Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Zodiac
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Zodiac » 27 dec 2012, 16:15

Sinoć se protiv nafiksanog Stokea jednostavno nije moglo igrati,igrali su preagresivno i vršili fantastičan presing tokom cjelog meča a to igrači Liverpoola jednostavno nisu mogli iznijeti.

Realno u ovom timu i imaju dva ili tri igrača koji se mogu nositi sa presingom i kolko tolko pod pritiskom kvalitetno odigrati Enrique,Suarez i donekle Agger,Gerrard je poprilično oslabio i treba mu dosta vremena da se orjentira i "preda loptu".

Poraz jeste teško pao ali je više zasmetala nemoć na sredini terena (naravno zbog već spomenutog presinga igrača Stokea)ali ekipa koja svoju igru zasniva na kratkim pasovima i velikom posjedu lopte ne smije dopustiti da ista više bude u zraku nego u nogama,zbog toga smo sinoć izgubili.

Ince i Sturidge nisu neke klase ali barem će donijeti nekakvu širinu (ako dođu) mada sumnjam da će nešto unaprijediti igru Liverpoola ali eto,vidjet ćemo,daj Bože kakve sreće.

Okrenuti se sljedećem susretu i ugrabiti 3 boda a sinoćnju predstavu što prije izbaciti iz glave i izvući neke pouke iz sramnog ali i očekivanog poraza jer dosta će se još i jačih ekipa okliznuti na Britannia stadionu.

slika

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 27 dec 2012, 16:41

Fakat nam treba ovakav igrac....

Former Liverpool defender Neil Ruddock feels his old club should sign Newcastle United midfielder Cheick Tiote.

Ruddock believes Liverpool are most in need of the Ivorian enforcer.

"They need to sign him [Tiote] to break down play and give the freedom to [Steven] Gerrard and [Luis] Suarez," Ruddock told DailyStar.co.uk.

"Liverpool are too nice, they don't have enough men. These days Anfield's a nice place to go and play - you're not going to get run around or get kicked off the park.

"You used to have Graeme Souness or Ronnie Whelan, people like that. They need someone like a 24-year-old Souness, Roy Keane or Paul Ince.

"They have to have a plan B where they can all roll up their sleeves and get stuck in."
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 27 dec 2012, 20:08

Evo malo podrške za Brendana :mrgreen: .

slika

slika

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 27 dec 2012, 20:42

Roy Hodgson dobio je otkaz nakon 31 utakmice na klupi Liverpoola, uz postotak pobjede 41.94%.
Brendanu Rodgersu utakmica protiv Stokea bila je 31. na klupi Redsa, a ima točno isti prosjek pobjeda kao i Roy.
Sad bi neki vec otpisali Brendana a covjek se toliko mnogo razlikuje od Roya nazalost statistika to ne pokazuje. Najvažnije je da se ne mijenja i Jurgen Klop je rekao :
Klub koji se stvara mora imati oscilacije. Dvije sezone će ga ismijavati, treću će se diviti.. tako da :mrgreen:

Sasha L.F.C.
Kontakt:

Post Postao/la Sasha L.F.C. » 27 dec 2012, 20:48

youngredcomps je napisao/la:sa ovakvom politikom tesko da mi do 2020 vidimo LP.
opet se prave iste greske,dovode se bezvezni igraci.bolje dovesti 1 WC nego 3 polovnjaka.
allen 20 mil
borini 12 mil.
malo mu sto je preplatio ljetos ,pa sad opet.
staridž 12 mil
di santo 10 mil(poceo se i on spominjat)
de vrij 10 mil
butland
za ovu lovu su mogli dovest llorisa10 mil,isca 30 mil,i jednog dobrog napadaca za 25 mil.
a ne ovako imat cemo ekipu koja sluzi samo za nabijanje gol razlike.sta ce mu de vrij da sjedi sa coatesom na klupi.
Sto bi ljudi rekli bolje jednog vuka nego pet ovaca.
1st Liverpool F.C.
2nd Celtic F.C.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 27 dec 2012, 20:55

donCorleone1892 je napisao/la: Žao mi je samo Suareza, Gerrarda i Glena što troše vrijeme u ovom klubu i što bez veze gube živce dok bi u nekim drugim "jačim klubovima" bili mnogo bolji, mnogo isticajniji !
Biće bolje
Kakav bolan Glen :o Igranj za LFC mu je najveći uspjeh u karijeri.Covjek vec odavno nije u formi i gubi se po terenu,ni sjena onog igraca od prije 2-3 sezone.

U ovom timu jedino Suarez pruza neki kontinuitet igranja na prihvatljivom nivou.Gerrard igra promjenjivo ove sezone,po princpiu toplo hladno,odigra jednu dobru(na vrhunskom nivou),pa jednu losu(na nivou nekog prosjecnog igraca),ali opet je jedan od boljih igraca ove sezone budući da su ostali igrači u očajnim formama.
Rizo care,ne moze spominjanje Beniteza doci na red od ovih sto se prepiru ko je bolji King ili BR :)
I usput,Fera care dobrodosao..
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 27 dec 2012, 21:36

peppo_owen je napisao/la:
donCorleone1892 je napisao/la: Žao mi je samo Suareza, Gerrarda i Glena što troše vrijeme u ovom klubu i što bez veze gube živce dok bi u nekim drugim "jačim klubovima" bili mnogo bolji, mnogo isticajniji !
Biće bolje
Kakav bolan Glen :o Igranj za LFC mu je najveći uspjeh u karijeri.Covjek vec odavno nije u formi i gubi se po terenu,ni sjena onog igraca od prije 2-3 sezone.

U ovom timu jedino Suarez pruza neki kontinuitet igranja na prihvatljivom nivou.Gerrard igra promjenjivo ove sezone,po princpiu toplo hladno,odigra jednu dobru(na vrhunskom nivou),pa jednu losu(na nivou nekog prosjecnog igraca),ali opet je jedan od boljih igraca ove sezone budući da su ostali igrači u očajnim formama.
Rizo care,ne moze spominjanje Beniteza doci na red od ovih sto se prepiru ko je bolji King ili BR :)
I usput,Fera care dobrodosao..
Po meni je Glen jedan od najboljih danasnjih desnih bočnih i ako gledas utakmicu možeš primjetiti da 60% akcija idu preko njega preko desne strane...

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 27 dec 2012, 21:42

Vratija se šime :D Dobrodosao nazad @fera :D

Vidim ovu statistiku za Allena na prethodnoj stranici....Kad to analiziram, onda se tacno upitam kojeg ja djavola gledam na terenu....Statisticki je sve koliko - toliko dobro, ali na terenu izgledamo kao amateri. Ja kazem, OK, neka Rodgers dobije vrijeme, ali nek se pozabavi sa onim sto sad ima, a ne s onim sto ce biti u januaru ili sta ja znam kad vec. Dalje, meni je najveci problem odbrana. Nekako sam navikla da ovo ostalo ne funkcionise, ali kad vidim kako odbrana igra i kako smijesni ispadaju u 50% situacija protiv osrednjeg protivnika,smraci mi se pred ocima :roll: :roll: :roll: Meni je ova ekipa nedefinisana skroz. Postoje trenuci kada zaista igramo fantasticno, da covjek kaze: " Bice od ovog nesto", ali onda to upropastimo na tako upecatljive nacine...Isto kao i prosle sezone, i pretprosle, i one pretpretprosle.... :roll:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 27 dec 2012, 21:48

Nemaju kontinuitet i to je to,kad imaš dva tri klasna igrača u ekipi,situacija je takva da ide dobro dok su oni u formi kada oni zakažu ostali jednostavno nemaju kvalitet da naprave nešto više ,zbog toga se cjelo vrijeme i igra toplo hladno :roll: .

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 27 dec 2012, 22:06

youngredcomps je napisao/la:sa ovakvom politikom tesko da mi do 2020 vidimo LP.
opet se prave iste greske,dovode se bezvezni igraci.bolje dovesti 1 WC nego 3 polovnjaka.
allen 20 mil
borini 12 mil.
malo mu sto je preplatio ljetos ,pa sad opet.
staridž 12 mil
di santo 10 mil(poceo se i on spominjat)
de vrij 10 mil
butland
za ovu lovu su mogli dovest llorisa10 mil,isca 30 mil,i jednog dobrog napadaca za 25 mil.
a ne ovako imat cemo ekipu koja sluzi samo za nabijanje gol razlike.sta ce mu de vrij da sjedi sa coatesom na klupi.
Upravo, Liverpool ima prosječnu ekipu. Sve neki navikani i preplaćeni igrači, za koji su dati ogromni novci, a u stvari ne vrijede ni pola toga. Ja stvarno ne znam kakva je to transfer politika, koja se godinama primjenjuje. Nije to samo prošle i ove sezone, neko dugi niz godina.

Jedino je za vrijeme Beniteza Liverpool ličio na ozbiljan klub, sa par klasnih igrača, ali i onih koji to nisu bili, ali iz kojih je Rafa izvlačio maksimum.

Prije ovoga kola, kada sam pogledao tabelu i vidio da samo kasnite pet bodova za Arsenalom na trećem mjestu, jednostavno nisam mogao vjerovati. I pored očajnih partija i svega, blizu LP. :roll:

Engleska liga odavno nije bila slabija nego ove sezone, a to potvrđuju i rezultati u Evropi. United je mnogo ranjiva ekipa, a opet su prvi. Nema tu više toliko klasnih igrača kao nekada, pa ja kad vidim ovaj sastav, ne znam stvarno... Ima tu dobrih igrača svakako, ali nije ko nekad. Ali, drži ih taj pobjednički mentalitet stvaran kroz godine i oni će uvijek tu biti.

City je poimenično najjači, ali su kar'na od ekipe. Chelsea luta već neko vrijeme, može nekad dobro odigrati, a ostali su prosjek od Arsenala, Liverpoola pa preko Tottenhama i Evertona, a i ovi dosta slabiji timovi poput Swansea i Stokea su pri vrhu, što je potpuno ludo. :mrgreen:

Opet kad pogledaš, Liverpool bi sa par vezanih pobjeda mogao i do LP čak, jer su sve to dosta izjednačene ekipe. Hajd znaj...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 28 dec 2012, 01:30

Nakon spamanja Jonjinog twittera, on je odlučio da isti izbriše. Mogu misliti šta su mu sve napisali. :mrgreen: Zanimljivo da niko nije spomenuo otvoreno pismo Brendanu Rodgersu ( http://bleacherreport.com/articles/1457 ... =liverpool" onclick="window.open(this.href);return false; ) u kojem otprilike pise sve ono oko cega se slazemo. Ali kao sto neko vec citira Kloppa:
Klub koji se stvara mora imati oscilacije. Dvije sezone će ga ismijavati, treću će se diviti..

Svi su toga svjesni i svi ce stati uz Rodgersa, pa sa vjerom u fantastican januar idemo u drugi dio polusezone. Prvi dio zavrsavamo gostovanjem protiv tima u uspunu, QPR-a ( iako su nakon 4 utakmice bez poraza uvezali 2 nova, a iskreno se nadam da ce i treci doci sam od sebe ). Svi znamo kako je Redknapp majstor za Liverpool ( :mrgreen: ) pa necu biti optimistican pred ovaj mec. Sreca nasa pa imaju dosta povrijedjenih igraca, ali i dalje imaju one koje nam mogu zadavati dosta problema, posebno uz saznanja da nam odbrana nikako ne ulijeva samopouzdanje. Prosle godine nam preokrenuse u samom finisu, iako smo vodili 0:2. Bilo bi lijepo da se ova godina zavrsi pobjedom.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 28 dec 2012, 01:36

Gubimo od QPR-a,moraju i oni koju pobijediti. :evil:
You'll never walk alone.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 28 dec 2012, 01:37

