Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

Klare

Re: 24. kolo: FC Bayern München-Borussia Dortmund

Post Postao/la Klare » 27 feb 2011, 15:20

HzBvB je napisao/la:
Sta ti valjas gluposti ajde zacepi da te necujem, na prste desne ruke mi moze stati koliko su ti svi klubovi imali suteva u okvir gola protiv dortmunda !
Ovo je ključno!baš tako kao što si i rekao. Velikim klubovima se ove sezone dogaodilo puno stvari na njihovu štetu. Smjene trenera, te izbor potpuno pogrešnih; pogrešni ljudi u upravama ovih klubova, pogrešni sportski direktori; odlasci glavnih igrača(nemoć da ih zadrže, isto kao što Dortmund neće moći, ako im neko zavrti s par miliona ispred očiju); Bayernove povrede... Napomenite, ako sam nešto zaboravio :? S druge strane, Dortmund je vrebao iz drugog plana, imao prosječne igrače, ali što je najvažnije igrače treću sezonu na okupu. Tako da je to i presudno bilo.
Nemoć je dokazana u Evropskoj ligi. grupa se nije mogla proći pored, ove sezone preloše Seville i jednog PSG, a da ne govorimo o Karpatyu. čak vas i taj jedan Karpaty namuči, uvali vam 3 komada, da bi tek u sudijskog nadoknadi nekako došli do bodova. Dortmund je miljama udaljen od onoga, gdje ga vi svrstavate.
HSV, Schalke, Stuttgart, Werder. Znamo u kakvoj su poziciji ove sezone. Njih su redovno pobjeđivali ekipe tipa St.pauli. Dovoljno je pogledati na tabelu da se vidi da miševi kolo vode ove sezone. Pa tako u vrhu imamo:Dortmund, Hannover, Mainz, Freiburg, Nurnberg. ;)
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 27 feb 2011, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 feb 2011, 15:22

Onda da i mi krenemo @Klareovom logikom. Sve Bayernove titule su nezaslužene, jer tada su Dortmund, Wolfsburg, HSV, Schalke, Stuttgart, Nurnberg, Kaiserslautern, Koln, Monchengladbach bili slabi. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 feb 2011, 15:25

Oh ovu pricu slusam cijelu sezonu i uvijek mi izmami osmijeh na lice. :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Klare

Post Postao/la Klare » 27 feb 2011, 15:32

Monolog je napisao/la:Onda da i mi krenemo @Klareovom logikom. Sve Bayernove titule su nezaslužene, jer tada su Dortmund, Wolfsburg, HSV, Schalke, Stuttgart, Nurnberg, Kaiserslautern, Koln, Monchengladbach bili slabi. :lol:
Što mrzim da odgovaram na postove bez ikakve vrijednosti :evil:
Kad god je Bayern titule osvajao, uvijek je vodio veliku borbu do kraja, čak i u sezoni kada je pokorena čitava Evropa. Iz jednostavnog razloga, HSV, Schalke, Werder su uvijk kvalitetni bili. Prelistaj malo historiju, sve će ti biti jasnije.
Uvijek bi poslije Bayerna bio red klubova:Schalke, HSV, Werder, Stuttgart, Leverkusen... Ove sezone se Dortmundu toliko toga poklopilo. Neće ova sezona bezveze ući u historiju kao jedna od najčudnijih. Hannover kao potpuni autsajder dođe na kraju do pozicija za Evropu, a svi mu procjenjivali ispadanje. Jer niko nije mogao vjerovati da vodeći klubovi mogu ovako loše stajati. Dortmund zasluženo osvaja titulu, ali uz neviđenu dozu sreće i poklapanja mnogih stvari, koje se nisu mogle niti zamisliti.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 feb 2011, 15:42

Pazi, u pravu si ti kada govoriš da su neki klubovi razočarali fudbalske analitičare te umjesto borbe za opstanak vode borbu za titulu, al' Dortmund, za razliku od Stuttgarta i Wolfsburga, igra odličan fudbal tokom cijele sezone. To je ono što ih razlikuje u odnosu na njih. Uostalom, kada pogledaš prosjek godina Dortmunda, ne možeš ni ti ostat ravnodušan, priznaj! :mrgreen:

