Virtu4l je napisao/la:Šta reći osim svaka čast. Sve je krenulo naopako pred ovu utakmicu, Bešić, pa Džeko, pa onda Kolašinac, roviti Lulić, na prvi pogled bezizlazna situacija. Pobijedili smo ekipu koja je večeras bila jača od nas za klasu, govorim večeras i od našeg večerašnjeg sastava. Sastavom nas nije iznenadio, uglavnom smo svi znali kojih će 11 večeras istrčati na teren, ali taktikom jeste itekako. Sigurno su i velšani očekivali da ćemo da jurnemo od prvog minuta, tako da im je taktika bila da nas ugroze preko kontra napada, što se na svu sreću nije desilo.
Pjanić je gospodario sredinom terena kao rijetko kada i bez njegove odlične partije sigurno ne bi pobijedili. Utakmica je realno bila veoma ružna za gledati, jedna od najgorih koje smo odigrali, ali taktički perfektna, čekali smo šansu i dočekali je, opet Mešinom zaslugom. Čovjek ubacuje Đurića, ničim izazvan i momčina rješava utakmicu golom i asistencijom. Naravno da bi mu skinuli glavu sa ramena da nismo pobijedili, ali obzirom da jesmo, treba mu se odati priznanje, malo ko bi to uradio na njegovom mjestu. Neko će reći više sreće no pameti, ali ne možemo svaku pobjedu nazivati sretnom, ovu smo itekako zaslužili, niti jednog trenutka momci nisu odustajali i sigurno da im je rezultat iz Izraela dao krila.
Tabela djeluje nestvarno, jedna noć je promijenila sve, opet smo u igri i sad se mi nešto pitamo.
Na Kipru očekujem sličnu utakmicu, izuzetno agresivnog domaćina, ali i mnogo kvalitetnijeg gosta. Najlakše bi bilo reći da ćemo pobijediti, ali u ovim kvalifikacijama ništa ne ide lako i onako kako treba. Bod će vjerovatno biti dovoljan za baraž... ali kad smo to mi igrali na bod!?
Buraz mi jednostavno ne znamo igrati na bod, ne znamo odigrati na neki rezultat

mislim, džabe je pricati, ali mi nismo žabari i slicne namazane selekcije.
Ako budemo kalkulisali i pokušavali igrati na rezultat, sigurno cemo ga popušiti od Kipra

kojima svakako igra samo pobjeda i ovo ce im biti historijska prilika da se plasiraju u baraž. Još igraju na svom stadionu, gdje ce biti nama pakleno.
Ali mi moramo napadati i tražiti pobjedu u gostima protiv ekipe koja nas je popišala u sred Zenice (pod vodstvom ono magarca Sušića), jer drugacije ne znamo igrati.