Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

sarajlija89
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 16:28

@Gunners

Juventus je jedini tim koji je igrao 3 finala za redom LP u ovom formatu....cista je nesreca kako nismo odbranili 97 titulu...a 98 smo imali povrijednog alexa u finalu..a 99 polufinale igrali..ni sam nezz kako smo ispali..1-1 u manchesteru,u 90. primili gol...u Torinu 2-3..nakon vodstva 2-0 u desetoj minuti. :roll:

Mi ovdje govorimo da je Juve imao najjacu ekipu u trenutku kada je izbacen...ekipa koja bi pokorila Evropu u naredne 2-3 godine..na tom smo putu bili,jer smo imali daleko najbolju ekipu na svijetu...a ukrali su nam to

Juventus je 90tih igrao 7 ili 8 finala evropskih takmicenja,sto je apsolutno nedostizno za svaki drugi klub na svijetu.....od 95 kada je igrao finale kupa uefa,pa do 99 kada je ispao u polufinalu odigrao je fakticki 4 sezone a da nije ispao prije finala..sto je apsolutno neponovljivo 8-) 8-)

@Magica

..imal potrebe da repliciram...mislim da bi u krug to islo i da je cista demagogija u pitanju...vi imate svoje vidjenje,mi svoje...i to je to...a istina ce kad tad izaci na vidjelo...

Da se ne ponavljamo..dosta toga je receno ovdje....mrsko mi replicirati

http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... =farsopoli

a ako te interesuje...imas tu vecinu stvari
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 dec 2010, 16:31

vsarajlija, jarane i sam znaš da 98 i 2010 nije isti fudbal, nit je Italija sada gdje je nekad bila ;) Al ko zna, možda da nije bilo krađa možda bi i stvarno moglo se nešto, al jbg. ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 16:32

JuveSissoko je napisao/la:

Kod: Označi sve

6) Milan je bio jaci od Juvea u periodu 2003-06. To se videlo u Evropi. Teze o  Juventusu kao najjacem klubu na svetu 2006. usled broja igraca koji su igrali finale SPa je jeftin trik.
dobar taj trik , daje vise takvih trikova, pa da se cesce dodje do finala svijetskog prvenstva, o tome da je Juve samaran po Europi, ta ista ekipa je trebala proci Liverpool jer je kod 2-1 za Liverpoolu Engleskoj ponisten cist gol Del Piera glavom, a kasnije u Torinu 0-0 a taj Liverpool osvoji LP, toliko o samaranju redovnom Juventusa ,"samarali " su nas sudije svuda pa se nije kukalo, razlika ce uvijek bit ta, sto je Moggi prodao pa za te iste pare kupio zvijezde, dok su drugi iz svog dzepa lovu slali a nista osvajali,pa prpa ufatila,valjalo se po tom pitanju sta uradit
Trik je, jer finale SP nije ultimativni dokaz kvaliteta klubova, vec reprezentacija. Italijani su ga igrali, ali posle jedne sumnjive utakmice sa Australijom. A tom logikom ako idemo, onda je Bayer Leverkusen bio najbolji klub na svetu 2002. jer je dao najvise igraca u finalu SP.

A evo i rezultata Juvea i Milana u LS od 2003-2006. kad "je Juventus bio najjaci u Evropi":

2003-04. Juventus ispada od Deportiva ukupnim rezultatom 0:2 posle dva poraza u 1/8 finala
Milan ispada takodje od Depora sa 4:5 posle pobede od 4:1
2004-05. Juventus ispada od Liverpoola sa 1:2 posle poraza na strani i remija kuci, u 1/4 finala
Milan gubi od Lpoola na penale u finalu LS
2005-06. Juventus ispada od Arsenala sa 0:2 u 1/4 finala, prethodno pobedivsi Werder greskom Wiesea
Milan ispada od Barce sa 0:1 u 1/2 finala
2002-03. i 2006-07. necu da pominjem. Zna se sta je bilo.

