Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Arvid » 06 sep 2024, 17:42

akisarajevo92 je napisao/la:
06 sep 2024, 17:01

zamisljam ovako nesto u Sarajevu nakon par mjeseci, par balkona bi bilo zatvoreno sa PVC stolarijom
Ne bi, kvadrat bi bio milion. Zna se ko bi onda kupovao.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 sep 2024, 17:50

baboedindzeko09 je napisao/la:
06 sep 2024, 16:54
Sheyi je napisao/la:
06 sep 2024, 16:26
Joj Tuzle jes vesela kad je i zena Mirse Svicarca kandidat na izborima :D
Čisto sumnjam da ovu pratiš radi cvijeća, haman te loži istetovirana podlaktica, il' si jaran s Beluccijem :mrgreen:
Od svih kandidata, meni je ova što je postavila (Azad cvjecara) prvo upala u oči :mrgreen:

akisarajevo92 je napisao/la:
06 sep 2024, 17:01
ipak se moze napraviti nova zgrada a da bude lijepa
Logicno da može, ipak je ovo u Berlinu, glavnom gradu EU :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 sep 2024, 20:56

feniksptica je napisao/la:
06 sep 2024, 16:31
Kako ovi sto odu iz BIH ?? Je l obavezno za SDA moramo ili ?? :salut: :bih:
Ko daje vodu u Sarajevu ja za njega glasam

Dosta je vise redukcije u julu

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 06 sep 2024, 23:11

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 sep 2024, 00:14

Arvid je napisao/la:
06 sep 2024, 23:11
ovaj lik mi izgleda ko mega teski bolesnik iskreno, a ovo sto pogadja malo je reci da je bolesno :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 sep 2024, 00:22

VERY CLEVER TICKET NEVER

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 07 sep 2024, 00:43

Jbte ljudi 2024 kupuju stanove u sarajevu a uvjeti u vezi vode kao u africi

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 sep 2024, 00:47

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 sep 2024, 00:55

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 sep 2024, 07:57

Koliko puta vam se dogodilo da ste putem mobitela pričali s prijateljima o nekim stvarima ili proizvodima, a koje ranije niste pretraživali na mreži, da bi vam se ubrzo nakon toga počele prikazivati reklame vezane uz te proizvode.

Neki tvrde da je riječ o slučajnosti, drugi imaju različite teorije o povezivanju interesa osoba s kojima ste razgovarali, a koje su možda pretraživale takve proizvode, dok mnogi smatraju kako je to jasan dokaz da nas Facebook – prisluškuje.

Iz Zuckerbergove su kompanije više puta demantirali te informacije i jasno naglasili kako nikada nisu i neće prisluškivati korisnike i njihove razgovore.

Dio korisnika Facebooka prema tim je uvjeravanjima skeptičan, a te sumnje dodatno će zapaliti nove informacije koje su se proteklih nekoliko dana pojavile na mreži i bazirane su na podacima marketinške agencije Cox Media Group (CMG) koja svojim klijentima tvrdi da prisluškuje korisnike putem softvera nazvanog Active Listening.

Ono što se posebno ističe u tom izvještaju jest da se među oglašivačkim partnerima CMG-a, među inim, nalaze i Facebook, odnosno Meta, Google i Amazon.

U dokumentu namijenjenom potencijalnim klijentima tvrdi se kako se putem spomenutog softvera baziranog na umjetnoj inteligenciji prisluškuju razgovori te prikupljaju i analiziraju podaci o "namjerama u stvarnom vremenu".

Ti se podaci onda povezuju s postojećim i ranije prikupljenim informacijama o korisnicima i njihovim preferencijama kako bi se iskoristili za ciljano oglašavanje, odnosno kako bi se korisnicima prikazivale reklame koje su od njihova interesa i za koje postoji velika mogućnost da bi mogle utjecati na njihovu odluku o kupovini.

Na osnovu podataka i dokumenata CMG-a nije jasno je li njihov softver za aktivno slušanje konstantno aktiviran ili samo u određenim situacijama, odnosno tijekom telefonskih razgovora i slično.

Iz Googlea su uklonili spomenutu kompaniju iz svog programa partnera, dok su iz Amazona komentirali kako nikada nisu surađivali s CMG-om na tom programu i nemaju planova za to.

Još jedna zanimljivost vezana uz ovu kompaniju i njenu praksu prisluškivanja s kojom se hvale odnosi se na objavu na blogu koju su u međuvremenu izbrisali.

Naime, u toj objavi kažu kako je posve legalno da vas telefoni i drugi uređaji prisluškuju te da se opcija aktivnog slušanja često nalazi u uvjetima korištenja pri preuzimanju i ažuriranju aplikacija, no da je ona napisana malim slovima i nije u prvom planu prilikom pregledavanja takvih ugovora napisanih na više stranica.

Iako su, dakle, Meta, Google i Amazon demantirali učestvovanje u ovom programu i prisluškivanje, nakon što su se ove informacije proširile mrežom jasno je kako će oni koji su i do sada vjerovali da ih Facebook prisluškuje, sada biti još uvjereniji da je to zaista istina.
Neki dan je neko pisao da mu izbacuje reklamu o onome o cemu je pricao. Cini se da nas ipak slusaju sta pricamo...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 sep 2024, 08:07

Nema razloga da te prisluskuje (ovi najveci, google, fb, amazon...) jer je to ilegalno, i moze se imati bruka problema zbog toga (sigurno ima ovih divljih app koji i to rade), dovoljno im je ono sto kucas, surfas, gledas, postavljas, lociras, mrezis... - algoritmi su tako napredni da skoro razmisljaju kao ti, ako si im dao dovoljno podataka, a vjerovatno svak od nas jeste

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 07 sep 2024, 08:39

Normalno da prisluskuju, par puta kazem moglo bi se nesto poyebati, kad ono kokurda kuca na vrata i ja je poyebem :yawn:
Stone hands👊

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 sep 2024, 08:45

Meni se samo jednom desio taj trenutak gdje sam pomislio (a i sad mislim) da prisluškuju..Pričao sa curom na telefon oko nekih mjerenja kod kuće i kažem da ću ponijeti laser metar iz firme..Riječi otipkali nismo, dođem kući, sjedimo listamo telefone,kad na fb reklama neke firme koja prodaje laser metre i baš taj iz firme na naslovnoj slici..To mi je bilo onako čudno i u neku ruku neprijatno..Nisam pristalica teorija zavjere da nas neko prisluškuje,ali ako je algoritam toliko dobar da zna da ako ja kupujem karticom građevinski materijal i slične stvari da će mi trebat metar/laser metar onda svaka mu čast..znam ja da nisam u sferi interesovanja nekakvih ljudi koji navodno vode svijet iz sjene itd ali ova situacija je bila baš čudna, jer smo pregledali chat na messengeru,nigdje riječi o metru, znači samo usmeno preko telefona je spomenut
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 sep 2024, 09:32

A koliko si puta pricao, pisao, kupovo a poslije toga ti nije izasla reklama, ili je izasla a nema veze s tim sto si radio? Sigurno hiljade puta.

Meni je u par primjera se desilo isto kao tebi, al kad skontam bilo je sigurno 100 hilj. puta kad nije. Mizeran je uzorak da bi se zakljucilo da prisluskuje. Jedan ili dva slucaja u moru ne znaci nista.

Na poslu radim konstantno za rac, po 8 sati, u 6 mjeseci sam posjetio 3 hilj. razlicith domena, surfao sve i svasta, na logirani profil, dnevno imam call ili dva, i izaslo mi je 5 reklama koje bih mogao povezati sa prisluskivanjem.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 07 sep 2024, 09:40

kraljttbvb je napisao/la:
07 sep 2024, 07:57
Koliko puta vam se dogodilo da ste putem mobitela pričali s prijateljima o nekim stvarima ili proizvodima, a koje ranije niste pretraživali na mreži, da bi vam se ubrzo nakon toga počele prikazivati reklame vezane uz te proizvode.

Neki tvrde da je riječ o slučajnosti, drugi imaju različite teorije o povezivanju interesa osoba s kojima ste razgovarali, a koje su možda pretraživale takve proizvode, dok mnogi smatraju kako je to jasan dokaz da nas Facebook – prisluškuje.

Iz Zuckerbergove su kompanije više puta demantirali te informacije i jasno naglasili kako nikada nisu i neće prisluškivati korisnike i njihove razgovore.

Dio korisnika Facebooka prema tim je uvjeravanjima skeptičan, a te sumnje dodatno će zapaliti nove informacije koje su se proteklih nekoliko dana pojavile na mreži i bazirane su na podacima marketinške agencije Cox Media Group (CMG) koja svojim klijentima tvrdi da prisluškuje korisnike putem softvera nazvanog Active Listening.

Ono što se posebno ističe u tom izvještaju jest da se među oglašivačkim partnerima CMG-a, među inim, nalaze i Facebook, odnosno Meta, Google i Amazon.

U dokumentu namijenjenom potencijalnim klijentima tvrdi se kako se putem spomenutog softvera baziranog na umjetnoj inteligenciji prisluškuju razgovori te prikupljaju i analiziraju podaci o "namjerama u stvarnom vremenu".

Ti se podaci onda povezuju s postojećim i ranije prikupljenim informacijama o korisnicima i njihovim preferencijama kako bi se iskoristili za ciljano oglašavanje, odnosno kako bi se korisnicima prikazivale reklame koje su od njihova interesa i za koje postoji velika mogućnost da bi mogle utjecati na njihovu odluku o kupovini.

Na osnovu podataka i dokumenata CMG-a nije jasno je li njihov softver za aktivno slušanje konstantno aktiviran ili samo u određenim situacijama, odnosno tijekom telefonskih razgovora i slično.

Iz Googlea su uklonili spomenutu kompaniju iz svog programa partnera, dok su iz Amazona komentirali kako nikada nisu surađivali s CMG-om na tom programu i nemaju planova za to.

Još jedna zanimljivost vezana uz ovu kompaniju i njenu praksu prisluškivanja s kojom se hvale odnosi se na objavu na blogu koju su u međuvremenu izbrisali.

Naime, u toj objavi kažu kako je posve legalno da vas telefoni i drugi uređaji prisluškuju te da se opcija aktivnog slušanja često nalazi u uvjetima korištenja pri preuzimanju i ažuriranju aplikacija, no da je ona napisana malim slovima i nije u prvom planu prilikom pregledavanja takvih ugovora napisanih na više stranica.

Iako su, dakle, Meta, Google i Amazon demantirali učestvovanje u ovom programu i prisluškivanje, nakon što su se ove informacije proširile mrežom jasno je kako će oni koji su i do sada vjerovali da ih Facebook prisluškuje, sada biti još uvjereniji da je to zaista istina.
Neki dan je neko pisao da mu izbacuje reklamu o onome o cemu je pricao. Cini se da nas ipak slusaju sta pricamo...
Baš postoji neko ko misli da je to slučajnost? :yawn:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 sep 2024, 09:41

Kako neces posumnjati, kad sa zenom pricam o novoj ves masini i cim odem na neku stranicu, izbacuje mi ponude ves masina.

Isto kao ovo sto Slatinash napisa za laser metar.

Ono kad skontas 80% ljudi i ne zna da postoji laser metar ili kako izgleda, a tebi izbaci reklamu za njega...

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 07 sep 2024, 09:44

Neko veče pričam jaranu kako je dobra ova jedna milf, dođem kući, izbacuje mi ono 'zgodna žena 50 je 1 kilometar od tebe'. Otkud oni to znaju?
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

GermanyUnderground
Kontakt:

Post Postao/la GermanyUnderground » 07 sep 2024, 09:45

Kakve su prosjecne plate u Tuzli? Jesul bolje od Sa

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 sep 2024, 09:46

meni je iskocila stvar o kojoj sam mislio i nisam je pretrazivo nit sam govorio ikome o njoj, sta je to? citac misli?

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 07 sep 2024, 10:02

Šljivo je otprilike u bobu objasnio šta je reć. Na stranu što je nelegalno pa se bezveze izlažeš riziku - nego što nema nikakve potrebe za tim.

Jednostavno se ne isplati, pošto to nije jeftina zajebancija. Niko nije toliko interesantan/unikatan da bi ga se slušalo. Svako od nas se uklapa u neki šablon.

Već decenijama se na netu prodaje od igle do lokomotive. Primjera radi: Kad dođe nova igla na tržište, postoji više nego dovoljno podataka i prošlih iskustava drugih prodavača te igle, pa je sa svakom novom iglom lakše unaprijediti marketing i prodaju.

Ne koriste se samo vaši tragovi koje ostavljate na netu, nego i tragovi cijele regije, određene ciljne grupe i milijardu drugih stvari. Jako dug i komplikovan proces.

Taj trip koji neko ima je ništa osim sugestije. Čak će i ova konverzacija vjerovatno pojačati taj osjećaj, pa će kod nekih u budućnosti biti još izraženiji.
The saddest thing in life is wasted talent.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, TOMCRAFT, Varijantas8 i 18 gostiju.