Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vaya
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la Vaya » 27 nov 2025, 21:17

19vendetta87 je napisao/la:
27 nov 2025, 21:08
Vaya je napisao/la:
27 nov 2025, 21:05

Prosli i nadolazeci WC su bili historijske prilike da se plasiramo i odemo na njih... Prosli WC je usr'o Adis sa porazom u Podgorici od 20 razlike, a sada smo krenuli opet sa nasim tipicnim sranjima...o tim stvarima govorim...
Ne znam kojom logikom je nadolazeci Mundobasket historijska prilika?
U grupi smrti smo, a onda se ukrstamo s grupom gdje se nalaze Litvanija i Italija.
Jest grupa smrti, a vidjet ces kad ti se za 1-2 godine pocne ova generacija rasipati...

Ne kazem da bi se kvalifikovao za sigurno.... ali sa pristojnim trenerom kao sto je Djerdja i sa jos par gore navedenih igraca bi se mogao komotno potuci za pobjedu sa ovakvim postavama Srbije i Turske...

Nurkic i Garza ce ti sigurno biti dostupni u prozoru u junu.... Medjutim, naravno niko nece mrdnuti kurcem oko rijesavanja statusa Garze, jer debili nisu zavrsili ni Pjanica za 5 mjeseci, koja je cista formalnost...

Ona konjina iz Svojata od iduce godine ce sigurno biti u Evropi i sa njim crs sigurno biti u priliku da se potuces i sa Litvanijom i Italijom....medjutim mamlazu je bitnije da pise po Facebooku o Berbicu...

Vidjet ces kakve cemo imati sanse da se kvalifikujemo na slijedeci WB...

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 27 nov 2025, 21:19

TripleThreat je napisao/la:
27 nov 2025, 21:11
Drum je napisao/la:
27 nov 2025, 21:03
Eki Atić falio u odbrani :roll: Jest ako pričamo isključivo o chase-down blokadama.
Def fali njegova all-round statistika. 10-15 koseva, 5 i vise skokova, isto toliko asistencija.
To definitivno fali, ako mu je glava na utakmici. Ali ne možeš baš reći da u odbrani fali :mrgreen:
Manje od Gegica sigurno kada je odbrana u pitanju.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 27 nov 2025, 21:19

27 nov 2025, 21:09
Vaya je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:
27 nov 2025, 21:00

Svašta je nesto moglo al nije i Biberovic je mogao igrati za nas pa ne igra .
Ne pricam o takvim stvarima...

Halilovic i Lazic nisu trebali srat i ne igrati, jeb'o ih Berbic obojicu...

Prosli i nadolazeci WC su bili historijske prilike da se plasiramo i odemo na njih... Prosli WC je usr'o Adis sa porazom u Podgorici od 20 razlike, a sada smo krenuli opet sa nasim tipicnim sranjima...o tim stvarima govorim...
Ne bih ja rekao da je ovaj WC historijska prilika, s obzirom na grupu kojoj smo (bez obzira što su i ostali desetkovani) i s kojom se križamo. Međutim, ispalo je da imamo neku priliku, ako dobijemo sljedeću utakmicu. Ali nije historijska utakmica.

Btw ja bih rekao da nas je koštao i onaj dvomeč protiv Litvanije dok nas je Bosnić još vodio.
Mi se nismo kvalifikovali na WB samo radi kos razlike protiv CG...da smo izgubili manje od 9 u Podgorici otisli bi na WB umjesto Crne Gore...

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 27 nov 2025, 21:21

27 nov 2025, 21:12
Vaya je napisao/la:
27 nov 2025, 21:00

Svašta je nesto moglo al nije i Biberovic je mogao igrati za nas pa ne igra .
Ne pricam o takvim stvarima...

Halilovic i Lazic nisu trebali srat i ne igrati, jeb'o ih Berbic obojicu...

Pa nije bas neka prilika kad su ti u grupi Turska i Srbija a ukrstiti cemo se s Litvanijiom. Šteta je sto nema Gegica ,Atica i Kamenjasa oni su realno mogli tu biti al eto povrede i zabrane. Halilovic i Lazic su i u godinama i realno treba tražiti nove igrace .
Lazicu je 29 godina...kakva zamjena za njega?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 27 nov 2025, 21:22

Halilovic i Lazic su i u godinama i realno treba tražiti nove igrace .
Lazic je samo godinu stariji od Atica i Gegica, a dvije mlađi od Vrabca...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 nov 2025, 21:24

Pitanje ko će se Srbima priključiti za utakmicu sa nama?!
Bili su neki igrači koji ako budu igrali, piši propalo.
Koševo Zapad

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 nov 2025, 21:25

Realna razlika u kvaliteti ova dva rostera, mi smo bili u igri dok je funkcionisao šut za tri ali bilo je za očekivati da ne možemo onako nastaviti u drugom poluvremenu.

Bekovska linija je katastrofa, u odbrani ih probijaju na prvom koraku a u napadu osim Castanedinog forsiranja i par solidnih napada u organizaciji Arslanagića nismo dobili ništa. Malog Tarika ne vrijedi ni spominjati, dečko (još uvijek) nije za ovaj nivo ali ne treba ga kritikovati bezveze, nije on kriv što je morao uletiti u startnu petorku.

Unutrašnja linija je dala svoj doprinos i njima se realno nema šta zamjeriti, pogotovo za ofanzivni dio. Odbrana je bila li-la, dosta su nas nadskakali ali to je već problem nedostatka visine a ne toliko njihovog nekvaliteta.

Vidjet ćemo kakvi će rosteri biti u nedjelju, nama bi Atić mnogo značio da rastereti nesretnog Castanedu, pa čak i da je u onoj svojoj minus fazi opet može nešto iskreirati a toga nam hronično fali u ovakvom rosteru.

Ako budemo opet igrali u ovakvom rosteru u nedjelju ne vjerujem da možemo dobiti, jedino malo na atmosferu i da Castaneda odigra mnogo mnogo bolje nego večeras pa da to bude egal do kraja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 27 nov 2025, 21:25

Mislim da su spominjali Dobrica i jos nekoga...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2025, 21:26

27 nov 2025, 21:22
Mislio sam da je stariji a on igra basket 3×3 negdje sam pročitao da ima želju da tu napravi ozbiljan rezultat s Reprezentacijom BIH .

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 27 nov 2025, 21:26

Vaya je napisao/la:
27 nov 2025, 21:17
Vaya je napisao/la:

U grupi smrti smo, a onda se ukrstamo s grupom gdje se nalaze Litvanija i Italija.
Jest grupa smrti, a vidjet ces kad ti se za 1-2 godine pocne ova generacija rasipati...

Ne kazem da bi se kvalifikovao za sigurno.... ali sa pristojnim trenerom kao sto je Djerdja i sa jos par gore navedenih igraca bi se mogao komotno potuci za pobjedu sa ovakvim postavama Srbije i Turske...

Nurkic i Garza ce ti sigurno biti dostupni u prozoru u junu.... Medjutim, naravno niko nece mrdnuti kurcem oko rijesavanja statusa Garze, jer debili nisu zavrsili ni Pjanica za 5 mjeseci, koja je cista formalnost...

Ona konjina iz Svojata od iduce godine ce sigurno biti u Evropi i sa njim crs sigurno biti u priliku da se potuces i sa Litvanijom i Italijom....medjutim mamlazu je bitnije da pise po Facebooku o Berbicu...

Nurkic ce ostati u NBA i naredne 2-3 sezone.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 27 nov 2025, 21:26

Sveti je napisao/la:
27 nov 2025, 21:16
VensanKasel je napisao/la:
Obavezno ih dočekati sa turskim zastavama , ovacijama kao što smo znali , autima kružiti i trubiti Turkije Turkije Turkije 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Tacno me stid
Što brate ? Ima da gori Sarajevo 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Kakvi jadni podanici ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 27 nov 2025, 21:29

Srbija će doći puna samopouzdanja jer su okrenuli 23 razlike , nema veze što je Švica .
Mi pored dobre igre u prvom poluvremenu i prave borbe , 20 razlike izgubimo .

Mora Atić igrati , valjalo bi i Delalić zbog šuta . Svakako idem na utakmicu dati veliku podršku , ovi momci su to zaslužili .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 27 nov 2025, 21:30

Ljudi ne shvataju da reprezentacije u ovim prozorima ne igraju u najjacim sastavima, a i kad okupe solidne igrace - to obicno izgleda poput raspustene bande jer su isti prvi put zajedno. To je trebala biti nasa prilika, jer svi nasi igraci godinama igraju zajedno i u dusu se poznaju. Evo Britanija i Island imaju 10+ razlike protiv Litve i Italije. Hocete reci da su oni bolji od nas i da mogu pruziti jaci otpor?

