Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la lumani » 04 feb 2013, 22:42

Slatinash_7 je napisao/la:
lumani je napisao/la:@slatinash,

Jako si cudan tip ;) Kada dobijes argumente u vezi Mirze uvjek pronades nesto kontra :) :) Porediti Mirzu sa Novakom necu,jer je za njega Profesor kosarke.

Vidim tema je bila i aktivno igranje forumasa ;) Ja samo znam za kosarku,nista drugo :!: Petrovica,Kukoca,Radju,sve uzivo gledao!Petrovica do duse,sa silnih 11 godina.
De mi daj te argumente molim te lijepo?Popustam i ja malo,provalio sam se par puta,priznao gresku idemo dalje...Sad bi meni neko natovario ovdje da Mirza pokazuje svu raskos svog ulaza u NBA,hajdemo ovako to postaviti,Mirza zna sebi izboriti sut i ulaz,to je ono sto vi kazete zar ne?i onda,pogledamo jednu utakmicu,Mirza dobije nekih 10 lopti u ruke za 5 minuta,nesto malo vise za 12,i onda ako on ima tu sposobnost ulaza i krejiranja sebi suta valjda bi je trebao korisiti ili se neko ne slaze sa mnom?Ja sam ponekad nerealan,ponekad trazim previse ali sta cu,tako je...
@storm_raider
kad se vec gadjas terminima tipa deduktivni silogizam ima nas sto smo ucili o tome pa znamo da je to pogresna metoda dolaska do zakljucka pa si samim tim i ti pogrijesio u svom zakljucku,ja ti kazem,Mirza je trenutno po onome sto pokazuje igrac tipa Novaka,dakle suter sa izuzetno malo ulaza,i idalje stojim iza onog sto si dole kopirao,gdje mu je ono sto ga cini drugacijim od Novaka,ove sezone,Evropu bi zaista volio da zaboravimo u kontekstu njegovih igara...Eto svasta ja napisa a nista ne reko :D Moram 100 puta ponoviti da volim Mirzu da mi je drago sto je otisao u NBA da isproba sta je,da se nadam napredku u drugoj sezoni bla bla bla ali da to sto on sada radi ne zasluzuje ono sto vi ocekujete...

Gdje ti popustas :) ;) Novak I Mirza su nebo i zemlja.Mirza zna probiti zakucati,assistirati,blokirati u odbrani ;) Jos cekam na ta djela od Novaka.Ali fino si rekao,ponekad nisi realan.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 04 feb 2013, 22:44

novak i mirza? :lol: :lol: :lol: :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 feb 2013, 22:53

Slatinash_7 je napisao/la:
lumani je napisao/la:@slatinash,

Jako si cudan tip ;) Kada dobijes argumente u vezi Mirze uvjek pronades nesto kontra :) :) Porediti Mirzu sa Novakom necu,jer je za njega Profesor kosarke.

