Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

zizu1991
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la zizu1991 » 10 sep 2012, 00:19

D10S je napisao/la:Sve je moguce osim drvene peci.
I ona je moguća pod uslovom da se u nju ne loži :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

mosaljoze1987
Kontakt:

Post Postao/la mosaljoze1987 » 10 sep 2012, 00:41

Svaka cast za onog koji je pokrenuo ovu temu. I ja sam se uvijek pitao, sta je u glavam tih ljudi i nikad mi nije bilo jasno kako neko moze da ne samo navija, nego " voli i zivot daje " za klub koji moze gledat samo na tvu. Razumijem da neko simpatizuje neki klub, ali ovo sve ostalo je preseravanje blago receno. Mozete vi pricati da je losa nasa premier liga, i to vam je kao izvlakusa ali djaba vam to vase navijanje za manhcestere, barselonu, real kad necete nikad otici na utakmicu i osjetiti onaj osjecaj kad tvoj klub pobijedi, osvojji titulu, izgubi itd. itd. Mene je moj otac od malih nogu ucio da navijam za Zelju i ja smatram da se tako klub moze zavoliti, a ne ako ga gledas na tvu pa ti se svidi Rooney i ti navijas za United zbog Rooneya. To su ciste gluposti. Ali danas u Sarajevu vrlo malo ima pravih Sarajlila ciji su roditelji navijali za Sarajevo i Zelju pa da i oni navijaju za te klubove. Uglavnom u njihovim selima nije bilo nekih fudbalskih klubova, tako da ne vole Zelju i Sarajevo, ali vole Manchester, Liverpool, Barsu i Real i nama sole pamet kako smo mi glupi jer pratimo te klubove i nasu premier ligu. Opet kazem djaba vam navijaci sve njihove silne titule kad ste ih mogli proslaviti kuci u krevetu pred tv-om ;)

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 10 sep 2012, 00:57

D10S je napisao/la:merdanovic@ Promasio si ceo fudbal lave, vjerovatno i temu. Nisi mi dao nijedan argument zasto neko ne moze biti navijac nekog stranog kluba nego pricao o necemu potpuno nevezanom za nasu diskusiju.
Nevrijedi se sa vama raspravljati i uzalud gubim vrijeme.
Registririo sam se na ovaj forum zbog 1.lige federacije,a ne zbog gluposti u koje sam evo upao.
Odi na utakmicu u Madrid pa navijaj nemoj navijati preko Interneta.
Vraćam se na stvar.Pošto mnogo ulažem u kladionicu,vjerovatno mnogo manje znaš o sportu općenito od mene.Ja ti pratim košarku,nogomet,rukomet,tenis ponekad i odbojku.Meni nogomet je poslije košarke najbolji sport,a uvjeren sam da ti nepratiš srpsku,rumunjsku,ukrajinsku ili rusku ligu,jel si još mali u pogledu nogometa za mene,a sporta općenito da nepričam.A pogledaj šta Grobari rade kad igra KK Partizan.Usporedi tu atmosferu sa nekom utakmicom Real Madrida.
Uzmi kad Horde Zla pjevaju "Mi smo divovi",kad Manijaci pjevaju "Grbavico".Ljudi pjevaju srcem,idu na utakmicu svog tima.
Svi argumenti koje mogu ja ti dati to su
Nemožeš ici na domace utakmice Reala
Real ces gledati 3-4 puta u životu maximalno
Ne znaš navijačke pjesme Reala,a ni španjolski vjerovatno
Nepoznaješ mentalitet
i na kraju krajeva nisi španac.
Ko da koga briga u Madridu za tebe i tebi slične.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 10 sep 2012, 11:53

isto ko što mene briga za tobom,teorijama kojima pokušavaš ispast pametan a ukopo si se izjavom kako ulažeš u kladionicu mnogo,ko da si vlasnik lanca kladionica,radi šta hoš navijaj za kog god želiš al nemoj solit ljudima pamet šta mogu il ne mogu u životu.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 10 sep 2012, 13:07

