AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

muha milanez
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muha milanez » 01 mar 2018, 11:51

Dao Rino ekipi slobodan dan, sasvim očekivano usred ovog paklenog perioda i tempa. Treba iznijet ovo, šteta što ipak nemamo još tog jednog-dva igrača koji prave razliku, šteta i zbog Kaliniča što nije opravdao ono što se od njeg očekivalo. Silva također, ali nadam se da će i on ući u neku pozitivnu seriju jer ne može ovih 11 što stalno igraju izgurat ovo do kraja. Treba tu još neko da se umješa, kad bi se Silva, Kalinić, Conti uključili pa da Rino ima ipak malo dužu klupu.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 mar 2018, 12:12

Kalinić je dobio previše prilika ove sezone, i niti jednom nije opravdao povjerenje. Jednostavno promašen transfer. Da je Silva dobio makar pola prilika kao on, do sad bi imao o 15 golova ove sezone. Kalinić rijetko koji duel dobije, a kontrola lopte je odvratna. Pa sinoc mu lopta bježi od noge, i tako upropasti dobru kontru.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 mar 2018, 12:39

“The future? My contract is the last problem. I want to clear this up, as I am not a great coach. I’ve done a lot of work and I still have to learn a lot, these days people talk too much, it seems that I’ve become a guru on the bench but I’m a nobody, I’m still in the early days and I’ve achieved nothing yet.

“At the same time, I am not the person that some seemed to think I was. Nobody has given me anything, people forget I’ve been working over these five years, I won a league title in Lega Pro, I had some very tough experiences in difficult circumstances abroad. You don’t learn this profession through books, you learn it by getting smashed in the teeth by setbacks. I’ve had some and I will have many more. But I have not become a guru, my path is still difficult and hard."

-Genaro Gattuso
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 01 mar 2018, 12:43

Ma Kalinić je užas nema tu više priče. Ja se samo nadam da ćemo ga vratit na kraju sezone, odnosno nadam nije u pitanju posudba sa obaveznim otkupom. Ako je to onda smo ga popusili. Silvi treba davati šansu umjesto ovog kloca.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 01 mar 2018, 12:56

Malo ste dosadni sa Silvom. Kalinić je nikakav igrač al pored ovakve odbrane nama sad samo treba krilo puno bolje od kalhanoglua tipa Di maria. I jedan ivica još u napadu tipa kavani. Ako bi uz to našli vrhunsku desetku tipa Kaka nekad imali bi već ekipu za polufinale ili finale lige šampiona. Onda samo nadogradjivat. Mada ne sumnjam da će već u sljedećem prelaznom roku tražiti par igrača za navedena mjesta

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 mar 2018, 13:09

Nama treba lijevo krilo, a Di Maria je desno krilo. Naravno da bi mi svi zadrzali najbolje igrače i nadogradjivali ekipu, al to zavisi koliko cemo biti u mogućnosti trošiti na ljeto. Kakve ce uslove postaviti UEFA. Ako se bude moralo prodavati da bi se kupovalo logično je, uz prodaju nebitnih igrača, da je Donnaruma prvi na listi. Em sto bi se njegovom prodajom najviše zaradilo, em sto bi imalo najmanji utjecaj na ekipu.
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 mar 2018, 13:21

Pa Mirabelli je već uveliko demantovao bilo kakvu prodaju najvažnijih igrača. Jer cilj je napredovati a ne tapkati u mjestu ili nazadovati.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 mar 2018, 13:39

Je, al puno zavisi od UEFA-e
Il Club più titolato al mondo!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 mar 2018, 13:45

Prema posljednjem finansijskom izvjestaju Milan polahko ali sigurno napreduje u svim segmentima.Tako da toliko ni od UEFA-e nece da zavisi.Svakako tokom ljeta nece biti potroseno 250M, vec dvaput manje.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 01 mar 2018, 14:03

koraj je napisao/la: Jesi li i sinoc gledao???
Jesam. Ali nije fudbal samo ko zabije gol. Da mozda procitas ono sto pisem znao bi o cemu govorim. Jeste da je fulio sto se fuliti ne smije. Ali sam isto gledao i Cutronea cijeu utakmicu koji je zbog nedostatka tehnike i osjecaja upropropastio 2 ili 3 dobra napada, u situacijama kada je trebao gurnuti dobar zavrsni pas, ili promjeniti stranu itd... ali to ne umanjuje njegov potencijal jer on je nesto drugo. Kalinic koliko god los bio u zavrsnici u gradnji napada, tehnicki, je korisniji od Cutronea. Ali meni je opet Cutrone drazi jer se bespostedno bori i trci, pravi presing isl stvari.

Cutrone je imao dosta srece kod zabijanja dosta golova, ali ista ta sreca se mora zasluziti pa to sto je imao srece ne umanjuje njegov kvalitet.
S druge strane Kalinic radi dosta dobrih stvari ali ga jednostavno nece gol. U Fiorentini je zabijao, kod nas ko da je Admir Rascic iz najgorih dana. Ali opet to po meni ne umanjuje njegove neke druge kvalitete.

Sad ako ti ne volis Kalinica to je druga stvar, i ako uzmemo tu cinjenicu kao polaznu tacku ove rasprave, onda ista nema smisla jer ne mozes objektivno posmatrati stvari.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 01 mar 2018, 17:03

Ja uopce ne raspravljam, ne volim ga, ali sto se tice objektivnosti e tu sam vala dobar.
Kao napadac, njegov posao je da radi presing na zadnju liniju protivnika ali to ne moze jer jedva trci.
Kao napadac, nije njegovo da "gradi igru" vec da realizuje ono sto drugi izgrade. Ne zna ni to.
I nista od toga nije problem i nije on kriv jer nema kuveta za bolje, tako coj'k igra cijeu karijeru...problem je sto igra u Milanu.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 mar 2018, 17:20

Kalinic apsolutno nije iskoristio svoju minutazu, i tu nema rasprave.Imao je 5 dobrih poteza od dolaska u Milan.Izgleda da je onaj broj SEDAM koji se nalazi na dresu igraca Milana, pretezak teret za njega.I ne, ne mislim na broj njegovog dresa, vec na bedz na ramenu.

Njega se ljetos rijesiti, dovesti jako krilo i dva vezna igraca, te upopuniti roster sa jos makar 3 igraca pored toga.Odnosno ojacati klupu.Cutrone i Silva su sasvim sigurno sposbni isporuciti kombinovano 40+ golova po sezoni.Apsolutno sam uvjeren da Patrick moze i do 20 komada vec ove sezone, kao sto sam i ubjedjen da ce Silva biti puno bolji naredne sezone.Jer ova sezona je bila prilagodjavanje na ligu, a to je za napadace u Italiji najteze.

I nikakve eksperimente ne treba raditi sad, cak ni rotiranje Hakana ili Jacka.I ako to oni i sami rade tokom meca cesto.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 01 mar 2018, 18:11, ukupno mijenjano 1 put.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 mar 2018, 17:30

Evo izgleda da je Reina deff potpisao za nas,nadam se samo da je back up za donarumu

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 mar 2018, 21:21

čovjek debelo u četvrtoj deceniji, logično da je druga opcija jer storari ide u pemziju.

ovaj auba bi manje go.vno pojeo da je prešao ovdje :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 01 mar 2018, 21:39

Vala ako ne prodjemo ovakav Arsenal onda i ne zasluzujemo igrati vece takmicenje od europske lige

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 mar 2018, 21:54

ma ako pobjedimo inter u nedjelju ja bih da oni batale to takmičenje, bolje da se fokusiraju na ligu jer se četiri boda zaostatka doimaju kao sitnica koja će se moći dostići.
plus na sve to smo u finalu kupa i imaš realnu šansu ući u top 4 što je super stvar s obzirom kako se katastrofično ušlo u sezonu, yebo ba LE gdje ćeš dodatno raubati igrače u teškim utakmicama i na kraju naletiti na atletico i izgubiti što će biti "uzalud vam trud svirači" :mrgreen:

mada ne sumnjam da će rino ući maksimalno jako u utakmicu, ali volio bih da izgube i završe s tim.

auba :urnebes:

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 01 mar 2018, 22:33

Ako dobiju Inter, onda je možda i bolje zabataliti EL-u. Koju su svakako izborili kroz finale kupa. A -4 više nije nedostizno. Međutim vidjet ćemo šta će se dešavati u narednih 7 dana.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 mar 2018, 23:14

Neka oni igraju EL maksimalno,ako bi se ukazala prilika za osvojiti to,super,ipak je to neko europsko takmicenje,a i igraci bi dobili jos veci motiv za iducu sezonu

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 mar 2018, 23:51

ma ne vrijedi se bezveze trošiti ako kroz ligu budeš imao realnih šansi za ući u top 4, imaš potencijalno 6 teških utakmica plus finale i to u danima između dva kola dok roma i inter neće imati nikakvih drugih obaveza osim ligaških utakmica.
a i raspored je svakako pretežak, ako kontaš dobijati do kraja moraš biti odmoran i maksimalno skoncentrisan.

ako je bitno staviti neki trofej u vitrinu, imaš već to finale u kupu pa tu traži svoju šansu.

doduše ako popuše protiv intera onda snage preusmjeriti na arsenal, štaš :mrgreen: jer bi u tom slučaju -7 u desetak kola ipak bilo preteško prestići.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 01 mar 2018, 23:55

Pobjednik EL ima obezbjeđen plasman u CL, kao Man Utd lani. Nama je realnije osvojiti EL nego top4 u ligi, ali kao što neko iz mase već napisa, naletiš na Atletico i piši propalo...

Arsenal je pretrpio 2 teška poraza protv Cityja koji je spejs šatl. No, vjerujem obe utakmice tvrde protiv Arsenala, najrealnije remi, npr. 1-1 u oba meča ili repriza Lazija, bez golova u dvomeču...

Lacazette neće igrat a Aubameyang nemože zbog nastupa za Dortmund. Arsenal ostaje sa mladim nigerijcom u špicu uz Welbecka, ništa strašno.
Drastično su slabiji otkad im je Sanchez napustio klub, nema ni Walcotta koji je otišao u Everton.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []