Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ramirez5
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ramirez5 » 11 jan 2015, 10:05

Ukoliko uspijes da se upoznas sa tom ljudinom upuceniji kazu neces se pokajati za provedeno vrijeme. Ja sam malo istrazivao o tom momku o mogu kazati da obicna raja ima samo rijeci hvale. Ljudi koji nisu obicna raja i koji ne zarezju policiju prema imaju veliki respekt i o njemu pricaju probirljivim rijecima, da je "pravi policajac" i da ne preza upotrijebiti silu u skladu sa Zakonom a da u isto vrijeme drzi do kodeksa casti. (ne tuci vezanog covjeka ma o kome se radilo). Dakle momak ne preza ni pred kojim autoritetima. Jedini autoritet kod njega je kako sam cuo pravda i pravicnost i dosljednost u provodjenju Zakona posebno prema onima koji u momentu ucinjenja nekog prekrsaja pocnu prijetiti nekim od "velikih/vaznih ljudi" e kazu da kod takvih stvari niko nije u mogucnosti "narediti" da se prijava povuce, kao sto je to cesto praksa kod nas u BiH. Otuda onda i onaj stav Jusufov da ne uvazava i ne preza niti pred jednim sportskim autoritetom sto je u praksi svakako pokazao i dokazao. Svaka cast za oba lika. Kamo srece da imamo vise ovakvih likova koji ne vire niti iz cije zadnjice.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 11 jan 2015, 11:08

Ramirez5 je napisao/la:Ukoliko uspijes da se upoznas sa tom ljudinom upuceniji kazu neces se pokajati za provedeno vrijeme. Ja sam malo istrazivao o tom momku o mogu kazati da obicna raja ima samo rijeci hvale. Ljudi koji nisu obicna raja i koji ne zarezju policiju prema imaju veliki respekt i o njemu pricaju probirljivim rijecima, da je "pravi policajac" i da ne preza upotrijebiti silu u skladu sa Zakonom a da u isto vrijeme drzi do kodeksa casti. (ne tuci vezanog covjeka ma o kome se radilo). Dakle momak ne preza ni pred kojim autoritetima. Jedini autoritet kod njega je kako sam cuo pravda i pravicnost i dosljednost u provodjenju Zakona posebno prema onima koji u momentu ucinjenja nekog prekrsaja pocnu prijetiti nekim od "velikih/vaznih ljudi" e kazu da kod takvih stvari niko nije u mogucnosti "narediti" da se prijava povuce, kao sto je to cesto praksa kod nas u BiH. Otuda onda i onaj stav Jusufov da ne uvazava i ne preza niti pred jednim sportskim autoritetom sto je u praksi svakako pokazao i dokazao. Svaka cast za oba lika. Kamo srece da imamo vise ovakvih likova koji ne vire niti iz cije zadnjice.
aahahahhaahhaha kralj si :urnebes: :tokralju:

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 11 jan 2015, 11:13

baglama je napisao/la:
juanitomaravillaa je napisao/la:slika

Stigo mu je otac u Denver,prepoznajete koji je. :urnebes: :urnebes:
:urnebes: :urnebes:

treba ovim poznatijim twiterasima iz denvera poslat ovu pricu o babi koji je pretuko 14 ljudi, i da je tako sve krenulo i otkriven juka...bice to njima zanimljivo...ja nemam twitter a i nije mi toliko dobar engleski
Ovdje su pukla tri janjeta :mrgreen:

Cuj 14 ljudi :hmmmmm:
X

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 jan 2015, 11:33

ne znam da li je neko vec napomenuo al jukin stari ima nadimak dugi ili dupli,a imao sam srecu da ga upoznam u tuzli , buduci da smo kolege i imam samo rijeci hvale za istog, po nekim procjenama i pricama drugih kolega iz njegove stanice rekli su mi da je covjek veoma skroman i da ga jukina slava nije ni malo promjenila. Usput rekli su mi da je tezak izmedju 170 kg i 220 kg. Lik je gromada kad ga vidis uzivo :o

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 jan 2015, 13:09

http://goo.gl/9I9L9v" onclick="window.open(this.href);return false; -Jusuf Nurkic vs DeMarcus Cousins @nurkic23 @boogiecousins Jusuf Nurkic gave big headache to Boogie. #nurkic #Denver

:mrgreen: :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 11 jan 2015, 13:10

Joj mu starog jadna ti majka, ne daj boze njemu se zamjeriti :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 11 jan 2015, 13:47

ja kao zivinicanin i poznanik njegovog taje cu vam reci njegov tajo je saldzija i u drustvu je bas zanimljiv uvijek je spreman na salu...a kad je u uniformi e tad je poznat kao strah i trepet za razne huligancice koji se razbacuju po gradu psuju policiiji tuku se al kad kazu eto paponjka e da vidite onda ponasanje huligana mjerniju su od maca cofjek doslovno stiti obican narod od raznih razbojnika i ne preza ni od cega...a njegov sin juka je takodje ne preza ni od koga osim svog oca iz pouzdanih izvora i sada juka dosta pita oca kako i sta koliko moze se pitati njegov otac iz bosne...a inace njegov otac se bavi hranjenem bikova za koride znam da je i to jukina prva ljubav skoro je njegov otac dolazio komsiji jednom da vidi bika kao licio mu na bika koji bi mogao biti dobar bodac i rekao komsiji ja placam prevoz i sve njegovog bika da ga vidi na djelu ako bi se htio pobosti samo da kaze koliko oce para dobit ce,ali komsija nije imao srece bik mu bio picka hehe...a da vidite u juke tetke tj sestre od oca mu hehe 2 metra na koridi provalio bik narod bjezi na sve strane a ona sa torbicom poce bika uderat i za rogove ufati hehe narod gleda pogubio se heheh...a i djed mu je imao 2.15 tako da znate da su to geni jos kad dodas da mu i majka ima oko 1.90 necudi me sto juka ovo cini amerikancima...eto vam ljubitelji juke svega pomalo heheh
Samo Sarajevo

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 11 jan 2015, 13:52

:urnebes:
1946

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 jan 2015, 13:54

Nurkići :tokralju:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 11 jan 2015, 13:56

Clutch je napisao/la:Nurkići :tokralju:
Da li mu je ovo neka rodica ???

[youtube][/youtube]
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 jan 2015, 14:01

http://goo.gl/OFQ3Cm" onclick="window.open(this.href);return false; - A Little-Known Story About Jusuf Nurkic #nurkic #jusufnurkic #nuggets #denver #nba

He knew what to do instantly! Next day he went to Tuzla and met with Nurkic’s father. The only thing he asked him was: “Do you have a son?” Jusuf Nurkic was at that time a 14 years old boy and never trained basketball. Enes Trnovcevic took him to Slovenia and gave him an opportunity he accepted and used.
Eto napokon je neko i Amerima objasnio. :mrgreen:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 jan 2015, 14:09

jel mu ovo stari sa sarajevskom pivom ?

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 11 jan 2015, 15:14

HeraklitMracni je napisao/la:jel mu ovo stari sa sarajevskom pivom ?
Jok,sin mu je to :)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jan 2015, 16:40

xinxee je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:jel mu ovo stari sa sarajevskom pivom ?
Jok,sin mu je to :)
Čovjeka zanima da li to u denveru pije sarajevsko
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 11 jan 2015, 16:56

storm_raider je napisao/la:http://goo.gl/OFQ3Cm - A Little-Known Story About Jusuf Nurkic #nurkic #jusufnurkic #nuggets #denver #nba

He knew what to do instantly! Next day he went to Tuzla and met with Nurkic’s father. The only thing he asked him was: “Do you have a son?” Jusuf Nurkic was at that time a 14 years old boy and never trained basketball. Enes Trnovcevic took him to Slovenia and gave him an opportunity he accepted and used.
Eto napokon je neko i Amerima objasnio. :mrgreen:
Ako je ova prica istinita, onda nije ni cudo sto Juka onog menadzera slusa ko da je njegov robot. Barem nije ovaj menadzer ko lesniar na njega navalio kada je Juka posto zvijezda. Nego ga covjek ga sa ulice pokupio kada je Juka bio niko i nista i treba da i menadzeru budemo zahvalni.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 jan 2015, 17:04

Kako mi rekose, to odrzavaju ljudi bliski Nurkicu i vjerovatno da je istina. Pa Enes mu jedao priliku da nesto napravi uzivotu, treba biti realan i posten. Ko zna sta bi bilo da nije, dijete iz manje sredine, a toliki potencijal, ne bi bas bio iskoristen da je ostao u ovoj drzavi.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 11 jan 2015, 17:15

storm_raider je napisao/la:Kako mi rekose, to odrzavaju ljudi bliski Nurkicu i vjerovatno da je istina. Pa Enes mu jedao priliku da nesto napravi uzivotu, treba biti realan i posten. Ko zna sta bi bilo da nije, dijete iz manje sredine, a toliki potencijal, ne bi bas bio iskoristen da je ostao u ovoj drzavi.
Naravo da je tako .Vidis da su Nurkici postena raja .Sekretar u kosarkaskom savezu moze biti bilo ko a jedan je JUKA NURKIC.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 11 jan 2015, 17:51

Kako saznajem da su ljudi iz O.K.K. Sloboda prilikom jednog od posjeta skolama u Zivinicama imali informaciju o potencijalnom kosarkasu iskljucivo zasnovano na predispozicijama oca i majke. Tada je Juka pohadjao 6 razred i nije se izdvajao od vrsnjaka osim sto je bio brzi i spretniji, ali nije imao dodira sa kosarkaskom loptom. Nakon 6 mjeseci negdje pred kraj 6 razreda je tek dosao menadzer sa profesorom Ozrenom Seleskovicemna kucnu adresu Juki. Menadzer je kazu trazio da odu u salu da pogleda Juku kako barata loptom. Obzirom da mu se Juka dopao, menadzer je kazu predlozio da plati troskove odlaska u Itaiju na pregled njemu i ocu. Tada sam cuo informaciju da se Juki predvidja rast do 215 cm uz pravilan rast i razvoj. Poslije toga kako saznajem Jukin otac i menadzer su unajmili Seleskovica da radi individualno sa Jukom 3 puta sedmicno 7 i 8 razred u skolskoj sali Basigovci. Kliko je ko participirao u troskovima rada trenera Seleskovica zaista ne znam. Juka je povremeno prisustvovao treninzima u KK Milenium Zivinice, ali bez zvanicne registracije. Nakon sto je zavrsio 8 razred Juka je otisao Lasko gdje su ga na razne nacine ucjenjivali da zaigra za Sloveniju ali je njegov otac bio kategorican da Juka ako dobije poziv ima da igra za BiH.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 11 jan 2015, 18:36

kanarinac je napisao/la:ja kao zivinicanin i poznanik njegovog taje cu vam reci njegov tajo je saldzija i u drustvu je bas zanimljiv uvijek je spreman na salu...a kad je u uniformi e tad je poznat kao strah i trepet za razne huligancice koji se razbacuju po gradu psuju policiiji tuku se al kad kazu eto paponjka e da vidite onda ponasanje huligana mjerniju su od maca cofjek doslovno stiti obican narod od raznih razbojnika i ne preza ni od cega...a njegov sin juka je takodje ne preza ni od koga osim svog oca iz pouzdanih izvora i sada juka dosta pita oca kako i sta koliko moze se pitati njegov otac iz bosne...a inace njegov otac se bavi hranjenem bikova za koride znam da je i to jukina prva ljubav skoro je njegov otac dolazio komsiji jednom da vidi bika kao licio mu na bika koji bi mogao biti dobar bodac i rekao komsiji ja placam prevoz i sve njegovog bika da ga vidi na djelu ako bi se htio pobosti samo da kaze koliko oce para dobit ce,ali komsija nije imao srece bik mu bio picka hehe...a da vidite u juke tetke tj sestre od oca mu hehe 2 metra na koridi provalio bik narod bjezi na sve strane a ona sa torbicom poce bika uderat i za rogove ufati hehe narod gleda pogubio se heheh...a i djed mu je imao 2.15 tako da znate da su to geni jos kad dodas da mu i majka ima oko 1.90 necudi me sto juka ovo cini amerikancima...eto vam ljubitelji juke svega pomalo heheh
:clap:
Insallah i mali Kemal(7 g) ce se okrenut kosarci i izrasti u vrsnog kosarkasa, taman da zamjeni burazera...trebo bi hariz jos koje djete napravit, da ga drzava stimulise i ulaze u njega :D to bi trebalo vodit pod investicije

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.