Champions League 2014/15

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Barcelona
76
45%
Juventus
92
55%

Ukupno glasova: 168

Evil Genius II

Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la Evil Genius II » 14 maj 2015, 18:40

iskreno se nadam da su lucho i ekipa istog razmisljanja kao nasi domaci katalonci jer juventus (koji ima moju apsolutnu podrsku) te nabrijane, potcjenjivacke, tiki taka galamdzije rjesava rutinski. znam iz licnog iskustva :mrgreen:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 14 maj 2015, 18:41

Evil Genius II je napisao/la:iskreno se nadam da su lucho i ekipa istog razmisljanja kao nasi domaci katalonci jer juventus (koji ima moju apsolutnu podrsku) te nabrijane, potcjenjivacke, tiki taka galamdzije rjesava rutinski. znam iz licnog iskustva :mrgreen:
Misliš kao romario :facepalm: . Nisu vala da ga yebeš. :tralala:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 14 maj 2015, 18:44

[youtube][/youtube]
:mrgreen:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2015, 18:48

let3 je napisao/la:e jbg sad Romario, predstavi ih ko da su Granada ili Levante :facepalm: usra i šefa i stanicu

de ba, pusti tu pricu ;) .....zbog takvih stavova ljudi hejtaju Barcu bezveze....to jest djecije rezonovanje (jer je preglupo hejtati nekoga na osnovu forumskog piskaranja), ali ti im daješ povoda za to.

kakva granada, govorimo o juventusu, podaci su tu nisam ih ja izmislio, a ova igracka poredjenja za svakog ko prati fudbal su potpuno realna, ne znam stvarno sta je to pretjerivanje u svemu, mora se biti realan i reci istina a ne glumiti neku diplomatiju

juventus je dobra ekipa, rekao bi odlicna, drago mi sto su se vratili u sam vrh evropske scene

barcelona je brutalna, za klasu jaca, kvalitetnija, mladja, brza, poletnija, lucidnija.. ono sto je snaga juvea, snaga je i barce, kompaktnost, pozrtvovanost, broba..

sta ima veze sto nas hejtaju, hejtaju sto zavide, sto se boje, a to je meni najsladje, ne bi hejtali da nismo ovako jaki, mnogo smo jaki, prejaki za juventus, ko nema muda da to prizna ima probleme sa uvlakaskim pricama, a ko misli da su sanse zaista podjednake, taj nema neko znanje o fudbalu

trener i nasi igraci znaju svoje mogucnosti a i juventusove, nece njih niko potcijeniti, odigrat ce se maximalno dobro i rutinski slaviti, a vi koji ste se ovdje ulizivali pricat cete da se to znalo da ce tako biti jer smo bolji i tra la la, ovi juventusovi navijaci ce reci nije se moglo sta ces, sve je to vidjeno milion puta
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 maj 2015, 18:49

Datum za anketu :rol:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 maj 2015, 19:01

Romariooo je napisao/la:
let3 je napisao/la:e jbg sad Romario, predstavi ih ko da su Granada ili Levante :facepalm: usra i šefa i stanicu

de ba, pusti tu pricu ;) .....zbog takvih stavova ljudi hejtaju Barcu bezveze....to jest djecije rezonovanje (jer je preglupo hejtati nekoga na osnovu forumskog piskaranja), ali ti im daješ povoda za to.

kakva granada, govorimo o juventusu, podaci su tu nisam ih ja izmislio, a ova igracka poredjenja za svakog ko prati fudbal su potpuno realna, ne znam stvarno sta je to pretjerivanje u svemu, mora se biti realan i reci istina a ne glumiti neku diplomatiju

juventus je dobra ekipa, rekao bi odlicna, drago mi sto su se vratili u sam vrh evropske scene

barcelona je brutalna, za klasu jaca, kvalitetnija, mladja, brza, poletnija, lucidnija.. ono sto je snaga juvea, snaga je i barce, kompaktnost, pozrtvovanost, broba..

