Fudbalska reprezentacija Srbije
Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
Re: Fudbalska reprezentacija Srbije
Čovjek je vodio pet različitih reprezentacija na pet Mundijala, po tome je vjerovatno i rekorder. Za razliku od većine radio je u sjeni, ne voli medije, a fakat je da se radi o nogometnom geniju. FSS je napravio pravi posao angažiranjem Antića, uvijek je bilo dobrih igrača samo rezultati su bili ako izuzmemo France 98 jako loši. Ono što me posebno interesuje da vidim da li je napokon skinuta ta mentalna blokada 'mala reprezentacija' kod Srbije koja je uvijek postojala na prvenstvima htjeli vi to priznat ili ne. Istina odradili ste superiorno kvalifikacije, ali još superiornije je to bilo 2006., tad ste se plasirali ako se ne varam samo sa jednim primljenim golom i to protiv Španije na gostovanju, bez poraza, pa je na kraju završilo blamažom. Ovo danas je nova generacija i novi igrači, bolji selektor, uglavnom bit će vas jako zanimljivo pratit kako spašavate čast balkanskog fudbala (janezija je srednja evropa kako to oni vele). I treba zvati Ramba, za klupe ako ništa. Kad valja prvacima Brazila, mora valjati i za klupu Srbije, to bi mu bila kruna karijere, a i svojim savjetima mlađim bi pomogao.
A što se ove rasprave, znam samo da nije korektno prema ostalima reći Srbija je igrala sa Njemačkom 31 put. Česi kad pričaju o statistici kažu kao Čehoslovačka smo ih dobili 15 puta, a kao Češka 3 puta. Postoji stvar koja se zove poštovanje pa taman da niti jedan Hrvat/Bošnjak/Makedonac... nije zaigrao za tu repku, ipak ona nikad nije bila srpska kao što ni Čehoslovačka nije bila češka, mada su kroz historiju 90 posto igrača činili Česi. Ali ipak mi smo primitivci koja su se odvojili u krvi, a oni su gospoda koja se odvojila uz stisak ruke, vući paralele između njih i nas nije baš mudro.
A što se ove rasprave, znam samo da nije korektno prema ostalima reći Srbija je igrala sa Njemačkom 31 put. Česi kad pričaju o statistici kažu kao Čehoslovačka smo ih dobili 15 puta, a kao Češka 3 puta. Postoji stvar koja se zove poštovanje pa taman da niti jedan Hrvat/Bošnjak/Makedonac... nije zaigrao za tu repku, ipak ona nikad nije bila srpska kao što ni Čehoslovačka nije bila češka, mada su kroz historiju 90 posto igrača činili Česi. Ali ipak mi smo primitivci koja su se odvojili u krvi, a oni su gospoda koja se odvojila uz stisak ruke, vući paralele između njih i nas nije baš mudro.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson
bora je maestro puno ce pomoci anticu
Ma dobro nisam pravnik, samo sam htio reći da npr. jedan Vahidin Musemić nikad nije igrao za reprezentaciju Srbije, koliko god Džajić i ostalo srpsko društvo iz te generacije danas govorili 'naša'. Ali potpuno nebitna rasprava kad uzmemo u obzir što je ostavila u naslijeđe ta fudbalska reprezentacija. Donekle i razumijem Hrvate, jer koliko znam oni su u 18 godina napravili više uspjeha nego Juga u nekoliko desetljeća i pripajanjem rezultata Juge uništili bi svoju statistiku. Evo npr. oni protiv Švaba u tri utakmice imaju dvije pobjede i poraz. A vidi statistiku Juge, šta im to treba u životu, haha. Žali Bože rukometnih, vaterpolskih i ostalih medalja i titula, za fudbal se i nema šta prisvojiti.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson
Bijeljinac,
najjace mi je kad mi neko kaze da Srbija nije sila u sportu i da se 'kiti perjem' Jugoslavije....
a samo ako uzmemo ovu 2009 god u obzir, znaci, ne govorim o periodu od raspada Juge('91 pa na ovamo) niti od 2006 kada je doslo do razlaza sa Montenigerima, vec samo o aktuelnoj 2009 god. Srbija je u odbojci u svjetskoj ligi uzela SREBRO, pa na SP u vaterpolu ZLATO, na EP u kosarci SREBRO, fudbaleri se kao prvoplasirani u gupi plasirali na SP, Cavic na SP - ZLATO i SREBRO, Nadja Higl na SP - ZLATO, juce na EP - SREBRO, Lendjer juce na EP - BRONZU....
a gdje su Djokovic, Ivanovic, Jankovic, rukometasi od kojih se tek ocekuje...
Znaci, za samo jednu god. Srbija je postigla nesto sto vecina ostalih zemalja moze samo da sanja da ce uraditi za period od recimo jedne decenije! 
najjace mi je kad mi neko kaze da Srbija nije sila u sportu i da se 'kiti perjem' Jugoslavije....

