FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Bistrik
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la Bistrik » 10 jun 2013, 11:53

Batko je napisao/la:Sada kontam potpuno.

Poenta, ispada da se ne ispalti igrati prijateljske, osim ako ne igras sa nekim iz TOP20 i pobjedis? :mrgreen:
što se tiče FIFIne rang liste bolje je negrati prijateljske jer dobijaš manji broj bodova, ali naravno da se prijateljske utakmice igraju zbog drugih razloga. jer da se samo ranging gleda nebi niko ni igrao pogotovo od ovih jačih reprezentacija.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 10 jun 2013, 12:15

Bez utakmice protiv Omana imat cemo 995 poena, da smo je odigrali i pobjedili imali bi 958 i ocito je da je bolje sto nismo odigrali.

Sto se tice zasto gubimo poene kada cak pobjedimo, reci cu ovo. Mi smo u proteklih 12 mjeseci zaradili cak 648,81 poena iz 8 utakmica sto je medju najvise na svijetu i bukvalno bilo koja prijateljska utakmica nam oduzima bodove jer je maksimalan broj bodova koje se mogu izvuci iz prijateljske 600 i to je manje od naseg prosjeka iz proteklih 12 mjeseci (prijateljske se mnoze sa 1). Znaci, da cak odigramo protiv Španije prijateljsku i pobjedimo mi cemo izgubiti neki poen. Sto se tice kvalifikacionih utakmica koje se mnoze sa 2,5, tu trenutno tek reprezentacije od 110. i nabolje pozicije na FIFA rang listi (Latvija je bila tek 119.) mogu donijeti dovoljno bodova kako bi nam se ranking poboljsao. Sto se tice svjetskog, neko je rekao da se mnozi sa 4,5 sto nije tacno ali barem je bio blizu, mnozi se sa 4 pa tako npr. kada bi se pobjedila Crna Gora (ako bi se plasirala) koja ce biti oko 25. pozicije dobili bi cak 2100 poena, dok npr. pobjeda protiv Grcke je donosila 1410 poena (a bila je bolje rangirana).

P.S. U obzir se uzimaju zadnje cetiri godine sto znaci 48 mjeseci, ne kao sto je neko rekao 24 mjeseca, sa tim da svakih 12 mjeseci manje vrijedi (0-12 mjeseci 100%, 12-24 50%, 24-36 30% i 36-48 20%)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 jun 2013, 12:17

Jesi racunao ista, poslije ovih poslednjih rezultata?

Mi bi trebali ostati isti ili pasti za mjesto 2???

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 10 jun 2013, 12:32

Batko je napisao/la:Jesi racunao ista, poslije ovih poslednjih rezultata?

Mi bi trebali ostati isti ili pasti za mjesto 2???
Iskreno da ti kazem, nisam nista ja licno racunao jos uvijek jer je ogroman broj utakmica predvidjen za juni pa postoje velike varijable koje bi morao ukljuciti. No, trebali bi biti oko 12. pozicije na sljedecoj listi sto znaci porast za 2-3 pozicije jer je sa juna na juli specifican period kada se rezultati sa SP i EP devalviraju iz vece u manju vrijednost pa dodje do velikih fluktuacija + se igra kup konfederacija koji ima isti multiplikator kao i kontinentalna prvenstva (x3)

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 10 jun 2013, 16:55

[
ZDRAVO !
Novi sam i odlucio sam bas ovdje da napisem svoj prvi post!
Ovako nesto sam gledao za slijedecu rang listu po bodovnom saldu cemo biti bolji od engleske, rusije, svicarske,i ekvadora koji ima utakmicu u kvalifikacijama s tim da ce nas grcka prestici... to je znaci napredak za 2-3 pozicije ;)

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 10 jun 2013, 17:25

Ako pobjedimo dva puta Slovacku,jednom Lihtenstajn Litvaniju i Ameriku uz poklapanje ostalih rezultata mogli bi biti i nosioci na Svjetskom,mada je to skoro nemoguce,ali kljucno je ovo skoro,tako da,treba ici maksimalno i ici na pobjede u svakom mecu,dobro je da ne igramo protiv Omana ovu prijateljsku jer bi izgubili neke bodove bez obzira na rezultat,moja procjena je 1109 bodova u Oktobru te 9. ili 10. mjesto na fifinoj rang listi,sto ce mozda biti dovoljno da budemo nosioci,ako se npr Hrvatska,Belgija ili Portugal ne plasiraju..

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 10 jun 2013, 17:28

Metanor je napisao/la:Ako pobjedimo dva puta Slovacku,jednom Lihtenstajn Litvaniju i Ameriku uz poklapanje ostalih rezultata mogli bi biti i nosioci na Svjetskom,mada je to skoro nemoguce,ali kljucno je ovo skoro,tako da,treba ici maksimalno i ici na pobjede u svakom mecu,dobro je da ne igramo protiv Omana ovu prijateljsku jer bi izgubili neke bodove bez obzira na rezultat,moja procjena je 1109 bodova u Oktobru te 9. ili 10. mjesto na fifinoj rang listi,sto ce mozda biti dovoljno da budemo nosioci,ako se npr Hrvatska,Belgija ili Portugal ne plasiraju..
Slazem se s ovim Ako bi slovake dotukli u dvije tekme sto se tice bodova na fifa listi cemo dobro kotirat al ima vremena za ovu raspravu jedno po jedno rijesavat ;) aBda

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 10 jun 2013, 17:42

Ako nemozemo doci do polufinala netrebamo ni ni ici u Brazil :mrgreen:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 10 jun 2013, 18:11

Dado je napisao/la:Ako nemozemo doci do polufinala netrebamo ni ni ici u Brazil :mrgreen:
*ebo polufinale, daje dobit :mrgreen:

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 10 jun 2013, 18:40

FliX je napisao/la:
Dado je napisao/la:Ako nemozemo doci do polufinala netrebamo ni ni ici u Brazil :mrgreen:
*ebo polufinale, daje dobit :mrgreen:
Mi da u finalu izgubimo od Brazila na penale, ovdje bi se neki obrušili na Papeta što nije poveo Kenu da skida penale.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 10 jun 2013, 20:43

Gledajući raspored Obale Slonovače i Ekvadora, velika je šansa da prestignemo obje selekcije, istina Grčka će se opet naći ispred nas, ali i Rusija iza nas jer je izgubila već od Portugala. Isto tako Engleska će se naći iza nas, ali vrlo moguće da će Meksiko biti ispred nas tako da nas očekujem na 13 ili 14 mjestu
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 10 jun 2013, 20:47

Portugal vodi 1:0 protiv Hrvatske u Zagrebu, ako vako ostane onda Hrvatska gubi vec drugu utakmicu izaredmo sto znaci da ce imati u sljedecom izdanju rankingu 1098 poena. Tako da ce opest nekoliko mjesta moguce da budu izmedju 8-10.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 10 jun 2013, 21:15

Genghis je napisao/la:Gledajući raspored Obale Slonovače i Ekvadora, velika je šansa da prestignemo obje selekcije, istina Grčka će se opet naći ispred nas, ali i Rusija iza nas jer je izgubila već od Portugala. Isto tako Engleska će se naći iza nas, ali vrlo moguće da će Meksiko biti ispred nas tako da nas očekujem na 13 ili 14 mjestu
kako ce se grcka naci ispred nas a ima sve slabe utakmice?? joj sto me zbunjivate :lol: :lol: gori ste neg uefa i fifa zajedno :mrgreen: :mrgreen:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 10 jun 2013, 21:17

vrebac86 je napisao/la:
Genghis je napisao/la:Gledajući raspored Obale Slonovače i Ekvadora, velika je šansa da prestignemo obje selekcije, istina Grčka će se opet naći ispred nas, ali i Rusija iza nas jer je izgubila već od Portugala. Isto tako Engleska će se naći iza nas, ali vrlo moguće da će Meksiko biti ispred nas tako da nas očekujem na 13 ili 14 mjestu
kako ce se grcka naci ispred nas a ima sve slabe utakmice?? joj sto me zbunjivate :lol: :lol: gori ste neg uefa i fifa zajedno :mrgreen: :mrgreen:
Pa Grčka je protiv nas izgubila, pobjeda koju su ostvarili protiv litvanije će im podići prosjek za 2013. godinu, te će se tako naći ispred nas.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 10 jun 2013, 21:19

AlenHalilovic je napisao/la:Portugal vodi 1:0 protiv Hrvatske u Zagrebu, ako vako ostane onda Hrvatska gubi vec drugu utakmicu izaredmo sto znaci da ce imati u sljedecom izdanju rankingu 1098 poena. Tako da ce opest nekoliko mjesta moguce da budu izmedju 8-10.
Hrvatska ce i sa porazom protiv Portugala biti najvjerovatnije na 7. poziciji na julskoj listi.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 10 jun 2013, 21:20

ali ako mi pobijedimo slovacku oba puta i litvaniju a oni licht. i latviju mi bi trebali opet biti ispred njih??? ma ko ga hebe
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 10 jun 2013, 21:24

vrebac86 je napisao/la:ali ako mi pobijedimo slovacku oba puta i litvaniju a oni licht. i latviju mi bi trebali opet biti ispred njih??? ma ko ga hebe
Mislis na Grcku? Ma postoji i dobra sansa da cemo mi njih vec stici nakon utakmice protiv SAD-a (pobjeda naravno), ako nista onda sigurno nakon dvomeca protiv Slovacke ukoliko upisemo dvije pobjede. Prema predvidjanjima, oni bi trebali biti tek 19. na oktobarskoj FIFA rang lista.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 jun 2013, 21:26

Anele baviš se statistikom ili ?
Ako ti nije mrsko reći koji je najbolji mogući plasman za nas posle zadnje tekme sa litvanijom. Ono da nam se zvijezde poklope. :mrgreen:
Vođa zna.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 10 jun 2013, 21:26

vrebac86 je napisao/la:ali ako mi pobijedimo slovacku oba puta i litvaniju a oni licht. i latviju mi bi trebali opet biti ispred njih??? ma ko ga hebe
Ukoliko ostvarimo te sve pobjede mi bi gotovo sigurno upali u top 10, jer tada će nam se brisati nekoliko loših rezultata iz 2010-e godine koja nam nije nikako valjala - porazi od franucske 0-2 ili remi protiv albanije, a isto tako mislim da još nisu izbrisani ni porazi od švedske i njemačke iz 2010 ... poenta je da nas očekuju "dobra vremena" s obzirom da ćemo na osnovu ovog našeg niza nepobjedivosti dugo ostati u vrhu.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 10 jun 2013, 21:28

AnelZ je napisao/la:
Mislis na Grcku? Ma postoji i dobra sansa da cemo mi njih vec stici nakon utakmice protiv SAD-a (pobjeda naravno), ako nista onda sigurno nakon dvomeca protiv Slovacke ukoliko upisemo dvije pobjede. Prema predvidjanjima, oni bi trebali biti tek 19. na oktobarskoj FIFA rang lista.
vjerovatno mozes izracunati poziciju u julu, i teorijski je li moguce da budemo nosioci grupe u brazilu, tj. da sve pobjedimo do zrijeba hocemo li biti medju 7 kad bude izvlacenje

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 22 gosta.