Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 00:21

sarajlija89 je napisao/la: Steta sto nisi Juventino :mrgreen:
To mi je najomrazeniji klub u Italiji, da budem iskren. Postujem tradiciju istog i igrace koji su igrali u njemu, ali koliko samo politike je bilo umesano u projekat velikog Juventusa - bruka jedna. Jedno vreme se znalo, ko hoce da bude prvak, mora da nadoknadi realnih -10 na pocetku sezone u odnosu na Juventus. A Moggi, koga mnogi Juventusovi navijaci obozavaju je jedan klasican mafioso. Inace, to je covek koji je stvorio sampionsku ekipu Napolija iz 1989-90, ali i oterao Pier Paola Marina (coveka koji je potpisao Maradonu) - sve se placa, sve se vraca.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 07 dec 2010, 00:22

Svasta sam se nalusao,ali da je San Siro rusevina to jos nisam :roll:
Arsenal je imao Hajberi koji je primao negdje oko 40 milja,logicno je bilo da seli na neki drugi veci.Sta ce Milan seliti kad ima sve sto mu treba na San Siru? Pored toga ima najbolji kampu Milanelo...tako posluju i vode politiku kluba zadnjih 20-30 godina.Mislim da tako uspjesno funcionisu i na ekonomskom planu,nije im potreban nikakav skok
...novi stadion bi bio samo zavala.
Porediti Milan i Arsenal suvisno je svakako.
1921-2011

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 dec 2010, 00:28

milan ima stadion, neznam zašto da pravi novi kad san siro ima 5 zvjezdica od uefe znači maksimalni komfor, priman 80000, nekad je mogao i 100000 al je smanjen kapacitet, inter godinama spominje da će praviti stadion, jer znaju jako dobro da je ovaj na kojem sad igraju milan napravio i sam na njemu igrao dok ga grad nije oteo od ac milana i dozvolio da nekad poslije drugog svjetskog rata i inter na njemu igra, do tada su bili na nekakvim livadama, a milan od otvaranja svog stadiona 1926 igra na njemu i nema razloga da se to u budućnosti mjenja
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 07 dec 2010, 00:31

sarajlija89 je napisao/la: Kad inter igra svjetsko klupsko prvenstvo...kad idu tamo..znam da je ovih dana..od 9. mislim :?

Fulice oni ovaj kup i kolo ako se bude igralo...
tek iduce godine lige i kup, dakle sve fulamo, jos samo fali da ovaj smjesni trofej fulimo :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 00:32

@Magica

E tu se vec ne slazem :mrgreen: ..Juventus je drzava u drzavi i razumijem da nas ne vole ostali...bas kao i ostale velike timove u svijetu, koje imaju donekle povlasten polozaj,sve je to razumljivo...

To oko Moggija...isto je i sa Morattijem i berlusconijem..tako da...ne moze se tu prigovarat,znamo kako to funkcionise...mozda su ostali timovi u tom slucaju zapostavljeni i osteceni..ali iz perspektive ova tri velika tima...kod sviju je to isto.

S druge strane..Moggi je majstor svog zanata..kako god to neko shvatio...al covjek zna svoj posao...
sve se placa, sve se vraca.
ja se bar nadam da je tako...i da ce biti ispravljena velika nepravda koja je nanesena Juventusu...vracanjem titula i javnim izvinjenjem ;) 8-)
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 07 dec 2010, 00:33, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 07 dec 2010, 00:33

tony-mortale je napisao/la:milan ima stadion, neznam zašto da pravi novi kad san siro ima 5 zvjezdica od uefe znači maksimalni komfor, priman 80000, nekad je mogao i 100000 al je smanjen kapacitet, inter godinama spominje da će praviti stadion, jer znaju jako dobro da je ovaj na kojem sad igraju milan napravio i sam na njemu igrao dok ga grad nije oteo od ac milana i dozvolio da nekad poslije drugog svjetskog rata i inter na njemu igra, do tada su bili na nekakvim livadama, a milan od otvaranja svog stadiona 1926 igra na njemu i nema razloga da se to u budućnosti mjenja
To ja upravo govorim.Ako iko mora praviti stadion to je printer,oni su postanari.
Ali ovaj gore sto rece da je to jedna rusevina....ne kontam :?
1921-2011

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 07 dec 2010, 00:36

sarajlija89 je napisao/la:@Magica

E tu se vec ne slazem :mrgreen: ..Juventus je drzava u drzavi i razumijem da nas ne vole ostali...bas kao i ostale velike timove u svijetu, koje imaju donekle povlasten polozaj,sve je to razumljivo...

To oko Moggija...isto je i sa Morattijem i berlusconijem..tako da...ne moze se tu prigovarat,znamo kako to funkcionise...mozda su ostali timovi u tom slucaju zapostavljeni i osteceni..ali iz perspektive ova tri velika tima...kod sviju je to isto.

S druge strane..Moggi je majstor svog zanata..kako god to neko shvatio...al covjek zna svoj posao...
sve se placa, sve se vraca.
ja se bar nadam da je tako...i da ce biti ispravljena velika nepravda koja je nanesena Juventusu...vracanjem titula i javnim izvinjenjem ;) 8-)
toliki je majstor da je ligu unazadio u srednji vijek, :roll: veliki je majstor u tome, zna svoj mafioso posao i ta ti stoji :roll:

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 00:38

Unazadili su je oni koji su izbacili tim za koji navija pola Italije skoro...izmedju ostalog...vi i vas gazda..al da se ne vracamo na to.

Zna se ko je Moggi...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 07 dec 2010, 00:40

pa kad je majator svog zanata kako je to dopustio, ja jakog majstora :roll:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 00:43

Brate...Moggi je bio zaduzen za transfere i klupsku politiku..Juventus je u tom trenutku bio najjaci tim na svijetu..9 igraca u finalu Sp je dao u trenutku kad je izbacen...

o tom ja govorim...to je njegov posao bio...

a za sve ostalo...bolje zna moratti i ostala mafija 8-)..pitaj njih kako i zasto

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 dec 2010, 00:45

slika

slika

slika

čisto da se vidi o kakvom se stadionu radi, izvana prelijep, a tek kad se uđe to je čudo, stvarno ogroman stadion(a neki smanjuju kapacitet) ponavljam uefa mu dala najveću moguću ocjenu.
primjer arsenala nije ni sličan ovom jer njihov je stadion bio premalen i zbog toga su prvenstveno pravili novi, a neznam da milanu treba veći od 80000 :D

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 dec 2010, 00:45

Esii TM87 i tony uredu je to ne ulazim sad oko stadion milan-inter, ali za svaki klub bi bilo bolje da ima vlastiti stadion, jer to donosi veće prihode. A ovako mnogi drugi osim kluba imaju koristi od stadiona, a samim tim manja je zarada klubovima. To je također jedan od razloga što je Italijanska liga u zaostatku što se tiče finansija za ostalim. Evo vidjet ćemo sljedeće sezone koliko će Juventusu novi stadion donijeti prihoda, a već za par sezona ta će zarada biti i veća.
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 07 dec 2010, 00:48, ukupno mijenjano 1 put.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 00:47

Ma San Siro je najjaci stadion na svijetu...nigdje takve atmosfere nema :)

A mislim da je magica govorio o drugim stvarima i pogodnostima vezenim za posjedovanje stadiona...sto u ovome slucaju nije..jer to je gradski stadion

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 00:48

Milan nema svoj stadion. Pietro Pirelli je napravio San Siro za Milan 1926e, ali ga je Milan prodao gradu 1947e, ako me secanje ne vara. Grad je podigao drugi prsten i pokrio stadion. Stadion iznajmljiju i Inter i Milan. To znaci da oni trose pare na stadion, koji navodno odrzava grad. U sustini se nista ne ulaze, a samo se trosi i tu je razlika bogatih engleskih, nemackih i spanskih klubova i italijanskih. U Italiji se klubovi finansiraju iskljucivo iz dzepova vlasnika, a sada ti vlasnici vise nece moci to da rade jer UEFA postavlja nove standarde fair play poslovanja. Zato je Platini i napadao Berlusconija i Morattija, jer nisu napravili odrziv modus postojanja svojih klubova, a ne bi me zacudilo da i Inter i Milan pocnu uskoro sa pravljenjem svojih stadiona. Fiorentina vec ima u planu da izgradi novi stadion od 40 hiljada ljudi. Zvace se "Cittadella" .

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 dec 2010, 00:49

juventus 0244 je napisao/la:Esii TM87 i tony uredu je to ne ulazim sad oko stadion milan-inter, ali za svaki klub bi bilo bolje da ima vlastiti stadion, jer to donosi veći prihode. A ovako mnogi drugi osim kluba imaju koristi od stadiona, a samim tim manja je zarada tklubovima. To je također jedan od razloga što je Italijanska liga i fudbal u zaostatku što se tiče finansija za ostalim. Evo vidjet ćemo sljedeće sezone koliko će Juventusu novi stadion donijeti prihoda, a već za par sezona ta će zarada biti i veća.
jbg nisi čita sve, znači predsjednik milana kupio zemlju na kojoj je stadion, platio njegovu izgradnju, stadion u vlasništvu ac milana od prvog dana i onda nakon 20-ak godina grad ga teškom mućkom prisvoji, tj upiše se kao vlasnik, i sad ti meni reci koji je razlog da prave drugi, o tome niko i ne pomišlja jer i ovako je najljepši, najveći i najkomforniji u italiji, doduše teren zna nekad biti malo lošiji al razlog je upravo taj što se igra duplo više utakmica nego na drugim stadionima

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 dec 2010, 00:52

tony-mortale je napisao/la:
juventus 0244 je napisao/la:Esii TM87 i tony uredu je to ne ulazim sad oko stadion milan-inter, ali za svaki klub bi bilo bolje da ima vlastiti stadion, jer to donosi veći prihode. A ovako mnogi drugi osim kluba imaju koristi od stadiona, a samim tim manja je zarada tklubovima. To je također jedan od razloga što je Italijanska liga i fudbal u zaostatku što se tiče finansija za ostalim. Evo vidjet ćemo sljedeće sezone koliko će Juventusu novi stadion donijeti prihoda, a već za par sezona ta će zarada biti i veća.
jbg nisi čita sve, znači predsjednik milana kupio zemlju na kojoj je stadion, platio njegovu izgradnju, stadion u vlasništvu ac milana od prvog dana i onda nakon 20-ak godina grad ga teškom mućkom prisvoji, tj upiše se kao vlasnik, i sad ti meni reci koji je razlog da prave drugi, o tome niko i ne pomišlja jer i ovako je najljepši, najveći i najkomforniji u italiji, doduše teren zna nekad biti malo lošiji al razlog je upravo taj što se igra duplo više utakmica nego na drugim stadionima
Nisi me skontao , nisam ja to htio reći, nego da je bolje imati stadion koji je samo u tvom vlasništvu, nego imati stadion u vlasništvu države-grada. A nisam ja ništa rekao u vezi ti malverzacija koje prepisao stadion, ali je činjenica da se sad vodi kao gradski, jesam li u pravu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 00:56

sarajlija89 je napisao/la:Brate...Moggi je bio zaduzen za transfere i klupsku politiku..Juventus je u tom trenutku bio najjaci tim na svijetu..9 igraca u finalu Sp je dao u trenutku kad je izbacen...

o tom ja govorim...to je njegov posao bio...

a za sve ostalo...bolje zna moratti i ostala mafija 8-)..pitaj njih kako i zasto
Moggijev Juventus je obavijen kontroverzama. Cinjenica je da je on najjaci transfer guru u istoriji Calcia, ali je isto tako cinjenica da su mu dokazili tehnomenadzerstvo (ucenjivanje igraca igrom za reprezentaciju), doping u periodu 1995-2000. sa padom Davidsa na doping testu i otpustanjem onog Danca nutricioniste, kontakte sa sudijama i mafijom na jugu. Smesno je porediti njega sa bilo kim u Italiji, jer je on 1 autenticna njuska. Dobro je sto ga ovaj novi Agnelli ne sisa 5%, jer bi Juve sad bio bez Krasica, Quagliarelle, Bonuccija i Pepea protiv cijih dovodjenja je bio sam Moggi.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 dec 2010, 00:59

pa jesi, ne samo da se vodi, nego on sad i jeste gradski, al bit priče je da su u italiji svi stadioni 50-ih bili gradski ili sl. i zbog toga je i milanov stadion postao gradski, al milan tu igra preko 80 godina, ima sav komfor koji stadion može ponuditi i zašto bi sad išao negdje u nekom predgrađu praviti neki stadion od 30000 mjesta, to je za milan s konja na magarca, inter preko 10 godina priča o svom stadionu al nikako da ga počnu praviti, a milan je sto puta već bio spreman ponovo kupiti od grada stadion, al to je sad nemoguće jer šta s interom, ovako je zasad ok, al nekad će valjda morati skupiti taj keš

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 07 dec 2010, 01:02

djaba Magica ti spominjes to sarajliji kad tog mafiosu dizu u nebesa, al hajd skontace nekad

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 dec 2010, 01:05

tony-mortale je napisao/la:pa jesi, ne samo da se vodi, nego on sad i jeste gradski, al bit priče je da su u italiji svi stadioni 50-ih bili gradski ili sl. i zbog toga je i milanov stadion postao gradski, al milan tu igra preko 80 godina, ima sav komfor koji stadion može ponuditi i zašto bi sad išao negdje u nekom predgrađu praviti neki stadion od 30000 mjesta, to je za milan s konja na magarca, inter preko 10 godina priča o svom stadionu al nikako da ga počnu praviti, a milan je sto puta već bio spreman ponovo kupiti od grada stadion, al to je sad nemoguće jer šta s interom, ovako je zasad ok, al nekad će valjda morati skupiti taj keš
Ma Inter je uvijek bio drugorazredni klub :mrgreen: :mrgreen: , malo šale nemoj te uzeti zaozbiljno :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []