Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ElCartel11
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la ElCartel11 » 09 sep 2022, 14:42

I kao po obicaju Džeko se cutati na ovo sve kao i ostali starosjedioci.

Kad jedna žena ima veca muda nego naše "muskarcine" znaš, da si dotakao dno.

Jasna Sliško :bih:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 sep 2022, 14:43

Ovo ce biti najveće bruka u istoriji Bosne i Hercegovine ako odemo odigrati ovu utakmicu s Rusijom. 100% ubjedjen da su Rusi Vici obecali novac da se odigra ova utakmica.

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 09 sep 2022, 14:45

Super vijest.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 sep 2022, 14:46

bordobijeli je napisao/la:
09 sep 2022, 14:43
Ovo ce biti najveće bruka u istoriji Bosne i Hercegovine ako odemo odigrati ovu utakmicu s Rusijom. 100% ubjedjen da su Rusi Vici obecali novac da se odigra ova utakmica.
100%.
@igrajlopte 🐦

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 sep 2022, 14:47

ElCartel11 je napisao/la:
09 sep 2022, 14:42

Neće evropski klubovi pustiti igrače da ovo igraju. Ovo se mora politički riješiti, lobirati na sve moguće načine da se savez suspenduje i očisti od SNSD-a.

Najgore bi bilo da se sad utakmica odgodi zbog pritiska, ništa mi time ne bi dobili.

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 09 sep 2022, 14:49

Shategabri je napisao/la:
09 sep 2022, 14:08
Ljudi, hajmoooo biti pozitivni!

Ovo je u cilju uspostavljanja mostova između Rusije i Evrope, da se malo relaksiraju odnosi, a BiH dođe tu kao posrednik.
Sportska priredba, da se pokaže da Rusi nisu potpuno izolovani, ali da će morati nešto da daju da bi nešto dobili.
Mi uvijek imamo ulogu da vadimo stvar iz govana (ili da budemo ti koji sve zaglibe u govvna).
Tako je izgleda i ovaj put.
Iako je ovo iskljucivo iz politicki razloga. Znamo da Srbi u savezu zele da od ovoga naprave revijalnu tekmu sa bratijom, ali mislim da je dobra ideja da ne pravimo neprijatelje od Rusa. Jest da ce nas ostali zamrziti ali kao da vec nisu. Uvijek im je pucao qurac za nama.

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 09 sep 2022, 14:49

Pitanje je ko je podrzao od Bosnjaka, pretpostavljam da je Duric. A cilj cijele igre je da na kraju, da bi se spasili od suspenzije a i da ne ispadnemo papci, u petrograd ode reprezentacija RS

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 sep 2022, 14:51

Shogun je napisao/la:
09 sep 2022, 14:49

Ovo je u cilju uspostavljanja mostova između Rusije i Evrope, da se malo relaksiraju odnosi, a BiH dođe tu kao posrednik.
Sportska priredba, da se pokaže da Rusi nisu potpuno izolovani, ali da će morati nešto da daju da bi nešto dobili.
Mi uvijek imamo ulogu da vadimo stvar iz govana (ili da budemo ti koji sve zaglibe u govvna).
Iako je ovo iskljucivo iz politicki razloga. Znamo da Srbi u savezu zele da od ovoga naprave revijalnu tekmu sa bratijom, ali mislim da je dobra ideja da ne pravimo neprijatelje od Rusa. Jest da ce nas ostali zamrziti ali kao da vec nisu. Uvijek im je pucao qurac za nama.
Izvini što moram ovako reći, ali **** te Rusija.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 09 sep 2022, 14:51

Kako su ove varalice uopće došle na pozicije, Vico i ekipa?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 sep 2022, 14:52

izdzezveubrazil je napisao/la:
09 sep 2022, 14:47
ElCartel11 je napisao/la:
09 sep 2022, 14:42

Neće evropski klubovi pustiti igrače da ovo igraju. Ovo se mora politički riješiti, lobirati na sve moguće načine da se savez suspenduje i očisti od SNSD-a.

Najgore bi bilo da se sad utakmica odgodi zbog pritiska, ništa mi time ne bi dobili.
Pola Banja Luke će onda pozvati i oni će igrati protiv terorističke države. Ovo drugo svakako ali niko ni od naših političara ne reaguje, ne zanima ih.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 sep 2022, 14:54

Na ovu utakmicu ce otici igraci iz RS-a, i koji igraci iz FKS, Zelje, Zrinjskog itd..
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 sep 2022, 14:56

Ma nekakav se front mora organizovati protiv ovoga, ovo nije samo sportsko pitanje, puno je šire. U danima kad Biden šalje vojnu pomoć, mi se priklanjamo Rusiji.

Stvar je da se moraju prvo identifikovati Bošnjaci koji su ovo prihvatili, kao što napisa hercegovina, vjerovatno Irfan Durić. Prvo njima **** mater, a potom objasniti svijetu ko stoji iza ovoga.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 sep 2022, 14:57

Ma morali su dobiti dobre pare da se upustaju u ovo.
⚜️~⚜️~⚜️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 sep 2022, 14:57

Ruski savez je poziv za odigravanje utakmice uputio još prošle sedmice te su naveli da bi se susret odigrao u FIFA-inom terminu u novembru 2022. godine.

Nogometni savez BiH se, kako saznaje portal Klix.ba, tim povodom obratio Evropskoj nogometnoj federaciji (UEFA) koja je potvrdila da oni nemaju ništa protiv toga da BiH odigra prijateljsku utakmicu protiv Rusije u gostima.

Naime, prijateljske utakmice nisu u nadležnosti i odgovornosti UEFA-e, a svako odobrenje za učestvovanje u takvom susretu ne utiču i nisu u suprotnosti s odlukom Izvršnog odbora UEFA-e o suspenziji ruskih ekipa iz UEFA-inih takmičenja.

Nakon pozitivnog odgovora iz UEFA, danas se sastao Komitet za hitnost NS BiH kojeg čine predsjednik Saveza Vico Zeljković te Ivan Beus, Irfan Durić, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa.

BIH, IRAN I KIRGISTAN

Kako saznajemo, pet članova komiteta je prihvatilo poziv Rusije, dok je Durić glasao protiv pozivajući da se ovakva odluka donese isključivo na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Podsjetimo, Rusija je zbog agresije na Ukrajinu pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e i ne može do daljnjeg nastupati u takmičenjima pod njihovom ingerencijom pa su se okrenuli odigravanju prijateljskih utakmica.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 09 sep 2022, 14:59

Navijači obavezno, igrači obavezno bojkotovati ovo. Fuj fuj fuj.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 09 sep 2022, 15:00

Shogun je napisao/la:

Nismo mi njih ni pravili neprijateljima, da ne kažem kako smo mali da bi im uopšte bili nekakvi neprijatelji, ali da sagledamo činjenice...Rusija je kao svjetska velesila od početka zauzela jasan stav, odnosno odabrala stranu kad je BiH u pitanju. I uglavnom možemo čuti nekakve ucjene tipa ove da će uložiti veto na produženje mandata EUFOR-u, da nam prijete preko svog veleposlanstva, a onda nas pozivaju da stanemo uz njih ko i ''ostali muslimani'.
Hajte molim vas!
Šlag na tortu je da mi dogovaramo s njima prijateljsku utakmicu. MIslim jasno odakle to dolazi, ali neko bi trebao da uloži protest i da pošalje dopis UEFI i FIFI.
Mislim reprezentacija je svakako poligon kao uostalom i komplet savez i pri tom ne mislim samo na ovu garnituru.
I ona garnitura nam je redovno organizovala prijateljske sa Iranom iako to najčešće nije imalo nikakvog smisla.
Uvijek se vodilo nekakvim ličnim interesima onih koji drmaju savezom.
Koševo Zapad

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 sep 2022, 15:00

Koji idioti yebala im Rusija sve

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 sep 2022, 15:01

hercegovina je napisao/la:
Pitanje je ko je podrzao od Bosnjaka, pretpostavljam da je Duric. A cilj cijele igre je da na kraju, da bi se spasili od suspenzije a i da ne ispadnemo papci, u petrograd ode reprezentacija RS
Fuad Colpa, Sarajevo.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 sep 2022, 15:03

Fazon je sto je ovo sasvim legitimno, ljudi igraju sa reprezentacijom Baskije i Katalonije a da se ovo ne odrzi.

Moj problem u ovome jeste sto su nasi ovo dopustili.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 09 sep 2022, 15:03, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 09 sep 2022, 15:03

Ovo je igranje sa renomeom države i može imati negativan uticaj po istu, uopšte nije važno ko će igrati idu pod zastavom Bosne i Heregovine.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 10 gostiju.