Vidim tema je bila i aktivno igranje forumasa ;) Ja samo znam za kosarku,nista drugo :!: Petrovica,Kukoca,Radju,sve uzivo gledao!Petrovica do duse,sa silnih 11 godina.
De mi daj te argumente molim te lijepo?Popustam i ja malo,provalio sam se par puta,priznao gresku idemo dalje...Sad bi meni neko natovario ovdje da Mirza pokazuje svu raskos svog ulaza u NBA,hajdemo ovako to postaviti,Mirza zna sebi izboriti sut i ulaz,to je ono sto vi kazete zar ne?i onda,pogledamo jednu utakmicu,Mirza dobije nekih 10 lopti u ruke za 5 minuta,nesto malo vise za 12,i onda ako on ima tu sposobnost ulaza i krejiranja sebi suta valjda bi je trebao korisiti ili se neko ne slaze sa mnom?Ja sam ponekad nerealan,ponekad trazim previse ali sta cu,tako je...
@storm_raider
kad se vec gadjas terminima tipa deduktivni silogizam ima nas sto smo ucili o tome pa znamo da je to pogresna metoda dolaska do zakljucka pa si samim tim i ti pogrijesio u svom zakljucku,ja ti kazem,Mirza je trenutno po onome sto pokazuje igrac tipa Novaka,dakle suter sa izuzetno malo ulaza,i idalje stojim iza onog sto si dole kopirao,gdje mu je ono sto ga cini drugacijim od Novaka,ove sezone,Evropu bi zaista volio da zaboravimo u kontekstu njegovih igara...Eto svasta ja napisa a nista ne reko :D Moram 100 puta ponoviti da volim Mirzu da mi je drago sto je otisao u NBA da isproba sta je,da se nadam napredku u drugoj sezoni bla bla bla ali da to sto on sada radi ne zasluzuje ono sto vi ocekujete...
JA nisam rekao da on ima vrhunski ulaz, vec da u odnosu na Novaka ima solidan ulaz. Dakle, odnoseci se na jednog klasicnog sutera - igraca zadatka. Dalje, ne "gadjam" se terminima, vjerovao ili ne ja tako inace pricam/pisem, ne jer zelim da ispadnem pametan. Da ne postavljamo Aristotelov silogizam: "Ptice lete; kokoska je ptica, kokoska leti", vec u ovom slucaju deduktivni silogizam bi bio upravo ono sto sam citirao. Odnosno, da si ti tvrdio da je Mirza prvo igrac tipa Novak, pa onda si to porekao da si napisao, a u ovom postu koji sada citiram kazes: "Mirza je trenutno po onome sto pokazuje igrac tipa Novaka,". Da ne budemo sitnicavi, naravno da smo svi na njegovoj strani, ali mislim da malo grijesis po pitanju Mirze. Prva mu je sezona, ne moze mu se suditi ni karakterisati jos igra, ali Europa se ni ne smije zaboraviti. Jeste ovo sve drugi kosmos u osnosu na istu, ali mislim da kada Mirza dobije priliku da ce pokazati i da je raznovrsniji od Novaka. Suma sumarum, mozemo porediti njega i Novaka kada Mirza dobije istu priliku koju je on dobio (drzimo palceve :mrgreen: ). E, pa onda mozemo reci da je on igrac tipa Novak, ali po ovome do sada, (hajde i zaboravi ulaz), ipak je raznovrsniji po aktivnosti, kretnjama, skokovima i energiji koju unosi u reket. Mirza nije igrac zadatka, niti je to ikada bio. Naravno da je Novak mnogo vece ime od Mirze, ali eto, lijepo je diskutovati.
Jedno vrijeme se i Dzeki govorilo da je "super sub", a nije. Ne bih volio da NBA liga napravi od Mirze igraca zadatka, prvenstveno sto bi reprezentacija izgubila. Nama treba ovakav Mirza, sa puno kretnje, energije, skokova i dobrih defanzivnih i ofanzivnih rotacija.
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 04 feb 2013, 22:56, ukupno mijenjano 2 puta.
Sport je lijek za tijelo i duh.

denisov

Post Postao/la denisov » 04 feb 2013, 22:54

4stringsonly je napisao/la:http://thebrooklyngame.com/mirza-teleto ... freemirza/
S desne strane anketa, ko treba igrati prvog PF u Netsima. Zatrpajte Amere.:)
bogami za sad je na prvom mjestu,,,
Mirza Teletovic (41%)
Kris Humphries (39%)
Reggie Evans (14%)
ajmo fanoviiii glasajte :)))

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 feb 2013, 23:15

Ja priznajem da malo grijesim po pitanju Mirze jer imam velika ocekivanja od igraca koji nije rookie u igri velikih momaka a mi se ponasamo kao da jeste...Suma sumarum,Mirza je drugaciji od Novaka,pogotovo jer je jako atkivan u ofanzivnom skoku,ali lumani nabroja da Mirza i asistira i skace i blokira neko bi reko all star level,Mirza je to radio u svoje 3 najbolje utakmice ove sezone al je brat bratu i Novak to radio u isto toliko utakmica...Mirza da postane dobar suter kao Novak ja bi bio prezadovoljan,mora dovesti jos svoju odbranu u red i biti konstantan sa sutem i bit ce to to...Mirzu Netsi ne mogu cekati i davati mu da se ispucava da udje u seriju jer je objektivnije dati Deronu i JJ loptu u ruke da se ispucavaju i dat ce i oni koliko i Mirza,vjerovatno i vise a imaju taj kredit,Mirza ima jako malo vremena da izgradi ime u NBA,da dodje do tih 10-tak suteva njemu trebaju 3-4 utakmice sa 3/5 sut ili 5/6 kao protiv Toronta pa da onda ide na vise suteva koje svi ocekujemo od njega..Suma sumarum,Mirza ima potencijala postati veci igrac od Novaka jer onaj nema vise sta unaprijediti ali treba taj potencijal pokazati,jestel sad zadovoljni? :D
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 feb 2013, 23:18

slika

Hajde, hajde i lumani je malo pretjerao, ali smo svi mi na istoj strani. Bitno je da on na okupljanje reprezentacije dodje zdrav, a za ostalo se ne brinem mnogo. :D
Sport je lijek za tijelo i duh.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 feb 2013, 23:22

Slatinash_7 je napisao/la:Ja priznajem da malo grijesim po pitanju Mirze jer imam velika ocekivanja od igraca koji nije rookie u igri velikih momaka a mi se ponasamo kao da jeste...Suma sumarum,Mirza je drugaciji od Novaka,pogotovo jer je jako atkivan u ofanzivnom skoku,ali lumani nabroja da Mirza i asistira i skace i blokira neko bi reko all star level,Mirza je to radio u svoje 3 najbolje utakmice ove sezone al je brat bratu i Novak to radio u isto toliko utakmica...Mirza da postane dobar suter kao Novak ja bi bio prezadovoljan,mora dovesti jos svoju odbranu u red i biti konstantan sa sutem i bit ce to to...Mirzu Netsi ne mogu cekati i davati mu da se ispucava da udje u seriju jer je objektivnije dati Deronu i JJ loptu u ruke da se ispucavaju i dat ce i oni koliko i Mirza,vjerovatno i vise a imaju taj kredit,Mirza ima jako malo vremena da izgradi ime u NBA,da dodje do tih 10-tak suteva njemu trebaju 3-4 utakmice sa 3/5 sut ili 5/6 kao protiv Toronta pa da onda ide na vise suteva koje svi ocekujemo od njega..Suma sumarum,Mirza ima potencijala postati veci igrac od Novaka jer onaj nema vise sta unaprijediti ali treba taj potencijal pokazati,jestel sad zadovoljni? :D

Napredujes :D ;) Zadovoljni smo :!: ;)

CLASSisPERMANENT
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 05 feb 2013, 00:30

večeras nema Mirzonija :(
Na ledene bedeme rijetki uspiju, šta ti je lave ba đeš' na Rusiju ?

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 feb 2013, 01:54

CLASSisPERMANENT je napisao/la:večeras nema Mirzonija :(
Nikako u ekipi? Ili ne igraju večeras uopšte? malo sam pobrko dane :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 05 feb 2013, 01:58

Netsi igraju 6.2, dakle sutra poslije ponoći ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 05 feb 2013, 09:55

It’s time to #FreeMirza

It’s becoming more and more evident that a change at the four-spot must be made. Currently, Nets coach P.J. Carlesimo has been sticking with 11-year veteran, Reggie Evans; a lifelong bench player whose ability to rebound and go after a loose ball is arguably unmatched in today’s NBA.

Reggie Evans is not a bad player; he is valuable, and simply fits better with the Nets' second unit. What many people often confuse is the idea that the Nets need a “starting caliber PF,” when in fact they don’t. They need a PF that plays well with the starters, whether or not he is a starting caliber PF in the NBA is essentially meaningless.

Over the last four games before Friday night, the Nets averaged 15.7 turnovers per game. Their season average is 13.8 per game, which slots them as the 9th best team in that department. In the last two third quarters vs. the Miami Heat, the Nets have turned the ball over 14 times. Seven of those 14 belong to Deron Williams. Twelve of those 14 belong to Joe Johnson, Deron Williams or Brook Lopez while the other two were committed by none other than Reggie Evans. But why? Why so many turnovers?

The turnover problem is result of floor congestion, in lack of floor spacing. When Reggie Evans plays with the starting unit, there is very little for him to do on the offensive end other than set screens. This then allows for opposing teams to double team the Nets’ “big three” in an effort to force the ball out of their hands. Below is a compilation of every Nets turnover in the third quarter against the Miami Heat on Wednesday night:

6 of the 8 turnovers the Nets had in that quarter were the result of double-teams on one of the Nets’ big three. (The other two turnovers were simply careless.)

You can complain about the Nets' lack of defense in this game (rightfully), but defense leads to offense. In this case, the Nets turning the ball over leads to points for the Heat. The Heat scored 12 points off of the Nets' 8 turnovers that quarter.

The answer to this problem does not lie within a trade (or at least not yet). The answer is Mirza Teletovic.

With a Nets starting unit that carries three players that opposing teams want to double almost every time they try to go one-on-one, Teletovic can space the floor, knock down open threes, and most importantly draw defensive pressure. Not only do I believe that Mirza may alleviate the chronic turnover problem, but the astounding numbers certainly back up the thought that Mirza playing with the starting unit will work.

With Teletovic in the game, the Nets turn the ball over the least. The margin is actually quite wide. With Mirza in the game, they turn it over just 14% of the time as opposed to 16% with him out of the game. The next best player on the Nets in this category is Brook Lopez, the Nets turn it over 15% of the time with him in as opposed to 16.6% of the time with him out.

In fact, when Lopez & Teletovic play together, the team turns it over just 9% of the time; the least of any two-man combo.

When Lopez has played with Teletovic this season (46 minutes), he has turned it over ZERO(!) times. When he has played with Blatche, Evans or Humphries he turns it over an average of .072 times per minute (.062 TO’s/min. for the season). When Lopez plays with Teletovic, his FG% is 82.4% (!). When he plays with Evans, it’s 50.2%, with Blatche, it’s 45.8%, and with Humphries, it’s 52.7%.

When Joe Johnson plays with Teletovic, he turns it over just .026 times per minute compared to an average of .046 with Blatche, Reggie, or Humphries. In fact, he turns the ball over exactly twice as much per minute when he’s playing with Humphries (.052) rather than Teletovic (.026).

For Deron Williams, the same trend continues. Even though his turnovers are actually highest with Teletovic on the court (76 minutes), his other numbers are astonishing. With Mirza on the court he shoots 48% FG, 45.5% from three, and is a +19 in plus/minus. With Evans, he shoots 37.4% FG, 31.9% from three, and is a -68(!). With Blatche, he shoots 39.1% FG, 28.2% from three, and is a -45. With Humphries, he shoots 47.7% FG, 38.5% from three, and is a +28.

The numbers don’t lie here. The biggest difference between the four PF’s is simply floor spacing and keeping the defense honest. Here’s a video from the Heat game of when Teletovic and Williams were on the floor together. We can see Deron driving to the hoop, one-on-one with Shane Battier and finishing an and-1. You can also see Teletovic’s man unable to double Deron or help on the drive because he needs to stay home on the shooter.

The numbers and tape speak for themselves. I'm not sure if Mirza is a long-term solution for the starting PF, but what we do know is that a change must be made and there’s only one way to find out if it works. Let’s just hope it’s sooner rather than later.

#FreeMirza

With contributions from Devin Kharpertian. Statistical support for this story provided by NBA.com.

http://thebrooklyngame.com/mirza-teleto ... m=facebook" onclick="window.open(this.href);return false;

Koliko god mi ignorisali statisticke podatke, Mirzin jedini nacin da se dokazu su brojke, jer je ovaj clanak dokaz koliko su Amerikanci fanataci za brojkama i kakve analize rade...Uglavnom, odlican clanak, za one koji znaju engleski... ;)
Pravda za Papeta!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 05 feb 2013, 10:23

Clanak drama dobar!Svaka cast Mirzi na ovome,jer se stvarno vidi da im puno znaci u napadu,prijetnja je vise pa je udvajanja manje bas kao sto text kaze..Ne znam sta da kazem,Mirzi treba vise minuta na terenu naustrb Evansa i Humpa sto jest jest ali je problem kako to sve ukomponovati,volio bi da neko uradi statistiku koliko poena primaju Netsi kad su Lopez i Mirza na terenu..Mislim da je to puno ali moze se tu svasta nesto iskombinovati..Reggie da pokriva odbranu druge postave a instant napad da donosi Blatche,ovo se iskljucivo baziram na igru pod kosem..Mislim da je zamisao PJ-a da Blatche i Mirza budu instant napad dok prva postava pokusava nabiti razliku a istovremeno sa Reggiem ne primiti previse poena..Problem je u tome sto ni Reggie ne igra na svom nivou u zadnje vrijeme a onda imas i 12 miliona Humpa sto ti vise nad glavom.Tesko je biti pametan,makar onako objektivno..Ja bi dao Mirzi vise minuta u igri sa Deronom koji ga odlicno pronalazi u igri i stvarno mu puno pomaze,ako se tu pokaze kao protiv Toronta onda minutaza mora jos vise rasti i na kraju dogurati do prve petorke..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

EdenHazard
Kontakt:

Post Postao/la EdenHazard » 05 feb 2013, 14:00

Veceras konacno igraju 8-)

idem u nabavku po kikriki i košpice, idu ko lude :lol: :lol:
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 feb 2013, 15:53

Dufresne je napisao/la:It’s time to #FreeMirza

It’s becoming more and more evident that a change at the four-spot must be made. Currently, Nets coach P.J. Carlesimo has been sticking with 11-year veteran, Reggie Evans; a lifelong bench player whose ability to rebound and go after a loose ball is arguably unmatched in today’s NBA.