sta ima veze sto nas hejtaju, hejtaju sto zavide, sto se boje, a to je meni najsladje, ne bi hejtali da nismo ovako jaki, mnogo smo jaki, prejaki za juventus, ko nema muda da to prizna ima probleme sa uvlakaskim pricama, a ko misli da su sanse zaista podjednake, taj nema neko znanje o fudbalu

trener i nasi igraci znaju svoje mogucnosti a i juventusove, nece njih niko potcijeniti, odigrat ce se maximalno dobro i rutinski slaviti, a vi koji ste se ovdje ulizivali pricat cete da se to znalo da ce tako biti jer smo bolji i tra la la, ovi juventusovi navijaci ce reci nije se moglo sta ces, sve je to vidjeno milion puta
slicno se pricalo za Juve i pred Borusiju, pa pred Monako, pa pred Real, neko gaženje i genocidi u najavi - i na kraju ljudi u finalu

Bile su one slike koje ismijavaju Juventus, pa je sad ova situacija:

slika

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 maj 2015, 19:04

Ne mogu da vjerujem da se ekipe još porede na način da podjeliš ekipu na 4 linije (golman, odbrana, vezni red i napad) i trenera, i ko ima bolje igrače u više kategorija taj je jači :rol: To je level osnovne škole.

Pogotovo Barcelonu gdje većina pozicija nije definisana, a prije svega glavnog igrača od koga će vjerovatno najviše zavisiti ishod ovog meča.

Iz nekog razloga ga se i dalje svrstava u napad, iako većinu posla u svakoj utakmici obavi između 30 metara od gola i centra. Tačnije ne iz nekog razloga već iz razloga što zabija ogromnu količinu golova. A to bi baljda automatski trebalo značiti da je napadač. :rol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 maj 2015, 19:10

Morate uzeti cinjenicu povrsina CNa > povrsina OBerlin i trava na CN << trava OBerlin.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 maj 2015, 19:13

muamerc je napisao/la:Morate uzeti cinjenicu povrsina CNa > povrsina OBerlin i trava na CN << trava OBerlin.
Poprilično sam siguran da su Nou Camp, Olimpijski stadion u Berlinu i Juventusov stadion istih dimenzija.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 maj 2015, 19:16

DukeOfWellington je napisao/la:Datum za anketu :rol:
Od svih forumaša, baš si ti morao skontati :rol:

Upisao sam trajanje ankete 23 dana, ali on to ne računa od danas, već od dana kad je otvoren topic, pa ću je morati 'ručno' ugasiti :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 14 maj 2015, 19:31

Ta poredjenja igrac po igrac jesu retardirana ali kad neko i u takvom jednom poredjenju napise da je Masherano bolji stoper od Bonucija, olupina Piqe od Chielinija a sadasnji Iniesta koji nije bolji od Cazorle a kamoli Vidala pa onda Rakitic je bolji og Markizija Busqets od Pirla pitas se sta taj covjek prati? Realno Juventus ima boljeg golmana odbrana i sredina rekao bi bare bare izmedju Juventusa i Barcelone, napad Barcelone je dosta jaci ali Carlos TEvez i Morata (koji je u veoma dobroj formi) nisu bas za potcjeniti. UGlavnom o pobjedniku ce odlucivati nijanse i detalji koji mogu uciniti da Barcelona natrpa Juventus ali isto moze biti veoma realno da i Juventus digne klempu. Barcelona jeste blagi favorit i ja im dajem vece sanse za pobjedu ali to ne mora skoro nista da znaci, opet kazem pobjeda Juventusa nece biti svjetsko cudo.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2015, 19:42

pobjeda juventus nije cudo kao sto ne bi bilo cudo da veliki vodja venger uzme titulu englesku i lige prvaka

poredili mi pojedinacno ili grupno, barca je bolja u svakom pogledu, pojedinacna poredjenja nisu mjerilo neko, al su dobar pokazatelj u nekim situacijama kao ovoj sad, juventus ni na jednoj poziiciji osim golmanskoj nema boljeg igraca, dok barca u ovom trenutku od najboljih 5 napadaca ima trojicu u svojim redovima, a ovo ostalo na svakoj poziciji ima malo boljeg ili znatno boljeg igraca sto u cjelini daje puno bolju ekipu

a zanimljivo da nije raketa bolji od markizija, po cemu je bolji onda markizio, ili po cemu je olinjali pirlo bolji od sergia koji je u dobroj formi, pa to je isto kao da mi sad puyola drzimo u ekipi i hvalimo se njegovim kvalitetom, pa nas xavi sjedi na klupi a mladji je od pirla, jedva cekam da vidimo i to kako olinjali pirlo zaganjuje svjetlice neymara i messija, a i da vidimo te stoperchine protiv ponajboljeg svejtskog spica suareza, ili da vidimo kako ce neko pored messija,inieste, buskeca i rakete u odlicnim formama napraviti razliku na sredini

zabari jedino imaju sanse s mrtvim bunkerom i nafakom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nihohoni992
Kontakt:

Post Postao/la nihohoni992 » 14 maj 2015, 19:45

Veze ti nemas

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 maj 2015, 19:48

cuj Pique olupina ove sezone :lol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 maj 2015, 19:53

miki_92 je napisao/la:cuj Pique olupina ove sezone :lol:
Pazi. Ako kažeš da je Pique dobar to znači da podcjenjuješ Juventus.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 maj 2015, 19:55

Virtu4l je napisao/la: Od svih forumaša, baš si ti morao skontati :rol:

Upisao sam trajanje ankete 23 dana, ali on to ne računa od danas, već od dana kad je otvoren topic, pa ću je morati 'ručno' ugasiti :mrgreen:
Ništa ja nisam skonto nego sam poletio da glasam za Juve kad ono ćorak :urnebes:

Moraš to malo taktičnije :zviz:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 14 maj 2015, 19:56

Romariooo je napisao/la:pobjeda juventus nije cudo kao sto ne bi bilo cudo da veliki vodja venger uzme titulu englesku i lige prvaka

poredili mi pojedinacno ili grupno, barca je bolja u svakom pogledu, pojedinacna poredjenja nisu mjerilo neko, al su dobar pokazatelj u nekim situacijama kao ovoj sad, juventus ni na jednoj poziiciji osim golmanskoj nema boljeg igraca, dok barca u ovom trenutku od najboljih 5 napadaca ima trojicu u svojim redovima, a ovo ostalo na svakoj poziciji ima malo boljeg ili znatno boljeg igraca sto u cjelini daje puno bolju ekipu

a zanimljivo da nije raketa bolji od markizija, po cemu je bolji onda markizio, ili po cemu je olinjali pirlo bolji od sergia koji je u dobroj formi, pa to je isto kao da mi sad puyola drzimo u ekipi i hvalimo se njegovim kvalitetom, pa nas xavi sjedi na klupi a mladji je od pirla, jedva cekam da vidimo i to kako olinjali pirlo zaganjuje svjetlice neymara i messija, a i da vidimo te stoperchine protiv ponajboljeg svejtskog spica suareza, ili da vidimo kako ce neko pored messija,inieste, buskeca i rakete u odlicnim formama napraviti razliku na sredini

Nisu ti dobra poredjenja druze, zasto poredis Pogbu s Messijem? I ne znam kako ti je Iniesta bolji od Vidala, Iniesta mi je drag kao igrac, i jeste bolji tehnicar od Vidala, ali ove sezone je dobro grohnuo. Vidal je bolji trkac od njega, tehnikom nije bolji, ali Vidal igra odlicno u oba pravca, tako da se ne bi slozio da je u ovom trenutku Iniesta bolji od Vidala. I ako je Iniesta bolji od Vidala onda je i Pirlo od Busquetsa. Tesko je ovako porediti kada nisu isti tip igraca.
Barca ima strasan napad, najubojitiji na svijetu trenutno, ali veza im nije ona od prije 3-4 godine, sada mi se cak cini da Juve ima kompaktniju vezu nego Barca. A odbrana im je tu negdje.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2015, 20:19

meho-medo je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:pobjeda juventus nije cudo kao sto ne bi bilo cudo da veliki vodja venger uzme titulu englesku i lige prvaka

Nisu ti dobra poredjenja druze, zasto poredis Pogbu s Messijem? I ne znam kako ti je Iniesta bolji od Vidala, Iniesta mi je drag kao igrac, i jeste bolji tehnicar od Vidala, ali ove sezone je dobro grohnuo. Vidal je bolji trkac od njega, tehnikom nije bolji, ali Vidal igra odlicno u oba pravca, tako da se ne bi slozio da je u ovom trenutku Iniesta bolji od Vidala. I ako je Iniesta bolji od Vidala onda je i Pirlo od Busquetsa. Tesko je ovako porediti kada nisu isti tip igraca.
Barca ima strasan napad, najubojitiji na svijetu trenutno, ali veza im nije ona od prije 3-4 godine, sada mi se cak cini da Juve ima kompaktniju vezu nego Barca. A odbrana im je tu negdje.
ne znam mehaga majstore,ne pratis barcu izgleda,iniesta je na pocetku bio los,s vremenom je dizao formu i sad u zavrsnici je odlican,s tim da kod enrikea igra drugaciju rolu,defanzivniju,nista njega godine ne pometaju,pogresno je njega i pirla porediti jer iniesta ima jos tri sezone barem dobre pred sobom, dok je pirlo puno stariji i vidi se da ne moze vise ko nekad, sergio je na toj poziciji trenutno puno bolji igrac,mislim mi smo realni,i xavi je veliko ime pa sjedi na klupi dok igra mladji i bolji rakitic koji pretrci kao vidal,pogledajte te kilometraze

grijesite svi sto barcu svodite na samo napad,a prejaki smo u svim linijama,i nas je iznenadili kako su odbrana i vezni red napredovali,i mi navijaci barce smo mislili da cemo se uzdati samo u napad,medjutim desio se strahovit napredak u svim linijama i zati i igramo strahovito u svim linijama i imamo pravu kompaktnost

da je ova prica bila na pocetku sezone i ja bipricao kao i drugi o podjednakim i blagim sansama,sad s ovom formom je svaki moj argument odlicno potkrijepljen na terenu gdje barca dominira i sve je bolja i bolja,sjajno tempirana forma i tu juve jednostavno se ne moze nosiiti iako su i sami odlicni
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 14 maj 2015, 20:26

Romariooo je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:

ne znam mehaga majstore,ne pratis barcu izgleda,iniesta je na pocetku bio los,s vremenom je dizao formu i sad u zavrsnici je odlican,s tim da kod enrikea igra drugaciju rolu,defanzivniju,nista njega godine ne pometaju,pogresno je njega i pirla porediti jer iniesta ima jos tri sezone barem dobre pred sobom, dok je pirlo puno stariji i vidi se da ne moze vise ko nekad, sergio je na toj poziciji trenutno puno bolji igrac,mislim mi smo realni,i xavi je veliko ime pa sjedi na klupi dok igra mladji i bolji rakitic koji pretrci kao vidal,pogledajte te kilometraze

grijesite svi sto barcu svodite na samo napad,a prejaki smo u svim linijama,i nas je iznenadili kako su odbrana i vezni red napredovali,i mi navijaci barce smo mislili da cemo se uzdati samo u napad,medjutim desio se strahovit napredak u svim linijama i zati i igramo strahovito u svim linijama i imamo pravu kompaktnost

da je ova prica bila na pocetku sezone i ja bipricao kao i drugi o podjednakim i blagim sansama,sad s ovom formom je svaki moj argument odlicno potkrijepljen na terenu gdje barca dominira i sve je bolja i bolja,sjajno tempirana forma i tu juve jednostavno se ne moze nosiiti iako su i sami odlicni
Meni se ipak cini da Iniesti fali one agilnosti i okretnosti koju je nekada imao, ili se previse trosi na defanzivu ne znam?
Uglavnom i ja dajem prednost Barci (60%-40%), ali cu navijati za Juve :mrgreen: . Finale je finale, samo jedna utakmica, crveni, penal, dosta toga se moze dogoditi i poremetiti taktiku i jednog i drugog tima.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.