Jedna ekipa nije dugo ovako dominirala Bundesligom(kako igrom, tako i rezultatima), pa ovaj Dortmund djeluje bolje od onog Bayerna sa Tonijem, Kloseom i Ribery-jem kada ste bili strah i trepet. Da su mnoge ekipe katastrofalne, to stoji(Schalke, Werder, Wolfsburg, Stuttgart pa i Bayern i HSV), al' da je Bayern kvalitetan oni bi ovo iskoristili, zar ne? Jednostavno, Bayern ove sezone nije dovoljno kvalitetan za osvajanje Salatare; ti možeš to pripisati povredama, umoru od SP-a ili šta ti ja znam, al' je činjenica da igrama i ne zaslužujete biti prvaci. Kako stvari stoje, vjerovatno ćete se boriti za kvalifikacije CL sa Hannoverom, a znaš i sam kakve onda protivnike možete dobiti u odlučujućem pretkolu(City/Tottenham/Chelsea, Napoli/Inter, Lyon...). Uh, biće teško, bgm.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 27 feb 2011, 15:55

Klare je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
Sta ti valjas gluposti ajde zacepi da te necujem, na prste desne ruke mi moze stati koliko su ti svi klubovi imali suteva u okvir gola protiv dortmunda !
Ovo je ključno!baš tako kao što si i rekao. Velikim klubovima se ove sezone dogaodilo puno stvari na njihovu štetu. Smjene trenera, te izbor potpuno pogrešnih; pogrešni ljudi u upravama ovih klubova, pogrešni sportski direktori; odlasci glavnih igrača(nemoć da ih zadrže, isto kao što Dortmund neće moći, ako im neko zavrti s par miliona ispred očiju); Bayernove povrede... Napomenite, ako sam nešto zaboravio :? S druge strane, Dortmund je vrebao iz drugog plana, imao prosječne igrače, ali što je najvažnije igrače treću sezonu na okupu. Tako da je to i presudno bilo.
Nemoć je dokazana u Evropskoj ligi. grupa se nije mogla proći pored, ove sezone preloše Seville i jednog PSG, a da ne govorimo o Karpatyu. čak vas i taj jedan Karpaty namuči, uvali vam 3 komada, da bi tek u sudijskog nadoknadi nekako došli do bodova. Dortmund je miljama udaljen od onoga, gdje ga vi svrstavate.
HSV, Schalke, Stuttgart, Werder. Znamo u kakvoj su poziciji ove sezone. Njih su redovno pobjeđivali ekipe tipa St.pauli. Dovoljno je pogledati na tabelu da se vidi da miševi kolo vode ove sezone. Pa tako u vrhu imamo:Dortmund, Hannover, Mainz, Freiburg, Nurnberg. ;)

U 95 utakmica u Bundesligi KLOPP ima 16 poraza ..... a Bayern ima 17 ( s jucerasnjim )
SAMO MI RECI KAKO SE POTREFILO ?????? to me zanima , nista vise !!!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 feb 2011, 16:03

FC BAYERN je napisao/la:@Valencia, istina imamo jako losu odbranu to stoji.Kazes ne mozemo dalje u LP od polufinala, gadno se varas sinko, to su mnogi govorili i prosle godine, na kraju smo dosli do finala i onda vecina anti-simpatizera FC BAYERN-a su poceli pricu kako smo dosli na guzove do finala hahaha samo cu se slatko nasmijati :) , i da imali smo isti sastav kao i sad, jedino sto smo sad dobili Gustava, sa takvom losom odbranom smo stigli do finala, kakav je to tek uspijeh.
To sto baljezgas gluposti uvezi Intera koji je "najlosiji" u zadnjih 5-6 godina su cista glupost, osvajaci lige prvaka su uspjeli sacuvati sve glavne igrace i cak dovesti neka pojacanja jedino sto su izgubili velikog strucnjaka, nego da te pitam vidim prosipas racune na trenerske strucnjake kako igra Mancini ili Leonardo sa koliko veznih itd.. da ti nisi slucajno neki fudbalski strucnjak pa solis pamet njima i pravis se pametan kako ko treba voditi tim, e drug lahko je biti strucnjak preko tastature.
Konacno da neko prizna. Hvalisanje Batstubera polako jenjava :mrgreen: .

U fudbalu je sve moguce, moze se desiti da Bajern pobjedi Barselonu u finalu LP :mrgreen: . Al' ako cemo govoriti realno, onda ovaj Bajern ne moze dalje od polufinala. Vidjet cemo hoce li napraviti iznenadjenje.

Inter je 2006 im'o 1 poraz, 2007 3 poraza, 2008 4 poraza, 2009 4 poraza, a sada u 26 kolu ima 6 poraza. Pametnom dosta.

Uz to, Inter kroz cijelu sezonu igra ocajno lose, a u LP su bili drugi iza Totenhema, koji je peta ekipa u EPL. Pametnom dosta.

Oni nisu izgubili 'jedino', izgubili su jako puno. Ko normalan moze minimizirati trenersku ulogu u jednoj ekipi!?? Leonardo u trenerskoj karijeri nije napravio apsolutno nista, dok je Murinjo jedan od najboljih trenera svih vremena. Mala razlika :mrgreen: .

Eto, nisam se bavio demagogijom, naveo sam konkretne i nepobitne cinjenice. A vi se slobodno nastavite zavaravati :mrgreen: :lol: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 feb 2011, 16:08

Je li Badstuber onaj sto je bio nasuprot Valencie na OT prosle sezone?

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 feb 2011, 16:29

Ah, pa ne mogu otici a da ne prokomentarisem ovo nipodistavanje Dortmundovog uspjeha :mrgreen: .

Ostaje mi misterija kako neko moze imati 'obraza' ('dje vam je obraz :mrgreen: ) da kritikuje ekipu za kojom veliki Bajern zaostaje 16 bodova :mrgreen: . Logika i zdrav razum postaju upitni :mrgreen: . Kao argument se navodi da je konkurencija izuzetno slaba, iako je ta konkurencija u vise navrata demolirala Bajern. Bajern u prosjeku dobija svaku drugu utakmicu u ovoj sezoni Bundeslige. To u ranijim sezonama nije bio slucaj, iako je konkurencija tada (navodno :mrgreen: ) bila znatno jaca. Vec se ovdje gubi svaka veza logikom i zdravim razumom :mrgreen: . Dortmund je sastavio tim sa minimalnim ulaganjima od izuzetno mladih i do nedavno anonimnih igraca. Za mene su neuporedivo poznatiji igraci kao sto je Altintop ili Timoscuk, nego sto su to Piscek, Smelcer, Bender, Sahin, Kagava, Levandovski, Barios, Groskrojc,... Da ne spominjemo Lama, Svajnstajgera, Gomeza ili Klozea. Bajern u svakom pogledu ima renomiraniji tim (i kada fale Riberi i Roben), ali su ih opet Dormundovi anonimusi ostavili na 16 bodova (hej 16) iza sebe. To je ogroman uspjeh u svakom pogledu. Da nebi ostala i najmanja mrlja na ovaj ogroman uspjeh, Dortmund (bez Kagave i Vajdenfelera, dva ponajbolja igraca) je (kompletni) Bajern porazio u sred Minhena, nakon sto su Bavarci pobjedili Inter u Milanu. Prema svim cinjenicama, vrijednija je ova titula Dortmunda nego zadnjih 5 koje je Bajern osvojio. Zasto? Pa zato sto je Dortmund ovaj tim napravio uz minimalna ulaganja, dok je iza Bajernovih titula uvijek stajao ogroman budzet. Zato Bavarci, budite posteni, poklonite se do poda ovom nevjerovatnom uspjehu u ovom kapitalisticko - monopolistickom vremenu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 feb 2011, 16:32

Trasimaco je napisao/la:Je li Badstuber onaj sto je bio nasuprot Valencie na OT prosle sezone?
Mi znamo da jeste, iako se on ne sjeca bas najbolje. Sjeca se jedino vrtoglavice :mrgreen: .

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 feb 2011, 16:32

Ajd vrijeme je da i ja nekaj kažem o tekmi.

Jučer su Bayernovi igrači došli na tekmu da bi DortmundoFcima rekli da je Bayern bolji, da ima bolje igrače, da smo veći klub, da bolje igramo nogomet, da smo mi broj jedan u Njemačkoj. Na to Dortmundofci su rekli Bayernovim igračaima: a dajte vi to nama pokažite jer vam baš nevjerujemo. Bayernov odgovor na to je bio: ha? I to je toliko jednostavno.

Bayern je podcijenio BvB ili bolje rečeno, smatrali smo da smo dobili tekmu prije nego kaj je odigrana i uopće nije bilo potrebe da ju odigramo. Oćekivali smo da će se BvB naguziti, ali oni to nisu učinili jer nisu takaF gnoj od ekipe. U nekoj drugoj utakmici možda bi popizdio kada je sudac poništio regularni gol Gomeza ili kad je Grosskreutz igrao sa rukom pa nam nisu dosudili penal. No u ovoj ne, jer kad vidim kakve smo greške napravili i kakav smo pristup utakmici imali jednostavno neam volje za to. Opet smo izgubili tekmu radi individualnih pogrešaka naših igrača i obrane koja jednostavno nezna kako se treba u obrani igrati.

Naši protivnici nama nemogu složiti priliku i to je jasTno ko dan, ali si zato mi sami znamo zagorčati život i to na jedan jedinstven način kako to neradi niko drugi. Ništa novo u Bayernu. prvi gol je bila greška Schweinija i naša obrana je užasTno loše reagirala, pogotovo Badstuber i premalo je tu agresivnosti koje nam je u tom trenutku trebalo. Kod drugog gola cijela obrana se ponašala kao idioti koji nisu igrali nikada nogomet, a i nije niti čudo kad nam je zadnji vezni Pranjić, Tymo štoper a LG lijevi bek. Onako pustiti Sahina da puca je čisto neznanje i krivo postavljanje igrača. Kaj je najsmješnije kod drugo gola mi smo imali više igrača u obrani nego Bvb "napadača", ali nisu znali ko mora raditi šta...Naravno klub poput bvB-a je to znao iskoristiti jer se radi o velikoj ekipi!

BvB-u se jučer naravno dosta toga poklopilo dok je nama sve kaj je moglo bit loše se dogodilo, no zbog toga ovu pobijedu BvB-a netreba podcijenjivati, nego treba BvB-u čestitati i reći im da će zasluženo biti prvaci. Ako već moraju biti onda neka budu ovaki i neka im niko nepredbacuje da su prvaci samo zbog prvog djela sezone u kojem je Bayern bio dosta loš.

Mi iz ove tekme možda i uspijemo naučiti nešto i nadam se da će prvo biti - Badstuber klupa - Breno igra!

Možda kasnije velim još nekaj više...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Saurman
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Saurman » 27 feb 2011, 17:03

Šavabe vode 0:2 uz isključenog Delpierrea...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 feb 2011, 17:05

Evo Svaba, evo veselja. Harnik i Hajnal donose zlata vrijedne golove, koji bi u konacnici mogli donijeti 3 boda.
Da napomenem da Stuttgart od 15-e minute igra bez pocrvenjelog Delpierrea.

Eintracht nastavlja sa svojim trendom nepostizanja golova.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 27 feb 2011, 17:14

Kickersi razaraju po kvartu! Ajde fala kurcu da je i njima krenulo! Očekivo sam nekako da će dobiti no kad sam vidio da su oko 30 minute ostali sa igračem manje, reko ne opet. No nije se na svu sreću to dogodilo i Stuttgart će upisati jako važna 3 boda.

I samo još jedna stvar LUKAS PODOLSKI!!!!

:D

Kako je liko počeo udarati, ko bi reko :shock: Sa ovakvim Podolskim, Koln bi možda mogao i napasti europska natjecanja, no ne ove sezone :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 27 feb 2011, 17:16

Smijem glavu dati da ce ovo Leverkusen danas uprskati.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 feb 2011, 17:20

Trasimaco je napisao/la:Smijem glavu dati da ce ovo Leverkusen danas uprskati.
Werderu gori pod nogama i njima je pobjeda imperativ, dok L'kusenu poraz ne moze nastetiti, ali pobjeda moze puno toga donijeti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 feb 2011, 17:21

Svabe napokon dosli do bodova.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 feb 2011, 17:37

Omerbavarac je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Smijem glavu dati da ce ovo Leverkusen danas uprskati.
Werderu gori pod nogama i njima je pobjeda imperativ, dok L'kusenu poraz ne moze nastetiti, ali pobjeda moze puno toga donijeti.
ma @tras je samo ironican. zeli da kaze kako ce se bayernu opet poklopiti neke stvari. :D
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 feb 2011, 17:43

toliko toga napisanog, u ovu novu temu (corbu) je udrobljeno svega i svacega. :mrgreen:
mozemo zakljuciti da je tema uspjela, koliko god je pojedini na krivi put navodili.

zasluzena pobjeda BvB-a i iskrene cestitke njenim navijacima. ovim putem bih posebno izdvojio @hareta, @adnana i @kloppa.
uzivajte momci 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 27 feb 2011, 17:48

Centre forward je napisao/la:
Adnel je napisao/la:Jao ovog Bayerna ja mu nebi dao 4 mjesto u bundes ligi sa vakom igrom .
Sva sreca pa se ti ne pitas :?
Idi bola cisti Tusanj sta se sekiras za Bayern balavce jedan imam pravo iznjet misljenje ,kad sam ja ovde komentarisao teme nisi ni znao da postoji sportsport.
Samo jedan klub Velež Mostar

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas i 3 gosta.