<-- Ovaj covjek je rjesenje za sve nase probleme... Šteta sto nemamo keša da ga dovedemo. ( A moglo je od onih Carrollovih para 100%, svijetla obraza :mrgreen: )

Mogao bi se Xabi Alonso vratiti samo tako. :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 dec 2012, 09:41

OTNYS_YNWA je napisao/la:<-- Ovaj covjek je rjesenje za sve nase probleme... Šteta sto nemamo keša da ga dovedemo. ( A moglo je od onih Carrollovih para 100%, svijetla obraza :mrgreen: )

mogao ga je i rafa dovesti dok je jos bio neafirmisan umjesto sto je pare na keana bacio :D da se mogao dovesti umjesto carrolla doveo bi se al nije bilo vremena al za sve smo sami sebi krivi. i ove sezone niko od igraca koji su dosli nije pojacanje... nuri i assaidi nikad ne igraju allen nije igrac koji ce donijeti neku prevagu on je tu samo za one koji vole statistiku. sto se tice ovog za xabija... ja ne znam sta se treba desiti da se ljudi spuste na zemlju, pa mi bi tesko sad nagovorili bannana iz aston ville da dođe kod nas a ne covjeka iz real madrida.
al ljudi treba imati malo razumijevanja prema rodgersu jer covjek radi najtezi posao u svijetu fudbala.
@redsica sorry sto nisam donio vise friske ribe :P
You are someone else I am still right here

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 28 dec 2012, 11:10

OTNYS_YNWA je napisao/la:<-- Ovaj covjek je rjesenje za sve nase probleme... Šteta sto nemamo keša da ga dovedemo. ( A moglo je od onih Carrollovih para 100%, svijetla obraza :mrgreen: )

Kako bih poludio od euforije kad bi Cavani došao...uhhh
A kakvih se sve igrača moglo dovesti za ove dosad bačene pare. Bačeno je stotinjak miliona u gluposti.
Čini mi se da se nemamo baš mnogo čemu nadati ni ovaj prelazni rok. Kada vidim da nas povezuju sa Di Santom život mi se zgadi :( . Eto sad imamo, po špekulacijama, 40 miliona. I umjesto da se te pare ulože u jednog strašnog igrača, doći će nam trojica neprovjerenih i nedokazanih. Ne znam je li cilj Rodgersa da ispadne pametan i dovede nekoga za male pare i od njega napravi igračinu, ali nije vrijeme za to. Treba nam klasa u napadu. Ako i ovaj prelazni rok bude kao i dosadašnji, uopšte ne bih zamjerio Suarezu kada bi zatražio transfer. Zašto da troši karijeru igrajući sa Downingom, Coleom...???
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 28 dec 2012, 13:14

S Cavanijem je sve dogovoreno od ljeta je naš igrač :mrgreen: ,lijepo zvuči :mrgreen: .

Što se tiče utakmice protiv QPR možda bi poraz čak i dobrodošao da se još ozbiljnije uđe u jaunarski prelazni rok,eventualna pobjeda bi možda opet po običaju zamaskirala neke stvari tj. nedostatke u timu a koji se moraju sanirati ako se želi napredovati slika.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 28 dec 2012, 14:00

http://www.birminghammail.co.uk/sport/f ... one-389303" onclick="window.open(this.href);return false;

Predsjednik Birminghama potvrdio da smo zainteresovani za Butlera. Izgleda da je došao kraj i Reini.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 28 dec 2012, 14:05

Butland je extra golman,najjaci svog uzrasta.Gledao sam ga na olimpijadi,cuda je cinio...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 28 dec 2012, 14:16

Al Habsi,Butland,Krul pa i Jones ,koga god staviš ako neće biti bolji od Reine neće sigurno ni gori .

paranojafredy
Kontakt:

Post Postao/la paranojafredy » 28 dec 2012, 14:21

Vi,ako se bas kvalitetno ne pojacate u Januaru moglo bi bit svasta,Krul i P Cisse bili bi vam idealni
Fuck Barcelona and fuck Real Madrid
I've loved United since I was a kid

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.