AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 jul 2013, 00:17

gledam te vase ambicije i dokle god je Piris u startnoj postavi od vas nista nema.

Strotman bi bio odlicnoa pojacanjae, Benatia takodjer..Zervinjo bi mozda proigrao sa svojim trenerom opet, ali treba hitno jos jedan desni bek, Piris je kanta samo takva.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 12 jul 2013, 00:35

ultrasstyle_tz je napisao/la:gledam te vase ambicije i dokle god je Piris u startnoj postavi od vas nista nema.

Strotman bi bio odlicnoa pojacanjae, Benatia takodjer..Zervinjo bi mozda proigrao sa svojim trenerom opet, ali treba hitno jos jedan desni bek, Piris je kanta samo takva.
Ne brini se ti, neće Pris igrati, čak mislim da je on bio i na posudbi,tako da se vratio kući, a imamo mi na desnom beku Torosidisa (28 god., veliki br. utak. u Olympiakosu,a i u Grčkoj repki, a zabio je i onaj eurogol Interu u 1/2f kupa). Taddei, Jedvaj, Burdisso svi oni mogu uskociti na desnog beka, a spominju se i moguca pojacanja na toj poziciji (Maicon,Jung...).

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 jul 2013, 09:49

piris ide nazad u juznu ameriku, torosidis i marquinhos (po potrebi) su jedina dva desna beka. tu je i mali crescenzi koji je otisao sa ekipom na pripreme i na njemu je da se dokaze. od maicona nadam se da nema nista jer svaka njemu cast za sve sto je napravio u karijeri ali njegovo vrijeme je proslo. jung bi bio pravo pojacanje i konkurencija torosidisu ali splahnule su glasine oko njegovog dolaska tako da . . .
slika
nakon prespavane noci moram priznati da mi se novi dres cak i svidja. klasika, retro, jednostavnost a i kragna je veliki plus. ono sto se istice, naravno, je uzasni logo jer po meni bi to puno bolje izgledalo sa ovim:
slika

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 jul 2013, 14:35

Sabatini otisao da pregovara za transfer Markinjosa u Pariz,odsteta bi mogla biti oko 30 miliona.
Pjanic blizu prelaska u Englesku najvjerovatnije u Totenhem koji daje 20 miliona,a umjesto njega bi trebao doci Eriksen koji bi kostao oko 8 miliona.
De Rossi pred potpisom za Celzi.Sautempton daje 29 miliona za Osvalda.
E tugo moja sve prodasmo sto vrijedi :( :(
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 12 jul 2013, 15:37

Manuel je napisao/la:Sabatini otisao da pregovara za transfer Markinjosa u Pariz,odsteta bi mogla biti oko 30 miliona.
Pjanic blizu prelaska u Englesku najvjerovatnije u Totenhem koji daje 20 miliona,a umjesto njega bi trebao doci Eriksen koji bi kostao oko 8 miliona.
U sve ove supljake inekako i mogu povjerovati, al' brate za ovo se samo mogu i to ozbiljno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bolan ko ce za ovu krampu dati ovolike pare...... I 10 je previse, pa ako neko i to dadne lupajte se nogama u gujicu....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 12 jul 2013, 15:38

Daj ba, kakva je ovo zajebancija cuj 29 miliona za Osvalda :lol: :lol: :lol:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 jul 2013, 15:48

Dresovi odlicni. Jednostavnost prije svega.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 jul 2013, 15:48

30 miliona za nedokazanog stopera u ovom trenutku samo bi odbio idiot i Marota jer je morao zbog pritiska navijaca...tako da prodat obavezno. Za 25 mogu dovest Astorija i Benatiju i sigurno dobit na kvaliteti.

De Rosi vise nema motiva da igra u Rimu, beskoristan je bio zadnju sezonu. Tako da i njegova prodaja nije losa. Sad jbg nemoguce je zamjeniti De Rosija, pravog De Rosija- onog od prosle sezone je i to kako moguce. Pjanic se posvadjao sa navijacima tako da i njeg je ok prodat. Osvaldo je krampa samo takva i kad bi dobili 15 miliona za njeg to bi bio jedan od poslova desetljeca u Italiji.

Roma je prosle sezone imala ocajan tim, koji nije imao apsolutno nista i ako bi ove navedene igrace prodali za ukupno nekih 90 miliona koliko se spominje to bi bio dar s neba za obnovu ekipe i jos da se zavrsi u plusu.

golmani: Konsilji, Pegolo, Agaci...stoperi: Benatia, Antoson, Astori, Spolji, Kanini...vezni: Naingolan, Strotman, Eriksen, Dijamanti, Obiang, Lodi...napad: Zervinjo, Denis, Muriel -ovako nabacani igraci na prvu sto su mi pali na pamet a da bi se mogli dovest od tih para i da bi sigurno za sezonu-dvije bili respektabilan tim. Jest da vi ovdje navijate za Romu, al jbg tim od prosle sezone je bio jadan i smijesan. Ovo je kao sto rekoh dar s neba ako se ovolike pare uzmu za te igrace da se Roma vrati medju zive.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 jul 2013, 17:29

MrMuscle je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Sabatini otisao da pregovara za transfer Markinjosa u Pariz,odsteta bi mogla biti oko 30 miliona.
U sve ove supljake inekako i mogu povjerovati, al' brate za ovo se samo mogu i to ozbiljno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bolan ko ce za ovu krampu dati ovolike pare...... I 10 je previse, pa ako neko i to dadne lupajte se nogama u gujicu....
Brate kad su dali za Kerola 40 sto ne bi onda izvalili i za ove a znamo svi da Pariz ima para na pretek tako da je sve moguce,i meni je presmjesno da on vrijedi 30 miliona al eto tako je hehe,ovo sam pogrijesio za Osvalda hahah,daje Sautempton 20 miliona otisla mi devetka umjesto nule slucajno hahahhah :lol: :lol:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 jul 2013, 17:33

Evo interesujemo se za Rufiera a i Zervinja,svakog hocemo a nikog da dovedemo sem ovog Jedvaja za kojeg smo dali 7 miliona hahha,Kabral potpisao za Napoli tako da nista ni od njega.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 jul 2013, 18:01

fedeltafrotta je napisao/la:slika

slika

@manuel - puno glasina citas, dzaba se nerviras druze. opusti se, sta bude bice :D

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 13 jul 2013, 17:58

Ja nesto kontam, mozda bi i trebali prodati igrace koji nisu donijeli rezultat prosle god.,kad vec imamo ovako dobre ponude- Osvalda recimo za 15mil, Pjanica za 20mil, Marquinhosa za 25 mil i ja bi bio zadovoljan to je 60 mil za 3 igraca. Odma mozes dovesti za te pare-Strootmana za 18mil, Eriksena za 12mil, Astorija za 10mil, Gervinha za 10mil, Quagliarelu ili Denisa recimo za 5mil, ili Boriela + 5mil za Gilardina, i 5mil za dobrog golmana (Sorentino,Viviano...). Eh sad trebaju Ameri baška na ovo odredtiti recimo 30-ak mil za pojačanja i dovesti neko extra pojačanje tipa Nani...

AsRomaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la AsRomaTuzla » 13 jul 2013, 18:28

Alen1987 je napisao/la:Ja nesto kontam, mozda bi i trebali prodati igrace koji su nas razocarali prosle god.,kad vec imamo ovako dobre ponude- Osvalda recimo za 15mil, Pjanica za 20mil, Marquinhosa za 25 mil i ja bi bio zadovoljan to je 60 mil za 3 igraca. Odma mozes dovesti za te pare-Strootmana za 18mil, Eriksena za 12mil, Astorija za 10mil, Gervinha za 10mil, Quagliarelu ili Denisa recimo za 5mil, ili Boriela + 5mil za Gilardina, i 5mil za dobrog golmana (Sorentino,Viviano...). Eh sad trebaju Ameri baška na ovo odredtiti recimo 30-ak mil za pojačanja i dovesti neko extra pojačanje tipa Nani...
Hmm ne pisem ovdje cesto ali na ovo sam morao odgovorit.

Krenut cu redom kako si i ti pisao. Osvaldo je vecini navijaca pao u ocima nakon ove sezone i njegovog neprimjerenog ponasanja kako na terenu tako i izvan njega, ali navijaci Rome moraju shvatiti jednu stvar, trenutno u Romu nece doci ni jedan napadac koji je u rangu Osvalda ili bolji od njega, a i takav Osvaldo je zabio 16 golova. Moje misljenje je da treba ostati jer Destro nam ne smije biti jedina prava opcija u napadu.

Pjanic koliko god nama bio drag ima veoma losu sezonu iza sebe u dresu Rome, sto zbog svoje forme, sto zbog Tottija kojem ide vecina lopti. Garcija je danas izjavio da je Pjanic odlican igrac. Ima problema sa navijacima i vrlo je vjerovatno da ce napustit Romu (sjetite se Vucinica), ali i ne mora da znaci jer ove sezone i Garcija odlucuje o trasferima. Ako se moze dovesti Eriksen, koji se sam nudi Romi, samo onda se zahvalit Pjanicu.

Markinjos imao losu sezonu ? Ja bi se usudio reci da je bio nas najbolji igrac ove sezone. Vecina navijaca Rome u cijelom svijetu je misljenja da se Markinjos ne smije prodat. Sjetite se samo njegovog odlaska na curva sud. Cak mislim da bi prije prezalili prodaju De Rossija nego Markinjosa (steko sam takav dojam).

Strootman, Maicon ce se prikljuciti pripremama u Risconeu u ponedjeljak/utorak. Vrlo je vjerovatno da ce Arsenal prihvatiti ponudu Rome od 8mil za Gervinha kojeg je Garcija trenirao 2 godine u Lillu. Dosao je mladi golman Skuropski (ako se tako pise) i prica se da je veliki potencijal. De Santis je isto veoma blizu jer je u Napli stigao Rafael.

De Rossi, Markinjos, Pjanic, Osvaldo. Jedan od njih ce napustiti Romu 100% i nadam se niko vise. Ako bi morao da biram onda bi to bio Pjanic.

Forza Roma

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jul 2013, 18:30

Nijedan ozbiljan klub neće dati 25-30 mil za Marquinhosa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 jul 2013, 18:41

ako se pjanic nije snasao u romi i ako vec nema previse lopti jer vecina akcija ide preko tottija, ko onda garantuje da ce sa eriksenom biti drugacija situacija kada se radi o totalno istom tipu igraca?
Saurman je napisao/la:Nijedan ozbiljan klub neće dati 25-30 mil za Marquinhosa.
da li mali vrijedi te pare? fuck no, ali ako je chygrynskiy placen blizu 25 miliona ne vidim zasto ne bi iste pare dali za marqunhosa u situaciji kada im ocajnicki treba stoper. naravno, pricam o barceloni jerbo je marquinhos rekao kako je to jedini klub u koji zeli otici iz rome te je odbio psg.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jul 2013, 18:46

Evil Genius II je napisao/la:ako se pjanic nije snasao u romi i ako vec nema previse lopti jer vecina akcija ide preko tottija, ko onda garantuje da ce sa eriksenom biti drugacija situacija kada se radi o totalno istom tipu igraca?
Saurman je napisao/la:Nijedan ozbiljan klub neće dati 25-30 mil za Marquinhosa.
da li mali vrijedi te pare? fuck no, ali ako je chygrynskiy placen blizu 25 miliona ne vidim zasto ne bi iste pare dali za marqunhosa u situaciji kada im ocajnicki treba stoper. naravno, pricam o barceloni jerbo je marquinhos rekao kako je to jedini klub u koji zeli otici iz rome te je odbio psg.
Vrijedi ispod 10 mil.

Znači ako su izvisili sa Chigirinskyim i bacili 25 mil to isto treba napraviti i sa Marquinhosom.

Na ovu cijenu se mogu upecati klubovi poput PSG,Monaca i Zenita.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

AsRomaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la AsRomaTuzla » 13 jul 2013, 18:53

Evil Genius II je napisao/la:ako se pjanic nije snasao u romi i ako vec nema previse lopti jer vecina akcija ide preko tottija, ko onda garantuje da ce sa eriksenom biti drugacija situacija kada se radi o totalno istom tipu igraca
Hmm ne znam koliko se gledo Eriksena ali on je tip igraca koji zna i smije povuci loptu, napravit driblig za razliku od Pjanica koji "U" Romi se krije iza igraca i bjezi od duela. Pjanic ima bolji zadnji pas i pregled igre ali to ocigledno ne ide jer u ekipi imamo Tottija koji kolko tolko koci i usporava igru.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 jul 2013, 18:56

Saurman je napisao/la: Vrijedi ispod 10 mil.
ni ja a bgm ni ti ne mozemo odrediti koliko koji igrac vrijedi i koji je klub spreman platiti tog igraca tako da je svaka cifra samo mlacenje prazne slame.
Saurman je napisao/la:Znači ako su izvisili sa Chigirinskyim i bacili 25 mil to isto treba napraviti i sa Marquinhosom.
barcelona sigurno ne moze dovesti niti jednog klasnog stopera jer cisto sumnjam da bi chelsea, bayern, psg, united i slicni pustili svoje najbolje tako da im preostaje ulaganje u talente pred kojima je bogata karijera a to marquinhos svakako jeste. na kraju krajeva, ne bi bio ni prvi ni posljednji preplaceni mladic u barceloninom dresu jer poduga im je lista promasaja.
Saurman je napisao/la:Na ovu cijenu se mogu upecati klubovi poput PSG,Monaca i Zenita.
trazena cijena je 30 miliona € pa bujrum . . . neka se peca ko god hoce.

@as roma tuzla - i pjanic vuce loptu za repku ali sa tottijem na terenu to ne moze raditi. isti slucaj ce biti sa eriksenom.

AsRomaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la AsRomaTuzla » 13 jul 2013, 19:04

Zato sam i stavio "U" Romi. Nadam se da ove sezone nece ici SVE preko Tottija i da ce dobiti i ostali igraci slobodu prvenstveno Pjanic i slicni njemu. I sam Pjanic je dao jako glupu izjavu i to nije nikako smio reci koliko god ja njega gotivio. Ja ovo govorim kao navijac Rome, i to je moje misljenje, jer prodajom Pjanica bi se doveo Eriksen i jos bi se zaradilo. A samo onaj koji nije gledo Romu i Markinjosa ove sezone moze reci da on ne vrijedi ni 10 mil. Bezveze se raspravljas sa ovim trolom, ignorisi ga.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 jul 2013, 20:09

AsRomaTuzla je napisao/la:Zato sam i stavio "U" Romi.
razumio sam ja tebe ali to sto eriksen dominira za ajax i dansku ne znaci da ce dominirati sa tottijem u ekipi. bas kao i pjanic koji je bio alfa i omega metza, u lyonu je bio glavni kreator do dolaska gourcuffa, znas i sam koliko je vazan za BH repku ali u romi je nevidljiv. ono sto zelim reci je da dolazak eriksena nije garancija uspjeha kao sto mnogi romanisti ocekuju i bice potrebno dosta vremena da se to sve poslozi . . . ako se uopste i poslozi jer moguce je da garcia ne doceka januar, a onda bi eriksen dobio drugog trenera pa bi mu uslijedilo novo uigravanje i sve ono sto je pjanic prosao u ovih par sezona.
AsRomaTuzla je napisao/la:Nadam se da ove sezone nece ici SVE preko Tottija i da ce dobiti i ostali igraci slobodu prvenstveno Pjanic i slicni njemu.
+1
e, u tome lezi kljuc uspjeha.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.