Da su danas bili Atic, Gegic i Lazic, igrao bi se egal do kraja utakmice. Ne trebaju ni Dubaijevi igraci, ni nepozvani Mutic, ni Halilovic koji se oprostio.

Ovaj Bordobijeli baca bombu za bombom. Em ne zna, em ne prati.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 27 nov 2025, 21:32

Drum je napisao/la:
27 nov 2025, 21:26
Vaya je napisao/la:
27 nov 2025, 21:17

Nurkic ce ostati u NBA i naredne 2-3 sezone.
Ove sezone njemu istice ugovor.... Sa ovakvim igrama koje igra u zadnje sezone u NBA, on moze dobiti samo ponudu 2 godisnjeg veteranskog minimalca....sta mislis hoce li igrati on u nekom Washingtonu za 1 milion $ koji cemu ostati poslije poreza godisnje ili ce doci u Dubaji za 2,5 miliona € godisnje u kojem nema poreza nikako...

Dubajin se ove godine raspitivao za njega...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2025, 21:33

Od ovih reprezentacija sto su igrali Turska je imala najozbiljni sastav . Biberovic,Sipahi,Yurstseven , Sanli,Hazer ,Osmani sve ozbiljni i euroligaski igraci. Srbija ,italija, Litva igraju gorivo u četvrtfinale sastavu. Ovi prozori su katastrofa 3 razred europske košarke.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 27 nov 2025, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 27 nov 2025, 21:34

VensanKasel je napisao/la:
27 nov 2025, 21:29
Srbija će doći puna samopouzdanja jer su okrenuli 23 razlike , nema veze što je Švica .
Mi pored dobre igre u prvom poluvremenu i prave borbe , 20 razlike izgubimo .

Mora Atić igrati , valjalo bi i Delalić zbog šuta . Svakako idem na utakmicu dati veliku podršku , ovi momci su to zaslužili .
Bez obzira na preokret, valjda nasim bude znak da ih mozemo pobjediti. I ne znam koliko je pozitivnog u cinjenici da te Svi vodila za 23 razlike i za dlaku porazila. Ipak govorimo o Srbiji ...

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 27 nov 2025, 21:35

27 nov 2025, 21:26
27 nov 2025, 21:22
Mislio sam da je stariji a on igra basket 3×3 negdje sam pročitao da ima želju da tu napravi ozbiljan rezultat s Reprezentacijom BIH .
Procitaj onda malo i gdje igra sad. :wave:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 27 nov 2025, 21:35

Ghuraba je napisao/la:
27 nov 2025, 21:30
Ljudi ne shvataju da reprezentacije u ovim prozorima ne igraju u najjacim sastavima, a i kad okupe solidne igrace - to obicno izgleda poput raspustene bande jer su isti prvi put zajedno. To je trebala biti nasa prilika, jer svi nasi igraci godinama igraju zajedno i u dusu se poznaju. Evo Britanija i Island imaju 10+ razlike protiv Litve i Italije. Hocete reci da su oni bolji od nas i da mogu pruziti jaci otpor?

Da su danas bili Atic, Gegic i Lazic, igrao bi se egal do kraja utakmice. Ne trebaju ni Dubaijevi igraci, ni nepozvani Mutic, ni Halilovic koji se oprostio.

Ovaj Bordobijeli baca bombu za bombom. Em ne zna, em ne prati.
Upravo tako, sve sto si napisao....

Sam 2-3 igraca u rosteru (a koje si mogao imati bez ikakvih problema) si mogao ganjati egal....samo da su bili tu da zadrze neki nivo igre u II poluvremenu u kojem su bili Castsneda, Al8begovic i Penava u I....

Kako me nerviraju ove stvari...

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 27 nov 2025, 21:37

Da upadnu Delalić i Atić u rotaciju onda ne bi bilo minuta za Simanića i Arslanagića. A samim tim bi se smanjila minutaža Hrelji, Vrabcu i ekipi.

Nadam se da će protiv Srbije ovo biti rotacija na 4 i 5:
4- Alibegović i Sulejmanović
5- Penava i Marić

Suljo mi je izgledao baš pogubljen u odbrani na 5 mada u napadu nije bio los.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], L-Train, legendarnadruga, MElloo, NebeskaSila96, RajvoSA03, Samozdravlje i 38 gostiju.