Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la sarajlija89 » 10 dec 2010, 18:18

Naravno da je uvijek lijepo biti Juventino,htio sam reci...tad je najljepse bilo slika

A slikovito si to rekao...neko ce zavoliti fudbal zbog ovakvih slikovitih objasnjenja slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 dec 2010, 23:41

jao strijalaca hahah zalajeta, trezege, del piero , mikoli , di vajo :mrgreen:

a sto se tice toga jel bilo lijepo il je sad ljepse navijati , samo cu reci da sam se nekim titualama radovao manje nego ovoj pobjedi protiv Katanje :D nekad je to bilo tako ocekivano i domninatno hehe dok je ova sezona nesto posebno :D nerviranje, radovanje sve sve i imam neki osjecaj da ce da zavrsi odlicno :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2010, 00:38

ultrasstyle_tz je napisao/la:jao strijalaca hahah zalajeta, trezege, del piero , mikoli , di vajo :mrgreen:

a sto se tice toga jel bilo lijepo il je sad ljepse navijati , samo cu reci da sam se nekim titualama radovao manje nego ovoj pobjedi protiv Katanje :D nekad je to bilo tako ocekivano i domninatno hehe dok je ova sezona nesto posebno :D nerviranje, radovanje sve sve i imam neki osjecaj da ce da zavrsi odlicno :D
Sjedi 5 ili 10 kako više voliš :D

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 dec 2010, 14:53

“If there are favourable conditions, then we can make investments in January,” continued the President-Andrea Agnelli
spomenuo je kako ce uloziti pare za jakog igraca ,zvijezdu, u januaru ako bude moguce takvog dovest, vjerovatno,mnogi nece htjet prodavati takve kalibre u zimskom roku, mozda jednio se Cassano moze dovest, o tom po tom
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2010, 18:17

Agnelli o Del Pieru, Buffonu, budućnosti...

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2763.html
Predsjednik Juventusa je dao izjavu za 'La Reppublicu' u kojoj govori o svemu te kaže da je ponosan na dosadašnji rad uprave i igrača...

Andrea Agnelli je između ostaloga govorio o najvažnijim temama koje se tiču Buffona, Del Piera, januarskih pojačanja, radu Marotte, itd. Na pitanje o Scudettu kaže:

"Milan je favorit? Opet kažem, inter pa Milan. Onda Juventus, Roma, Lazio, Napoli i Palermo."

Ko će doći u januaru?

"O tome Marotta odlučuje. Ja ću ga saslušati i zajedno ćemo odlučiti. Da li su za juni planirana velika pojačanja? Ukoliko prilike dozvole, moguće je to uraditi i u januaru..."

Cassano?

"To ne pitajte mene, već čovjeka kojeg sam prethodno pomenuo. Ja nisam sportski direktor. Ali, jedna stvar je sigurna: da biste bili igrač Juventusa morate imati tehničke kvalitete, karakter, osobnost i edukaciju."

Da li Buffon ostaje?

"Mi čekamo, on će biti spreman za povratak za mjesec dana. Kada se vrati onda ćemo vidjeti... Jako smo sretni, imamo najboljeg golmana na svijetu. A jedan od njegov kolega, Storari, odlično brani."

Del Piero?

"O tome ćemo kasnije razgovarati, u martu ili aprilu. Četiri mjeseca za igrača tih godina su izuzetno važna. Alex je je kapiten i simbol Juventusa. Izuzetno ga cijenim i poštujem. Uradit ćemo sve da se dogovorimo sa njim, ali odluku ćemo donijeti skupa. Saslušat ćemo njegove potrebe kao što ćemo morati i naše."

Budućnost pripada mladima?

"Da, to je neizbježno. Sorensen i Camilleri su recimo 92' godište. Mnogo računamo na našu djecu. Obožavam fudbal, posebno onaj koji igraju djeca na terenima u predgrađima."

Novi stadion, šta on predstavlja za klub?

"Evropskiji Juventus, priliku za povećan prihod, mjesto za ljude koji će tu boraviti i kada ne bude fudbala te prostor u kojem ćemo otvoriti 250 novih radnim mjesta."

Calciopoli, da li ste podnijeli tužbu? Da li je ovo početak duge bitke?

"Nema tu rata, sada čekamo ishod suđenja u Napulju. Želimo da pokažemo da smo korektni, a onda ćemo izraziti naš stav. Mogu samo ponoviti da u klubu postoji jasan stav na ovu temu."

Duel sa Morattiem?

"Da nije tako ne bi se zvalo Derby d'Italia. Rivalitet između Juventusa i Milana je uvijek postojao. Moratti i ja imamo različita mišljenja o nekim temama."

Viđate li Moggia?

"Ne, nikada. U Torinu živimo u istoj zgradi, sretan sam kada ga sretnem nekada u garaži. Prije par dana sam mu poželio sretan rođendan."

Za kraj rekao je:

"Prošlo je nekoliko teških mjeseci nakon velikih promjena koje su se desile. Prvo smo odarbali Marottu koji je temelj sportske strane, pa Del Neria. Prezadovoljan sam."
Koji je kralj ovaj Agnelli :D

Forza Juve!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2010, 18:19

Auguri Fabrizio!

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2762.html
Danas je dan kada naša legenda Fabrizio Ravanelli, slavi svoj 42-i rođendan. Ovom prilikom mu administracija i celo osoblje JuveBalkan-a, želi sve najbolje u životu i da se jednog dana vrati opet u Juventus.

Ravanelli je rođen 11. Decembra 1968. godine u Perugi. U karijeri je branio boje čak dvanaest klubova ali je svakako najdublji trag ostavio u Juventusu. Svoj fudbalski put je započeo 1986. u rodnoj Perugi i odigrao tri odlične sezone, postigao 41 gol na 90 utakmica. 1989. prelazi u Avelino ali se kratko zadržava jer je poslat na pozajmicu u Casertanu, gde je bio godinu dana i ubrzo se opet vratio u Avelino. Ali ni iz drugog pokušaja nije zaigrao za Avelino. Odmah po povratku, dakle pred sezonu 1991/1992 prelazi u Reggianu, gde beleži 8 golova na 32 utakmice.

Posle te sezone konačno dolazi bolja ponuda za Ravanellia. Njegov talenat spoznali su skauti najtrofejnijeg kluba Italije i u Torino stiže pred sezonu 1992/1993.
Prepoznatvljiv po svojoj sedoj kosi, Fabrizio Ravanelli je postao u Juventusu jedan od najubojitijih napadača Evrope, sredinom devedesetih. Igrajući za Juventus osvojio je Scudetto u sezoni 1994/1995, Kup Italije 1995, SuperKup Italije 1995, UEFA Kup 1993, i kao najveći uspeh izdvaja se pobeda u finalu Lige Šampiona nad amsterdamskim Ajaxom 1996. godine.
Kao njegova najbolja partija u belo-crnom dresu ostaće upamćena utakmica protiv CSKA iz Sofije, 27. Septembra 1994. godine kada je postigao svih 5 golova u pobedi od 5:1. Takođe, u finalu Lige Šampiona 1996. postigao je vodeći gol za Juventus. Na kraju, kada se sabere njegov učinak u ''Staroj Dami'' dobije se da je za četiri sezone, odigrao 111 utakmica i postigao 41 gol. Hvala mu na tome!

Nakon izuzetno uspešne četiri godine u Juventusu, prelazi u Premier Ligu Engleske, tačnije u Middlesbrough, kojeg je tada sa klupe predvodio legendarni Bryan Robson. Iz perioda kada je branio boje kluba sa Riverside stadiona, ostaće upamćen njegov het-trik protiv Liverpoola na otvaranju sezone 1996/1997. U mnogome je pomogao Middlesbroughu da dođe do finala FA Kupa i Liga Kupa 1997. godine, ali u ni u jednom od ova dva takmičenja nije zabeležena pobeda.
To je bila njegova prva a ujedno i jedina sezona za Middlesbrough. Za tih godinu dana provedenih u ovom klubu zabeležio je sasvim solidan skor od 34 utakmice i 17 golova.
Pred sezonu 1997/1998. seli se u Francusku, tačnije na jug ove zemlje u grad Marseille, gde potpisuje za Olympique. Tu se zadržao tri sezone i u 45 mečeva upisao je 21 gol.
To je bilo dovoljno vodećim ljudima Lazia da ga dovedu u svoje redove pred početak šampionske 2000. godine za ovaj klub iz glavnog grada Italije. Pomogao je u osvajanju Scudetta i Kupa Italije sa 4 gola u 27 utakmica.

Do kraja svoje duge i vrlo uspešne karijere branio je još boje Derby County-a, Dundee-a, a karijeru je završio u klubu u kom je započeo svoju fudbalsku priču - Perugi.

Pored sede kose ostao je upamćen i po načinu na koji je proslavljao gol. Nakon pogotka navuka bi dres preko glave i tako trčao po terenu. Fabrizio Ravanelli je i veliki protivnik odluke FIFA, da skidanje dresa prilikom gola bude kažnjeno žutim kartonom.
Trenutno radi kao fudbalski konsultant za SKY Italia i Mediaset.
Hvala ti legendo na svemu i sretan rođendan!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2010, 18:22

Del Neri: Ne znam da li će igrati Aquilani

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=456

Marchisio: Pobjedom do druge pozicije

http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=455

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2010, 22:57

Suarez: Spreman sam otići u Juve, inter ili Milan

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2766.html
Urugvajski napadač Ajaxa Luis Suarez(23) jedan je od najtraženijih pojačanja i želja najuglednijih nogometnih klubova diljem Europe u siječanjskom prijelaznom roku.

Najbolji Ajaxov igrač nezadovoljan je odlaskom Martina Jola s trenerske klupe kluba i premda ga ugovor veže za klub iz Amsterdama do 2013. godine, on je otvoren za promjenu sredine.

"Ako me Juventus, inter ili Milan žele, ja sam spreman", izjavio je nedavno Suarez za 'Corriere dello Sport', tijekom gostovanja njegovog Ajaxa u Milanu u posljednjem, 6. kolu natjecanja po skupinama.

Suarezova cijena na tržištu kreće se oko 30 milijuna eura, što bi se moglo pokazati previsokom cijenom za Milan, ali ne i za Juventus i inter, koji su spremni posegnuti toliko duboko u "džep" za njegovo dovođenje, navode izvori iz Italije.
Po meni kad bi mogli uložiti ovoliko para za jednog napadača bolje onda namiriti još 10 milja, pa Džeku dovesti, iako bi se on mogao dovesti i za 35 milja, samo treba imati lovu. ;)

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 11 dec 2010, 23:36

Laz je ovo 100 posto za Suareza, ljetos je izjavio da nece u Italiju, jer mu se ne svidja stil igre, jer on forsira napadacki stil, a uostalom Ajax ga ne bi pustio ispod 35 sigurno
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 dec 2010, 14:08

Pozvani igrači:

2 Motta
3 Chiellini
4 Melo
5 Sissoko
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
13 Manninger
14 Aquilani
17 Traore
18 Quagliarella
19 Bonucci
20 Lanzafame
21 Grygera
23 Pepe
27 Krasic
30 Storari
31 Costantino
33 Legrottaglie
43 Sorensen

Bice tesko veceras,pogotovo sto smo pod imperativim pobjede nakon trijumfa milana danas....al uz pristup kao u ranijim tekmama i rezultat nece izostati aBd. :)

Idemo po novu pobjedu...Odbrana mora na nivou biti posebno,jer napadacki potencijal Lazia je neosporan...dok cemo u napadu sigurno imati prostora za neke sanse i golove.Veceras je odbrana kljuc pobjede,sto manje prostora ostavit lazijevim napadacima i ofanzivnim veznjacima ... ;)

FORZA MAGICA JUVE :!:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 12 dec 2010, 19:34

Gdje je onaj Italijan Daffy, da postavi kakvo je stanje u Juventusu, da se nenerviram, posto cekam njih i Bordeaux na kladari :)
Big club, great history, Nottm Forest.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 dec 2010, 20:17

Teška utakmica, samo da veceras ne zeznemo. Imam osjećaj da je večeras Iaquinta-Quagliarella utakmica, nadam se da će odraditi svoje. A ni Alex nije odavno dao gol iz slobodnog tako da bi veceras mogao procepiti :D .

Slažem se sarajlija da odbrana mora danas biti na nivou jer ovaj trio Lacia je pravo zeznut.

Forza Juve!

JuveSissoko nadam se da će i večeras biti QUAGLIARELLA E' BELL :D :D

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 12 dec 2010, 20:26

eh ovako sto se tice vecerasnje utakmice..ocekujem pobjedu 2-0 iz prostog razloga sto smo bolja ekipa..oni jesu u euforiji nekoj,dobar pocetak prvenstva al to ne mora nista da znaci..znamo svi gdje je sad Mainz koji je isto dobro krenuo..mislim da ce Lazio polako spadati dole gdje mu je i mjesto oko 7 il 8. mjesta..sto se nas tice zavrsicemo drugi u prvenstvu..bar tako ocekujem i mislim..treba jos vremena da se uigramo i treba jos nekih igraca da popune supljine gdje treba..FORZA JUVEEEEEE
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 dec 2010, 20:29

Nezvanični sastavi Juventus - Lazio:

Juventus: Storari; Sorensen, Chiellini, Bonucci, Grosso; Krasic, Melo, Aquilani, Marchisio; Iaquinta, Quagliarella

Lacio: Muslera; Lichtsteiner, Dias, Biava, Cavanda; Brocchi, Matuzalem; Mauri, Hernanes, Zarate; Floccari

Ima još par mogućnosti možda Motta počne prije Sorensena ili Pepe na krilu, ali najvjerovatnije da će Juventus početi s navedenim sastavima.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 12 dec 2010, 20:33

onoffon je napisao/la:Gdje je onaj Italijan Daffy, da postavi kakvo je stanje u Juventusu, da se nenerviram, posto cekam njih i Bordeaux na kladari :)
nista ti ne brini, pobjeda je sigurna.. kuci Juve grize ko lud, a Lazio ipak nema snage da se bori protiv jacih ekipa i primjeti se kako Lazio iz kola u kolo sve vise i vise opada.. mene vise brine Bordo :P

i da, veceras Boom Boom ide na prvo mjesto strijelaca, zabija jedan sa 25 metara.. :)

Forza Juve!
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 dec 2010, 20:49

Capitanooooooo!

Bravo Chielini :D

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 12 dec 2010, 20:50

doktore kjelini pa sto odmah na pocetku da das go sacekaj malo.
1. minuta 1:0 kjelini samo Akviklani ubaci za 10 a onda prva cela Italije
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 12 dec 2010, 20:51

Ne zna se šta je ljepše;ubačak Aquilanija ili gol Chiellinija. :)
You'll never walk alone.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 12 dec 2010, 21:04

opet poklon gol, do kad .... :evil:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []