LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

<3 LiMes <3
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 19 nov 2012, 21:28

Evo ponovo se aktuelizirao mogući trade Josh Smith / Pau Gasol. S obzirom da Smithu ističe ugovor, velika je mogućnost da će do ovoga i doći. Iskren da budem meni je Pau strašno drag, igrač velikih kvaliteta, s druge strane 5 godina je stariji od Smitha, što je velika prevaga, pa vjerovatno i čelnici kluba tako razmišljaju.

Što se tiče sinošnje utakmice, igra kakvu svi priželjkujemo, pogotovo od našeg najboljeg igrača. Kobe me oduševio, sve više igra za kolektiv, i to će biti naše najveće oružje ove godine. Neupitno je da on može napraviti višak bez obzira ko ga čuva, te u takvoj situaciji poeni su mnogo lakši kad on nađe samog čovjeka. Howard još uvijek nije dao svojih 100%, polahko mu se i fizika vraća i to treba da nas raduje, kakav će biti kad bude u top formi. Jedva čekam povratak Nasha, bolji dani su došli.
Zadnja izmjena: <3 LiMes <3, dana/u 20 nov 2012, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 nov 2012, 21:33

ATL izjavila da nikako nije zainteresovana za trejd Gasol/Smith i Korver ili bilo koji drugi dio...Pored toga,Ferry se ljetos rijesio Johnsona kako bi oslobodio salary cap,tako da ne vidim logiku zasto bi sad opet uzimali neki ogroman ugovor starijeg igraca...Nema sanse da Smith dodje za ovaj paket... ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 nov 2012, 21:53

Nakon godinu i pol smo odigrali jednu utakmicu. Sinoc je bila najbolja predstava Lakersa, a sta tek reci za ono kako je Kobe igrao. Prestrasno. Mene samo interesuje jedna cinjenica. Ja iskreno ne mogu shvatiti da Nash i Howard nece moci sjajno funkcionisati. Dwight izgleda sve bolje i bolje, sinoc su par puta dosli pod kos i prepali ga se pa sutnuli na kos, a jedna blokada je bila u odbojkaskom stilu :lol: :lol: Takodjer napokon i Jamison proradio pa pogodio nesto. Kobe je odmah u izjavi nakon utakmice rekao da nikada u zivotu nije odigrao utakmice sa toliko pick n'roll igre.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 nov 2012, 22:07

Sto se tice moguceg trade-a spominje se mogucnost da se ukljuci i treca ekipa kako bi do toga doslo. Iskreno ne znam sta da kazem. Vecina govori da u napadu Howard i Smith i pored odlicnog prijateljstva ne bi funkcionisali, dok se takodjer vecina slaze da bi u odnosu na Gasola bio veliki dobitak za odbranu.

Mozda je najbolje ove sezone nista ne pokusavati i nakon iste krenuti u moguci trade Gasola. Sto se tice ove sezone ja bih jos pokusao rijesiti status Ebanksa u klubu, odnosno doveo solidnu zamjenu na poziciji trojke koja bi rasteretila MWP-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 nov 2012, 23:54

Kolko vam treba?

Jos vam samo James fali za titule :lol:

Artesta ban iz NBA, najveci debil koji je krocio parketom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 nov 2012, 00:55

Dwight Howard doesn't care if waiving his ETO fractured his friendship with D-Will:

"That’s my decision. It’s my life so if he’s upset because I made a decision for me, so be it. If he doesn’t want to be friends because I’m on another team, then so be it. There’s no need to smooth things over, you know?"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No comment.

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 20 nov 2012, 02:36

NEZALAGANJE je napisao/la:ATL izjavila da nikako nije zainteresovana za trejd Gasol/Smith i Korver ili bilo koji drugi dio...Pored toga,Ferry se ljetos rijesio Johnsona kako bi oslobodio salary cap,tako da ne vidim logiku zasto bi sad opet uzimali neki ogroman ugovor starijeg igraca...Nema sanse da Smith dodje za ovaj paket... ;)
Ovdje se apsolutno slažem. Atlanta se riješila po meni najgoreg ugovora lige da bi obezbijedila SC i sad uzimati Gasola koji ti realno ne može dati onoliko koliko ti njemu moraš platiti. Iskreno Hawksi su od ekipe kojoj je max domet bila 2. runda PO napravili dobre osnove za buducnost, a dovodjenjem Gasola bi samo sebi napravili problem.

Uostalom, ne vidim razlog za trade Gasola, jer može odigrati još uvijek kvalitetno, a jedino što se i spočitavalo je bila činjenica da u D'Antonijevom sistemu bi on bio višak u napadu. Tu možda i ima istine, ali i bilo ko drugi na njegovom mjestu bi bio višak. Jedini argument je možda odbrana, ali na osnovu zadnjih par utakmica se da zaključiti da ova ekipa ionako neće igrati neku odbranu (i nije je ni igrala), tako da Gasol tu nije nikakav izuzetak.

Sada malo subjektivno: Gasol je meni jedan od najdražih igrača i jedino ko mi je draži je Horford, ali od toga nema ništa tako da nedam Pau-a :mrgreen:

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 20 nov 2012, 12:27

rasistickim izjavama nije mjesto na forumu
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 nov 2012, 13:11

pa kad su lejkersi u pitanju ništa nije nemoguce kada su trejdovi u pitanju, pa da dodje samo smith za gasola. pa kako su dobili gasola i sad howarda :roll: interes nba lige je da da ekipa bude non stop jaka i to je to, a ne neki mega potezi menagera i uprave. Lafo Orlando odbije milion boljih ponuda za Howarda i onda pristane na aflala i ostalu buraniju, de ba
nema potpisa

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 20 nov 2012, 13:22

Admir_Sa je napisao/la:pa kad su lejkersi u pitanju ništa nije nemoguce kada su trejdovi u pitanju, pa da dodje samo smith za gasola. pa kako su dobili gasola i sad howarda :roll: interes nba lige je da da ekipa bude non stop jaka i to je to, a ne neki mega potezi menagera i uprave. Lafo Orlando odbije milion boljih ponuda za Howarda i onda pristane na aflala i ostalu buraniju, de ba
Normalno da se može desiti, ali logika govori da ATL ne bi trebala pristati na taj trejd.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 nov 2012, 13:27

RajKoothrappali je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:pa kad su lejkersi u pitanju ništa nije nemoguce kada su trejdovi u pitanju, pa da dodje samo smith za gasola. pa kako su dobili gasola i sad howarda :roll: interes nba lige je da da ekipa bude non stop jaka i to je to, a ne neki mega potezi menagera i uprave. Lafo Orlando odbije milion boljih ponuda za Howarda i onda pristane na aflala i ostalu buraniju, de ba
Normalno da se može desiti, ali logika govori da ATL ne bi trebala pristati na taj trejd.
pa normalno da ne bi, al viša sila je tu. pa ko bi normalan pristao na onaj trejd gasola iz memfisa :roll:
nema potpisa

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 nov 2012, 13:59

Imam osjecaja kada vecina spominje taj trade Gasola da se zaboravlja cinjenica da su Lakersi takodjer dali i Marca Gasola.

Ne kazem ja sada da Marc ima kvalitet Pau-a, ali mora se priznati da isti pruza odlicne partije u dresu Memphisa.
U posljednje vrijeme sam mislio da je Jerry West pogurao Lakerse u tom trade, ali tek sada vidim da je on napustio Memphis u Decembru 2007.godine, a trade se dogodio dva mjeseca kasnije. Zna li neko kakva je tada bila Gasolova situacija sto se tice ugovora ? Hvala unaprijed na odgovoru.

Smith jedino moze doci u Lakerse ukoliko se ukljuci treca ekipa koja bi uzela Gasola...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 20 nov 2012, 14:13

Dali su prava na Marca Gasola
a malo ko je znao da ce on izrasti u all star kalibar centra
iz danasnje perspektive je Memphis i solidno prosao
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 20 nov 2012, 14:27

Ja se ne sjećam tog trejda nešto dobro, pa ne znam ni reći ko je koga tu. Vjerovatno je Memphis ostao kratkih rukava, a što se tiče Marca nije se moglo znati da će izrasti u ovakvog centra. Igrao je doduše dobro u Gironi i nije bio loš ni u rookie sezoni, ali procvat je doživio prošle sezone najviše.

Sjećam se na jednom prvenstvu da su čak i komentatori otvoreno govorili kako je Marc tu samo zbog Pau-a, što možda i jest bilo prije 5-6 godina, ali je sad def. najbolji španski centar i to malo sad izgleda kao neka kosmička pravda za Mede, ako su već oštećeni u trejdu, sad su dobili igrača koji je dio jedne od najubojitijih centarskih linija u NBA, što mi evo sad upravo potiče na lučenje endorfina kad skontam da će se marisati sa Pau-om i Dwightom za par dana :lol: .

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 nov 2012, 14:36

Imao je i Memphis tu itekako svoje planove...ljudi su imali Gasola koji je imao veliku platu a nisu bili ni blizu play off plasmana...bilo je logicno da se rijese njegovog velikog ugovora i krenu iz pocetka.Na kraju krajeva danasnji Memphis je dokaz njihovog dobrog rada...Lakersi su samo iskoristili stanje na trzistu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 nov 2012, 16:25

adnan24 je napisao/la:Imao je i Memphis tu itekako svoje planove...ljudi su imali Gasola koji je imao veliku platu a nisu bili ni blizu play off plasmana...bilo je logicno da se rijese njegovog velikog ugovora i krenu iz pocetka.Na kraju krajeva danasnji Memphis je dokaz njihovog dobrog rada...Lakersi su samo iskoristili stanje na trzistu.
Ne pricaj napamet,kad je MEM igrao PO(jednom ili dva puta,ne sjecam se tacno) sa Pau Gasolom i mogli su graditi oko njega,jer tada jos uvijek nije bio ni u primeu...Druga je stvar sto je West tada bio GM MEM,pa je trejd prosao... ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 nov 2012, 16:49

Sezonu prije trejda Gasola...sto znaci 2007.-e godine,Memphis je imao 22-60 u regularnom dijelu(najgori u cijeloj ligi)...perspektivno nema sta.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 nov 2012, 16:52

NEZALAGANJE je napisao/la: Ne pricaj napamet,kad je MEM igrao PO(jednom ili dva puta,ne sjecam se tacno) sa Pau Gasolom i mogli su graditi oko njega,jer tada jos uvijek nije bio ni u primeu...Druga je stvar sto je West tada bio GM MEM,pa je trejd prosao... ;)
Igrao je MEM u PO, ali nisu upisali niti jednu pobjedu, jer dobro se sjecam nakon sto su Lakersi tada pobjedili prvu utakmicu protiv Nuggetsa u PO da je Gasol izjavio da konacno zna kakav je osjecaj pobjediti jednu takvu utakmicu.

Sto se tice Westa i ja sam donedavno mislio da je u vrijeme trade-a bio GM, ali to nije isitna - cak sam i zbog toga kritikovao Kupchaka i govorio da je Gasol dosao zahvaljujuci Westu, trade Gasola se dogodio 1.Februara.
President of Basketball Operations: Memphis Grizzlies (2002-2007)
The Memphis Grizzlies hired Jerry West as President of Basketball Operations in 2002. West hired Hubie Brown, who was broadcasting with TNT at the time, as head coach. Under West and Brown, the Grizzlies had their first winning season in franchise history in 2003-04, going 50-32 in the regular season. Brown won the NBA Coach of the Year Award and West was selected as NBA Executive of the Year. It was the first of three consecutive playoff appearances for the Grizzlies, but San Antonio, Phoenix and Dallas swept Memphis in 2004, 2005, and 2006.

When Brown suddenly retired and returned to broadcasting, West hired Mike Fratello to take over as head coach. The Grizzlies had two winning seasons under Fratello but he was fired after a 6-24 start in the 2006-07 season. With star player Pau Gasol sidelined with a broken left foot, the Grizzlies finished the season 22-60, and West announced his resignation from the organization.

http://espn.go.com/nba/player/bio/_/id/4151/jerry-west

No ovo vise i nije vazno, najvaznije je da veceras dobijemo Netsa, a bice dosta tesko bez Nasha...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 nov 2012, 17:08

adnan24 je napisao/la:Sezonu prije trejda Gasola...sto znaci 2007.-e godine,Memphis je imao 22-60 u regularnom dijelu(najgori u cijeloj ligi)...perspektivno nema sta.
Kad imas dobrog PF ili C uvijek je persepktivno,a druga je stvar sto to pojedine uprave ne znaju iskoristiti... ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 nov 2012, 17:29

NEZALAGANJE je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Sezonu prije trejda Gasola...sto znaci 2007.-e godine,Memphis je imao 22-60 u regularnom dijelu(najgori u cijeloj ligi)...perspektivno nema sta.
Kad imas dobrog PF ili C uvijek je persepktivno,a druga je stvar sto to pojedine uprave ne znaju iskoristiti... ;)
Slazem se...ali to je vec neka druga prica-uostalom ne vjerujem da neko iz Memphisa trenutno zali zbog tog trejda tako da mozemo reci da su obje strane profitirale.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.