06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

dubrovnik
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la dubrovnik » 05 sep 2016, 23:51

Igrac ciji je radijus kretanja skolskog sestara ne moze mjenjati Besica ni u primisli. Pa Medo nije mogao trcati protiv Hajduka a uvjeren sam da ova Estonija ako nista fizicki nije losija od spomenutog tima. Vidjet cemo sutra ali ja se bas bojim ovakvih ludila. Vjerujem da cemo ih dobiti ali se bojim muke i nevolje. I Miralem ne igra u Talijanskom prvenstvu.
Cimirot nije DM koji samo razgradjuje igru vec zna ponesto i izgraditi. Usput duplo je brzi i spremniji od Medunjanina.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 00:02

Mešina odluka, znat ćemo koga pohvaliti ako odigramo dobro i koga kritikovati ako odigramo loše ili ne do Bog kiksamo.
Nad tobom sunce najljepše sja

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 06 sep 2016, 00:05

pinoglavi je napisao/la:Mešina odluka, znat ćemo koga pohvaliti ako odigramo dobro i koga kritikovati ako odigramo loše ili ne do Bog kiksamo.

:thumbup:
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 sep 2016, 00:07

pinoglavi je napisao/la:Mešina odluka, znat ćemo koga pohvaliti ako odigramo dobro i koga kritikovati ako odigramo loše ili ne do Bog kiksamo.
Kiksat ne smije!!!
Lose odigrat i pobjedit smije ali nije preporucljivo.
Idealno bi bilo pobjediti a usput pomalo i pripremati igru za naredna dva puno teza meca.
Po meni je dovoljno i 1:0 ako uspije uzeti sredinu i sprijeciti ove poluamatere da nam lako dolaze do 16 metara i stvaraju prilike. On je svoju dozu kikseva potrosio protiv Irske.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 sep 2016, 00:10

Ajde braco pustite se sad kritika i analiza. Game day je, dajte malo pozitive :bih:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 06 sep 2016, 00:11

Meni je svejedno, ha Cimirot, ha Medunjanin, ono što je bitno je da Spahi neko ne povuče živac i Asmir ne kiksa, a ostalo ćemo valjda lahko pregurati. :D :D :bih:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 00:11

dubrovnik je napisao/la:
Kiksat ne smije!!!
Idealno bi bilo pobjediti a usput pomalo i pripremati igru za naredna dva puno teza meca.
Po meni je dovoljno i 1:0 ako uspije uzeti sredinu i sprijeciti ove poluamatere da nam lako dolaze do 16 metara i stvaraju prilike. On je svoju dozu kikseva potrosio protiv Irske.
Normalno da ne smije kiksati, samo se sve prenapuhalo kao da je Medunjanin neki odron igrač, a opet Cimirot kao Pirlo ispade. Riskantnija varijanta, dosta ofanzivnija, vidjeti cemo sve. Nema potrebe ici unaprijed i kritikovati ga jer ovako ne smije protiv Belgije izaci...
Nad tobom sunce najljepše sja

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 06 sep 2016, 00:16

Normalno je da covjek nece ni izaci sa istim sastavom i protiv Belgije.Medunjanin i Vrancic odlicno saradjivali u Japanu, protiv Izraela, Kipra Medunjanin jedan od najboljih na terenu, covjek je doktor za ove slabije ekipe.To sto neki imaju averziju prema njemu ne znaci da je odron igrac.
Uostalom, sutra u ovo vrijeme cemo znati kakav je ko bio pa onda komentarisati.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 sep 2016, 00:16

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Kiksat ne smije!!!
Normalno da ne smije kiksati, samo se sve prenapuhalo kao da je Medunjanin neki odron igrač, a opet Cimirot kao Pirlo ispade. Riskantnija varijanta, dosta ofanzivnija, vidjeti cemo sve. Nema potrebe ici unaprijed i kritikovati ga jer ovako ne smije protiv Belgije izaci...
Niti je ovaj los a ni drugi Pirlo. Samo je jedan spor a drugi nije. A kad imas 2 spora tu ne moze brzo da sto Mesa kaze. Mucili smo se mi i sa Andorom pa me strah i ovih.
Ne daj boze ako im je trener pametan pa pocnu tuci u sredini vidjet ces jada.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2016, 00:28

Volio bih da ubaci u takmicarskim "laksim" utakmicama kao sto je ova nekog novog da proigra malo, eto Cimirota jer je mlad..

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 06 sep 2016, 00:39

DragonGirl je napisao/la:Meni je svejedno, ha Cimirot, ha Medunjanin, ono što je bitno je da Spahi neko ne povuče živac i Asmir ne kiksa, a ostalo ćemo valjda lahko pregurati. :D :D :bih:
Kakva je to utakmica bez jednog od te 2 stvari? :D
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 06 sep 2016, 00:42

Mene u vezi danasnje utakmice, sastav uopste ne brine. Brine me hoce li kisa padat :S

High

Post Postao/la High » 06 sep 2016, 00:44

http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herze ... _hour.html

Bit će kiše, ali ne previše. Od 20.00 h bez padavina.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 sep 2016, 00:54

Ma stavit će Medunjanina, to se moglo naslutiti od kako su se okupili. Ja sam još prije 15, 20 dana napisao početnih 11 ako ne bude nekih nenadanih povreda i pri tome ostajem. Jedina dilema je i mogla biti taj drugi veznjak, mislim da je svako znao da će početi sa dva napadača protiv Estonije.

Begović - Vranješ, Spahić, Zukanović, Kolašinac - Višća, Pjanić, Medunjanin, Lulić - Džeko, Ibišević.

Pretpostavljam da će šansu dobiti još Miličević, Cimirot i Duljević.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 06 sep 2016, 00:55

Ovo su zadnje kvalifikacije, odnosno, mozda i zadnje utakmice pojedini igraca (Vedo, Medo, Spaha...) i naravno da ce Mesa ici sa najiskusnijim u borbu na plasman na svijetsko. Naravno da bi radije vidio Djurica umjesto Ibisevica, Gojka umjesto Mede, Memisevica umjesto Cocalica itd. itd. ali dok god Mesa bude pruzao rezultate dobre za nas tim imace podrsku. Od iduceg ciklusa mozemo ocekivati potpuni remont reprezentacije ali do tada ovo je sto imamo...svidjelo se to nekome ili ne.

Naprijed Bosno! Idemo zapoceti kvalifikacije na najbolji moguci nacin pa u Belgiju u iduci mjesec probati nesto napraviti! (minimum) 6 boda u prve 3 utakmice moramo imati!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 sep 2016, 01:05

I ne znam šta se ovdje toliko spominje taj Kipar, mi smo u toj utakmici na sredini terena istrčali sa tri veznjaka (Sušić, Bešić i Pjanić) i jednim ofanzivnim veznjakom (Prcićem) bez ijednog pravog klasičnog krila, i normalno da će biti propuh po stranama kada su veznjaci letili u sredinu terena plus još nova odbrana Bičakčić-Šunjić i na desnom beku Avdija zvani "kada pređem na protivničku polovinu ne vraćam se nazad".

Papetov poraz na kvadrat.

Ne vidim da je Meša blizu takvog nečega, tako da mjesta panici zaista nema.

Sa druge strane Baždarević nije ni glup ni tvrdoglav, sasvim sigurno protiv Belgije počinje u formaciji sa jednim napadačem tako da to što bi sutra mogao igrati u 4-4-2 formaciji ne znači da će je koristiti u svakom narednom meču.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 sep 2016, 01:07

dubrovnik je napisao/la:Medo je odigrao nedavno tako strasno dobru utakmicu u Splitu da stvarno ne mogu zamisliti nas vezni red bez njega.
Jedan drugi takodjer nas igrac se obrukao u toj utakmici pa mu se ni na klupi ne moze naci mjesto. Stvarno posteno da postenije ne moze biti.
Zamjena za Besica ce se traziti u Medunjaninu ili Vrancicu. Boga mi je ovo izjava legendarna kao i one Safetove iz najboljih dana.
Bravo Mesa udri mocnu Estoniju sa balonima. Ako slucajno zapne uvedi Djurica i deri se Milane. Zabit ce on koju sigurno. Za Belgiju nije vazno, iskemijat ces ti nesto.
Bojim se da ce skupa biti ona vaza sa Kirin kupa.
prije bi rekao da je Medo u splitu odigrao utakmicu prvom do sebe...nadji snimak i pogledaj 90 % pasova je bilo prvom do sebe :)
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2016, 01:09

zabit ce ga Lule
you heard it here first
https://****.com - [url=https://****.com/girl/marie-26.html]Marie[/url] [url=https://****.com/girl/luminatria-29.html]Luminatria[/url] [url=https://****.com/girl/alt-barbie-22.html]Alt Barbie[/url] [url=https://****.com/girl/dovia-129.html]Dovia[/url] [url=https://****.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] - No Selfie - Anonymous Casual Dating - [url=https://****.com] Local Live Chat Dating [/url]

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 sep 2016, 02:17

A bas mislite da ce u utakmici sa Belgijancima po prvi puta isprobati te neke varijante sa defanzivnijom i pokretljivijom veznom linijom? Jedino ako ne posegne za starim solucijama da Cocalic ili Vranjes igraju poziciju zadnjeg veznog, a to bi bilo kriminalno. Jedini iole ozbiljniji DMF trenutno u ekipi je Cimirot, ali je ocigledno da njega Mesa ne vidi medju 13-14 igraca koji konkurisu za sastav. Ako ga ne planira isprobati i testirati sad sa dosta slabasnom Estonijom, onda nece sigurno ni sa favoritom grupe Belgijom. Ici na Belgiju bilo sa Medunjaninom, Vrancicem, Cocalicem ili Vranjesom (u nekim varijantama bez jednog krilnog ili bez napadaca i sa vise njih u prvih 11), bilo bi zaista uzasno, ali hajde da ne kritikujemo unaprijed. Sutra samo aBd da se povede do poluvremena i gotovi su oni. :bih:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 06 sep 2016, 02:25

Vec me laganini puca trema :damn: :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Tihi i 23 gosta.