Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Unofficialpage » 22 nov 2013, 20:48

Henderson je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Najbolje to radi Meki Torabi, samo sam tu prisustvovao eksorcizmu i vise ne bih volio prisustvovat :D
Prvo nije eksotericizam, nego egzotericizam. A kao drugo, Meki je izjavio da prima energiju sa 5 planeta od malih zelenih, tako da on nema veze sa vjerom ili religijom, nego sa ovima što vjeruju u vanzemaljce. Meki nije musliman, odnosno vjernik niti pripada bilo kojoj religiji.
Vjeruj da sam 2 min gled'o u cemu je razlika izmedju te dvije rijeci :lol: Lapsus, desava se :mrgreen: A drugo ja nisam napisao nigdje da je musliman niti vjernika vec kad si rekao, Mekki jeste musliman i to je on sam izjavio, jer sam ja nazalost isao na tu sensu. Ali mislim da uopste nije bitno koje i sta je. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 22 nov 2013, 23:16

@DANTES
Znam naravno za vinčansku kulturu koja pripada neolitu odnosno mlađem kamenom dobu i za nerazjašnjeno pismo, međutim ona se stavlja u period odprilike 5000 g.p.n.e što je opet mnogo manje i realnije od Semirovih datiranja 27000 plus je on več dešifrovao neke riječi :roll: :roll:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 nov 2013, 23:24

Evo koga zanima, sad na rtrs-u ima dokumentarac o atentatu na Kenedija. Toplo preporučujem. Ja ne gledam pošto sam nekad prije ovo gledao.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 nov 2013, 00:40

Dakle da i ja ubodem svoje skromno misljenje o svim pa evo recimo malo popularnijim misterijama, teorijama zavjere i slicnim.
Pocnimo od najvece, sto bi bilo postojanje Atlantide. Dok jedna strana mene zeli da vjeruje u to, kako je nekada davno postojalo i jednostavno nestalo veliko ostrvo ili pak kontinent, druga odbija to i zabranjuje mi na daljne razmisljanje. Naravno prevagu prave i grci tacnije Platon koji je prvi poceo tvrditi o istome. Prije cu vjerovati ljudima koji su izmislili neke od danas nezamjenjivih stvari u svakodnevnom zivotu nego manipulatorskoj rasi Amera i pricama o jetijima, paranormalnim stvorenjima i sirenama.
Sve to me naposlijetku dovodi do razmisljanja o mnogo superiornijim ljudskim bicima koji su preci danasnjeg razumnog bica. Koji su bili u mogucnosti graditi stvari poput:
slika
slika
i mnogih drugih. Sta bi onda to trebalo da znaci? Naravno ovakvo razmisljanje je mnogo logicnije nego, nekada davno bijase vanzemaljci koji su dosli i izradili sve to. Moguce je cak da ti vanzemaljci su i posljednji svoje rase koji su uspjeli prenijeti vjestine, znanja i razne hepeke na nas primitivce (homo sapiense) sto bi donekle moglo i objasniti razne gradjevine i crteze pa i famozne Nazca linije, sve do nevjerovatnih otkrica po Antickoj Grckoj i okolici, pa do svake sitnice koja jednostavnone pripada odredjenom vremenskom periodu.
Ali kako onda objasniti tog covjeka prije ovog covjeka. Zar je moguce da je pad Atlantide bio uzrok nestanka, cak i preseljenja na druge raznorazne planete, galaksije i slicno? Pa bas radi toga povremeno svrate da vide kako novi stanovnici Zemlje uspijevaju. Cak je moguce da i prica o vulkanu na Atlantidi predstavlja samo mit unutar mita. Sve je moguce.
Sada preletimo nekoliko hiljada godina i stici cemo u vukojebinu koju nazivamo sadasnjosti i time i do samog pojma Novi Svjetski Poredak ili ako cemo preciznije New World Order. Zanimljiva je ideologija kako pojedinci i famozni illuminati zapravo kontroliraju nama. Idi u skolu/na posao 6-8 sati, jedno od najvecih zadovoljstava u zivotu trazi u zelenim papirima, zabrana na racionalno razmisljanje, suprostavljanje istim te moze dovesti do nestanka. Sve sto nas uce o proslosti su lazi, bile one nametnute od strane pobjednika ili bile to stvari koje jednostavno moraju ostati tajne. Uz to zele da budemo muhe bez glave koje ce samo mlatiti i postovati, vjerovati i uciti sve ono sto oni kazu, sto nam nametnu. Svijet je potpuno drugaciji od onoga sto mi vidimo.
Ljudi prestaju uzivati u zivotu jer se sve svelo na surovo prezivljavanje u ovom ludom svijetu i mi polako zaboravljamo kako je to bilo kad smo bili mali bezbrizni klinjoberi koji se igraju po cijele dane i bili su sretni, a kako rastemo to se sve mjenja zbog vec navedenih stvari. Po meni je to potpuno neprirodno i ludo i mislim da je sve sto nam je potrebno u zivotu biti sretan i zadovoljan te zivjeti zivot bez mrznje nego s beskonacnom ljubavlju prema svakome i svemu. Mozda cete me radi ovoga smatrati deluzionalnim, zabludjenim, tvrdoglavim i glupim, ipak svakome je dozvoljeno na misljenje.
Na YTu cak mozete i pretraziti David Icke, koji mnogo bolje pojasnjava stvari od mene.
I sada dok smo i dalje u sadasnjosti neizbjezno je pricati o silnim stvarima koje najvece zlo danasnjice SAD namece. Evo uzmimo malo u obzir i te atentate. Nasao sam zanimljiv text koji bih zelio podijeliti sa vama.

