2015/2016 NBA Sezona

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

henriklarson
Kontakt:

Re: 2015/2016 NBA Sezona

Post Postao/la henriklarson » 24 jan 2016, 20:08

Epi priznaj da ti je krivo sto nemate okafora

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 24 jan 2016, 20:25

nadam se da će administracija na vrijeme reagovati ovaj put u ovoj temi..
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jan 2016, 20:26

Ne treba biti puno pametan pa vidjeti da KAT izgleda dosta ofanzivno raznovrsnije od Okafora.Ima ga i na postu i u sutu s poludistance,kao i za 3p,tu i tamo.Defanziva vec solidna i nesumnjivo je da ce napredovati iz godine u godinu.S druge strane,Okafor radi ono sto radi i to vec na elitnom nivou.Dominira na postu,a da je prakticki jos uvijek NBA nespreman(kad je forma u pitanju),niti zna defanzivne tendencije svojih cuvara.Samo to je jako impresivno.Imajuci u vidu navedeno,vecina bi prije uzela KAT-a(sto se uostalom i desilo na samom draftu).Medjutim,u 2 medjusobna duela,Okafor ga je hladno izdominirao i to sa losijom ekipom.To ipak mora da govori nesto,jer je u kosarci uvijek bitno ko ce nametnuti svoj stil igre i svoj ritam.Misljenja sam da ce to uvijek i prije uraditi neki igrac na postu,nego li onaj s perimetra,osim ako nisi Curry,a priznacete da je on 1.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jan 2016, 20:32

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne treba biti puno pametan pa vidjeti da KAT izgleda dosta ofanzivno raznovrsnije od Okafora.Ima ga i na postu i u sutu s poludistance,kao i za 3p,tu i tamo.Defanziva vec solidna i nesumnjivo je da ce napredovati iz godine u godinu.S druge strane,Okafor radi ono sto radi i to vec na elitnom nivou.Dominira na postu,a da je prakticki jos uvijek NBA nespreman(kad je forma u pitanju),niti zna defanzivne tendencije svojih cuvara.Samo to je jako impresivno.Imajuci u vidu navedeno,vecina bi prije uzela KAT-a(sto se uostalom i desilo na samom draftu).Medjutim,u 2 medjusobna duela,Okafor ga je hladno izdominirao i to sa losijom ekipom.To ipak mora da govori nesto,jer je u kosarci uvijek bitno ko ce nametnuti svoj stil igre i svoj ritam.Misljenja sam da ce to uvijek i prije uraditi neki igrac na postu,nego li onaj s perimetra,osim ako nisi Curry,a priznacete da je on 1.

:clap: :clap: :clap: :clap: uvijek govorio sto se tice ozbiljnog Centra :!:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jan 2016, 20:36

NEZALAGANJE je napisao/la:Ne treba biti puno pametan pa vidjeti da KAT izgleda dosta ofanzivno raznovrsnije od Okafora.Ima ga i na postu i u sutu s poludistance,kao i za 3p,tu i tamo.Defanziva vec solidna i nesumnjivo je da ce napredovati iz godine u godinu.S druge strane,Okafor radi ono sto radi i to vec na elitnom nivou.Dominira na postu,a da je prakticki jos uvijek NBA nespreman(kad je forma u pitanju),niti zna defanzivne tendencije svojih cuvara.Samo to je jako impresivno.Imajuci u vidu navedeno,vecina bi prije uzela KAT-a(sto se uostalom i desilo na samom draftu).Medjutim,u 2 medjusobna duela,Okafor ga je hladno izdominirao i to sa losijom ekipom.To ipak mora da govori nesto,jer je u kosarci uvijek bitno ko ce nametnuti svoj stil igre i svoj ritam.Misljenja sam da ce to uvijek i prije uraditi neki igrac na postu,nego li onaj s perimetra,osim ako nisi Curry,a priznacete da je on 1.
Jako lijepo obrazlozeno.

Odlicna poenta s Curryem. :clap:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 jan 2016, 20:39

INJURY REPORT: Tim Duncan (soreness, right knee) is out for tomorrow's Spurs-Warriors game.
Popa bas ne zanima regular season :rol:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jan 2016, 20:43

lumani je napisao/la:

:clap: :clap: :clap: :clap: uvijek govorio sto se tice ozbiljnog Centra :!:
Razumijemo se.;) Pa jedan od temelja kosarke je tzv.inside-out igra.Bacis loptu kvalitetnom igracu na post i cekas kako ce odbrana reagovati.Ako ne udvaja,imas igru 1 na 1 prakticki 2-3m od kosa (vrlo efikasan sut).Ako udvoje,izbacis je vani i dodajes sve dok ne dodje do otvorenog sutera,a imas i vremena "da razmislis" dok protivnik u punom sprintu istrcava na tebe ne bi li ti zatvorio sut.Sva filozofija toga je da nadjes dobre sutere(kad imas vrhunski talent na postu),a da ne kazem kako je iz pozicije posta najlakse i procitati odbranu.Za sve ostalo,moras imati jako visoku kosarkasku inteligenciju,saigrace koji ce u milisekundi znati prepoznati poziciju u kojoj se nalaze,koji ce morati znati kreirati spaceing u svakom momentu,koji ce morati znati da utrcavaju,rade slipove,rolaju itd itd.Znaci i veci utrosak energije i manje iste za odbranu.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jan 2016, 20:45

irfo je napisao/la:
INJURY REPORT: Tim Duncan (soreness, right knee) is out for tomorrow's Spurs-Warriors game.
Popa bas ne zanima regular season :rol:
Ne padaj na te price.

1st seed ti garantuje maksimalno 3 tekme u Oaklandu umjesto 4 (i potencijalni Game 7 kod kuce), kao i izbjegavanje Oklahome u polufinalu.
To su ogromni razlozi zasto se ne bi trebalo zayebavat', i ja sam siguran da Spursi sutra ulaze 100% nabrijani u utakmicu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jan 2016, 20:47

Ulazis u svaku tekmu da dobijes.
Al daleko od toga da ce bilo koja ekipa biti 100% i pokazat sve akcije koje planira eksplotisati u eventualnom playoffu srazu.

EDIT : i ne znam kakve price , fakat odmara Duncana
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jan 2016, 20:54

Sve je ovo 100% tacno, svi se mi slazemo da je unutrasnja igra ipak dosta sigurnija opcija od vanjske al pitanje je samo mozel Jahlil odbrambeno ikad doci na razinu da ga se ne mora sakrivat jer centar je ipak osnova odbrane. Ja licno ne vjerujem da ce fizicki i atletski ikad biti dovoljno dobar da ga se ne sakriva u odbrani al ako uspije, onda prvi priznajem da sam bio j.e.b.e.n.o u krivu za njega.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jan 2016, 20:56

Raul_64 je napisao/la:Ulazis u svaku tekmu da dobijes.
Al daleko od toga da ce bilo koja ekipa biti 100% i pokazat sve akcije koje planira eksplotisati u eventualnom playoffu srazu.

Pricam o klasicnom troll Popu, a kojeg sutra nece biti, sto je momak kojeg sam citirao uzeo kao mogucnost.
odmara
I saw what you did there :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 24 jan 2016, 20:58

Okafor ispise se iz lige

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 jan 2016, 20:59

Clutch je napisao/la: To je tacno. Vazda si znao. :salut:

Sta mislis koliko bi kroz karijeru Jah mogao napredovat' defanzivno?
Ja se nadam da hoce, vremenom ce vjerovatno postat bolji, ipak je rookie, i Cousins je bio los u odbrani odnosno losiji pa ga eto igra finu odbranu, u najmanju ruku respektabilnu. Okaforu su noge problem, lift, citanje igre dosta lose, pnr los, lose preuzimanje, lose izlazenje, rim protection, ma generalno los IQ za C u odbrani. Cak mi se cini da je Duke morao poceto igrati zonu zbog njeg.

Treba poradit s nekim ozibljno, kao sto je to i Bynum cinio.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jan 2016, 21:00

Raul_64 je napisao/la:Ulazis u svaku tekmu da dobijes.

Hmmm, ne znam bas koliko je ovo sad odmor,s obzirom da je nedavno propustio 2 utakmice zbog istog razloga,a poceo je da nosi i zastitu na desnom koljenu,koju nikad nije nosio.Pomalo me brine to.Barem dok ne vidim Popov izraz lica kad bude odgovarao na pitanja o tome.S druge strane,zaista bi bilo glupo navesti samo "odmor" u takvoj tekmi i vrlo lako moze biti psiholoska igra,jer ce i tim lakse podnijeti neki eventualni poraz(znajuci da ti je nedostajao jedan od najboljih igraca),a steci ogromno samopouzdanje eventualnom pobjedom. ;)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jan 2016, 21:01

Ajd ovako cu , da je playoff igrao bi sigurno.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 jan 2016, 21:03

Ne bi me cudilo da sutra u toku dana i Kawhija i LMA stave da odmaraju :mrgreen:

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 24 jan 2016, 21:11

Ocekivano od Popa da istrola utakmicu jer ga realo boli on stvar za regularno sezonom...nista novo,vec vidjeno x puta

Mavs
Kontakt:

Post Postao/la Mavs » 24 jan 2016, 21:21

Prvi Tunižanin u povijesti koji starta utakmicu u NBA, Salah Mejri #50
Wake up and live !

Money isn't something I play for. I want to compete. I want to win.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 24 jan 2016, 21:25

ozy je napisao/la:Ocekivano od Popa da istrola utakmicu jer ga realo boli on stvar za regularno sezonom...nista novo,vec vidjeno x puta
To sto ga boli ona stvar za regularnom sezonom mu je donijelo ispadanje u prvoj rundi prosle godine.
Velika razlika je izmedju prvog i drugog mjesta na zapadu sto se tice playoffa.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 24 jan 2016, 21:42

Evo poceo derbi Texasa. Steta sto je pratim Patse i Bronconse, bas mi se gleda Dirk...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.