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Nema potrebe ni da se razmilja o tome da li ce Kolarov dobiti poziv za SP ili ne! On je nas najbolji lijevi bek i trebao bi da igra u startnoj postavi bez bilo kakve dileme!
Znaci, Kolarov - Lukovic(Subotic) - Vidic - Ivanovic ! daj te Svabe vise... 

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Danas smo dobili najvece 'pojacanje' !
18. decembar 2009. | 14:26 | Izvor: B92
Antić vodi 'Orlove' do 2012. godine
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić produžio je ugovor sa nacionalnim fudbalskim savezom do 2012. godine.
Ugovor o nastavku saradnje Antić i predsednik Fudbalskog saveza Srbije(FSS) Tomislav Karadžić potpisali su na svečanosti u Beogradu povodom dodeljivanja nagrada za najboljeg trenera i najboljeg fudbalera Srbije u 2009. godini. Antić je dobio ’Zlatnu loptu’ za najboljeg trenera, dok je fudbaler moskovskog CSKA Miloš Krasić proglašen je za najboljeg igrača Srbije.
Krasić je jedini fudbaler koji je odigrao svih deset utakmica u kvalifikacijama za Mundijal.
Reprezentacija Srbije je pod vođstvom selektora Antića izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine, pošto je osvojila prvo mesto u Grupi sedam ispred selekcije Francuske, pa je nastavak saradnje sa Antićem očekivani logičan potez.
Antić će tako predvoditi ’Orlove’ i u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo 2012. godine, koje će zajednički organizovati Poljska i Ukrajina.
"Ovo je znak velikog poverenja i nadam se da ćemo ja i igrači koje vodim uspeti da ga opravdamo", rekao je selektor Antić posle potpisivanja novog ugovora.
Tomislav Karadžić je istakao da je potpisivanjem novog ugovora nacionalni savez nastavio posao koji je zajedno sa Antićem započet pre skoro godinu i po dana.
"Saradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo i trajaće do kraja kvalifikacija ili našeg učešća na završnom turniru EP", izjavio je predsednik FSS.
Metals banka novi sponzor FSS
U Beogradu je danas potpisan sponzorski ugovor izmedju Fudbalskog saveza Srbije i Metals banke iz Novog Sada.
Ugovor će trajati do 2012. godine, a potpisali su ga predsednik FSS Tomislav Karadžić i predsednik Izvršnog odbora Metals banke Srđan Petrović.
"Metals banka se razvija u lidera u regionu i zbog toga želi da promoviše sve svoje vrednosti, a jedan od najboljih načina da to uradi je saradnja sa Fudbalskim savezom i našim najboljim fudbalerima", istakao je Petrović.
Karadžić nije želeo da otkrije visinu sponzorskog ugovora, ali je napomenuo da nacionalna fudbalska organizacija u principu ne potpisuje ugovore koji imaju godišnju vredost manju od 250.000 do 300.000 evra".
Ovo je extra vijest! Srbija sa Anticem i bez njega nije ista ekipa!

18. decembar 2009. | 14:26 | Izvor: B92
Antić vodi 'Orlove' do 2012. godine
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić produžio je ugovor sa nacionalnim fudbalskim savezom do 2012. godine.
Ugovor o nastavku saradnje Antić i predsednik Fudbalskog saveza Srbije(FSS) Tomislav Karadžić potpisali su na svečanosti u Beogradu povodom dodeljivanja nagrada za najboljeg trenera i najboljeg fudbalera Srbije u 2009. godini. Antić je dobio ’Zlatnu loptu’ za najboljeg trenera, dok je fudbaler moskovskog CSKA Miloš Krasić proglašen je za najboljeg igrača Srbije.
Krasić je jedini fudbaler koji je odigrao svih deset utakmica u kvalifikacijama za Mundijal.
Reprezentacija Srbije je pod vođstvom selektora Antića izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine, pošto je osvojila prvo mesto u Grupi sedam ispred selekcije Francuske, pa je nastavak saradnje sa Antićem očekivani logičan potez.
Antić će tako predvoditi ’Orlove’ i u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo 2012. godine, koje će zajednički organizovati Poljska i Ukrajina.
"Ovo je znak velikog poverenja i nadam se da ćemo ja i igrači koje vodim uspeti da ga opravdamo", rekao je selektor Antić posle potpisivanja novog ugovora.
Tomislav Karadžić je istakao da je potpisivanjem novog ugovora nacionalni savez nastavio posao koji je zajedno sa Antićem započet pre skoro godinu i po dana.
"Saradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo i trajaće do kraja kvalifikacija ili našeg učešća na završnom turniru EP", izjavio je predsednik FSS.
Metals banka novi sponzor FSS
U Beogradu je danas potpisan sponzorski ugovor izmedju Fudbalskog saveza Srbije i Metals banke iz Novog Sada.
Ugovor će trajati do 2012. godine, a potpisali su ga predsednik FSS Tomislav Karadžić i predsednik Izvršnog odbora Metals banke Srđan Petrović.
"Metals banka se razvija u lidera u regionu i zbog toga želi da promoviše sve svoje vrednosti, a jedan od najboljih načina da to uradi je saradnja sa Fudbalskim savezom i našim najboljim fudbalerima", istakao je Petrović.
Karadžić nije želeo da otkrije visinu sponzorskog ugovora, ali je napomenuo da nacionalna fudbalska organizacija u principu ne potpisuje ugovore koji imaju godišnju vredost manju od 250.000 do 300.000 evra".
Ovo je extra vijest! Srbija sa Anticem i bez njega nije ista ekipa!

- alan_kardec
- Kontakt:
Još malo lijepih vijesti. 
Desilo se i to,Vladimir Stojković se konačno riješio Sportinga
Nakon lutanja po Evropi,Nanta,Sportinga,Vitessea,Getafea,srpski reprezentativni golman odlazi u Premiership,tačnije u Wigan.Tako barem pišu ovi na Mondu.

Desilo se i to,Vladimir Stojković se konačno riješio Sportinga

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- alan_kardec
- Kontakt:
Jest,konkurencija mu je baš jaka.Chris Kirkland je bivši golman Liverpoola,čak je branio i za reprezentaciju Engleske.Pollitt je bio jedinica u sezoni kad je Wigan ušao u Premiership i branio je odlično,a uz to je i dosta iskusan.Tu je i Richard Kingson jedinica u reprezentaciji Gane.Znači užasno jaka konkurencija,ali je sad na Stojkoviću da pokaže koliko vrijedi,nakon duže vremena.Ja vjerujem u njega.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- alan_kardec
- Kontakt:
Milan Jovanović, igrač Standarda, dobitnik je Zlatne kopačke namenjene najboljem igraču Belgije, ali je priznanje primio predsednik belgijske vlade Iv Leterm.
Veliki navijač kluba iz Liježa tako je 'zamenio' Jovanovića koji nije prisustvovao gala večeri u Ostendeu. Pod naslovom "Milan Jovanović, zlatni Srbin", list La libr Belžik kaže da je Jovanović "svojim šarmom obeležio Belgiju".
"Sposoban je da (skoro) odgrize uvo (protivniku), ali i da zagrli sudiju. Često egoista... voli i da u prvi plan istakne svog saigrača. Može biti umiljat, ali i da pobesni. Milan Jovanović je nepredvidiv momak, ali ima pobednički mentalitet i svoju ličnost - što je potvrdio tako što je poštovao odluku njegovog kluba da bojkotuje ceremoniju i tako postao prvi laureat koji nije došao na svečanost uručenja", piše list.
List zaključuje da je 'Zmija', kako u Belgiji zovu Jovanovića, "uz sve to divan igrač sposoban da sam odluči utakmicu, svojom brzinom sa loptom u nogama, svojim razarajućim driblingom i svojim smislom za igru. On je često bio najbolji na velikim mečevima, uključujući i međunarodne, budući da je za reprezentaciju Srbije dao devet golova u 23 utakmice".
List takođe konstatuje da Jovanović "nije mogao da ode bez trofeja, jer "tokom četiri sezone koje je proveo u Standardu nije prestao da daje
golove. Ovaj trofej je nagrada pred njegov najavljeni odlazak", zaključuje belgijski dnevnik.
Sam Jovanović je najavio da će verovatno na leto otići u Liverpul a ne u Milano, kako se najavljivalo.
Zlatna kopačka Milanu Jovanoviću je treći uzastopni trofej koji dobijaju igrači Standarda,koji su na taj način smanjili razliku u odnosu na velikog rivala Anderleht, koji je očekivao da će ove godine jedan od dva njegova igrača doneti klubu 20. priznanje.
Jovanović je dobio 218 glasova i iza sebe ostavio dva igrača briselskog Anderlehta Mbarka Busufu koji je dobio 174 glasa i Romelu Lukakua sa
167 glasova.
svaka čast Lane.
Veliki navijač kluba iz Liježa tako je 'zamenio' Jovanovića koji nije prisustvovao gala večeri u Ostendeu. Pod naslovom "Milan Jovanović, zlatni Srbin", list La libr Belžik kaže da je Jovanović "svojim šarmom obeležio Belgiju".
"Sposoban je da (skoro) odgrize uvo (protivniku), ali i da zagrli sudiju. Često egoista... voli i da u prvi plan istakne svog saigrača. Može biti umiljat, ali i da pobesni. Milan Jovanović je nepredvidiv momak, ali ima pobednički mentalitet i svoju ličnost - što je potvrdio tako što je poštovao odluku njegovog kluba da bojkotuje ceremoniju i tako postao prvi laureat koji nije došao na svečanost uručenja", piše list.
List zaključuje da je 'Zmija', kako u Belgiji zovu Jovanovića, "uz sve to divan igrač sposoban da sam odluči utakmicu, svojom brzinom sa loptom u nogama, svojim razarajućim driblingom i svojim smislom za igru. On je često bio najbolji na velikim mečevima, uključujući i međunarodne, budući da je za reprezentaciju Srbije dao devet golova u 23 utakmice".
List takođe konstatuje da Jovanović "nije mogao da ode bez trofeja, jer "tokom četiri sezone koje je proveo u Standardu nije prestao da daje
golove. Ovaj trofej je nagrada pred njegov najavljeni odlazak", zaključuje belgijski dnevnik.
Sam Jovanović je najavio da će verovatno na leto otići u Liverpul a ne u Milano, kako se najavljivalo.
Zlatna kopačka Milanu Jovanoviću je treći uzastopni trofej koji dobijaju igrači Standarda,koji su na taj način smanjili razliku u odnosu na velikog rivala Anderleht, koji je očekivao da će ove godine jedan od dva njegova igrača doneti klubu 20. priznanje.
Jovanović je dobio 218 glasova i iza sebe ostavio dva igrača briselskog Anderlehta Mbarka Busufu koji je dobio 174 glasa i Romelu Lukakua sa
167 glasova.
svaka čast Lane.

RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Odbrana reprezentacije Srbije procenjena je na 73 mil.eura cime zauzima 3.mesto na listi najskupljih odbrana europe iza Engleske i Spanije.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- alan_kardec
- Kontakt:
Da, vidio sam to danas u Pressu. Ništa čudno, jedan igra u Mančesteru,a traži ga Milan,Barca,Real,drugi igra u Čelziju,treći igra u Dortmundu i traže ga "galaktikosi",a za četvrtog je Inter žešće zagrizao.
Ispred su samo Španci i Englezi, a iza Francuzi i Njemci. Fino je biti Srbin.

Ispred su samo Španci i Englezi, a iza Francuzi i Njemci. Fino je biti Srbin.

RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Dobri ste vi čekam sp da vas gledam do kuda ćete doći,trener mrak,stožer dobar
Opasni balkanci

Opasni balkanci

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
- alan_kardec
- Kontakt:
Samo da ti "opasni balkanci" ne unište sami sebe na velikom takmičenju kao što je bilo slučajeva nekad prije. Ovaj balkanski mentalitet je čudo jedno.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Dakle,
Italija
Srbija
S.Irska
Slovenija
Estonija
Farska Ostrva
Grupa na prvi pogled odlicna kakvu smo mogli dobiti.
Prvo drago mi je sto smo dobili Italiju u grupu, mnogo bolje nego da smo dobili Spance,Portugalce ili Lale.Jer sa Italijanima se mozemo nositi bas kao sto je bio slucaj i sa Francuzima.
Severna Irska-Ovo je repka koja moze svima da pomrsi racune u ovoj grupi,moze da dobije svakoga ali takodje moze da izgubi od svakoga.
Slovenija-Njih bas nisam prizeljkivao da budu sa nama u grupi jer su veoma nezgodan rival vise bi voleo da smo tu izvukli npr.jednu Latviju koja je sasvim sigurno losija od Janeza.
Estonija-Uz maksimalno ozbiljan pristup ovde 6 bodova ne bi smelo doci u pitanje,ali ponavljam samo ozbiljnom igrom da se ne bi ponovili Azerbejdzan,Kazahstan...kao u prethodnim ciklusima
Farska Ostrva-Nasa redovna musterija u kvalifikacijama,bice oni sasvim sigurno i jaci i ozbiljni rival nego prosle kvalfikacije i sigurno je da ce se svaka reprezentacija namuciti protiv Ribara.
Dakle,sve u svemu zanimljiva grupa u kojoj se do predkraj nece znati ko ce sa prvog,a ko ce sa drugog mesta dalje.Nadam se da cemo na kraju ici kao prvoplasirani i nakon propustenog Eura u Portugalu 2004 i kasnije u Austriji i Svajcerskoj 2008 konacno zaigrati na takicenju najboljih selekcija starog kontinenta.
Italija
Srbija
S.Irska
Slovenija
Estonija
Farska Ostrva
Grupa na prvi pogled odlicna kakvu smo mogli dobiti.
Prvo drago mi je sto smo dobili Italiju u grupu, mnogo bolje nego da smo dobili Spance,Portugalce ili Lale.Jer sa Italijanima se mozemo nositi bas kao sto je bio slucaj i sa Francuzima.
Severna Irska-Ovo je repka koja moze svima da pomrsi racune u ovoj grupi,moze da dobije svakoga ali takodje moze da izgubi od svakoga.
Slovenija-Njih bas nisam prizeljkivao da budu sa nama u grupi jer su veoma nezgodan rival vise bi voleo da smo tu izvukli npr.jednu Latviju koja je sasvim sigurno losija od Janeza.
Estonija-Uz maksimalno ozbiljan pristup ovde 6 bodova ne bi smelo doci u pitanje,ali ponavljam samo ozbiljnom igrom da se ne bi ponovili Azerbejdzan,Kazahstan...kao u prethodnim ciklusima
Farska Ostrva-Nasa redovna musterija u kvalifikacijama,bice oni sasvim sigurno i jaci i ozbiljni rival nego prosle kvalfikacije i sigurno je da ce se svaka reprezentacija namuciti protiv Ribara.
Dakle,sve u svemu zanimljiva grupa u kojoj se do predkraj nece znati ko ce sa prvog,a ko ce sa drugog mesta dalje.Nadam se da cemo na kraju ici kao prvoplasirani i nakon propustenog Eura u Portugalu 2004 i kasnije u Austriji i Svajcerskoj 2008 konacno zaigrati na takicenju najboljih selekcija starog kontinenta.
Mogu reći da ste stvarno imali sreće
Mislim da ćete proći i da neće biti nekih većih problema protiv Italije i Slovenije (uz sve uvazavanje tih ekipa i njihovog nacina igre), osim protiv ovih uvjetno rečeno manjih ekipa gdje dolazi do izražaja balkanski "lako ćemo".
Al kako god, sretno komšije

Al kako god, sretno komšije

"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Kao što sam Hrvatskoj poželio mnogo sreće u prestojećim kvalifikacijama, tako i Srbiji želim sve najbolje i nadam se da se vidimo ako Bog da u Ukrajini odnosno Poljskoj 2012.
Gledao sam malo statistiku medjusobnih duela izmedju nas i Italije te nas i Slovenije.
Italijane smo zadnji put pobedili 1979.godine i od tada je skor 0:5:2.
Sa Slovencima smo igrali 4 puta i uvek nereseno
-
- Kontakt:
Mislim da je Jugoslavija u pitanju bila.Devil je napisao/la:Gledao sam malo statistiku medjusobnih duela izmedju nas i Italije te nas i Slovenije.

Grandmaster.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.