Sličnosti Lincolna i Kennedyja:

• Obojica, Kennedyja i Lincolna su poslije atentata naslijedili njihovi potpredsjednici prezimenom Johnson. Lincolnov Andrew Johnson je bio rođen 1808, Kennedijev Lyndon 1908.
• Obojica, Kennedy i Lincoln imaju po 7 slova u prezimenima, a Andrew Johnson and Lyndon Johnson imaju svaki po 13. Atentatori John Wilkes Booth (Lincolnov) and Lee Harvey Oswald (Kennedyjev) imaju svaki po 15.
• Lincoln je bio izabran u Konfgres 1846, Kennedy 1946. Lincoln je probao i propao na izborima za potpredsjednika USA 1856, a Kennedy također za istu dužnost 1956.
• Kad je Lincoln osvojio mjesto predsjednika USA, pobijedio je svog protukandidata rođenog 1813 (Douglas), a Kennedy Nixona također rođenog 1913.
• Lincoln, pravnik, bio je izabran i na izborima za Predsjednika 1860; Kennedy također pravnik, na izborima 1960.
• Kennedy je bio upozoren od svojih savjetnika da ne ide u Dallas; a Lincoln da ne ide u Ford Theater.
• Kennedyjevo osiguranje u Dallas je bila misteriozno neučinkovito; Lincolnovo osiguranje u Ford Theateru također nekarakteristično slabo.
• Obojica, i Kennedy i Lincoln su se bili oženili u njihovim 30-tim godinama za žene koje su bile u njihovim 20-tim godinama.
• Svaki od njih je izgubio sina u Bijeloj kući.
• Lincoln je imao dva sina koji su se zvali Robert i Edward, dok je Kennedy imao dva brata koji su se zvali također Robert i Edward.
• Obojica (Knendy i Lincoln) su bili duboko uključeni u borbu za ljudska prava.
• Obojica neuobičajeno su bili mlađi od njihovih potpredsjednika..
• Teorije zavjere glede njihovih ubojstava za obojicu traju do danas.
• Andrew Johnson je bio problematična pijanica i pod sumnjom da je bio uključen u zavjeru da se ubije Lincoln; Lyndon Johnson je bio također problematična pijanica i pod sumnjom da je bio uključen u zavjeru da se ubije JFK.

Sličnosti Oswald i Booth:

• Booth je bio rođen 1839; a Oswald 1939.
• Oswald je iskrvario na smrt poslije nego je bio upucan iz revolvera; John Wilkes Booth je također bio upucan iz revolvera i na smrt iskrvario.
• Zapisi Oswalda kao i Bootha su nestali ili bili uništeni dok su bili u posjedu vlade.
• Večer uoči ubojstva Oswald je proveo s prijateljem koji se zvao Paine, pa je Paine bio uključen u istragu. Noć prije nego je Booth ubio Lincolna, bio je također s prijateljem koji se zvao Paine, i koji je također bio zadržan radi istrage.
• Teoretičari zavjera su sugerirali da stvarni Booth nije bio pokopan u svog grobu i tražili su ekshumacije; teoretičari zavjera su isto mislili za Oswalda i također zahtijevali ekshunaciju.
• Obojica, Booth i Oswald su bili označeni kao mentalno nestabilni fanatici koji su ubili radi „slave“.
• Boothov ubojica kao i Oswaldov ubojica su poslije bili proglašeni psihotičarima.
• Boothova majka je mislila da je njen sin bio špijun za Konfederaciju; Oswaldova majka je također mislila da je Lee bio špijun za U.S. Army.
• Boothov otac je dobio ime po poznatom Cezarovom izdajici, ubojici Brutusu; a Oswaldov otac je dobio ime po poznatom izdajici Unije, konfederalistu Generalu Robertu E. Leeju.

Još neke sličnosti:

• Ime Kennedy se pojavljuje u u priči o Abrahamu Lincolnu. Tako postoji "Robert Kennedy" koji se spominje kao izbjeglica na "Johnson Islandu", a njujorški policajac imenom John Kennedy pokušavao je upozoriti Predsjednika Lincolna na zavjeru protiv njega.
• Ime Lincoln pojavljuje u priči o JFK. Tako je Kennedyjeva sekretarica Evelyn Lincoln bila udata, a njen muž se zvao 'Abe'

Slucajnost? Ne bih rekao. Naime JFK je cak i zelio ici dublje u pojave UFOa i misterioznih krugova po poljima u SADu koja/i su bili tada pa recimo hit. Vrijedi odvojiti malo vremena, dublje prouciti ovo i malo mucnuti glavom.

Idemo dalje. Svi znamo o legendi o Nessie-u iz Loch-ness jezera. Iako nisam bas upucen u kriptozoologiju mogu reci da je ovo trosenje vremena, no i ne govorim da negiram vjerovanje u postojanje ovoga, ipak gustoca/vidljivost u jezeru je slaba a i ono samo ima veliku povrsinu.

Mogao bih jos pricati o unutrasnjim poslovima SADa, no ta tema/grana je i onako obradjena 1000x do sad pa je i bezvrijedno vise pisati o tome. Toliko od mene za sad, over and out.
Unico amore sei!
❤️🖤

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 nov 2013, 01:15

Dobra zapažanja drug :)

Upravo i živimo u vremenu kada se isključivo gleda na novac i opće preživljavanje. Sve se svodi na taj prokleti novac kao da on znači čista sreća.

A što se tiče atentata, ubjeđen sam da je inside job ubistvo Kennedy-a.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 23 nov 2013, 01:50

Ko napravi ovo? Stonehenge... slika

Toliko gradjevina koje bi se danas tesko napravile tako precizno a ne u ta primitivna vremena. Ili su ih "stranci" pomogli izgraditi ili je na zemlji postojala pre civilizacija dovoljno razvijena kao danasnja (mozda cak i razvijenija) koja je napravila te gradjevine...

Ova druga teorija je takodje dobro zastupljena i postoji ta prica da se civilizacija uzdize i opada u ciklusima. Mi sada zivimo u cetvrtom ciklusu. Pre ove su postojale jos tri.

Navodno je civilizacija bila toliko razvijena da su imali kolonije na mjesecu i Marsu (pojava piramida i rusevina gradova na tim tijelima) i da je na jednom propala. To je ona prica o Atlantidi. Sta ju je unistilo? Dali nuklearni rat ili prirodne kataklizme (kao potop recimo) koje se takodje desavaju na zemlji u ciklusima (naucno dokazano). Atlantidu prvi spomenuo Platon u svojoj "Drzavi" u pricu da je postojala pre 9000 godina. U danasnje doba to bi bilo pre 11 000 ili 11 500 godina a tada u tim periodu je zabeljezeno zadnje veliko izumiranje vrsta.
Takodje i prica o velikom potopu je jako zanimljiva. Sve kulture na zemlji koje su se razvijale nezavisno jedna od druge i ne susrecu ci se imaju pricu o velikom potopu u proslosti.

Logicno se namece rijesenje da je civilizacija propala u apokalipsi a oni malobrojni koji su prezivjeli da bi opstali su se brzo vratili u kameno doba a sva do tada znanja su bila izgubljena i ljudi bi krenuli iz pocetka. Ostale bi samo price o potopu, velikim gradovima i drzavama koje bi presle u mit i ostatci te civilizacije koji nisu bili unisteni kao sto su recimo Piramide,Stonehenge itd. koje su ljude posjecale na ta vremena i koje su koristili u vjerske svrhe....

Meni je ova prica jako zanimljiva i poprilicno realna. Ima jos jedna koju sam poodovano citao vezanu za Atlantidu. I ako nju traze u svim svjetskim morima ipak se pretpostavlja da je bila u Atlantiku i da je bila most izmedju Evrope i Amerike. Pa tako ide ta prica kada su konkvistadori osvajali Ameriku i slali svoje ekspedicije medju Indijance da su im kao prevodioci sluzili Baskijci jer su im jezici bili skoro pa identicni...

PS: Ta prica kako je general Lee bio izdajnik je obicna laz progurana od sjevernjaka da bi se narusio ugled i reputacija najveceg generala gradjanskog rata... ;)
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 nov 2013, 01:51

To je svako malo apokalipsa ili?

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 23 nov 2013, 01:58

Neutral je napisao/la:To je svako malo apokalipsa ili?
Kako malo? Pusti ti ove danasnje price kada svake godine odredjuju datum za novu pa ispade da svake prestupne godine imamo po jedan smak svijeta... :mrgreen: Ne mogu oni predvidjeti vrijeme za naredna tri dana a kamoli kada ce nas koji meteor ili neka druga nepogoda spickiti... :lol: :lol:

Ovo je prica o vremenskim razlikama od po nekoliko desetina hiljada godina. Kao sto rekoh dokazano je da do velikih izumiranja dodje svakih 10-20 hiljada godina (bar je tako u proslosti bilo). Zadnje veliko koje je bilo pre 10 hiljada godina odnijelo je recimo mamute i sabljozube tigrove u legendu... ;)

Takodje prica o nukleranom ratu kao opcijom apokalipe je najrealnija od svih. Mada mi smo vec prezivjeli jedan nuklearni rat u blizoj proslosti i samo je pitanje koje posledice vec osjecamo i koje ce se osjecati... ;)
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 23 nov 2013, 09:56

juce dok sam rucao na tvu je bio history, ancient aliens i tema "Puma Punku", zanimljivo je izgledalo i planiram cim nadjem vremena malo vise istraziti o tome jer ponavljanje recenica "to su vanzemaljci", "bili su vanzemaljci", "mislim da su vanzemaljci" mi nije od neke prevelike koristi bilo :mrgreen: ako je neko upucen i zna o cemu se radi slobodno neka napise :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 23 nov 2013, 10:20

AjsKjub je napisao/la:Sada preletimo nekoliko hiljada godina i stici cemo u vukojebinu koju nazivamo sadasnjosti i time i do samog pojma Novi Svjetski Poredak ili ako cemo preciznije New World Order. Zanimljiva je ideologija kako pojedinci i famozni illuminati zapravo kontroliraju nama. Idi u skolu/na posao 6-8 sati, jedno od najvecih zadovoljstava u zivotu trazi u zelenim papirima, zabrana na racionalno razmisljanje, suprostavljanje istim te moze dovesti do nestanka. Sve sto nas uce o proslosti su lazi, bile one nametnute od strane pobjednika ili bile to stvari koje jednostavno moraju ostati tajne. Uz to zele da budemo muhe bez glave koje ce samo mlatiti i postovati, vjerovati i uciti sve ono sto oni kazu, sto nam nametnu. Svijet je potpuno drugaciji od onoga sto mi vidimo.
Ljudi prestaju uzivati u zivotu jer se sve svelo na surovo prezivljavanje u ovom ludom svijetu i mi polako zaboravljamo kako je to bilo kad smo bili mali bezbrizni klinjoberi koji se igraju po cijele dane i bili su sretni, a kako rastemo to se sve mjenja zbog vec navedenih stvari. Po meni je to potpuno neprirodno i ludo i mislim da je sve sto nam je potrebno u zivotu biti sretan i zadovoljan te zivjeti zivot bez mrznje nego s beskonacnom ljubavlju prema svakome i svemu. Mozda cete me radi ovoga smatrati deluzionalnim, zabludjenim, tvrdoglavim i glupim, ipak svakome je dozvoljeno na misljenje.
Može li mi neko od upućenijih objasniti kako se to sve u životu svelo na puko preživljavanje? U odnosu na koje vrijeme? Vrijeme prije 100 godina, 200 godina, 300 godina? Kad se kaže svelo se, onda se misli da nekad prije nije bilo tako, pa sad jeste, svelo se. Vrati se 100, 200 godina unazad, pa ćeš vidjeti na šta je život ličio. Ljudi svake decenije sve više napreduju, i život postaje lagodniji, siromaštvo se smanjuje, manje je ratova. To što prije 100 godina nije postojao internet pa se nije znalo za svaku stvar koja se desi u bilo kojoj zabiti na svijetu, ne znači da se loše stvari nisu dešavale.

