jasko_juve je napisao/la:Barcelona ima klasu bolju ekipu a to je njihov napad. I to nije protiv Juventusa to je protiv svake yebene ekipe na dunjaluku. Ostale pozicije su bara bara, dovoljan podatak je da je Barca u prvenstvu primila samo 19 golova. Sad, po meni, nije to zbog toga sto imaju dobru odbranu nazad u zadnja 4 igraca, vec je zbog toga sto im je prva linija odbrane-napad rastrcan u pm ( sem Boga fudbala Messija) .. Takav pritisak vrse da rijetko ekipe i dodju do Piquea i Mascherana, dodaj tome odlicnog Busquetsa koji je godinama u Barci i to treba postovat koji doktorski igra svoju poziciju. Barselona ima napad koji moze svakoj ekipi dat 2 komada minimalno, Juve ima dobru odbranu, dobro se brane, ima Vidala koji je najbolji mozda na svijetu box to box igrac i doktora Pirla koji je nazalost u godinama, eh da je 2,3 godine mladji makar. Navijam za Juventus od 1997. godine i one pete gospodina nogometa Del Piera protiv Borusije u finalu al realno Barcelona je favorit, ogromni nije jer je ipak finale LP, al da je favorit jest, i po meni 60-40%, samo eto zbog napada,tu su strasni, pretesko ih je zaustavit a to djecije poredjenje ko je bolji Iniesta il Pirlo il Rakitic il Vidal je smijesno. Djecije. Gleda se ekipa, timski duh, karakter ekipe, obje to ekipe imaju,realno. Sinoc Ronaldo je onda trebao 4 komada dat i dovidjenja-prijatno. Al nije jer ne igra sam, ekipa igra. Za Juve navijam i navijacu,al pored bacanja na glavu i oznojene straznjice bice potrebno i srece da se pobijedi strasna Barcelona. Forza Juve
napokon neko realan,i to momak za juventus navija,tim je najvazniji,real je pokazo da puko sabiranje individualnih kvaliteta ne daj rezultat,samo ovdje imamo situacija da su i juve i barca tu negdje s timskim duhum,izbalansiranost ekipe,kompaktnost i sve to,samo sto barca ima bolje individualce,prije svega mesija pa i dosta drugih,i jos nesto sto je isto bitno a to je forma,i tu je barca u prednosti,vidjeli smo sta znaci forma kod recimo pogbe,sinoc vrlo los,a inace zvijer od igraca