Ljudi koji tvrde da navijaju za strane klubove vjerovatno nemaju pojma sta znaci biti navijac pa zato dolazi do zabune u njihovim glavama.
Simpatisati neki strani klub je uredu i sam simpatisem nekoliko ,ali navijac je nesto sasvim drugo.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 10 sep 2012, 15:53

madridist je napisao/la:isto ko što mene briga za tobom,teorijama kojima pokušavaš ispast pametan a ukopo si se izjavom kako ulažeš u kladionicu mnogo,ko da si vlasnik lanca kladionica,radi šta hoš navijaj za kog god želiš al nemoj solit ljudima pamet šta mogu il ne mogu u životu.
Čuj to...pa ja nigdje nisam napisao da sam nekakav vlasnik ili nesto slicno ..jednostavno se kladim i igram dnevno 5-6 listica nekad i više...To je normalno...I normalno da sa tim pratim svaku ligu na koju se kladim?
Vama jedna stvar nije jasna ...Većina vas je rodjena u Bosni,živi u Bosni,neki i rade u Bosni..i sad ti navijaš za Real?
Većina pravih navijača naših domacih klubova shvata šta je bit navijanja za klub,da to nije sjediti kod kuce nego biti na utakmici i podržavati svoj klub.

Nedimko
Kontakt:

Post Postao/la Nedimko » 10 sep 2012, 16:02

u mojoj fameliji 99 odsto navijamo za bayerm samo daiđa selim je za rijeku al to zato što je tamo bio izbjeglica pa ko momak išao na utakmice i drag mu klub mi navijamo za bavarce pa skoro sto godina koliko vodimo statistiku još dedo rahmetli imao prvi šal u selu doduše niko nije bio na utakmici bayerna ali pratimo kroz televizor i štampu kad bayern izgubi niti se ide raditi niti u školu a tako i kad pobjede živio bayern
Bayern Munchen i FK Sarajevo.Senijad Ibričić mama i tata fudbala.

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 10 sep 2012, 16:08

Nedimko je napisao/la:u mojoj fameliji 99 odsto navijamo za bayerm samo daiđa selim je za rijeku al to zato što je tamo bio izbjeglica pa ko momak išao na utakmice i drag mu klub mi navijamo za bavarce pa skoro sto godina koliko vodimo statistiku još dedo rahmetli imao prvi šal u selu doduše niko nije bio na utakmici bayerna ali pratimo kroz televizor i štampu kad bayern izgubi niti se ide raditi niti u školu a tako i kad pobjede živio bayern
i kad bayern izgubi i kad dobije ne ide se u školu :lol:

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 10 sep 2012, 16:11

Ode li se ikad u školu.. :lol:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 10 sep 2012, 16:16

Toxicity je napisao/la:Ode li se ikad u školu.. :lol:
ode na popravni
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 10 sep 2012, 17:44

D10S je napisao/la:
SvenZ je napisao/la: Vjeruj mi klub moze vrlo lako ispast u cetvrtu ligu, lakse nego sto mislis. Sjecas li se Serie A prije par godina i onih kladionicarskih skandala...
E ovako cemo. Kada Real ispadne u cetvrtu Ligu onda cu ja ici na svaku njihovu utakmicu. Mislim da je i jedno i drugo jednako realno.
I Juve nije ispao u cetvrtu nego drugu Ligu za koju streamovi imaju. Cak sam pratio i Castillu koja je bila u trecoj ligi.
Ma ti si izgubljen slučaj paša moj. Liječi se molim te :(
Nama je Željo svetinja jedina.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 10 sep 2012, 22:06

.Većina vas je rodjena u Bosni,živi u Bosni,neki i rade u Bosni..i sad ti navijaš za Real?
Većina pravih navijača naših domacih klubova shvata šta je bit navijanja za klub,da to nije sjediti kod kuce nego biti na utakmici i podržavati svoj klub.
Mene je moj otac od malih nogu ucio da navijam za Zelju i ja smatram da se tako klub moze zavoliti, a ne ako ga gledas na tvu pa ti se svidi Rooney i ti navijas za United zbog Rooneya. To su ciste gluposti. Ali danas u Sarajevu vrlo malo ima pravih Sarajlila ciji su roditelji navijali za Sarajevo i Zelju pa da i oni navijaju za te klubove.

slika
Zadnja izmjena: PatrickBateman, dana/u 10 sep 2012, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 sep 2012, 22:08

Vasa Ladacki je napisao/la:

Ma ti si izgubljen slučaj paša moj. Liječi se molim te :(
Sta si ti psiholog pa dosao na sportski forum da dijelis dijagnoze ?

I Slazem se u vecini toga s Portillom .

Posto nam je domaca liga takva kakva je, dosta ljudi je pocelo da navija i prati klubove iz inostranstva, prije svih klubove iz liga petice . Apsolutno ih razumijem i ne moze im niko suditi,njihov izbor i njihova stvar .
Licno ,sasvim spontano sam se poceo interesirati za Atletico ,jos kada je bio u drugoj ligi . Tih godina Hibic je igrao u Atleticu,samim tim ,klub je bio dosta popracen po lokalnim sportskim novinama . Eto ,na kraju se to 'interesovanje ' pretvorilo u jednu ogromnu ljubav prema klubu i sa velikim iscekivanjima cekam svaku narednu utakmicu "svog " kluba. Evo sada kada je ova reprezentativna pauza ,meni to previse dana bez Atletica. Par sam i djevojaka ispusio zato sto u subotu navece umjesto da izadjem s njima , radije ostanem kuci da odgledam utakmicu Atletica. I to preko streama .Ako to nije ljubav onda ne znam sta jeste ! :mrgreen: Nego ,gore forumas kaze ''idi u Madrid nemoj navijati preko interneta ''. Halo ba ,znas ti koliko je to neozbiljno napisati ? Haj probaj ti otici u Madrid sa jednom prosjecnom platom kakva je u ovoj drzavi ! Sto se tice mene ,a vjerujem i Portilla,mi bi rado svako vikend bili na Calderonu odnosno Bernabeu . Naravno,trebao bi uskoro otici i to imam u planu .

Da se razumjemo,kao mladji isao sam gotovo redovno da gledam utakmice iz ove amaterske lige .
Naravno ,sada kada sam stariji, samim tim i zrelija osoba , ne zelim da izdvajam po 10-15 km(sto je za nase standarde poprilicna svota) ,da gledam amaterizam na djelu ,da sjedim na svakakvim betonima,da strahujem hoce li me neko kamenom raspizditi po glavi .Cak ni preko tv-a ne pratim utakmice bih lige,eventualno nekada Zelju , i to vrlo rijetko . Davno sam izgubio interes za ovu ligu . Jednostavno boli me Kuki za nju . Ko voli neka prati i nemam nista protiv toga . Dakle,smatram da je normalno da neko navija za strani klub . Veliki klubovi poput Uniteda,Barce,Reala...upravo su zato i veliki ,jer imaju milione i milione svojih navijaca i van svojih gradova .
Nek mi neki navijac Slobode,Zelje ili Sarajeva kaze da nebi voljeli da im je klub popularniji i van granica Bosne ?! Vjerujem da bi . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 10 sep 2012, 23:26

Znaci kada Zeljo i ostali klubovi naprave neki uspjeh u Europi obavezno zakonom zabraniti svim likovima izvan BiH da navijaju za taj tim ... Znaci ako ja ne mogu pratit utakmice BiH i nisam navijac BiH ?? Jako pametno...
Walk on, with hope in your hearts.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 sep 2012, 23:32

artemis77 je napisao/la:Znaci ako ja ne mogu pratit utakmice BiH i nisam navijac BiH ?? Jako pametno...

+1
Presmijesna je prica kako oni koji nisu gledali odredjeni tim uzivo mogu biti samo simpatizeri a ne pravi navijaci.

Npr. preko nekih americkih foruma sam se uvjerio da vecina momaka koji znaju sve o L.A.Lakersima nikad u zivotu nisu bili na utakmici jer su karte preskupe...i sad su oni samo simpatizeri dok su Jennifer Lopez,S.Stallone i slicne zvijezde veliki navijaci Lakersa...oni su ipak stalno tu u Staplesu. :?

Nedimko
Kontakt:

Post Postao/la Nedimko » 10 sep 2012, 23:51

smatramo.
Bayern Munchen i FK Sarajevo.Senijad Ibričić mama i tata fudbala.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 11 sep 2012, 13:55

Smiješni ste.Jednostavno niste navijači.Može neko iz inostranstva "navijati" za Želju al on nikad neće biti pravi navijač.Jel pravi navijač ide na utakmice to je pravilo broj 1.
Da li vi smatrate normalnim kad neko sebi umišlja da "navija " za Real Madrid da na facebooku kači slike Ronalda pred utakmicu sa BiH i daje komentare tipa "on će Vas noćas ukopati."
Imam druga on navija za naš lokalni klub i sve to,sad ce na fax.Al kaže da bi navijo za Man.United da igra protiv Želje.To su smiješne stvari,možda i ne toliko smiješne koliko su jadne.
Da li sebi oni postave pitanja da li neki Portugalac navija za BiH za vrijeme reprezentetivne utakmice?
Za mene je derbi Barcalona-Real ,osim sto se najbolji nogomet tu igra ipak nezanimljiv.Govore o mržnji izmedju navijača Reala i Barce a sve je to šminka ustvari.Ta mržnja nepostoji.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 11 sep 2012, 14:26

merdanovic je napisao/la:Smiješni ste.Jednostavno niste navijači.Može neko iz inostranstva "navijati" za Želju al on nikad neće biti pravi navijač.Jel pravi navijač ide na utakmice to je pravilo broj 1.
Ako sam npr manijak na socijalnoj pomoci,i ne mogu izdvojiti 10 km sedmicno za kartu,jer mi treba za hranu,onda nisam pravi navijac ?
merdanovic je napisao/la: Za mene je derbi Barcalona-Real ,osim sto se najbolji nogomet tu igra ipak nezanimljiv.Govore o mržnji izmedju navijača Reala i Barce a sve je to šminka ustvari.Ta mržnja nepostoji.
Ovdje si samo pokazao da nisi u zivotu proveo 2 sedmice van sela. A ako nekim slucajem jesi,onda je to jos veci sj.eb ,kako si uspio ostati tako malouman. Eto samo u Bosni ljudi zive za fudbal,a svugdje drugo su to pare i sminka.Samo Bilino gori kad igra repka a u Spaniji i Engleskoj ljudi dolaze tek onako na utakmice,zato sto mogu a ne zato sto vole svoju reprezentaciju. Ljudi bacili svinjsku glavu i mobitele na Figa,ali ne mrze se,nikako nikako.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 11 sep 2012, 14:43

PatrickBateman je napisao/la:
merdanovic je napisao/la:Smiješni ste.Jednostavno niste navijači.Može neko iz inostranstva "navijati" za Želju al on nikad neće biti pravi navijač.Jel pravi navijač ide na utakmice to je pravilo broj 1.
Ako sam npr manijak na socijalnoj pomoci,i ne mogu izdvojiti 10 km sedmicno za kartu,jer mi treba za hranu,onda nisam pravi navijac ?
merdanovic je napisao/la: Za mene je derbi Barcalona-Real ,osim sto se najbolji nogomet tu igra ipak nezanimljiv.Govore o mržnji izmedju navijača Reala i Barce a sve je to šminka ustvari.Ta mržnja nepostoji.
Ovdje si samo pokazao da nisi u zivotu proveo 2 sedmice van sela. A ako nekim slucajem jesi,onda je to jos veci sj.eb ,kako si uspio ostati tako malouman. Eto samo u Bosni ljudi zive za fudbal,a svugdje drugo su to pare i sminka.Samo Bilino gori kad igra repka a u Spaniji i Engleskoj ljudi dolaze tek onako na utakmice,zato sto mogu a ne zato sto vole svoju reprezentaciju. Ljudi bacili svinjsku glavu i mobitele na Figa,ali ne mrze se,nikako nikako.
@Ta pitanja postavljaj nekome drugom.Ja ne znam kolika je cijena predpostavljam 5KM za utakmicu želje.Eh,ako ti nisi u stanju da bar 3-4 puta godisnje izdvojiš 5KM onda ne znam šta da ti kažem.
Ja ti nisam proveo u životu 2 sedmice na selu.A ostalo nisam baš proveo i u nekom velikom gradu.
Eto kad sam ja malouman,ti sigurno znaš o velikim derbijma.Čuj mobitele,svinjska glava kakve su to gluposti haha.Ma ti si smiješan.Mogu ti napisati i brojke neke al necu,kad si sve znaš.
Necu vise sa seljačinama iz velikih gradova koji navijaju za tamo neke špance da se raspravljam jel vidim da ta pamet nepoznaje granice.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.