Pa da li ti neko brani da budeš sretan i zadovoljan?
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 nov 2013, 11:32

slika

Da, sretan sam i liberalan.
Unico amore sei!
❤️🖤

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 23 nov 2013, 11:42

A šta to ti zapravo smatraš pod slobodom?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 nov 2013, 11:47

AjsKjub je napisao/la:slika

Da, sretan sam i liberalan.
Na nista od ovoga nisi obavezan
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 23 nov 2013, 11:53

Pa i nisi, ako cemo realno. Idi u planine napravi kucu, imaj ovce, koze, farmu i uzivaj!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 nov 2013, 11:56

A sta je za vas sloboda?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 23 nov 2013, 12:01

Bravo Profesore. Odeš IceCube fino u šumu i ne treba ti ništa od tog robovanja. Samo da znaš, moraš da se snađeš za hranu, odjeću, internet i sve ostalo. To sve imaš zahvaljujući ljudima sa te tvoje slike koju si postavio, koji idu na posao i rade.

Evo i tebi jedan quote: "We often miss opportunity because it's dressed in overalls and looks like work."
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 23 nov 2013, 12:05

Mislim da bi svaki pametni čovjek trebao pročitati i imati u svojoj biblioteci knjigu Protokol sionskih mudraca.
Za one koji nisu pročitali ovu knjigu, radi se o doktrini kako Jevreji-masoni da zavladaju svijetom.

Protokol br. 1:
Pravo je u sili. Sloboda je ideja. Liberalizam. Zlato. Vjera. Samouprava. Despotizam kapitala. Unutrašnji neprijatelj. Gomila. Anarhija. Politika i moral. Pravo jačega. Neoborivost masonsko jevrejske vlasti. Cilj opravdava sredstvo. Gomila je slijepac. Politička azbuka. Partijski razdori. Najcjelishodniji je način uprave autokratija. Alkohol. Klasicizam. Razvrat. Princip i pravilamasonsko-jevrejske vlade. Teror. Sloboda, jednakost, bratstvo. Princip dinastičke uprave. Uništenje privilegije gojske aristokratije. Nova aristokratija. Psihološki račun. Apstrakcija slobode.Smenjivanje narodnih predstavnika.

Protokol br. 2:
Ekonomski ratovi su osnov jevrejske prevlasti.

Protokol br. 3:
Simbolična Zmija i njen smisao. Nepostojanost ustavnih terazija. Teror u dvorovima. Vlastičastoljublje. Parlamentske govornice, pamfleti. Zloupotrebe vlasti. Ekonomsko ropstvo. “Pravanaroda”. Špekulanti i aristokratija. Armija masono-jevrejstva. Degenerisanje Goja. Glad i pravokapitala. Gomila i krunisanje “gospodara ijceloga sveta”. Osnovni predmet programa budućihmasonskih narodnih škola. Tajna nauke društvenog uređenja. Opšta ekonomska kriza. Bezopasnostza “naše”. Despotizam masonstva je carstvo razuma. Gubitak rukovođe. Masonstvo i “velika”francuska revolucija. Car – despot Sionske krvi. Uzroci po kojima se masonstvu ne može naškoditi.Uloga tajnih masonskih agenata. Sloboda.

Protokol br. 4:
Stadium republike. Spoljašnje masonstvo. Sloboda i vera. Međunarodna trgovačko-industrijskakonkurencija. Uloga špekulacije. Kult zlata.

Protokol br. 5:
Stvaranje pojačane centralizacije uprave. Putevi masonstva ka dohvatanju vlasti. Uzroci nemogućnosti sporazuma među državama. “Predizbraništvo” Jevreja. Zlato je pokretač državnih mehanizama. Monopoli u trgovini i industriji. Značaj kritike. “Pokazne” (opsenite) ustanove. Premorenost od govorništva. Kako da se dohvati u ruke javno mnenje. Značaj lične inicijative Nadvlada.

Protokol br. 6:
Monopoli; zavisnost od njih “gojskih imanja”. Aristokratija bez zemlje. Zaduženost zemlje.Trgovina, industrija i špekulacija. Raskoš. Povećanje radničkih nadnica i poskupljivanjenajpotrebnijih životnih namirnica. Anarhija i pijanstvo. Tajni smisao propagande ekonomskih teorija.

Protokol br. 7:
Cilj naprezanja u naoružanju. Vrenja, razdori i neprijateljstva u celom svetu. Obuzdavanje protivdejstva Goja putem ratova i opštim ratom. Tajna je uspeh politike. Štampa i javno mnenje.Američki, kineski i japanski topovi.

Protokol br. 8:
Dvosmisleno korišćenje juridičkim pravom. Saradnici masonske uprave. Naročite škole inadvaspitavanje i obrazovanje. Ekonomisti i milioneri. Kome da se poveravaju odgovorna mesta uvladi?

Protokol br. 9:
Primena masonskih principa u prevaspitanju naroda. Masonska parola. Značaj antisemitizma.Diktatura masonstva, Teror. Ko služi masonstvu. Razdvajanje “videće” i “slepe” sile gojski država.Opštenje vlasti s narodom. Liberalna samovolja. Dohvatanje obrazovanja i vaspitanja. Lažne teorije.Tumačenje zakona. Metropolitenovi hodnici.

Protokol br. 10:
Pokazano u politici. “Genijalnost” podlosti. Šta obećava masonski državni prevrat? Opšte pravo glasa. Samoznačaj. Lideri masonstva. Genijalni rukovođa masonstva. Ustanove i njihove funkcije. Otrov liberalizma. Ustav je škola za partijske razdore. Republikanska era. Predsednici sukreature masonstva. Odgovornost pretsednika. “Panama”. Uloga narodne skupštine i pretsednika. Masonstvo je zakonodavna sila. Novi republikanski ustav. Prelaz k masonskoj “autokrtatiji”.Moment proglašenja “cara sveta”. Kalemljenje bolesti i ostale intrige masonstva.

Protokol br. 11:
Program novog ustava. Neki detalji pretpostavljenog prevrata. Goji su ovnovi. Tajnomasonstvo i njegove “pokazne” lože.

Protokol br. 12:
Masonsko tumačenje reči “sloboda“. Budućnost štampe u masonskom carstvu. Kontrolaštampe. Dopisničke agenture. Šta je progres po shvatanjima masonstva? Još nešto o štampi.Masonska solidarnost u savremenoj štampi. Pokretanje provincijalnih “društvenih” zahteva. Nepogrešnost novog režima.

Protokol br. 13:
Potrebe u nasušnom hlebu. Pitanje politike. Pitanje industrije. Zabave i veselja. Narodnidomovi. “Istina je jedna”. Veliki problemi.

Protokol br. 14:
Religija budućnosti. Buduće ropstvo. Nepristupačnost saznanja tajni religije budućnosti.Pornografija i buduća štampana reč.

Protokol br. 15:
Jednodnevni svetski prevrat. Kazne. Buduća sudbina Goja-masona. Mističnost vlaasti.Razmnožavanje masonskih loža. Centralna uprava mudraca. “Azefovština”. Masonstvo kaorukovodilac svih tajnih društava. Značaj javnog uspeha. Kolektivizam. Žrtve. Kazne masona. Pad prestiža zakona i vlasti. Predizboraništva. Kratkoća i jasnoća zakona budućeg carstva. Poslušnoststarešina. Mere protiv zloupotrebe vlasti. Surovost kažnjavanja. Krajnji rok sudijske starosti.Liberalizam sudija i vlasti. Svetski novac. Apsolutizam masonstva. Pravo kasacije. Patrijahalni“izgled” vlasti budućeg “vladara”. Obožavanje vladara. Pravo jačeg kao jedno pravo. Car izrailjski – patrijarh sveta.

Protokol br. 16:
Neškodljivost univerziteta. Zamena klasicizma. Vaspitanje i znanje. Reklama vlasti “vladara” uškolama. Ukidanje slobode nastave. Nove teorije. Nezavisnost misli. Očigledna nastava.

Protokol br. 17:
Advokatura. Uticaj gojskog sveštenstva. Sloboda savesti. Papski dvor. Car judejski kao patrijarh – papa. Načini borbe sa postojećom Crkvom. Zadaci savremene štampe. Organizacija policije. Dobrovoljačka policija. Špijunstvo po obrascu kagalne špijunaže. Zloupotreba vlasti.

Protokol br. 18:
Mere za zaštitu. Motrenje među zaverenicima. Javna zaštita je propast vlasti. Zaštita judejskogcara. Mistički prestiž vlasti. Hapšenje pri prvoj sumnji.

Protokol br. 19:
Pravo predaje molbi i projekata. Buntovništvo. Sudska nadležnost političkih zločina. Reklama političkih zločina.

Protokol br. 20:
Finansijski program. Progresivna poreza. Progresivne takse u markama. Fondovna kasa.Hartije od vrednosti i zastoj novčanog opticaja. Odgovorno računovodstvo. Ukidanje pretstavništva.Zastoj kapitala. Novčana emisija. Zlatna valuta. Valuta vrednosti radničke snage Budžet. Državnizajmovi. Jednoprocentna serija. Industrijske hartije od vrednosti. Gojski upravljači. Favoriti,masonski agenti.

Protokol br. 21:
Unutrašnji zajmovi. Pasiva i porezi. Konverzije. Bankrotstvo. Štedionice i renta. Uništenjefondovnih berza. Taksiranje industrijskih vrednosti.

...
Ostali protokoli su vjerskog tipa tj. protokoli o povratku njihovog kralja, njegovom izboru za vladara svijetom te njegova zaštita.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 23 nov 2013, 12:13

LenBias je napisao/la:juce dok sam rucao na tvu je bio history, ancient aliens i tema "Puma Punku", zanimljivo je izgledalo i planiram cim nadjem vremena malo vise istraziti o tome jer ponavljanje recenica "to su vanzemaljci", "bili su vanzemaljci", "mislim da su vanzemaljci" mi nije od neke prevelike koristi bilo :mrgreen: ako je neko upucen i zna o cemu se radi slobodno neka napise :D
one stravično precizne kamene građevine ? ono je mene zadivilo, tačno ko da je kamenje laserom sječeno, ne znam teško je povjerovat da je ono isklesano

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 nov 2013, 12:24

ekonomist je napisao/la:
LenBias je napisao/la:juce dok sam rucao na tvu je bio history, ancient aliens i tema "Puma Punku", zanimljivo je izgledalo i planiram cim nadjem vremena malo vise istraziti o tome jer ponavljanje recenica "to su vanzemaljci", "bili su vanzemaljci", "mislim da su vanzemaljci" mi nije od neke prevelike koristi bilo :mrgreen: ako je neko upucen i zna o cemu se radi slobodno neka napise :D
one stravično precizne kamene građevine ? ono je mene zadivilo, tačno ko da je kamenje laserom sječeno, ne znam teško je povjerovat da je ono isklesano
Bas kao plocice u kupatilu sve pod konac, tehnologija neka ali Boga pitaj sta i kako. Isto kao one piramide u Egiptu, hiljade ogromnih kameni blokova u sred pustinje, a najblize planinsko mjesto udaljeno 1000 km, kako su oni rezali, oblikovali, transportovali ?

Mozda su nasi preci bili super moderni po pitanju tehnologije u to vrijeme, da njih nije zadesio "smak svijeta" pa je to sve nestalo a ostale pojedine građevine. A onda je poceo novi ciklus tj. nase doba. :?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 nov 2013, 12:39

Tehnika kojom su mogli "topiti" kamen te ga oblikovati se spominjala u nekom od serijala o meksičkim piramidama,kad se uzme u obzir težina tih blokova nekako i ima smisla..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Barcod i 5 gostiju.