Dakle da i ja ubodem svoje skromno misljenje o svim pa evo recimo malo popularnijim misterijama, teorijama zavjere i slicnim.
Pocnimo od najvece, sto bi bilo postojanje
Atlantide. Dok jedna strana mene zeli da vjeruje u to, kako je nekada davno postojalo i jednostavno nestalo veliko ostrvo ili pak kontinent, druga odbija to i zabranjuje mi na daljne razmisljanje. Naravno prevagu prave i grci tacnije Platon koji je prvi poceo tvrditi o istome. Prije cu vjerovati ljudima koji su izmislili neke od danas nezamjenjivih stvari u svakodnevnom zivotu nego manipulatorskoj rasi Amera i pricama o jetijima, paranormalnim stvorenjima i sirenama.
Sve to me naposlijetku dovodi do razmisljanja o mnogo superiornijim ljudskim bicima koji su preci danasnjeg
razumnog bica. Koji su bili u mogucnosti graditi stvari poput:
i mnogih drugih. Sta bi onda to trebalo da znaci? Naravno ovakvo razmisljanje je mnogo logicnije nego, nekada davno bijase vanzemaljci koji su dosli i izradili sve to. Moguce je cak da ti vanzemaljci su i posljednji svoje rase koji su uspjeli prenijeti vjestine, znanja i razne hepeke na nas primitivce (homo sapiense) sto bi donekle moglo i objasniti razne gradjevine i crteze pa i famozne Nazca linije, sve do nevjerovatnih otkrica po Antickoj Grckoj i okolici, pa do svake sitnice koja jednostavnone pripada odredjenom vremenskom periodu.
Ali kako onda objasniti tog covjeka prije ovog covjeka. Zar je moguce da je pad Atlantide bio uzrok nestanka, cak i preseljenja na druge raznorazne planete, galaksije i slicno? Pa bas radi toga povremeno svrate da vide kako novi stanovnici Zemlje uspijevaju. Cak je moguce da i prica o vulkanu na Atlantidi predstavlja samo mit unutar mita. Sve je moguce.
Sada preletimo nekoliko hiljada godina i stici cemo u vukojebinu koju nazivamo sadasnjosti i time i do samog pojma
Novi Svjetski Poredak ili ako cemo preciznije New World Order. Zanimljiva je ideologija kako pojedinci i famozni illuminati zapravo kontroliraju nama. Idi u skolu/na posao 6-8 sati, jedno od najvecih zadovoljstava u zivotu trazi u zelenim papirima, zabrana na racionalno razmisljanje, suprostavljanje istim te moze dovesti do nestanka. Sve sto nas uce o proslosti su lazi, bile one nametnute od strane pobjednika ili bile to stvari koje jednostavno moraju ostati tajne. Uz to zele da budemo muhe bez glave koje ce samo mlatiti i postovati, vjerovati i uciti sve ono sto oni kazu, sto nam nametnu. Svijet je potpuno drugaciji od onoga sto mi vidimo.
Ljudi prestaju uzivati u zivotu jer se sve svelo na surovo prezivljavanje u ovom ludom svijetu i mi polako zaboravljamo kako je to bilo kad smo bili mali bezbrizni klinjoberi koji se igraju po cijele dane i bili su sretni, a kako rastemo to se sve mjenja zbog vec navedenih stvari. Po meni je to potpuno neprirodno i ludo i mislim da je sve sto nam je potrebno u zivotu biti sretan i zadovoljan te zivjeti zivot bez mrznje nego s beskonacnom ljubavlju prema svakome i svemu. Mozda cete me radi ovoga smatrati deluzionalnim, zabludjenim, tvrdoglavim i glupim, ipak svakome je dozvoljeno na misljenje.
Na YTu cak mozete i pretraziti David Icke, koji mnogo bolje pojasnjava stvari od mene.
I sada dok smo i dalje u sadasnjosti neizbjezno je pricati o silnim stvarima koje najvece zlo danasnjice SAD namece. Evo uzmimo malo u obzir i te
atentate. Nasao sam zanimljiv text koji bih zelio podijeliti sa vama.
Sličnosti Lincolna i Kennedyja:
• Obojica, Kennedyja i Lincolna su poslije atentata naslijedili njihovi potpredsjednici prezimenom Johnson. Lincolnov Andrew Johnson je bio rođen 1808, Kennedijev Lyndon 1908.
• Obojica, Kennedy i Lincoln imaju po 7 slova u prezimenima, a Andrew Johnson and Lyndon Johnson imaju svaki po 13. Atentatori John Wilkes Booth (Lincolnov) and Lee Harvey Oswald (Kennedyjev) imaju svaki po 15.
• Lincoln je bio izabran u Konfgres 1846, Kennedy 1946. Lincoln je probao i propao na izborima za potpredsjednika USA 1856, a Kennedy također za istu dužnost 1956.
• Kad je Lincoln osvojio mjesto predsjednika USA, pobijedio je svog protukandidata rođenog 1813 (Douglas), a Kennedy Nixona također rođenog 1913.
• Lincoln, pravnik, bio je izabran i na izborima za Predsjednika 1860; Kennedy također pravnik, na izborima 1960.
• Kennedy je bio upozoren od svojih savjetnika da ne ide u Dallas; a Lincoln da ne ide u Ford Theater.
• Kennedyjevo osiguranje u Dallas je bila misteriozno neučinkovito; Lincolnovo osiguranje u Ford Theateru također nekarakteristično slabo.
• Obojica, i Kennedy i Lincoln su se bili oženili u njihovim 30-tim godinama za žene koje su bile u njihovim 20-tim godinama.
• Svaki od njih je izgubio sina u Bijeloj kući.
• Lincoln je imao dva sina koji su se zvali Robert i Edward, dok je Kennedy imao dva brata koji su se zvali također Robert i Edward.
• Obojica (Knendy i Lincoln) su bili duboko uključeni u borbu za ljudska prava.
• Obojica neuobičajeno su bili mlađi od njihovih potpredsjednika..
• Teorije zavjere glede njihovih ubojstava za obojicu traju do danas.
• Andrew Johnson je bio problematična pijanica i pod sumnjom da je bio uključen u zavjeru da se ubije Lincoln; Lyndon Johnson je bio također problematična pijanica i pod sumnjom da je bio uključen u zavjeru da se ubije JFK.
Sličnosti Oswald i Booth:
• Booth je bio rođen 1839; a Oswald 1939.
• Oswald je iskrvario na smrt poslije nego je bio upucan iz revolvera; John Wilkes Booth je također bio upucan iz revolvera i na smrt iskrvario.
• Zapisi Oswalda kao i Bootha su nestali ili bili uništeni dok su bili u posjedu vlade.
• Večer uoči ubojstva Oswald je proveo s prijateljem koji se zvao Paine, pa je Paine bio uključen u istragu. Noć prije nego je Booth ubio Lincolna, bio je također s prijateljem koji se zvao Paine, i koji je također bio zadržan radi istrage.
• Teoretičari zavjera su sugerirali da stvarni Booth nije bio pokopan u svog grobu i tražili su ekshumacije; teoretičari zavjera su isto mislili za Oswalda i također zahtijevali ekshunaciju.
• Obojica, Booth i Oswald su bili označeni kao mentalno nestabilni fanatici koji su ubili radi „slave“.
• Boothov ubojica kao i Oswaldov ubojica su poslije bili proglašeni psihotičarima.
• Boothova majka je mislila da je njen sin bio špijun za Konfederaciju; Oswaldova majka je također mislila da je Lee bio špijun za U.S. Army.
• Boothov otac je dobio ime po poznatom Cezarovom izdajici, ubojici Brutusu; a Oswaldov otac je dobio ime po poznatom izdajici Unije, konfederalistu Generalu Robertu E. Leeju.
•
Još neke sličnosti:
• Ime Kennedy se pojavljuje u u priči o Abrahamu Lincolnu. Tako postoji "Robert Kennedy" koji se spominje kao izbjeglica na "Johnson Islandu", a njujorški policajac imenom John Kennedy pokušavao je upozoriti Predsjednika Lincolna na zavjeru protiv njega.
• Ime Lincoln pojavljuje u priči o JFK. Tako je Kennedyjeva sekretarica Evelyn Lincoln bila udata, a njen muž se zvao 'Abe'
Slucajnost? Ne bih rekao. Naime JFK je cak i zelio ici dublje u pojave UFOa i misterioznih krugova po poljima u SADu koja/i su bili tada pa recimo hit. Vrijedi odvojiti malo vremena, dublje prouciti ovo i malo mucnuti glavom.
Idemo dalje. Svi znamo o legendi o
Nessie-u iz Loch-ness jezera. Iako nisam bas upucen u kriptozoologiju mogu reci da je ovo trosenje vremena, no i ne govorim da negiram vjerovanje u postojanje ovoga, ipak gustoca/vidljivost u jezeru je slaba a i ono samo ima veliku povrsinu.
Mogao bih jos pricati o unutrasnjim poslovima SADa, no ta tema/grana je i onako obradjena 1000x do sad pa je i bezvrijedno vise pisati o tome. Toliko od mene za sad, over and out.