NK Široki Brijeg

Zagor
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la Zagor » 25 sep 2011, 13:55

Ja ovdje ne vidim nikakvo opasno igranje, a pogotovo ne đonom. Što sudija tek svira kad je Suljić dao gol. Što nije odmah svirao , ako je bio taj đon.?
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 25 sep 2011, 13:56

Zagor je napisao/la:Ja ovdje ne vidim nikakvo opasno igranje, a pogotovo ne đonom. Što sudija tek svira kad je Suljić dao gol. Što nije odmah svirao , ako je bio taj đon.?
Baš kao što kaže zagor ;)

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 25 sep 2011, 14:03

Zagor je napisao/la:Ja ovdje ne vidim nikakvo opasno igranje, a pogotovo ne đonom. Što sudija tek svira kad je Suljić dao gol. Što nije odmah svirao , ako je bio taj đon.?
Sudački zvižduk se uopće ne čuje...tako da neznam kad je sudac svirao. Možda je svirao prije nego je ovaj opalio.
Ali kako god okrenes svirao on sekund nakon faula ili 5 min nakon faula. Faul je i bolje da ga je svirao ikad nego nikad. slika

PS. Igrač širokog leži na centru dok sarajvo nastavlja akciju, Fair Play.

bogbatina
Kontakt:

Post Postao/la bogbatina » 25 sep 2011, 14:04

nazovite pomocnog suca i pitajte ga sto nije mahao odman,il jos bolje nazovite glavnog suca pa ga pitajte sto odman nije sudio prekrsaj (a mozda i je ne cuje se nista). odavno nisam vidio ocitije opasne igre,boze moj sta bi pricali da nema snimke?? :D :D 3 boda u dzepu idemo dalje,kup pa Kozara!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 25 sep 2011, 14:08

Imp je napisao/la:
Sudački zvižduk se uopće ne čuje...tako da neznam kad je sudac svirao. Možda je svirao prije nego je ovaj opalio.
Ali kako god okrenes svirao on sekund nakon faula ili 5 min nakon faula. Faul je i bolje da ga je svirao ikad nego nikad. slika

Normalno da cemo nastavljat akciju kad ste 99% vremena proveli valjajuci se po terenu. Usput zasto nisu dosli skripari ? :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 sep 2011, 14:08

Imp je napisao/la:

S vama Fair Play :lol:
Pa najbolju šansu na tekmi ste imali tako što ste nastavili igru u trenutku dok je naš igrač ležao na zemlji. I poveli kontru po toj strani. Inače, valjanje je počelo od 5 minute ovaj padavičar je minimalno 5 puta ležao sinoć :lol:
Fair Play s vama :lol:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 25 sep 2011, 14:09

Sarajlijc@ je napisao/la:
Imp je napisao/la:

Normalno da cemo nastavljat akciju kad ste 99% vremena proveli valjajuci se po terenu. Usput zasto nisu dosli skripari ? :mrgreen:
Ah, tako znači slika
Znači priznaješ da je bio faul, pa lopticu prebacuješ na drugu temu. slika
Nemam pojma zašto nisu došli škripari, to ćeš morat pitati nekog od njih. slika

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 25 sep 2011, 14:09

bas je fino vidjeti tablicu, opet prvi nakon nekog vremena! :D
pohvale obrani koja je primila samo 3 gola u ovih 8 kola!

ima li itko snimku džidićevog gola?

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 25 sep 2011, 14:10

Ma nema se potreba sa njima raspravljat oni su mali tim ,očekivano smo došli do pobjede,gu.zimo ih već nekoliko godina i nezz šta im je čudno što su po.pušili,osim onog poraza od lani kad smo ih pustili da se malo zapale,oni nam ne mogu biti konkurenti za titulu nikako,naši su konkurenti Borac i Željo...

bogbatina
Kontakt:

Post Postao/la bogbatina » 25 sep 2011, 14:12

imas snimku na s.o.u.r.c.e.b.a.
nego sta sad vam krivo izlezavanje? za pola sata ce vam bit kriva gustoca zraka :o :o

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 sep 2011, 14:13

Pogledao sam nekoliko puta, koliko se da vidjeti, i moze se bez problema svirati faul (a ne mora ukoliko noga nije previsoko u zraku ili u potpunosti ispruzena) i to sudac moze opravdati, cisto iz razloga sto obrambeni igrac uvijek ima prednost nad napadacem, uvijek, a ovdje napadac dosta visoko drzi nogu podignutu, reklo bi se da ide djonom iako se ovako slabo vidi na snimku, dok obrambeni ide izbijati loptu punom nogom, dakle ''odozdo'', i to je po definiciji opasna igra ukoliko napadaceva noga nije ispruzena u potpunosti nego ide s vece visine djonom prema lopti i samim time nozi protivnika (mislim da je svjestan toga tko god je igrao ikad nogometa aktivnije ili da je upoznatiji u pravila), mada se slabo ovdje vidi opet treba reci, nema nista od toga da se ovaj drzi da je, ovaj da nije, al ne moze se sucu prigovoriti sto dosudi takvu situaciju ili traziti neke teorije zavjere u ovom slucaju, evo gledajte malo ovogodisnju ligu prvaka ako je to relevantno za usporedbu, bit ce ovakvih sviranih situacija na desetine u korist obrambenih igraca, dok neke nece, samo sto ce LP imati luksuz jedno stotinu kamera da se tocno vidi da li je igrac uopce dotaknuo nogu protivnika il samo opasno isao, gdje se vec prave razlike izmedju faulova, opasne igre, kartona, itd.

Kako god, mislim da se Sarajevo nema sta zaliti na ovu situaciju ili izvlaciti, svjesni smo oboje da Sarajevo jednostavno ne moze il ne zna igrati protiv Širokog i u zadnje vrijeme vrlo rijetko osvaja sva tri boda. Jebga, sretno vam u nadoknadjivanju tih bodova negdje drugdje.
...Život za Široki...

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 25 sep 2011, 14:15

Ivica slika
ajde odo, pozz.
Glavno da smo utvrdili da je široki došao regularno do 3 boda ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 25 sep 2011, 14:18

Imp je napisao/la:Ivica slika
ajde odo, pozz.
Glavno da smo utvrdili da je široki došao regularno do 3 boda ;)
ko je to utvrdio ? ... ti i jos par vas iz Sirokog Brijega koji uzivate u pobjedama svog tima koje su kupljene

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 sep 2011, 14:20

Jebga, jel Široki dobio, odmah kupljeno, nastranu kvalitetna ekipa i normalan trener nakon dosta vremena. Jel Sarajevo dobilo, to je zato sto ste divovi. Iako imate jednu pobjedu u tri godine fakticki. E ne znam. Ako ti je tako lakse.
...Život za Široki...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 25 sep 2011, 14:24

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pogledao sam nekoliko puta, koliko se da vidjeti, i moze se bez problema svirati faul (a ne mora ukoliko noga nije previsoko u zraku ili u potpunosti ispruzena) i to sudac moze opravdati, cisto iz razloga sto obrambeni igrac uvijek ima prednost nad napadacem, uvijek, a ovdje napadac dosta visoko drzi nogu podignutu, reklo bi se da ide djonom iako se ovako slabo vidi na snimku, dok obrambeni ide izbijati loptu punom nogom, dakle ''odozdo'', i to je po definiciji opasna igra ukoliko napadaceva noga nije ispruzena u potpunosti nego ide s vece visine djonom prema lopti i samim time nozi protivnika (mislim da je svjestan toga tko god je igrao ikad nogometa aktivnije ili da je upoznatiji u pravila), mada se slabo ovdje vidi opet treba reci, nema nista od toga da se ovaj drzi da je, ovaj da nije, al ne moze se sucu prigovoriti sto dosudi takvu situaciju ili traziti neke teorije zavjere u ovom slucaju, evo gledajte malo ovogodisnju ligu prvaka ako je to relevantno za usporedbu, bit ce ovakvih sviranih situacija na desetine u korist obrambenih igraca, dok neke nece, samo sto ce LP imati luksuz jedno stotinu kamera da se tocno vidi da li je igrac uopce dotaknuo nogu protivnika il samo opasno isao, gdje se vec prave razlike izmedju faulova, opasne igre, kartona, itd.

