Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Monci
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Monci » 03 apr 2017, 22:15

Sigurno je da će ovo što Željo radi animirati i druge klubove. ALi nije niti kod nas uvijek tako bilo. Znali su i navijači preuzimati inicijativu, raditi marketing, pa nas protiv Travnika 7 milja dođe. Naravno, klub to sistemski radi, i fakat se vide ozbiljni iskoraci u svim segmentima funkcionisanja kluba. Još neki klubovi su krenuli za nama, izgleda da je transparentnost, sistem, organizacija, finansijska slika jedini ispravan put i bez toga se definitivno neće moći funkcionisati, to je baza. Nakon toga ide organizacija ekipe i rezultati. Željo, Zrinjski, Sarajevo, Široki, Sloboda, Radnik, evo i Borac se vraća, vratiće se i Velež i Čelik....Mladost ozbiljno i zdravo radi(bar za sada),Krupa... i pretvara se ovo u ozbiljnu ligu. Finalno je smanjiti na 10 klubova, gorilo bi to na sve strane, ima mnogo više rivaliteta nego bilo gdje u okruženju. Ja mislim da nama 5-6 klubova sa kojim smo izgradili (ili gradimo) ozbiljan rivalitet garantuje posjete od 9-10 hiljada gledalaca, neki i više. To je i ozbiljna finansijska inekcija za klub. Ostali jbg, pratite nas, željni smo svi skupa dobre atmosfere, dobrih utakmica, fer i sportskog navijanja....da stvarno budemo pozitivna priča u regiji, jer ćemo odmah biti interesantniji i sponzorima, i kvalitetnijim igračima, i to su stvari koji unapređuju kompletnu ligu i takmičenje. I tako to u krug ide...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 apr 2017, 22:17

Monci je napisao/la:Sigurno je da će ovo što Željo radi animirati i druge klubove. ALi nije niti kod nas uvijek tako bilo. Znali su i navijači preuzimati inicijativu, raditi marketing, pa nas protiv Travnika 7 milja dođe. Naravno, klub to sistemski radi, i fakat se vide ozbiljni iskoraci u svim segmentima funkcionisanja kluba. Još neki klubovi su krenuli za nama, izgleda da je transparentnost, sistem, organizacija, finansijska slika jedini ispravan put i bez toga se definitivno neće moći funkcionisati, to je baza. Nakon toga ide organizacija ekipe i rezultati. Željo, Zrinjski, Sarajevo, Široki, Sloboda, Radnik, evo i Borac se vraća, vratiće se i Velež i Čelik....Mladost ozbiljno i zdravo radi(bar za sada),Krupa... i pretvara se ovo u ozbiljnu ligu. Finalno je smanjiti na 10 klubova, gorilo bi to na sve strane, ima mnogo više rivaliteta nego bilo gdje u okruženju. Ja mislim da nama 5-6 klubova sa kojim smo izgradili (ili gradimo) ozbiljan rivalitet garantuje posjete od 9-10 hiljada gledalaca, neki i više. To je i ozbiljna finansijska inekcija za klub. Ostali jbg, pratite nas, željni smo svi skupa dobre atmosfere, dobrih utakmica, fer i sportskog navijanja....da stvarno budemo pozitivna priča u regiji, jer ćemo odmah biti interesantniji i sponzorima, i kvalitetnijim igračima, i to su stvari koji unapređuju kompletnu ligu i takmičenje. I tako to u krug ide...
:salut:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 apr 2017, 22:25

Monci je napisao/la:ima mnogo više rivaliteta nego bilo gdje u okruženju
Ovo je jako bitno, mnogo pratim ostale lige i ovo što mi imamo je blago, samo da se krene još krupnijim koracima naprijed.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 apr 2017, 13:12

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 apr 2017, 19:57

2007.

slika

2017.

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 04 apr 2017, 20:12

Virtu4l je napisao/la:2007.

slika

2017.

slika
Grande Baka
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 apr 2017, 20:12

Ma samo upoređujem kvote na domaćine, strašno.
Voli te tvoje Sarajevo.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 apr 2017, 20:25

Zna se na koga nema kvote :cool:

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 04 apr 2017, 21:09

Postoji li jos ovaj NK Zepce,jednom su meni se cini i europu igrali?
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2017, 21:13

hskzmostar je napisao/la:Postoji li jos ovaj NK Zepce,jednom su meni se cini i europu igrali?
Ja sam cesto za Krajinu putovao vozom i isao kroz Zepce, i 2-3 puta me zadesilo da i vasi idu tamo na gostovanje. Dva puta mi uzeli Avaz na pravdi Boga, jednom im i cigarete halalio. :) Zadnji put sam tuda isao ima dvije godine, igrala se nekakva tekma pred 50-ak navijaca na onom stadionu, vidi se iz voza. :D Jesu li se u medjuvremenu ugasili, pojma nemam.

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 04 apr 2017, 21:35

Sabinho je napisao/la:
hskzmostar je napisao/la:Postoji li jos ovaj NK Zepce,jednom su meni se cini i europu igrali?
Ja sam cesto za Krajinu putovao vozom i isao kroz Zepce, i 2-3 puta me zadesilo da i vasi idu tamo na gostovanje. Dva puta mi uzeli Avaz na pravdi Boga, jednom im i cigarete halalio. :) Zadnji put sam tuda isao ima dvije godine, igrala se nekakva tekma pred 50-ak navijaca na onom stadionu, vidi se iz voza. :D Jesu li se u medjuvremenu ugasili, pojma nemam.
Igraju, igraju

http://www.nsfbih.ba/stranica/druga-liga-fbih-centar
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2017, 21:53

Super, nek se ne gasi sport. Fin im je onaj stadioncic. ;)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 apr 2017, 22:30

Postoji. Nakon ispadanje iz Druge lige FBiH pauzirali smo par sezona. U sezoni 13/14 igrali kanton, medjusobni omjer nas kostao promocije. Sezonu kasnije osvojili i od tad igramo Drugu ligu Centar. Ovo nam je druga sezona u toj ligi. Proslu sezonu nismo bili losi, ali je ove otislo dosta igraca, mada se koliko sam ja upratio sad dobro radi ovo proljece. Sve u svemu, para nema, ambicija nema. Juniori i kadeti su odlicni i to je najbitnije, nek djeca imaju gdje trenirat. Svi ti igraci koji i igraju su ponikli u klubu, takva je politika(ako nisi ponikao onda moras biti s podrucja opcine Zepce). Trenutno je glavna zvijezda Goran Juric koji je nekad kod vas igrao, a prosle sezone je bio u Vitezu. Igrao je i Ivesic duze vrijeme, ali je ovu sezonu napustio. Jedno vrijeme je igrao i Damir Hadzic, legenda Sarajeva, kasnije je bio trener i vise nije u klubu.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 04 apr 2017, 22:39

Jedno pitanje,citam jedan post jednog navijaca i kaze nek se bore nek trce pa i ako zijane necu im zamjerit,totalno zaostalo misljenje jer njegovo je i da trci i da se bori Ali i da igra nogomet fudbal da dribla centrira puca lijevom desnom glavom znaci trco borio se nema veze nek su izgubili svasta.Totalno nerazumno razmisljanje.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 apr 2017, 23:47

Alipasino je napisao/la:Jedno pitanje,citam jedan post jednog navijaca i kaze nek se bore nek trce pa i ako zijane necu im zamjerit,totalno zaostalo misljenje jer njegovo je i da trci i da se bori Ali i da igra nogomet fudbal da dribla centrira puca lijevom desnom glavom znaci trco borio se nema veze nek su izgubili svasta.Totalno nerazumno razmisljanje.
Gdje ti je pitanje?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 apr 2017, 23:53

Signore je napisao/la:
Postoji. Nakon ispadanje iz Druge lige FBiH pauzirali smo par sezona. U sezoni 13/14 igrali kanton, medjusobni omjer nas kostao promocije. Sezonu kasnije osvojili i od tad igramo Drugu ligu Centar. Ovo nam je druga sezona u toj ligi. Proslu sezonu nismo bili losi, ali je ove otislo dosta igraca, mada se koliko sam ja upratio sad dobro radi ovo proljece. Sve u svemu, para nema, ambicija nema. Juniori i kadeti su odlicni i to je najbitnije, nek djeca imaju gdje trenirat. Svi ti igraci koji i igraju su ponikli u klubu, takva je politika(ako nisi ponikao onda moras biti s podrucja opcine Zepce). Trenutno je glavna zvijezda Goran Juric koji je nekad kod vas igrao, a prosle sezone je bio u Vitezu. Igrao je i Ivesic duze vrijeme, ali je ovu sezonu napustio. Jedno vrijeme je igrao i Damir Hadzic, legenda Sarajeva, kasnije je bio trener i vise nije u klubu.
Hase, Pape pa Damir... :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 apr 2017, 04:00

Sabinho je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Jedno pitanje,citam jedan post jednog navijaca i kaze nek se bore nek trce pa i ako zijane necu im zamjerit,totalno zaostalo misljenje jer njegovo je i da trci i da se bori Ali i da igra nogomet fudbal da dribla centrira puca lijevom desnom glavom znaci trco borio se nema veze nek su izgubili svasta.Totalno nerazumno razmisljanje.
Gdje ti je pitanje?
:urnebes:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 apr 2017, 04:09

Ma yebi se :rol:

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 05 apr 2017, 10:37

Danas par velikih utakmica na programu.

