FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Uskoro se može očekivati update Bundeslige u pogledu vrijednosti igrača. Izdvojio sam sedmoricu koja su se istakla na početku sezone:
Mario Gotze (45,000,000 €) - procjene na TM- 40-55,000,000 €
Robert Lewandowski (50,000,000 €) - TM - 70-80,000,000 €
Thomas Muller (55,000,000 €) - TM - 70-80,000,000 €
Joshua Kimmich (5,000,000 €) -TM - 8,000,000 €
Kingsley Coman (3,500,000 €) - TM- 8-15,000,000 €
Douglas Costa (23,000,000 €) - TM - 30-40,000,000 €
David Alaba (38,000,000 €) - TM - 45-55,000,000 €
Vecina forumasa na TM-u se izjasnila da ce se vrijednosti kretati u datim rasponima.Šta mislite?
Mario Gotze (45,000,000 €) - procjene na TM- 40-55,000,000 €
Robert Lewandowski (50,000,000 €) - TM - 70-80,000,000 €
Thomas Muller (55,000,000 €) - TM - 70-80,000,000 €
Joshua Kimmich (5,000,000 €) -TM - 8,000,000 €
Kingsley Coman (3,500,000 €) - TM- 8-15,000,000 €
Douglas Costa (23,000,000 €) - TM - 30-40,000,000 €
David Alaba (38,000,000 €) - TM - 45-55,000,000 €
Vecina forumasa na TM-u se izjasnila da ce se vrijednosti kretati u datim rasponima.Šta mislite?
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 07 okt 2015, 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
FRANK RIBERY je napisao/la:Šta mislite?
Mario Gotze (45,000,000 €) - procjene na TM- 48m €
Robert Lewandowski (50,000,000 €) - TM - 60m €
Thomas Muller (55,000,000 €) - TM - 65m €
Joshua Kimmich (5,000,000 €) -TM - 7m €
Kingsley Coman (3,500,000 €) - TM- 5m €
Douglas Costa (23,000,000 €) - TM - 30m €
David Alaba (38,000,000 €) - TM - 40m €
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Moje neko predviđanje:
Mario Gotze (45,000,000 €) - 45,000,000 €
Robert Lewandowski (50,000,000 €) - 70,000,000 €
Thomas Muller (55,000,000 €) - 70,000,000 €
Joshua Kimmich (5,000,000 €) - 8,000,000 €
Kingsley Coman (3,500,000 €) - 10,000,000 €
Douglas Costa (23,000,000 €) - 30,000,000 €
David Alaba (38,000,000 €) - 45,000,000 €
Mario Gotze (45,000,000 €) - 45,000,000 €
Robert Lewandowski (50,000,000 €) - 70,000,000 €
Thomas Muller (55,000,000 €) - 70,000,000 €
Joshua Kimmich (5,000,000 €) - 8,000,000 €
Kingsley Coman (3,500,000 €) - 10,000,000 €
Douglas Costa (23,000,000 €) - 30,000,000 €
David Alaba (38,000,000 €) - 45,000,000 €
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
ne vjerujem da ce Lewi cijena skociti za 20 miliona, neki 10 mozda, a ostali to je vjerovatno tako
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
Sad je aktuelna priča o Kloponji ja lično se neradujem njegovom odlasku na Enfild pogotovo ako je tačna opcija da Pep odlazi na kraju sezone...
mislim da bi odlaskom Pepa Klop dobio dugogodišnji ugovor u Bayernu...
Klopp neće doći a otići će Pep, zato:bajern100 je napisao/la:Sad je aktuelna priča o Kloponji ja lično se neradujem njegovom odlasku na Enfild pogotovo ako je tačna opcija da Pep odlazi na kraju sezone...

muamerc je napisao/la:Klopp neće doći a otići će Pep, zato:bajern100 je napisao/la:Sad je aktuelna priča o Kloponji ja lično se neradujem njegovom odlasku na Enfild pogotovo ako je tačna opcija da Pep odlazi na kraju sezone...
![]()

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
edobvb je trajno banovan, prijavite mi ga ako se javi ponovo da nastavi trolovati temu.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pogadja Muamer tacno u sridu.
Ja mislim da bi ovaj pdf eksplodirao ako bi se doveo jedan od ova tri carobnjaka.
Ja cu malo izmijeniti tezu i reci da Klopp nece doci a Pep dobija novi dvogodisnji ugovor.
Sto se tice TM, ide Lewi cijena sa 50 na 85 miliona, minimalno.
PS: edo.

Ja mislim da bi ovaj pdf eksplodirao ako bi se doveo jedan od ova tri carobnjaka.

Ja cu malo izmijeniti tezu i reci da Klopp nece doci a Pep dobija novi dvogodisnji ugovor.

Sto se tice TM, ide Lewi cijena sa 50 na 85 miliona, minimalno.

PS: edo.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Klopp još nije preuzeo Liverpool a ukoliko se to i desi onda će FCB ići na produženje ugovora Guardioli bez obzira na cijenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Nema nikakve....Pa tokom ljeta su nudili do 100 miliona eura i Bayern je to odbio, a uz to je Rummenigge ove sedmice izjavio kako mu iz Manchestera nemaju potrebe slati mail kada je u pitanju Muller...A mladog igrača i još tako bitnog za tim Bayern nikad ne bi prodao. Niti smo ikad prodavali, niti prodajemo najbitnije igrače. Neki su nekad htjeli reći i pokazati da je Kroos bio bitan, ali nikad on nije imao taj značaj za Bayern (taj ogromni, na određenim dobrim izdanjima svaka čast, ali ovo je činjenica). Sa Schweinijem je opet bila specifična situacija, jer nije bio više kod trenera u prvom planu a imao je i određene godine.autogol je napisao/la: Nego sta mislite ima li sanse da nam Manco uzme Müller-a
Ove analize su bile dobre i upravo je Boateng jedan od bitnih ključeva uspjeha.muamerc je napisao/la:
Pročiatao sam nekoliko analiza i većina upravo spominje ove taktičke finese kao ključ uspjeha. Lehmann spominje da je pozicioniranje igrača Bayerna nešto fascinantno i ta je to ključ pobjede. On isto kaže da je Pep donio prednost Bayernu kada je umjesto četiri štopera nazad postavio trojicu (Javia desno - ja sam mislio da će ići u sredinu - i Boatenga u sredinu iza bloka koji je pravio Alonso. Boateng je igrao ulogu kvoterbeka (sjetimo se to je radio i prije protiv Borusije - onom 0:3 na Westfalenu kada u prvom poluvremenu nije uspjela pa je Pep morao preći na radikalnije rješenje sa "niskom" postavom koja je donijela pobijedu, a kasnije pogotovo u onom porazu od Wolfsburga kad ta strategija nije upalila, forsirana je čitavu tekmu, jer je tada bila zbijenija postavka Vukova i slao je pasove sa sredine za koje nije mogao naći ritam niti mjeru). Četvrti i peti gol su čista formalnost. Svakako Pepova pobjeda. Kad bi se ovako udubio i analizirao redovnije gdje bi nam bio kraj, a ne ono neko eksperimentisanje u 80% utakmica - ali dobro, na njima i proba ove karafeke.
Samo sada kada to nadovežemo na ovo boldirano citirano, onda mislim da je npr problem u utakmica polufinala LP protiv Barce i Reala bio jedan od problema što Pep nije igrao upravo ovako nešto kao protiv Dortmunda s dugim loptama, sa manje kratkih pasova, a više direktno. Nije morala igra biti identična ovoj protiv Dortmunda, ali takva neka taktika, možda još malo modifikovana. A u suštini se desilo to da je nas Barca ubijala dugim loptama i preskakala naš presing, jer većina tih primljenih golova protiv Barce su pali na sličan šablon: Duga lopta prema sredini terena otprilike, tu Barcin igrač produži loptu glavom, naša odbrana (visoko postavljena) ispadne, a Suarez, Neymar ili Messi se sjure prema golu (o tome sam pisao prije).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Zna li neko, ima li neko pravilo, neki mjesec ili vrijeme kada se mjenjaju tržišne vrijednosti igrača na TM?? 