E sad neka mi neko od juventina objasni, kako je to Juve bio jaci od Milana i najjaci klub u Evropi.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 16:33

@Gunners

Pa to je to..nakon izbacivanja Juventusa..Italijanski fudbal je potonuo generalno gledajuci,izuzetak je naravno Inter koji je maximalno profitirao iz svega toga....

@magica

govorimo o Capellovoj eri..znaci od 2005 i tom projektu..ne treba ti 2003
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 07 dec 2010, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 dec 2010, 16:35

sarajlija89 je napisao/la:Pa to je to..nakon izbacivanja Juventusa..Italijanski fudbal je potonuo generalno govoreci,izuzetak je naravno Inter koji je maximalno profitirao iz svega toga....
A tome ste sami krivi, niko drugi ;) Možete govorit šta hočete al ste najveći krivci vi.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 16:38

Ma da se ne uvrijedis, al ti kao i ostali, koji su samo procitali negdje da je Juventus namjestao utakmice...i nista drugo...ne mozete sudit tako...

Uzmite pa procitajte presudu i zasto je Juventus izbacen i na osnovu cega...zalosno...

Vi znate samo ono sto ste procitali....a da ustvari ne znate pozadinu toga...

Bujurm procitajte...da ne bude da u prazno govorimo..koliko sam puta rekao

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 07 dec 2010, 16:45

MaGiCa je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:

Kod: Označi sve

6) Milan je bio jaci od Juvea u periodu 2003-06. To se videlo u Evropi. Teze o  Juventusu kao najjacem klubu na svetu 2006. usled broja igraca koji su igrali finale SPa je jeftin trik.
dobar taj trik , daje vise takvih trikova, pa da se cesce dodje do finala svijetskog prvenstva, o tome da je Juve samaran po Europi, ta ista ekipa je trebala proci Liverpool jer je kod 2-1 za Liverpoolu Engleskoj ponisten cist gol Del Piera glavom, a kasnije u Torinu 0-0 a taj Liverpool osvoji LP, toliko o samaranju redovnom Juventusa ,"samarali " su nas sudije svuda pa se nije kukalo, razlika ce uvijek bit ta, sto je Moggi prodao pa za te iste pare kupio zvijezde, dok su drugi iz svog dzepa lovu slali a nista osvajali,pa prpa ufatila,valjalo se po tom pitanju sta uradit
Trik je, jer finale SP nije ultimativni dokaz kvaliteta klubova, vec reprezentacija. Italijani su ga igrali, ali posle jedne sumnjive utakmice sa Australijom. A tom logikom ako idemo, onda je Bayer Leverkusen bio najbolji klub na svetu 2002. jer je dao najvise igraca u finalu SP.

A evo i rezultata Juvea i Milana u LS od 2003-2006. kad "je Juventus bio najjaci u Evropi":

2003-04. Juventus ispada od Deportiva ukupnim rezultatom 0:2 posle dva poraza u 1/8 finala
Milan ispada takodje od Depora sa 4:5 posle pobede od 4:1
2004-05. Juventus ispada od Liverpoola sa 1:2 posle poraza na strani i remija kuci, u 1/4 finala
Milan gubi od Lpoola na penale u finalu LS
2005-06. Juventus ispada od Arsenala sa 0:2 u 1/4 finala, prethodno pobedivsi Werder greskom Wiesea
Milan ispada od Barce sa 0:1 u 1/2 finala
2002-03. i 2006-07. necu da pominjem. Zna se sta je bilo.

E sad neka mi neko od juventina objasni, kako je to Juve bio jaci od Milana i najjaci klub u Evropi.
nije bio najjaci al je bio medju najjacima a kad si medju najjacima, sitnice odlucuju hoces li bit prvak Europe ili ne, i to Milan najjaci, ko to kaze, on je bio medju najjacima, nisu oni tad vladali i bili superiorni kao sto je sad Barsa pa da se vidi da su sami na vrhu, nego su bili medju jacima, razlika je bila mala i sitnice su odlucivale ,bio je rada i Real jak i dosta jos timova isto tako nije samo LS dokaz jacine kluba ima tu i domaca liga,valja i to osvojit, polako , kreces u diskusiju a nisi opusten, nemoj tako :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 16:46

GunnerS je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:Pa to je to..nakon izbacivanja Juventusa..Italijanski fudbal je potonuo generalno govoreci,izuzetak je naravno Inter koji je maximalno profitirao iz svega toga....
A tome ste sami krivi, niko drugi ;) Možete govorit šta hočete al ste najveći krivci vi.
Upravo to. Moggi samo mantra kako "su svi krali i namestali, a oni su jedini bili uhvaceni". Ustvari, namestao je on, ne drugi iz Juventusa. I dobro je sto je odstranjen, jer ovaj Juve je realna snaga. Ne onaj Juve iz 2004-06. ali ne ni onaj od 2006-2010. Ko ne vidi taj step up, ocigledno ne zna mnogo o Calciu. I Milan je igrao drugu ligu, neki kazu da ga je Berlusconi namerno gurnuo da bi ga lakse kupio, pa je Felice Colombo odstranjen iz fudbala, a Milan je zavladao svetom u predstojecim godinama. I tada su postojale glasine da su i Inter i Juve upleteni u Totonero, ali su samo Milan i Lazio kaznjeni izbacivanjem u Serie B.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 07 dec 2010, 16:49

MaGiCa je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:
Upravo to. Moggi samo mantra kako "su svi krali i namestali, a oni su jedini bili uhvaceni". Ustvari, namestao je on, ne drugi iz Juventusa. I dobro je sto je odstranjen, jer ovaj Juve je realna snaga. Ne onaj Juve iz 2004-06. ali ne ni onaj od 2006-2010. Ko ne vidi taj step up, ocigledno ne zna mnogo o Calciu. I Milan je igrao drugu ligu, neki kazu da ga je Berlusconi namerno gurnuo da bi ga lakse kupio, pa je Felice Colombo odstranjen iz fudbala, a Milan je zavladao svetom u predstojecim godinama. I tada su postojale glasine da su i Inter i Juve upleteni u Totonero, ali su samo Milan i Lazio kaznjeni izbacivanjem u Serie B.
ocigledno nisi citao nove transkirpte, polako doci ce ti i oni ruke pa ces citat sta je Berusconi zahtjevao,rekoh ja polako ba :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 16:56

JuveSissoko je napisao/la: nije bio najjaci al je bio medju najjacima a kad si medju najjacima, sitnice odlucuju hoces li bit prvak Europe ili ne, i to Milan najjaci, ko to kaze, on je bio medju najjacima, nisu oni tad vladali i bili superiorni kao sto je sad Barsa pa da se vidi da su sami na vrhu, nego su bili medju jacima, razlika je bila mala i sitnice su odlucivale ,bio je rada i Real jak i dosta jos timova isto tako nije samo LS dokaz jacine kluba ima tu i domaca liga,valja i to osvojit, polako , kreces u diskusiju a nisi opusten, nemoj tako :mrgreen:
Slazem se sa ovim. Sitnice su odlucile da Milan ne veze 2003-2005. titule u LS. Cak je 2006. na Camp Nou Shevchenku ponisten cist gol, ali tada je Barca bila jaca. A za domacu ligu je jasno, Juve je osvojio 2005 i 2006. tesno ,a Milan 2004. ubedljivo. Isto tako je i Napoli u eri Maradone bio 2x prvak Italije, i dva puta drugi (jednom iza Milana kad su prosuli veliku prednost, a drugi put iza Intera), a Milan 1x prvi, 1x drugi i 2x treci ili cetvrti, pa se opet ta ekipa Milana smatra za 1 od najboljih svih vremena, a Napolijevu ekipu niko ne pominje. Razlog - dominacija ACMa u Evropi.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 07 dec 2010, 17:06

Ja ne znam kako imate volje ponavljati tu priču oko calciopoli/farsopoli, ima tema o tome pa možete tamo diskutovati, jer mene se stvarno neda nikom objasnjavati vrijeme će pokazati koje bio u pravu.

A zanima me u vezi ovi kup utakmica trebale su se neke igrati 09.12 (između ostalog Juvetus-Catania :mrgreen: ), ali šta neće ih biti koliko čujem.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 17:08

Samo polako...nema sta,sad je gotovo i besmisleno pricati o tome,Juventus je sve izgubio i morao od pocetka.Nije to nikakva kolateralna steta,a vrijeme ce pokazati sta je stvarni cilj bio..mada vec to svi manje ili vise znaju, samo ne priznaju ;)

Gotovo,to se ne moze vratiti nikada...al nadamo se da ce istina pobjediti jednog dana...

FORZA MAGICA JUVE

slika

Juventus je zivot,sve ostalo su sitnice....

@Juventus..pa vjerovatno je i to povezano sa strajkom igraca..vidjecemo..jos se ne zna ni za ovo kolo :roll:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 17:10

JuveSissoko je napisao/la: ocigledno nisi citao nove transkirpte, polako doci ce ti i oni ruke pa ces citat sta je Berusconi zahtjevao,rekoh ja polako ba :mrgreen:
Moggijevu odbranu ne bih da komentarisem, ali mi se cini da je to jedino moguce resenje.
Milan optuzuju za kupovinu satova sudijama, ali to je Roma vec uvela kao protokol .:mrgreen:
Intera optuzuju za rad Facchettija, ali mrtva usta ne govore.

Ja nisam rekao da Berlusconi i Moratti nemaju putera na glavi, ali to ne amnestira Moggija. Realno, te titule (2004-06) vise nemaju nikakvu vaznost, jer kome god da se pripisu, imace auru "nezasluzeno". Jedno je sigurno, Inter ih nije zasluzio, a Milanu nisu nasli nista za 2004-05. dok je za 2005-06. nadjeno. Roma je bila nekonkurentna tih godina, a Juve je najvise upleten. Dakle, 1 pravedno resenje: oduzimanje titule Interu za 2005-06., vracanje para Juventusu zbog kazne, odstranjivanje svih onih upletenih u Calciopoli, kakogod da se zovu. Ova druga resenja su kao odluke koje idu na korist samo 1 strani, a ne celokupnom italijanskom fudbalu.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 17:14

vracanje para Juventusu zbog kazne
Sto sad to kazes..zar nije Juventus zasluzeno kaznjen :P :P 8-) 8-)

a i ko ce vratit toliku lovu...trebala bi cjelokupna talijanska ekonomija da se pokrene pa da to vrate :mrgreen:

Juventusu se nista od toga ne moze vratiti..osim dostojanstva i izvinjenja...

a titule nam svakako niko i ne moze uzet...svaki Juventino ce ti rec 29..29...29 :mrgreen: To se proslavilo i osvojilo na terenu..zar mislis da se to moze ikada uzeti 8-)

SONO SEMPRE 29

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 dec 2010, 17:35

sarajlija89 je napisao/la:
vracanje para Juventusu zbog kazne
Sto sad to kazes..zar nije Juventus zasluzeno kaznjen :P :P 8-) 8-)

a i ko ce vratit toliku lovu...trebala bi cjelokupna talijanska ekonomija da se pokrene pa da to vrate :mrgreen:

Juventusu se nista od toga ne moze vratiti..osim dostojanstva i izvinjenja...

a titule nam svakako niko i ne moze uzet...svaki Juventino ce ti rec 29..29...29 :mrgreen: To se proslavilo i osvojilo na terenu..zar mislis da se to moze ikada uzeti 8-)