Derbi kola naravno pod BB. Nadam se da će teren biti ok, bilo je nešto kiše, ne previše. Ova utakmica može biti prijelomnica, na jednu ili drugu stranu definitivno. Željo je u odličnom run-u, čini mi se da opet gledamo "plavo proljeće" po ko zna koji put. Koliko sam čitao, tuzlaci su imali dosta prigovora na sudjenje prošlo kolo, koliko su u pravu neznam, nisam gledao, al nadam se da će u MO sve čisto biti po tom pitanju. Čini mi se da Valjić sudi. Očekujem tvrdu utakmicu, i golove. Možda ne kao zadnji susret u MO, jer Zrinjski je definitivno podigao formu dolaskom Bake, nemaju problema sa sastavom. Željo ima Lendrića... Lik ubija jednostavno, i biti će vrlo važno koliko će Zrinjski uspijeti zatvoriti njega na utakmici. Zrinjski naprijed ima odličan izbor igrača i mišljenja sam da će sredian terena ovdje odnijeti/donijeti pobjedu nekom.

Drugu utakmicu koju bi izdvojio je Čelik - Vitez. Be or not to be za Zeničane, i možda za njih, najbolji protivnik (uz Olimpik). Vitez nije u nekoj formi,iako po meni imaju kvalitetniji sastav od Čelika, možda ta volja i tribine donesu 3 boda Zeničanima protiv ekipe u padu trenutno. Da se nevaramo, Čelik je užasan ovu sezonu, da se spase treba im doslovno čudo do kraja, i mora početi sa današnjom utakmicom. Gubitak bod/bodova na BP danas je definitivni oproštaj od PL.

Dvije utakmice Sloboda - Sarajevo i Olimpik - Metalleghe, isto dosta bitne za SA i Jajčane. Realno Sloboda nema sanse za uc u 3, al im SA leži na Tušnju nešto i bit će zanimljiva utakmica sigurno i očekujem težu utakmicu nego zadnji put gdje su glat uzeli. Jajčani isto mogu danas uzet masivna 3 boda protiv gotovog Olimpika koji je siguran putnik u cvajtu i u međusobnom duelu sa Čelikom odlučivat o sudbini.
NK Široki Brijeg

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 05 apr 2017, 13:27

Okom statistike: Željo neugodan pod Bijelim brijegom, Sarajevo od Kodre ne zna za pobjedu na Tušnju

Današnjim mečevima bit će nastavljeno takmičenje u Premijer ligi BiH, a u centru pažnje bit će okršaji Lige za prvaka BiH između prvoplasiranog Zrinjskog i drugoplasiranog Želje pod Bijelim brijegom, te duel Slobode i Sarajeva na Tušnju. Lendrić je pogodio u posljednjem duelu Zrinjskog i Želje
Istinski su to derbiji bh. fudbala koji uglavnom privlače i veliki broj navijača na stadione.

Zrinjski i Željezničar su po mišljenju mnogih prvi favoriti za osvajanje naslova, a današnja utakmica na terenu će pokazati ko je snažniji na terenu, ali duel u Mostaru svakako neće odlučiti prvaka BiH.

Plemići su većinom "gazde" pod Bijelim brijegom, ali ako tražite ekipu koja može odnijeti bod(ove) iz Mostara, to je svakako Željezničar.

Potvrđuje to i posljednji okršaj ova dva tima u Mostaru, kada su gosti iz Sarajeva odnijeli sva tri boda, slavivši pobjedu sa 4:0. Bila je to slatka osveta Plavih za minimalan poraz od Plemića na startu sezone u ''Dolini ćupova''.

U posljednjih deset premijerligaških mečeva u Mostaru Zrinjski je ostvario četiri pobjede, Željo je slavio dva puta, dok su četiri meča završena bez pobjednika.

Ništa manje zanimljiv duel na Tušnju će igrati Sloboda i Sarajevo. U posljednje vrijeme grad soli nepremostiva je prepreka za Bordo tim, a utakmica odigrana u zadnjem kolu prvog dijela Premijer lige BiH pripala je timu Vlade Jagodića koji je slavio rezultatom 3:0.

Sarajevo je posljednju pobjedu na Tušnju ostvarilo pod vodstvom Mehe Kodre novembru 2014, kada je bilo 0:2.

Inače, u posljednjih deset premijerligaških dvoboja ovih rivala na Tušnju, Sloboda je slavila pet puta, Sarajevo tri puta, dok su dvije utakmice završene bez pobjednika.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.