Kako god, mislim da se Sarajevo nema sta zaliti na ovu situaciju ili izvlaciti, svjesni smo oboje da Sarajevo jednostavno ne moze il ne zna igrati protiv Širokog i u zadnje vrijeme vrlo rijetko osvaja sva tri boda. Jebga, sretno vam u nadoknadjivanju tih bodova negdje drugdje.
svaka cast...samo ja sam i dalje uvjeren da nije bilo opasne igre jer bi to vidjeo i signalizirao pomocni koji je jedini imao dobar pogled :mrgreen: :mrgreen:,a ako je bio prekrsaj nije mi jasno sta je cekao glavni sudac pa ga je tek poslije gola svirao :? :?
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 sep 2011, 14:31

Pa ne znam, mozda pomocni i nije vidio, na glavnom je ipak da odluci, samo kazem, prednost u ovim situacijama uvijek ima obrambeni igrac i njemu ce se uvijek svirati faul prije ako on ide na izbijanje lopte, a napadac ide prema njemu visoko podignute noge, isto kao sto recimo golman uvijek ima prednost u svom prostoru, a sta je cekao nemam pojma, mozda signal od pomocnika, mozda nije ni sam bio odlucan dovoljno (razumljivo u nasoj ligi), a mozda je i svirao vec, ne cujem bas zvizduk, al vidjet ces na utakmicama ovih ''pravih liga'' da ce suci vecinom tako i postupiti cim vidi da je noga visoko podignuta, jer su im takve upute. Ne mogu vidjeti ovdje jel situacija tocno onakva kakvom opisah, al kazem, sucu se ne moze nesto posebno prigovoriti za ovu situaciju, realno, i da je i svirao i nije, ovdje se ne vidi najbolje bez druge kamere i usporenog snimka pa valjda je sam vidio bolje, govorim cisto ovako ''kako izgleda''.
...Život za Široki...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 25 sep 2011, 14:35

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa ne znam, mozda pomocni i nije vidio, na glavnom je ipak da odluci, samo kazem, prednost u ovim situacijama uvijek ima obrambeni igrac i njemu ce se uvijek svirati faul prije ako on ide na izbijanje lopte, a napadac ide prema njemu visoko podignute noge, isto kao sto recimo golman uvijek ima prednost u svom prostoru, a sta je cekao nemam pojma, mozda signal od pomocnika, mozda nije ni sam bio odlucan dovoljno (razumljivo u nasoj ligi), a mozda je i svirao vec, ne cujem bas zvizduk, al vidjet ces na utakmicama ovih ''pravih liga'' da ce suci vecinom tako i postupiti cim vidi da je noga visoko podignuta, jer su im takve upute. Ne mogu vidjeti ovdje jel situacija tocno onakva kakvom opisah, al kazem, sucu se ne moze nesto posebno prigovoriti za ovu situaciju, realno, i da je i svirao i nije, ovdje se ne vidi najbolje bez druge kamere i usporenog snimka pa valjda je sam vidio bolje, govorim cisto ovako ''kako izgleda''.
sto neko rece, da je lotpu udario djonom ista bi krenula prema dole a na snimku je suprotno.Suljic je bio u trku, svakako je brz i nije mi bilo problem da skoci i tjelom pokupi loptu ispred vaseg igraca. Faula nije ocima vidjelo.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 25 sep 2011, 14:43

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa ne znam, mozda pomocni i nije vidio, na glavnom je ipak da odluci, samo kazem, prednost u ovim situacijama uvijek ima obrambeni igrac i njemu ce se uvijek svirati faul prije ako on ide na izbijanje lopte, a napadac ide prema njemu visoko podignute noge, isto kao sto recimo golman uvijek ima prednost u svom prostoru, a sta je cekao nemam pojma, mozda signal od pomocnika, mozda nije ni sam bio odlucan dovoljno (razumljivo u nasoj ligi), a mozda je i svirao vec, ne cujem bas zvizduk, al vidjet ces na utakmicama ovih ''pravih liga'' da ce suci vecinom tako i postupiti cim vidi da je noga visoko podignuta, jer su im takve upute. Ne mogu vidjeti ovdje jel situacija tocno onakva kakvom opisah, al kazem, sucu se ne moze nesto posebno prigovoriti za ovu situaciju, realno, i da je i svirao i nije, ovdje se ne vidi najbolje bez druge kamere i usporenog snimka pa valjda je sam vidio bolje, govorim cisto ovako ''kako izgleda''.
Kako nije vidio 2 igraca sama manje od 10 m od njega,ovaj uzima loptu a pomocno trci i prati akciju dalje :!: Faul se svira kad suljic daje gol :!: Ok ,sudija procjenjuje,moze se za ono svirati faul,sudijsko uvjerenje,ali dosta okolnosti koje sam nabrojao donose sumnju,pogotovo sto je ovo 3 gol u 2 tekme koji se ponisti. Misa mu malog,da li je slucajno? Mozda i jeste,ali.. Najgore je sto se sve predstavlja kao sto se bunite,a situacija daleko od toga da je cista.
Sirokom cestitke,a Sarajevo mora poraditi malo na grubljoj igri,pritisku na sudije i ostalim mlakostima koji ih kostaju bodova...

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 25 sep 2011, 14:44

koji su lopovi ovi sirokobrijezani , dodju na kosevo sa svojim taktickim zamislima kako ih nije sramota , cak su se usudili igrati odbranu , k tome su nakon preksaja povremeno zatrazivali pomoc od fizioterapeuta , a najdrskije od svega su se usudili zabiti gol . Koja je to bagra od ljudi .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 sep 2011, 14:52

Spekuliranje samosarajevo, ne vidis to na klipu, mogla je zakaciti nogu i jednog i drugog na milijun mogucih nacina ili samo okrznuti i uzeti drugaciju putanju. Cisto kazem, obrambeni uvijek ima prednost u ovakvim situacijama, uvijek, to je sudacka uputa od strane UEFA-e koja sucu daje takvo sto za pravo, i sudac vidi visoku podignutu nogu napadaca iznad i u momentu kad je ovaj zeli ispucati (ne znam da li vidi i da li je ispruzena ili djonom, niti ti to vidis ili ja, tako da je rasprava bespredmetna i necu ulaziti u spekulacije), a po definiciji to se zove opasna igra zbog toga sto bi u slucaju da obrambeni igrac loptu izbije ''odozdo'' malo ranije, naletio na postavljeni djon protivnika i moze doci do ozbiljne povrede i otud termin ''opasna igra'' i zaustavljanje igre, to ne mora biti namjeran faul ili namjera napadaca, ima cak slucajeva gdje su crveni kartoni dodijeljeni zbog slicnih ili skoro istih situacija iako napadac nije taknuo obrambenog, al on moze samim time opravdati faul u napadu zbog opasne igre, vjeruj i sam sam igrao nogomet dosta dugo i ''stoput'' mi je svirana ovakva situacija, mada sam ja jednostavno ''ubijedjen'' bio da nije faul, ali cim ti je noga u visem polozaju od obrambenog igraca, a ''umalo ste'' do lopte, budi uvjeren da ovaj drugi ima prednost nad tobom u pravilu.
Jednostavno, ovakvih faulova imas u svakom kolu svake od liga petice jer su sucima jednostavno takve upute i ne moze im se prigovoriti za sudjenje takvih stvari, iako je slobodno sudacko uvjerenje da li ce to dosuditi ili ne. Uopce ne govorim da nema pravo netko izraziti sumnju, boze moj, misle se i suci u finalima lige prvaka i kasne, kamoli ovdje, samo sto ovdje poprima jos neku dodatnu dimenziju gdje je sve sto se desi pod jos vecim povecalom, iako proporcionalno ovom prvom te utakmice skoro pa nista ne znaci u nogometnom svijetu osim nama unutar BiH, al ovo su takve situacije gdje se ide sa slobodnim uvjerenjem. Djetinjasto je razmisljati drugacije, al eto, nemam zivaca objasnjavati iznova, niti mogu ulaziti u necije sumnje i teorije, toga ce u ovakvoj ligi uvijek biti, pogotovo izmedju dva rivala, al Široki jednostavno zna igrati te utakmice sa Sarajevom i vecinom izvlaci pozitivan rezultat, i to je to, Sarajevo mora poraditi na svojoj psiholoskoj pripremi i realizaciji prvo, pa onda sve ostalo.

Mislim da se nema sta posebno vise reci na tu temu.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 25 sep 2011, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.