Reggie Evans is not a bad player; he is valuable, and simply fits better with the Nets' second unit. What many people often confuse is the idea that the Nets need a “starting caliber PF,” when in fact they don’t. They need a PF that plays well with the starters, whether or not he is a starting caliber PF in the NBA is essentially meaningless.

Over the last four games before Friday night, the Nets averaged 15.7 turnovers per game. Their season average is 13.8 per game, which slots them as the 9th best team in that department. In the last two third quarters vs. the Miami Heat, the Nets have turned the ball over 14 times. Seven of those 14 belong to Deron Williams. Twelve of those 14 belong to Joe Johnson, Deron Williams or Brook Lopez while the other two were committed by none other than Reggie Evans. But why? Why so many turnovers?

The turnover problem is result of floor congestion, in lack of floor spacing. When Reggie Evans plays with the starting unit, there is very little for him to do on the offensive end other than set screens. This then allows for opposing teams to double team the Nets’ “big three” in an effort to force the ball out of their hands. Below is a compilation of every Nets turnover in the third quarter against the Miami Heat on Wednesday night:

6 of the 8 turnovers the Nets had in that quarter were the result of double-teams on one of the Nets’ big three. (The other two turnovers were simply careless.)

You can complain about the Nets' lack of defense in this game (rightfully), but defense leads to offense. In this case, the Nets turning the ball over leads to points for the Heat. The Heat scored 12 points off of the Nets' 8 turnovers that quarter.

The answer to this problem does not lie within a trade (or at least not yet). The answer is Mirza Teletovic.

With a Nets starting unit that carries three players that opposing teams want to double almost every time they try to go one-on-one, Teletovic can space the floor, knock down open threes, and most importantly draw defensive pressure. Not only do I believe that Mirza may alleviate the chronic turnover problem, but the astounding numbers certainly back up the thought that Mirza playing with the starting unit will work.

With Teletovic in the game, the Nets turn the ball over the least. The margin is actually quite wide. With Mirza in the game, they turn it over just 14% of the time as opposed to 16% with him out of the game. The next best player on the Nets in this category is Brook Lopez, the Nets turn it over 15% of the time with him in as opposed to 16.6% of the time with him out.

In fact, when Lopez & Teletovic play together, the team turns it over just 9% of the time; the least of any two-man combo.

When Lopez has played with Teletovic this season (46 minutes), he has turned it over ZERO(!) times. When he has played with Blatche, Evans or Humphries he turns it over an average of .072 times per minute (.062 TO’s/min. for the season). When Lopez plays with Teletovic, his FG% is 82.4% (!). When he plays with Evans, it’s 50.2%, with Blatche, it’s 45.8%, and with Humphries, it’s 52.7%.

When Joe Johnson plays with Teletovic, he turns it over just .026 times per minute compared to an average of .046 with Blatche, Reggie, or Humphries. In fact, he turns the ball over exactly twice as much per minute when he’s playing with Humphries (.052) rather than Teletovic (.026).

For Deron Williams, the same trend continues. Even though his turnovers are actually highest with Teletovic on the court (76 minutes), his other numbers are astonishing. With Mirza on the court he shoots 48% FG, 45.5% from three, and is a +19 in plus/minus. With Evans, he shoots 37.4% FG, 31.9% from three, and is a -68(!). With Blatche, he shoots 39.1% FG, 28.2% from three, and is a -45. With Humphries, he shoots 47.7% FG, 38.5% from three, and is a +28.

The numbers don’t lie here. The biggest difference between the four PF’s is simply floor spacing and keeping the defense honest. Here’s a video from the Heat game of when Teletovic and Williams were on the floor together. We can see Deron driving to the hoop, one-on-one with Shane Battier and finishing an and-1. You can also see Teletovic’s man unable to double Deron or help on the drive because he needs to stay home on the shooter.

The numbers and tape speak for themselves. I'm not sure if Mirza is a long-term solution for the starting PF, but what we do know is that a change must be made and there’s only one way to find out if it works. Let’s just hope it’s sooner rather than later.

#FreeMirza

With contributions from Devin Kharpertian. Statistical support for this story provided by NBA.com.

http://thebrooklyngame.com/mirza-teleto ... m=facebook" onclick="window.open(this.href);return false;

Koliko god mi ignorisali statisticke podatke, Mirzin jedini nacin da se dokazu su brojke, jer je ovaj clanak dokaz koliko su Amerikanci fanataci za brojkama i kakve analize rade...Uglavnom, odlican clanak, za one koji znaju engleski... ;)

Odlican clanak :!: Ameri pisu sve,jedan od pomocnih je samo zaduzen za te brojke.Cesto znaju na poluvremenu da stave te brojke pred igrace :) (Ovo mi je rekao jedan nasih trenera sa collega)
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 05 feb 2013, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 05 feb 2013, 16:50

clanak je stvarno super. ne znam samo, ko je tip koji ga je piso..
i komentari su interesantni..
u nba je statistika sve. ne znam tacno, ali jedan od nba timova ima dva zaposlena, koji se samo statistikom bave. cak se i treninzi snimaju i pravi se statistika.
i navodno statistika nikada ne laze.

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 05 feb 2013, 17:29

Hah, malo je reci da su Bosanci navalili na glasanje za startnog PF-a na ovoj stranici. Nisam vidio nacije zaludjenije kada je rijec o procentima od Amera :lol: . Samo numbers, numbers. Valjalo bi vidjeti, barem u jednoj utakmici kada bi poceo, kako bi to izgledalo. Do tada mozemo samo citati analize i brojke.

Cinjenica je da posebnu korist od njegovog prisustva na parketu imaju Deron i Brook, pogotovo ovaj zadnji i zato kosarka i jest tako dobar sport sto zasluge jednog igraca se ne mogu gledati samo kroz poene i procenat suta npr., nego mozes analizirati razne aspekte igre. Posebno mi je dobra statistika za Lopeza i povećanje procenta za 30% FG :o , mada treba uzeti u obzir da je manji uzorak suteva, ali opet je to mnogo uvecano.

I naravno, protiv Heata je smrt gubiti lopte, jer te tranzicija ubi sve po glavi :mrgreen:

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 05 feb 2013, 17:36

RajKoothrappali je napisao/la:Hah, malo je reci da su Bosanci navalili na glasanje za startnog PF-a na ovoj stranici. Nisam vidio nacije zaludjenije kada je rijec o procentima od Amera :lol: . Samo numbers, numbers. Valjalo bi vidjeti, barem u jednoj utakmici kada bi poceo, kako bi to izgledalo. Do tada mozemo samo citati analize i brojke.

Cinjenica je da posebnu korist od njegovog prisustva na parketu imaju Deron i Brook, pogotovo ovaj zadnji i zato kosarka i jest tako dobar sport sto zasluge jednog igraca se ne mogu gledati samo kroz poene i procenat suta npr., nego mozes analizirati razne aspekte igre. Posebno mi je dobra statistika za Lopeza i povećanje procenta za 30% FG :o , mada treba uzeti u obzir da je manji uzorak suteva, ali opet je to mnogo uvecano.

I naravno, protiv Heata je smrt gubiti lopte, jer te tranzicija ubi sve po glavi :mrgreen:
naravno da se statistika uvijek moze obraditi tako, da se dodje do manje vise zeljenog rezultat. ali mi se svidja sto je ovaj tip to bas tako poslozio sve sveo na zajednicki nazivnik i zato je ok.
u biti treba sve opcije isprobat i onda vidjeti da li statistika laze ili ne..

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 05 feb 2013, 17:39

Sapce je napisao/la:
naravno da se statistika uvijek moze obraditi tako, da se dodje do manje vise zeljenog rezultat. ali mi se svidja sto je ovaj tip to bas tako poslozio sve sveo na zajednicki nazivnik i zato je ok.
Dobro je dok ima neka statistika koja ide njemu u korist :D

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 05 feb 2013, 17:46

RajKoothrappali je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
Dobro je dok ima neka statistika koja ide njemu u korist :D
naravno. ali s obzirom na minutazu je ok

Bademluk
Kontakt:

Post Postao/la Bademluk » 05 feb 2013, 21:42

Nadam se da je sve spremno za meč? :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], jasmin10 i 18 gostiju.