SONO SEMPRE 29
Nije trebalo da im se uzmu pare, jer ih nisu ni dobili od lige. A druga bi stvar bila da tako neko osvoji LS gde je nagradni fond veliki, tu treba oduzimati i nagrade.
A to sta ce svaki juventino da mi kaze, moze samo da mi ulepsa dan. :D
A titule na terenu su proslavljali i Ben Johnson, Marion Jones, Flloyd Landis i mnogi drugi, pa ne vidim vajdu od toga. Uostalom i Torino 1926-27. je doziveo istu sudbinu: proslavili ljudi titulu pobedom nad Juventusom, ali se muckalo, pa im oduzeta.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 07 dec 2010, 17:39

momci , samo opsuteno :mrgreen: al priznajem, cudno je to,ja mislim da sam slavio je kao nikad u zivotu onu titulu iz 2006 ,kao da sam znao da ce nam je oduzet :mrgreen:

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 07 dec 2010, 17:47

procitajte transkripte :lol: :lol: jeste vi meni juventini smjesni, sto je jos najgore sarajlija daje neki link s ovog foruma na temu calcopoli sto su oni pisali i to sve istina :lol: , sad da ja citam neke gluposti ili jos gore trebao si dati link s juventusovih foruma to je jako (i)relevantno i pouzdano... :roll: :lol: sto je jos smjesnije juventus bio najjaci 2003-04-05 a gdje su te lige prvaka onda, ispadali od Deportiva i ostale buranije :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 07 dec 2010, 17:49

vuvu_zzz je napisao/la:procitajte transkripte :lol: :lol: jeste vi meni juventini smjesni, sto je jos najgore sarajlija daje neki link s ovog foruma na temu calcopoli sto su oni pisali i to sve istina :lol: , sad da ja citam neke gluposti ili jos gore trebao si dati link s juventusovih foruma to je jako (i)relevantno i pouzdano... :roll: :lol: sto je jos smjesnije juventus bio najjaci 2003-04-05 a gdje su te lige prvaka onda, ispadali od Deportiva i ostale buranije :mrgreen:
:mrgreen: transkripti su sa sudjenja, prihvaceni od strane suda jbga ako to nije dovoljno sta je onda hihih, nego suti ,od kakve ste vi buranije ispadali ,gluho bilo :D uh sorry vi niste ni imali priliku da ispadnete od buranije :mrgreen: eh et malo i ja sad bezobrazan ,jbga :mrgreen:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 07 dec 2010, 18:37

Da se vratimo temi...jbo to..cista demagogija i dokaz da svaka medalje ima dvije strane :mrgreen: dzaba se ubjedjujemo....mi imamo svoje,vi svoje i to je to....sreca pa smo ipak u vecini :mrgreen:

Sinoc Palermu nije sviran cist penal nakon udaranja Aronice u lice Ilicica...al naravno to je "nebitno" i niko nije spomeno,ti mali klubovi se ne spominju :mrgreen: mada je napoli zasluzeno pobjedio...i ja to tako gledam

Sta bi bilo da je Juventus...hmmm :P ne bi opstali ovdje :D

zao mi palerma..u dosta navrata je ostecen ove sezone..jedino su protiv nas "pogurani"..kad nije sviro cist penal nad ADP..al Boze moj...zasluzeno ljudi dobili

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 dec 2010, 18:44

sarajlija89 je napisao/la:
Sinoc Palermu nije sviran cist penal nakon udaranja Aronice u lice Ilicica...al naravno to je "nebitno" i niko nije spomeno,ti mali klubovi se ne spominju :mrgreen: mada je napoli zasluzeno pobjedio...i ja to tako gledam

Sta bi bilo da je Juventus...hmmm :P ne bi opstali ovdje :D
ja bi spomenuo naravno i u tom nevidim nikakav problem, al pošto nisam gledao utakmicu nemogu to uraditi, al osim što bi spomenuo stavio bi ili klip ili bar sliku pa da to svi vidimo, ovako ti sad samo možemo vjerovati na riječ.

a i nemoramo ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []