Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Klopp
Kontakt:

Re: 24. kolo: FC Bayern München-Borussia Dortmund

Post Postao/la Klopp » 24 feb 2011, 17:24

Ovako je to bilo u 7. kolu :D

[youtube][/youtube]
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 feb 2011, 17:36

Da se prisjetimo legendarnog Chapijevog voleja u najvećoj pobjedi na velikim rivalom. Četvrtfinale LP '98., uzvratni meč i pogodak za 1-0 u produžecima. :mrgreen: Stariji navijači Baye dobro se sjećaju ovog meča. 8-)

BVB - FCB 1-0 (CL '98)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 feb 2011, 19:43

Prije svega da pohvalim ovaj potez administracije i kolegu @Kloppa za odličan uvod. Mislim da je ovo odlična smjernica za sve podfurome ino-liga kad su u pitanju veći derbiji i da takve tekme zaslužuju posebne teme. Ovakvim pristupom se može mnogo dobiti na kvalitetu diskusije, te na što većoj uključenosti forumaša sa ''strane'' koji žele ostaviti kvalitetan komentar. Mnogi od njih se osjećaju k'o krme u Teheranu kad idu na ''tuđe'' teme, jer bez obzira koliko kvalitetan post napisali nailaze na omalovažavanje ''domaćina'', pa ljudi jednostavno odustaju od toga čime rasprava gubi mnogo na kvalitetu. Posebna tema za El Clasico je polučila dobar rezultat, a nešto slično očekujem i od ove teme. Zamolio bih sve forumaše da se pokušaju držati teme i da se neke osnove kulture poštuju prilikom pisanja. :!:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mnogi od vas se sjećaju velikih okršaja iz 90-ih i s početka novog milenija. Medijska prepucavanja kao neizbježan popratni efekat, ogromna netrpeljivost, ludi preokreti i nezaboravne scene na terenu, su ga činile najvećim okršajem tog vakta u Njemačkoj. Crveni kartoni su frcali na sve strane, Kahn je nekad znao povampiriti (ujedanje Herrlicha :lol: ), a nekad je bio instruktor Jiu-Jitsua (napad na Chapija :lol: ). Dolazak Kahna u Dortmund dovodio je do učetverostručavanja prodaje banana. :lol: Bayern je većinom izlazio kao pobjednik u tim mečevima, a naš Brazzo je bio često odlučujući faktor. Da li je došlo vrijeme da se obnovi ovaj veliki rivalitet???

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovakav Bayern je favorit pred subotnji okršaj, i to ne samo zbog prednosti domaćeg terena, kvaliteta i trenutne forme, već i zbog tradicije koja je debelo na njihovoj strani. Sinoć su demonstrirali svoju snagu na terenu aktuelnog prvaka Europe, ali su se i mnogo istrošili, što je olakšavajuća okolnost po nas. Sigurno je da se BVB neće postaviti tako defanzivno i da nas Bayern neće uspjeti nadtrčati kao Inter sinoć. BVB je među najjačim trkačkim ekipama u Europi i to je naša glavna prednost u odnosu na ''umorni'' Bayern. Veliki problem za nas je činjenica da imamo dosta ozlijeđenih igrača, ali imao je i Bayern u prvom okršaju, tako da to ne smije biti nikakav izgovor. Dosta za početak!! :mrgreen:

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 24 feb 2011, 20:24

Evo iskopah video utakmice iz novembra 2002. godine. Sezona nakon sto smo bili prvaci, utakmica u Minhenu, kad je Koller morao zamijeniti Lehmanna na golu. Nakon ove utakmice Weiner nije smio suditi Dortmundu 3 godine.

[youtube][/youtube]

schweinsteiger
Kontakt:

Bayern gazi Dortmund

Post Postao/la schweinsteiger » 24 feb 2011, 20:41

Iskreno,da je Bayern porazen na Meazzi bio bih uvjeren da ce i BvB pobijediti na Allianzu,ali kad s onako otvorenom igrom pobijedite u gostima i jos u samom finisu utakmice zabijete go to daje veliki vjetar u ledja,te sam uvjeren da ce Bayern dobrom igrom doci do odlicnog rezultata protiv BvB-a.
Nazalost,mnogi igraci Borussie su povrijedjeni (pisem nazalost,jer uvijek mi je draze gledati prvu postavu nekog kluba,nego neke varijacije s klupe) i to ce im dosta otezati posao na Allianzu sto ce Bayern iskoristiti.
Bayernu ne fali motivacije protiv vodeceg na tabeli,a posto je par sledecih utakmica odlucujucih za Bayernov kraj sezone igrat ce se u sasvim drugoj brzini.
Borussia ce vjerovatno pokusati iznenaditi na samom pocetku utakmice velikim presingom,ali ako u Bayernu budu dovoljno sabrani i "ne dignu se u oblake" nakon jucerasnje pobjede iz vaseg presinga bi mogla izroditi jedna dobra kontra,a u uvodu smo procitali koliko ih Bayern koristi :)
Ocekujem odlicnu utakmicu i objektivno dajem malu prednost Bayernu. :D

...i jos me raduje to sto u ovih par postova se pise na jedan "fairplay" nacin,iako se radi o velikom derbiju,a koji opet nece nista bitno promijeniti na vrhu tabele :)
#miasanmia

Klare

Re: Bundesliga

Post Postao/la Klare » 24 feb 2011, 20:59

Neću da pišem na novootvorenoj temi. Iz jedinog razloga, da vam ne povećam broj postova :roll:
Zato ću napisati ovdje.
Prijedlog je, usudit ću se reći, katastrofalan. :lol: Nikakve svrhe, samo metež da se pravi. Jedno veliko UUUuuuuuuu :lol:
Moj Gero i ti ćeš na svakave budalaštine pristati.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 feb 2011, 22:33

da li je budalastina, to cemo tek vidjeti.
i ja sam skeptik po tom pitanju, ali ne mora znaciti da nece valjati. jednostavno, da pokusamo.

pokretac svega ovog (tune) je kao sto sam rekao veoma iskusan po ovom pitanju, cak je i administrator na par foruma. uostalom, on je i predlozio ove podforume na "medjunarodnom". meni je novo stanje na forumu dosta bolje.
evo ti primjer, imamo pdf. lige prvaka, sta se tamo pisalo o sinosnjoj utakmici? gotovo nista! ja, ti i ostali "trcimo" cas na temu intera, cas na bay-temu da procitamo i ostavimo komentar. zar nije bolje da smo svi skupa bili na temi lige prvaka i tamo komentarisali utakmicu.
evo, kad vec spominjem taj dio foruma ka kazem (mislim da je i @monolog vec rekao), od 1/4 finala bice otvorene zasebne teme.

ps: leverkusen slavio i na domacem terenu, dok ce "svabe" (nazalost) zavrsiti svoje putovanje. gube doma od benfice (0:1).
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 feb 2011, 22:44

prethodnici su mnogo toga dobrog napisali, tako da samo mogu reci da ce utakmica biti jako interesantna za pogledati. odavno nisu sijevale varnice sedmicama prije utakmice. großkreutz=großmaul :lol:
i da, vrijeme je da dortmund primi vise od 1 gola :D tu ste takodjer blizu bayernovog rekorda. ne znam tacno iz koje sezone, ali znam da je u jednoj sezoni samo 3 puta primio vise od jednog gola po utakmici.
evo i van gaal je izjavio da ce protiv bvb-a biti teze nego protiv intera. :?
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 feb 2011, 23:07

Nakon ispadanja Napolija sada Italijani vise nemaju ni teoretske sanse da vrate poziciju broj tri narednih godina. Dakle pocetkom sljedece sezone u Bundesligi prva cetiri mjesta vode u LP. Nadam se da ce Leverkusen odigrati jos jednu odlicnu utakmicu i uspjeti izbaciti Villarreal i proci u 1/4 finale. Nakon sto se oprostio Napoli od EL, ispadanje VfB-a je podnosljivo i ako bi bilo odlicno da napravimo jos vecu razliku. Najbolje sto bi nam se moglo desiti je duel Bayern-a i Schalke-a u 1/4 finalu LP, a mislim da ce Tottenham i Shaktar odraditi ostali posao za nas.

DOMINACIJA BUNDESLIGE JE NEMINOVNOST. :D :D :mrgreen: :mrgreen:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 24 feb 2011, 23:33

Šteta za Švabe!! Njihova bezglava igra ih je opet koštala. :evil: Odbrana katastrofa, a u napadu previše srljanja. Ziegler se povrijedio, tako da se Ulreich vratio ponovo na gol. L'kusen rutinski odradio pos'o i sad ih čeka veliki okršaj sa Villarrealom u 1/8 finala.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 25 feb 2011, 00:54

Prije svega htio bi da pohvalim sve one koji su "krivi" za otvaranje ove teme.Ovako mi sve izgleda kompaktije, jednostavnije, preglednije.....itd i sl.

Sto se tice utakmice, onako navijacki nadam se pobijedi ili remiju koji je po meni ravan pobjedi, ali kada se to sve postavi na stol i pogleda realno Bayern je veliki favorit( bez obzira na sezonu BvB).
Nekako gledam Bayern kroz prizmu utakmice sa Mainz-om i nemogu da ne kazem kako tu itekako ima prostora za nas u napadackom dijelu a i u defanzivi nebi trebali imati prosuste kao Mainz.

NADAM SE DOBROJ TEKMI JER IZMEDJU ZENICE I BORUSSIA ODLUCIO SAM SE ZA BvB !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 feb 2011, 08:48

Stuttgartu na kraju ostala samo borba za opstanak, no čak su i to skupo platili. Peh ih sliejdi u stopu. Trener stuttgarta odlučio se za promjenu golmana, da bi se u tekmi protiv benfice taj isti golman potrgo. Nejed im i nejde. Sada se ide u Eintracht i brijem da će tu tekmu dobiti bez obzira na to kaj su sad zgubili 4 određeni broj tekmi zaredom. Dižu se u formi, bolje se igra i negdje im mora krenut. Nema bolje prilike od utakmice koja im slijedi...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 feb 2011, 09:06

Rafinha je izjavio da ima ugovor do 2012 i ako ga klub želi prodati, on bi htio natrag u BUNDESLIGE. Vjerojatno je već s nekim klubom iz BUNDESLIGE razogovarao.

No isto tako mislim da on neželi isključivo u BUNDESLIGU nego je samo svima želio dati do znanja da ide tako da ga neko hapi...Išao bi on ziher i u talijansku veliku trojku...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 feb 2011, 09:36

Kladioničarski - mislim da će ova tekma otići u 3+ i(li) oba tima daju gol.

Što se tiče same utakmice, moje simpatije su na strani Milionera. Jednostavno, ne možeš ih ne voljeti s obzirom na to iz kakve kaljuge su se digli i igraju nevjerovatno lijep i učinkovit fudbal. Rekoh da mi je želja ovakvu Borussiu gledati i u Ligu Prvaka, tako da je to još jedan razlog više zbog čega ću im držati palčeve u ovom derbiju. Bayern je osokoljen pobjedom u Milanu, al' to može biti i kontraproduktivno. U svakom slučaju, očekujem pravu ljepoticu od meča, pregršt lijepih poteza, puno prilika i golova - dakle, sve ono zbog čega volimo najvažniju sporednu stvar na svijetu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 feb 2011, 10:10

2. Faza prestići SERIU A po kvaliteti.

To je sigurno teži pothvat od prestizanja po koeficijentu. Da mi je neko prije 5 godian reko da će BUNDESLIGA uspjeti u tome da postane 3. liga ja mu naravno nebi vjerovao, ali bi se nadao. Isto tako nadam se da u slijedećih 5 godina BUNDESLIGA može prestići SERIU A po kvaliteti. Budite uvjereni SERIA A još uvijek ima bolju prepoznatljivost kod igrača nego BUNDESLIGA. Tako je i sa gledateljima u svijetu. SERIA A ima 3 velika kluba i to će ju sigurno držati još neko vrijeme. Ima tu dosta drugorazrednih klubova tipa NAPOLI sa velikim potencijalom koji mogu skočiti jako visoko. Problem je najveći u tome što nekolicina SERIA A klubova ima jako puno novaca i oni su u stanju da u jednom prelaznom roku naprave puno toga. S druge strane BUNDELIGA to nema. BUNDESLIGA zato ima "savršen" odgoj mladih igrača i implementiranje samih u momčadi no naravno to je sporiji rast od onog kaj možeš napraviti sa noFcem. Isto tako za markentinšku vrijednost je "bolje" kupiti igrača nego ga proizvesti jer transferi imaju jako veliku važnost u tom području...

Nije sada sve na strani Serije A no u tom segmentu JOŠ UVIJEK imaju prednost. Bit će ovo beliki izazov za BUNDESLIGU! Držimo fige da će uspjeti u tome jer ako supije, ko zna možda jednog dana... :mrgreen:

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 25 feb 2011, 12:07

kakva ljepotica i kakvi bakraci. bayo ih je izdominirao i u prvoj tekmi i to bez roberija. da, igrali su bujto i brafo.
posjed lopte cca. 70% 8-)
naravno da je gov-njez bio dortmundov dvanaesti igrac promasivsi 3-4 stopostotne.
istina, momci su umorni od lp i 170 pretrcanih kilometara ali ni to ih nece sprijeciti da oderu slabasnog protivnika.
dakle, pobjeda ali ne manje od 3 gola razlike.
8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 25 feb 2011, 12:52

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 feb 2011, 13:32

Schieber fällt mindestens sechs Wochen aus :(

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 feb 2011, 16:30

gledam ovu sliku kada je heiko zamalo bio pojeden od vampira kahna :lol:

evo sta je herrlich izjavio nakon nemile scene:
" als er auf mich zukam und seine nase an meinen hals drückte, war ich schon überrascht. aber ich habe gleichzeitig eine innere freude verspürt, weil ich wusste:jetzt zeigt er schwäche ". :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.