Ovo je naših 11 veselih koji su pozvani na reprezentativna okupljanja

Sent from my Philips Smart TV.
- Omerbavarac
- Kontakt:
@doktore: kad si vec rovio po slikama sa oficijalne stranice trebao si i ovo postaviti.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Naravno Barsa je mogla igrati "opuštenije" od nas u tom dvomeču jer nismo imali oružja da prebacimo težište igre više ka njihovom golu. Oni su se manje bojali našeg napada nego mi njihovog i otuda su imali više opcija u napadu što su i iskoristili. Barsa je samo iskoristila ponuđeno. I da nismo izgubili tri razlike u prvom meču sumnjam da bi prošli (takođe za treći gol se ne smije niko kriviti jer je Pep znao da bez gola u Barseloni, pri onom rezultatu, nema prolaza).effe_sa je napisao/la: a Suarez, Neymar ili Messi se sjure prema golu
Radi tih dugih lopti potrebna su ti krila da rašire odbranu pa da bi mogli napadači slobodnije da dišu i tako prave prilike. Mi to nismo imali. Pep tad nije imao drugog plana osim onako igrati i plus nasuprot Messija u FORMI dobiješ šta smo i dobili. Dio prve i druga utakmica protiv Reala su bila čista sranja dok za ove protiv Barse nisu i za to se ne smije niko optuživati.
Pa i pored toga kao prvo ne možeš naivno igrati odbranu kao što smo igrali. Ako je već Pep razmišljao kao ti što sada razmišljaš onda nije smio igrati napadački, tačnije s napadačkom postavkom igre. Igrali smo kao napadački, a stvorili smo u suštini samo jednu pravu šansu. A na kraju opet odbrana bila visoko postavljena i primljen treći gol. A imali smo premoć da u igri glavom zabijemo Barci bar jedan gol (poznato da u tom segmentu Barca nije jaka), a naša ekipa to nije imala ni na kraj pameti, jer to treneru očigledno nije bilo na kraj pameti da uvježba. Da ne govorimo o pogrešnom načinu čuvanja i Messija itd. Sve sam pisao tada prije, neposredno nakon tog duela...Gledajmo u budućnost... Sada Bayern sjajno igra, taktika Pepa protiv BVB-a je za pohvalit, kao što je posebno ona bila za pohvalit u finalu njemačkog kupa pretprošle sezone. Ali zato su postavke igre u protekla 2 polufinala LP bile kao da ih je dijete postavljalo, a ne jedan trener koji ima rejting jednog od najboljih trenera svijeta...muamerc je napisao/la:Naravno Barsa je mogla igrati "opuštenije" od nas u tom dvomeču jer nismo imali oružja da prebacimo težište igre više ka njihovom golu. Oni su se manje bojali našeg napada nego mi njihovog i otuda su imali više opcija u napadu što su i iskoristili. Barsa je samo iskoristila ponuđeno. I da nismo izgubili tri razlike u prvom meču sumnjam da bi prošli (takođe za treći gol se ne smije niko kriviti jer je Pep znao da bez gola u Barseloni, pri onom rezultatu, nema prolaza).effe_sa je napisao/la: a Suarez, Neymar ili Messi se sjure prema golu

Ti meni sada govoriš o krilima, a poznato je da tada nije bilo Riberyja i Robbena, kao što ih nije bilo u nedjelju protiv BVB-a. Razlika je u tome što je u nedjelju igrao Costa (koji prošle sezone nije bio tu) i Goetze bio u prvoj postavi (a tada u susretima s Barcom bio na klupi). Znači uz Mullera i Lewu se tada naprijed mogao gurnuti Goetze i uz dobru razmjenu pozicija se mogla stvoriti totalna pometnja u Barcinoj odbrani. Samo treba pogledati pokretljivost naših igrača u nedjelju i kako su rotirali pozicije, mijenjali pozicije i koliko je to fleksibilno bilo. Npr prošle sezone u Barceloni posebno je falila i forma, forma gotovo cijele ekipe, a za to je zadužen trener. Znači Pep ovaj put treba "samo" da održi dobru formu cijele ekipe u ključnim utakmicama.muamerc je napisao/la: Radi tih dugih lopti potrebna su ti krila da rašire odbranu pa da bi mogli napadači slobodnije da dišu i tako prave prilike. Mi to nismo imali. Pep tad nije imao drugog plana osim onako igrati i plus nasuprot Messija u FORMI dobiješ šta smo i dobili. Dio prve i druga utakmica protiv Reala su bila čista sranja dok za ove protiv Barse nisu i za to se ne smije niko optuživati.
A nadam se da nam se te takve stvari neće ponoviti i da nećemo biti mazge koje ćemo povjerovati ovim padobrancima sa strane kada kažu da je Bayern to polufinale LP izgubio(ako bi se ne daj Bože ponovilo), jer nema konkurenciju u BuLi i brzo je prvenstvo odlučeno. Pa onda se treba zapitati samo kada je to prvenstvo odlučeno u sezoni 2012/13?

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Da, bitno je da gledamo šta je danas i da se ne ovrćemo šta je bilo prije i da se ne vrtimo ukrug. Nit ćeš ti popustit sa svojim argumentima niti ću ja tako da treba samo da sačekamo par godina da vidimo koliko je uprava radila dobro u ovom slučaju Pep. Ja se nadam se da će Pep ostati i da nastavi dalje. A to će biti čisto njegova odluka, uprave radi odmah bi mu potpisali ugovor na deset godina. LP je velika želja i cilj dat ka Pepu ali nije eliminacioni zadatak. Da sad u grupama ispadne ništa se ne bi promjenilo na tom odnosu, opet bi mu ponudili maksimalni mogući ugovor kao što bih i ja isto tako. Polahko dobijamo igru koja liči na nešto, dobijamo taj neki sistem i igru po kojoj se prepoznajemo, radimo bezbolno smjenu generacije, stabilan smo učesnik završnice svih takmičenja, rezultati su zadovoljavajući i potencijalno mogu biti samo bolji, šta više tražiti? Ako ima nešto bolje od ovoga i ako ima klub koji je osjetno uspješniji po tome zadnjih godina dajte ime da odmah navijam za isti.effe_sa je napisao/la:...
Pa gledaj, ima sada dosta stvari ovdje u kojima se s tobom slažem.muamerc je napisao/la: Da, bitno je da gledamo šta je danas i da se ne ovrćemo šta je bilo prije i da se ne vrtimo ukrug. Nit ćeš ti popustit sa svojim argumentima niti ću ja tako da treba samo da sačekamo par godina da vidimo koliko je uprava radila dobro u ovom slučaju Pep. Ja se nadam se da će Pep ostati i da nastavi dalje. A to će biti čisto njegova odluka, uprave radi odmah bi mu potpisali ugovor na deset godina. LP je velika želja i cilj dat ka Pepu ali nije eliminacioni zadatak. Da sad u grupama ispadne ništa se ne bi promjenilo na tom odnosu, opet bi mu ponudili maksimalni mogući ugovor kao što bih i ja isto tako. Polahko dobijamo igru koja liči na nešto, dobijamo taj neki sistem i igru po kojoj se prepoznajemo, radimo bezbolno smjenu generacije, stabilan smo učesnik završnice svih takmičenja, rezultati su zadovoljavajući i potencijalno mogu biti samo bolji, šta više tražiti? Ako ima nešto bolje od ovoga i ako ima klub koji je osjetno uspješniji po tome zadnjih godina dajte ime da odmah navijam za isti.
Samo nemoj ipak misliti da je Pep toliko siguran koliko si naveo. Rano ispadanje iz LP (pogotovo uvezano s ranim ispadanjem iz kupa) bi on teško preživio na klupi Bayerna, jer bi pritisak javnosti bio prevelik.
A ako će ekipu voditi kao što je vodi u ovom dijelu sezone, nemam ništa protiv da produži ugovor. I naravno da uzimam u obzir da će biti i padova, nemoguće je održati ovoliko visok nivo, ali se ne može prihvatiti da pad bude toliko veliki da izgubimo par bitnih utakmica pri kraju sezone i da se ekipa naprasno više s loptom ne može sastaviti.
Nema garancije za Bayern da mora proći Barcu i Real, jer ovo su 3 najjača tima, pa onda svi dolaze iza...Ali su bitna izdanja u takvim duelima. A trener naravno da se ocjenjuje prema sveukupnim rezultatima...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:

Koja ozarenost na licu.

Meni više čuđenje pitajući se (gledajući) šta je ovo bijelo, okruglo...Omerbavarac je napisao/la:Koja ozarenost na licu.![]()