Sportski komentatori
Re: Sportski komentatori
Manja bi greska bila da pokusava izgovori HOLK umjestu HALK, posto jako ruzno zvuci, a pravilan izgovor vise naginje ka HOlk, a ne HAlk.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!
- alan_kardec
- Kontakt:
e jbga sad. 
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Uzmi brate pa gledaj video kakav, npr sa Hulk Hoganom pa nek ti se samo kaze. Nikakav HAlk se ne cuje.alan_kardec je napisao/la:e jbga sad.
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!
Ja svakako mislim da lik uopšte nije pogriješio.
Isto kod nas se govori Hazard, a npr svi sportski komentatori govore Azar, ili bar oni koji su više načitani. Ima tih primjera masu
Isto kod nas se govori Hazard, a npr svi sportski komentatori govore Azar, ili bar oni koji su više načitani. Ima tih primjera masu
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Najgluplji primjer je bio kad su Norvezanina John Carew-a zvali Dzon Kerju, medjutim ispravno je bilo Jon Karev, naravno na orinigalnom Norveskom. To mi je lik koji je dugo radio u toj zemlji objasnio da se svaki puta smijao komentatorima na izgovoru.
Govore i engleski komentatori Zeko, Ćeko, Deko ili sta ti ja znam kako sve, pa nam je svima to smijesno i niko ih ne kritikuje, a sad kao Suko je najgori komentator sto kaze Halk umjesto Hulk... koga briga kako se pravilno rece, siguran sam da i u drugim zemljama vecina komentatora HALK kaze (evo npr. ovaj austrijski je isto tako izgovarao).
Re: Odg: Sportski komentatori
Eto vidiš brate, a Boga pitaj kako je zapravo ispravno.IronMany je napisao/la:Najgluplji primjer je bio kad su Norvezanina John Carew-a zvali Dzon Kerju, medjutim ispravno je bilo Jon Karev, naravno na orinigalnom Norveskom. To mi je lik koji je dugo radio u toj zemlji objasnio da se svaki puta smijao komentatorima na izgovoru.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
šta se svađate
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Et na portugalskom znaci ispravno Hulk 
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ja samo znam da je ugodnije za uši Hulk umjesto Halk (a kamoli što neko izvali Holk
)
ali hajd, kad ovi strani komentatori krenu naše npr Višća i Sušić izgovarati Viska i Susik, Halk se čini super
ali hajd, kad ovi strani komentatori krenu naše npr Višća i Sušić izgovarati Viska i Susik, Halk se čini super
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Pa ne mogu ovdje napisati izgovor nego slovom O **** ga ti.... nije da nije, na engleskom kada se izgovara, blize slovu O nego A.Papastathopoulos je napisao/la:Ja samo znam da je ugodnije za uši Hulk umjesto Halk (a kamoli što neko izvali Holk)
Al' ajd necu se prepirat oko gluposti....
Zadnja izmjena: IronMany, dana/u 13 jun 2014, 01:22, ukupno mijenjano 1 put.
HALK se i kaze u svijetu umjesto HULK, ja fakat jos nikad nisam cuo da neko HULK kaze van Bosne i Hercegovine. Pa jel Hulk i dobio ime po onoj figuri sto sve zove Hulk (a izgovara Halk), cini me se da sam negdje to procitao. Ako je istina, onda je Halk sasvim ispravnoPapastathopoulos je napisao/la:Ja samo znam da je ugodnije za uši Hulk umjesto Halk (a kamoli što neko izvali Holk)
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ja sam samo rekao da je Hulk ugodnije za cuti pored Halk i Holk, to je sve 
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
de se malo priberite.. ovdje nema šta nisam pročitao na zadnjoj stranici..
nadimak hulk je ovaj dobio po marvelovom superheroju, ne znam kakvu figuru ovaj spominje, valjda na to misli.. da ste ikad slušali kako amerikanci izgovaraju hulk, primjetili biste da zvuči kao kombinacija 'holk' i 'halk'.. doduše kod britanaca, zbog njihovog specifičnog izgovora, je naglašenije ovo 'o'.
nadimak hulk je ovaj dobio po marvelovom superheroju, ne znam kakvu figuru ovaj spominje, valjda na to misli.. da ste ikad slušali kako amerikanci izgovaraju hulk, primjetili biste da zvuči kao kombinacija 'holk' i 'halk'.. doduše kod britanaca, zbog njihovog specifičnog izgovora, je naglašenije ovo 'o'.
kakav crni hOlk, pogledajte malo fonetsku transkrpciju te rijeci i docete do zakljucka da je jedini pravilan izgovor hAlk (
), ovaj fonetski znak koji izgleda kao naopako V je kratko A u eng. jez.
), ovaj fonetski znak koji izgleda kao naopako V je kratko A u eng. jez."This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Olić skočio na Cesara a Krstiću nije jasno zašto je sviran prekid igre. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Tu imate kako se zove svaki igrac
-
Bundesliga
- Kontakt:
Na nasem jeziku se sigurno ne izgovara Halk, ali posto imamo vise rijeci iz engleskog, turskog i drugih jezika onda nije cudno sto su ljudi poceli preuzimati i njihov izgovor. Meni je ovo Halk iritantno, kao da lik hoce da pokaze kako on zna engleski.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Hinki? Tinki Vinki?nnoo88 je napisao/la:Tu imate kako se zove svaki igrac
aha, a ti onda govoris na bosanski spiderman umjesto spajdermen, seems legitBundesliga je napisao/la:Na nasem jeziku se sigurno ne izgovara Halk, ali posto imamo vise rijeci iz engleskog, turskog i drugih jezika onda nije cudno sto su ljudi poceli preuzimati i njihov izgovor. Meni je ovo Halk iritantno, kao da lik hoce da pokaze kako on zna engleski.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.