Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Mirza_Hordas
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Mirza_Hordas » 13 avg 2009, 22:36

hulle je napisao/la:jao nedveda sabana....mozda ode i na SP haha

hehe svake godine govori da će se povući iz aktivnog igranja fudbala a nikad da sa riječi pređe na djela :D legenda
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Tata
Kontakt:

Post Postao/la Tata » 14 avg 2009, 12:58

Jedna duša, jedno tilo..di god išli, šta god bilo..kada umrem sav u bilo...na Poljud metnite mi tilo...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 avg 2009, 17:19

slika

Danas se igra ovaj kup:Juve,Milan,Inter kolko se ja sjecam ovoga igra svako sa svakim po jedno poluvrijeme

u pola 9 pocinje prvo milan-inter, pa inter - juve, i zadnje milan- juve 8-)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 14 avg 2009, 18:55

da po 45 min. je ... igra se u pescari

mrzim ovaj kup :evil:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 avg 2009, 23:53

Inter-Juve 1:1 penali 6-7
Milan-Inter 0:1
Juve-Milan 2:0

poredak:

Juve
Inter
Milan(bez bodova i bez golova :mrgreen: )

Juve bez glavnih igraca tipa Del Piero,Diego i sl...Inter bez Eta, Lucia,Milan bez Pirla,Sedorfa...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 14 avg 2009, 23:59

Milan tone polako,ali sigurno,što se i moglo očekivati s obzirom na to koliko staru ekipu imaju,a prava pojačanja nisu stigla (još).
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 15 avg 2009, 01:04

alan_kardec je napisao/la:Milan tone polako,ali sigurno,što se i moglo očekivati s obzirom na to koliko staru ekipu imaju,a prava pojačanja nisu stigla (još).
procvjetat ce sa dzekom

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 avg 2009, 01:50

Sam Džeko nije dovoljan kad je ostatak ekipe star k`o Grčka.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 15 avg 2009, 14:46

jocker123 je napisao/la:procvjetat ce sa dzekom
ne može dijamant sam pobjeđivati inter, juve....itd zato milan mora prestati biti škrt
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,

Tata
Kontakt:

Post Postao/la Tata » 17 avg 2009, 12:49

Jedna duša, jedno tilo..di god išli, šta god bilo..kada umrem sav u bilo...na Poljud metnite mi tilo...

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 17 avg 2009, 13:39

Kaka došao na trening Milana

U ponedjeljak će nogometaši Milana zaigrati na tradicionalnom turniru Trofej Luigi Berlusconi protiv rivala iz Torina, momčadi Juventusa...

Isti se igra svake godine a osnovao ga je predsjednik milanskog kluba Silvio Berlusconi u spomen na svog oca Luigija. Redovito se susreću Milan i Juventus, iznimka je bila samo od 1992. do 1994. godine, kada su se Milanu suprotstavljali Inter, Real i Bayern.

Trenutačno je nešto uspješniji sastav sa San Sira (deset trofeja, Juve osam), no forma koju su pokazali Milanovi nogometaši nikako ih ne gura u ulogu favorita. Međutim, na treningu u nedjelju navečer dobili su podršku jednog vjernog navijača koja bi ih mogla osokoliti pred taj nastup.

Pojavio se ondje Kaka, njihov dojučerašnji suigrač, a sada član madridskoga Reala. Zadržao se brazilski veznjak u dugom razgovoru s trenerom momčadi Leonardom, a potom je nakratko popričao i s bivšim suigračima od kojih je dobio i srdačan aplauz.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 17 avg 2009, 20:03

Ronaldinho mašta: Želim scudetto i Ligu prvaka

Milanov brazilski nogometni as Ronaldinho podcrtao je osobne želje pred početak sezone od koje očekuje svoju momčad na vrhu Serije A i Lige prvaka.
Iako je iza njega sezona koja bi se mogla okarakterizirati kao jedna od onih koje nisu za pamćenje, Ronaldinho je uvjeren da će u novoj ponovno podsjetiti na dane kada je bio najbolji svjetski nogometaš. Time, svakako, i pomoći klubu da svrgne Inter s talijanskog trona, ali i pronađe svoj put prema vrhu na karti europskog nogometa.

Želim scudetto i Ligu prvaka. Svjestan sam da će i do jednog trofeja biti teško doći, ali ciljam na oba
- iskreno će Brazilac.

Usporedbe s Interom samo me dodatno motiviraju. Kako i ne bi kada je riječ o ponajboljoj momčadi svijeta, ali i klubu kojeg mi želimo nadmašiti - dodalo je prošlosezonsko pojačanje Milana pristiglo iz Barcelone.

mašta radi svašta

Tata
Kontakt:

Post Postao/la Tata » 19 avg 2009, 12:19

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 19 avg 2009, 16:52

Pirlo: Prekinut ćemo dominaciju Intera

Veznjak talijanske nogometne reprezentacije i Milana Andrea Pirlo (30) optimističan je uoči starta u novu sezonu u talijanskom prvenstvu.
Iako je Milan imao užasnu predsezonu u kojoj je izgubio gotovo sve utakmice koje je odigrao, nedavna pobjeda nad Juventusom nakon jedanaesteraca (6-5) i osvajanje Berlusconijevog trofeja rezultat je koji je podigao optimizam unutar momčadi.

U ovom trenutku Inter je favorit, ali mi smo zadovoljni što startamo u sezonu iz prikrajka. Imat ćemo vremena dokazati da se treba na nas računati i da smo konkurentni za naslov – rekao je Pirlo, uoči sezone u kojoj će Milan pokušati prekinuti četverogodišnju dominaciju Intera u Seriji A.

Iako, Pirlo je svjestan da će to biti jako teško, momčad je napustila najveća zvijezda, Brazilac Kaka (otišao u Real), kao i dugogodišnji trener Carlo Ancelotti (otišao u Chelsea).

Oduvijek smo bili optmistični unatoč izgubljenim utakmicama. Znamo da ova momčad ima veliki potencijal. Da smo uostalom tijekom priprema imali sve igrače na raspolaganju to bismo i dokazali. U utakmici protiv Juventusa dokazali smo da imamo što za reći u ovoj sezoni u koju ćemo krenuti s još više želje – dodao je talijanski veznjak.

Brojne glasine povezivale su ovog ljeta Pirla s mogućim transferom u Chelsea, a da su one bile istinite potvrdio je i sam igrač.

Bilo je to čudno ljeto. Glasine su me dovele praktički do službenog potpisivanja za Chelsea, a tada sam na kraju s klubom dogovorio daljnji ostanak u Milanu.Sve je počelo još krajem prošle sezone kao šala. Ancelotti mi je rekao da dođem za njim u Chelsea i tako je ostalo sve visiti u zraku cijelo ljeto. A tada je, odjednom, došao predsjednik i rekao mi da ne idem nigdje. Ne znam da li bi otišao ili ne da se to nije dogodilo, ali na kraju sam sretan što sam ostao. Klub me je htio zadržati, a i moja je želja bila ostati. Stoga je najbolje ovako – zaključio je Pirlo, kojeg ugovor s Milanom veže do ljeta 2012. godine.

da milan osvoji prvenstvo sa onom ekipom? nema šanse

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 avg 2009, 16:55

.
Zadnja izmjena: Raul_64, dana/u 31 jul 2018, 23:33, ukupno mijenjano 1 put.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 19 avg 2009, 17:00

očekujem da se roma vrati a ne da se vuku po 6 mjestu kao prošle sezone

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 avg 2009, 00:18

posjetite sajt i forum ;)

http://www.juvefans.info/

dobrodošli su svi :)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 20 avg 2009, 00:34

Ma teško će Milan sa onakvom ekipom moći uraditi nešto više. Mislim da će se za titulu boriti Inter i Juve, a tu bi se možda mogli priključiti i Fiorentina, Roma, Napoli... Ovi zadnji timovi će se boriti za Evropu, a da se uključe u trku za titulu teško je vjerovati.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 avg 2009, 02:17

el-fighter je napisao/la:Ma teško će Milan sa onakvom ekipom moći uraditi nešto više. Mislim da će se za titulu boriti Inter i Juve, a tu bi se možda mogli priključiti i Fiorentina, Roma, Napoli... Ovi zadnji timovi će se boriti za Evropu, a da se uključe u trku za titulu teško je vjerovati.
Slazem se sa tobom, mada ja bi prvo sacekao prva 3-4 kola, pa da detaljnije vidimo ko-sta-gdje-kako ;)
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 avg 2009, 02:43

Mislim da će Juve konkurisati za samo vrh, kada kažem vrh onda mislim na 1 i 2 poziciju. Oni su bili jaki i kada nisu imali neke dobre igrače kao Milan ili Inter ali su i namještali. Sada imaju jak tim, tu je i Melo došao te Diego, imali su već jak napad, vezni je strašan , a odbrana im je najtanja, ko zna kako će to ići sa Cannavarom. O golmanu da i ne pišem, strašan.

Milan je po meni dosta slabiji i od Intera i od Juventusa ali i od Rome. Zaista ne znam kako nisu nikoga dobroga doveli. Huntelaar je tek tako solida. Zaboravih i Genou koja je najviše i trgovala. 68 miliona uložila.Dali su 15 miliona za Acquafresca te 11 miliona za Flocarria. Ima tu još dosta igrača. Janković im došao , Tomović iz Zvezde.Lazio napokon otkupio Zaratea za 20 miliona eura.Pastore došao u Palermo za 7 miliona eura, Argentinski majstor. Barreto prešao u Atlantu.Napli bi mogao biti u samom vrhu, potrošili su oko 45 miliona eura, dali su 16 miliona za Fabio Quagliarella i još dosta skupih pojačanja, napad pravo jak, ali i odbrana strašna. Catania ulagala solidno, kao i Parma i to je to.

Ma dosta jaka liga. Mislim Napoli može otići dosta daleko kao i Fiorentina. Juve i Inter za 1 mjesto.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.