Rekonstrukcija stadiona u BiH

patriot
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la patriot » 15 maj 2015, 17:09

Trenutno nisam siguran ni da li cu stici na derbi od obaveza, heh, a svakako bih volio doci na tekmu Mladosti.
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 16 maj 2015, 06:35

ako Mladost iz Kaknja i Leotar udju u premijer ligu, a sve su prilike da hoce, mislim da ce ljudi imati jedne od najljepsih manjih stadiona u ligi, jer pratim s ovom Mladosti tip koji ulaze lovu u njih ima velike planove, a Leotar vec pravi neke nove tribine....
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 maj 2015, 12:49

Mladost teško da može imati lijep stadion, ova postojeća tribina je nezgrapna, trebalo bi tu jako puno novca za dobiti nešto estetsko... ali može se reći da imaju i da prave odličan kompleks, veliki palac gore za to.
Hayley <3

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 maj 2015, 13:00

badblueboylivno je napisao/la:Mladost teško da može imati lijep stadion, ova postojeća tribina je nezgrapna, trebalo bi tu jako puno novca za dobiti nešto estetsko... ali može se reći da imaju i da prave odličan kompleks, veliki palac gore za to.
samo uvijek ce brinuti zbog rijeke Bosne. Jace poplave i sve je pod vodom osim ovog pomocnog terena koji je izgradjen na vecoj koti.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 maj 2015, 13:04

samo_lijevo je napisao/la:samo uvijek ce brinuti zbog rijeke Bosne. Jace poplave i sve je pod vodom osim ovog pomocnog terena koji je izgradjen na vecoj koti.
Nažalost. Mogu se samo moliti da se poplave više ne ponove ili ograditi kompleks nekim šizozidom s temeljima 3-4 metra ispod zemlje. :D

Stadio Rudara tim nije ugrožen, je li tako? Ako se dobro sjećam, isti se nije spominjao lani?
Hayley <3

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 maj 2015, 13:08

badblueboylivno je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:samo uvijek ce brinuti zbog rijeke Bosne. Jace poplave i sve je pod vodom osim ovog pomocnog terena koji je izgradjen na vecoj koti.
Nažalost. Mogu se samo moliti da se poplave više ne ponove ili ograditi kompleks nekim šizozidom s temeljima 3-4 metra ispod zemlje. :D

Stadio Rudara tim nije ugrožen, je li tako? Ako se dobro sjećam, isti se nije spominjao lani?
Nema sanse, potok tece ispod one stare tribine.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 maj 2015, 13:18

Ova tribina u Doboju izgleda lijepo sad, ali to su sektori B-C da ih tako nazovem, fali A sktor i kad se on napravi tribina nece biti ni malo simetricna. I ovo sad nije na sredini terena, tj. taj ulaz nije na sredini nego je na jednu stranu, onaj prvi sektor je na sredini. Spominjali su neko pomicanje terena, ali tu je jedini spas da taj ulaz sto postoji izmedju ova dva sektora bude na sredini terena i da se tribina produzi sa obe strane.

A stadion Rudara je onako na nekoj uzbrdici? Ispod one stare tribine je neka provalija, tj. grad, ali jedno 30-50m nizoj nadmorskoj visni? Bio sam gore milijun puta, ali ima sigurno pet godina kad sam zadnji put bio, ova nova tribina se tek pocela praviti.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 maj 2015, 14:11

Ovaj frtalj tribine u Dobujama je previse strm. Po meni je bolje da se uradilo recimo kao u Vitezu, Visokom ili stara tribina u Kaknju. Taman bi tribina bila citavom duzinom. Ovako ne znas sta uraditi. Previse novca da se radi do kraja ista, nema potrebe za tolikim kapacitetom, a ako ostavis ovako vizuelno je cista nula.

Mozda da ostatak tribine urade sa duplo manjom visinom, ovaj dio pokriju i vrh ostave kao VIP sektor.

nesto ovako, naravno uz duzi krov.

slika

Obavezno uraditi tribinu iza gola za goste.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 16 maj 2015, 14:26, ukupno mijenjano 1 put.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 maj 2015, 14:21

slika

Evo tu se vidi linija i gdje je centar terena. To je ono sto sam pricao. Daj Boze da teren pomjere da centar bude tocno na ovom ulazu i kao sto kolega rece, nek produze tribinu s manje redova. Ovo sad ima 16 redova, nek povuku 10 redova na obe strane, izvuku do kraja terena i dobit ce vise nego solidnu tribinu. Iza jednog gola nek puknu pet redova bez stolica za goste i za nase lige odlicno.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 17 maj 2015, 12:13

http://sportsport.ba/bh_fudbal/travnjak ... nju/162289

Dzabe milijuni za travnjake ako se ne odrzavaju kako treba. I da savez nabavi 30 novih travnjaka i podijeli ih opet bi za godinu dana bilo isto stanje. Svi veliki klubovi svoje travnjake njeguju 24/7 i zato nemaju problema. Kod nas valjda misle da je dovoljno jednom ili dva puta u tjednu napravit nesto.

Zato bolje da svi stave umjetnu travu, laksa je za odrzavanje. Nabavis onaj stroj sto ju ceslja i sipa ono crno (nikad zapamtit kako se zove). Ne znam kakvog jos tu posla ima, ali je sigurno da nikad nece biti blata, ako stavis dobru drenazu nece biti ni poplave, nikad nece pozutit, bit ce ravno i sve OK. Ovo na BP na kraju izadje bacanje para.

Gore na Kosevu kad god naidjem netko igra na onim terenima pored Zetre, a nije da sam ikad vidio da tim terenima ista fali. Bio sam par puta i u Hadzicima, isto im umjetna odlicna, barem kad sam zadnji put bio, al ima od tog dosta vremena.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 17 maj 2015, 21:19

Signore je napisao/la: Zato bolje da svi stave umjetnu travu, laksa je za odrzavanje. Nabavis onaj stroj sto ju ceslja i sipa ono crno (nikad zapamtit kako se zove).
rubber pellets - samo sto ti gumeni peleti nisu zdravi i ovdje se dosta polemise o broju kancerogenih oboljenja kod djece i drugih, pogotovo golmana, koji igraju na takvim podlogama
http://www.timesunion.com/local/article ... 828304.php
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 17 maj 2015, 22:18

Postoji sada i druga mogućnost. Više se ne koristi to, već ima kao neki sitni pijesak, ne znam tačan naziv. Svi novi vještaci sada to koriste, kažu da je mnogo bolje od ovog crnog. A i neće više biti pune patike toga. :mrgreen:

Bela
Kontakt:

Post Postao/la Bela » 18 maj 2015, 08:50

JoeCelt je napisao/la:
Signore je napisao/la: Zato bolje da svi stave umjetnu travu, laksa je za odrzavanje. Nabavis onaj stroj sto ju ceslja i sipa ono crno (nikad zapamtit kako se zove).
rubber pellets - samo sto ti gumeni peleti nisu zdravi i ovdje se dosta polemise o broju kancerogenih oboljenja kod djece i drugih, pogotovo golmana, koji igraju na takvim podlogama
http://www.timesunion.com/local/article ... 828304.php
U Tuzli koriste tu umjetnu travu i bacaju bas to crno na pomocnom stadionu i na pojedinim mjestima ima bas ono crnih zrncadi prekrili travu a pogotovo kod golmana
Igrac ekipe Pivopije | SportSport.ba liga

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 18 maj 2015, 12:03

Sami su si krivi za to. Vjerojatno nemaju uredjaj koji cesclja tu travu i onda sam ubacuje izmedju travki to crno. Vjerojatno rucno posipaju i tako unistavaju. Kod nas ima teren s umjetnom travom, mi na termin idemo tu, ima mu 3-4 godine(mozda i vise) i evo sad je unisten, trava povaljana, to crno gore na vrhu, mada se opet moze igrat. Nemaju taj uredjaj uz pomoc kojeg je trava dugovjecnija. Sve treba odrzavat, ali sintetiku je za nase uslove prihvatljivija od prirodne.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 22 maj 2015, 00:30

slika

slika

slika

slika

nakon sto su i svlacionice renovirane,uradjeno navodnjavanje terena i pomocni tereni zavrseni,jedan od ljepsih fudbalskih zdanja u bih
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 22 maj 2015, 09:49

Gledam Tusanj kako bi bilo lijepo jos samo istocnu tribinu da urade i natkriju pogotovo prenos utakmica kad se radi pa se snima sa zapadne tribine (zamislite ovu drugu sliku da ima istok kako bi bila jos bolja), pa jug i renoviranje/rusenje zapada kad se mognu napraviti nek se naprave..

p.s. zna li neko koliko bi kostalo da se istocna tribina napravi?
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 maj 2015, 10:01

Tusanj stvarno lijepo izgleda za prosjecan ''manji'' BH stadion i primjer kako ostali klubovi trebaju imati
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 22 maj 2015, 13:25

Vala SA kapacitetom öd 8.500 sjedecih spada u red vecih kod nas haha istok po Projekt Kosta 7 milki oko 7 hiljada mjesta.ja licno sam zagovornik manje Tribüne öd 3 milje i Puna kapa.ovako cemo dugo cekat.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 22 maj 2015, 13:47

solinas je napisao/la:Vala SA kapacitetom öd 8.500 sjedecih spada u red vecih kod nas haha istok po Projekt Kosta 7 milki oko 7 hiljada mjesta.ja licno sam zagovornik manje Tribüne öd 3 milje i Puna kapa.ovako cemo dugo cekat.
Pa ako planirate da repka dolazi onda to uopste nije mala tribina plus njena izgradnja ce ici brze i lakse od sjevera, sad samo sto bi bilo dobro da navijaci Slobode cesce pune ovaj trenutni kapacitet pa da opstina i Azmir vide da treba veci kapacitet tj. ta istocna tribina.
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 22 maj 2015, 14:52

Meni vala Tušanj i ne izgleda lijepo, da se ne naljute Tuzlaci. Kvalitet jeste, tribine pojedinačno takođe, međutim da bi bio lijep u globalu treba to sve sada da se spoji u jednu cjelinu, da se izgradi još ova jedna tribina i onda bi to bilo lijepo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: passatb6 i 5 gostiju.