesretnik iz Rima.SonVolt je napisao/la:Najveci problem je nepoznata nova vlasnicka struktura. Nepoznata u smislu, koji su im dugorocni planovi i kojim sredstvima raspolazu. Mozete li zamisliti kakve bi reakcije bile da su Silvio i Galiani odradili ovakav mercato? Valovi odusevljena, novi Grande Milan, grazie presidente i sl.
Izgleda da nije ozbiljno sa Bonaventurom, preventivni izlazak.
A s obzirom da sad početkom septembra ili oktobra Kina ukida zakon koji je ometao ulaganje van granica te države, i široj javonosti bit' će poznata imena kompanija koje stoje iza Milana.Tako da što se tiče finansija i ffp-a i ostalih stvari po tom pitanju, u Milanu su i više nego mirni i sve ide prema planu.
Drugo je što u Italiji imaš par predsjednika koji vole da budu u centru pažnje i kao oni bi neke uslove postavljali.
Također, zaista je čudno da se svi odjednom brinu za Milan i njihove finansije a godinama ih to nije zanimalo? Zašto odjednom tolika briga? Zar se nije zadnjih 5 godina pričalo kako bi svi htjeli da se Milan vrati? Sad kad su u Milanu napravili jedan mali koračić ka povratku, i formirali dobru i mladu ekipu, svima nešto smeta i svi se nešto brinu? Čisto sumnjam da je to slučajno, jer izgleda da ne mogu više mirno da spavaju..