NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Ko je prvi od aktivnih igraca iza WB po # TD?
- IlCapitano
- Kontakt:
Računajući PO mislim da je Rondo još ispred Westbrooka, ali ne puno.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Rondo ih ima 28, Draymond Green 14, Chris Paul 12, Pau Gasol 9, James Harden 9 itd
[quote="Donnie Darko"]Po ovome sta pisete za Kendalla, neko ce stvarno pomisliti da je dobar igrac bio.
Zamisli Ronda bez odbrane, bez fizikalija, bez samopouzdanja, bez liderskih sposobnosti, i sa slabijim playmakerskim sposobnostima, i eto sa nesto kao malo boljim sutem. Govorim o Rondu prije povrede. Kud ces vise i ovalav Rondo koji je i dalne svemirski brod za njega je prosle sezone jedva pronasao ekipu.
Kendall da ima mjesta u ligi, bio bi u ligi. Ni jedna ozbiljna ekipa ne moze dopustiti sebi da igra igraca koji bukvalno ne postoji u odbrani i koji u napadu zna samo dodati loptu vise od 5-10 minuta, a ni jednoj slabijoj ekipi nije potreban jer bi samo uzimao mjesto igracima koji mogu nesto napredovati.
Najveci uspjeh u karijeri mu je sto je pljunuti Vlade Divac.[/quote]

Zamisli Ronda bez odbrane, bez fizikalija, bez samopouzdanja, bez liderskih sposobnosti, i sa slabijim playmakerskim sposobnostima, i eto sa nesto kao malo boljim sutem. Govorim o Rondu prije povrede. Kud ces vise i ovalav Rondo koji je i dalne svemirski brod za njega je prosle sezone jedva pronasao ekipu.
Kendall da ima mjesta u ligi, bio bi u ligi. Ni jedna ozbiljna ekipa ne moze dopustiti sebi da igra igraca koji bukvalno ne postoji u odbrani i koji u napadu zna samo dodati loptu vise od 5-10 minuta, a ni jednoj slabijoj ekipi nije potreban jer bi samo uzimao mjesto igracima koji mogu nesto napredovati.
Najveci uspjeh u karijeri mu je sto je pljunuti Vlade Divac.[/quote]
Wes je napisao/la:Ko je prvi od aktivnih igraca iza WB po # TD?
rondo,sa 28
pod igrati mislis biti zakovan na dno klupe i dobiti svaku 10 tekmu 4-5 min u garbage time-u, nesto kao Steve NovakNeutral je napisao/la:Ima igrača koji su lošiji od njega, a opet su u NBA, tako da će i on prije ili kasnije opet igrati.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
dobro, ovo glasanje je posljedica JoJo groznice koja trese NBA trenutnoClutch je napisao/la:
Anketa na realGM
kad KAT i JoJo pokazu da konstantno mogu biti na Davisovim brojkama onda mogu u isti kos s njim
mnogo bi bolje bilo da su samo KAT i JoJo opcije u toj anketi
cuj AD za KAT-a jedan za jedan trade, e moj JVG
https://streamable.com/yknc
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
miki_92 je napisao/la:dobro, ovo glasanje je posljedica JoJo groznice koja trese NBA trenutnoClutch je napisao/la:
Anketa na realGM
kad KAT i JoJo pokazu da konstantno mogu biti na Davisovim brojkama onda mogu u isti kos s njim
mnogo bi bolje bilo da su samo KAT i JoJo opcije u toj anketi
cuj AD za KAT-a jedan za jedan trade, e moj JVG![]()
https://streamable.com/yknc
Mislim da se pitanje odnosi na potencijal, ne trenutno stanje. Ali slazem se oko hypea, jer Davis i Embiid jesu blizi nego sto anketa ukazuje.
Mislim da Embiid (niti KAT) nece biti scoreri kakav je AD, ali da Embiid ima elitni defanzivni potencijal, game changing potencijal sto se kaze
(i to vec mozemo vidjeti u ovoj sezoni) koji ga u perspektivi stavlja ispred njih jednostavno po tom sveukupnom uticaju na parketu.
Nije da ova dvojica nemaju argumente za elitne defanzivce ali po dosad vidjenom Embiid je na toj strani parketa svijet za sebe. Ne samo po alatima za odbranu (koji su elitni) nego i po defanzivnim instinktima, mentalitetu, liderstvu i volji za igranjem odbrane.
Kad na to dodamo da je i napadacki pokazao zavidan nivo talenta, versatilnost, mislim da je Embiid, koliko god biased ja bio, ispravan izbor.
Ma AD je ispred KAT-a, pisao sam to i za vrijeme najveceg hype oko Townsa (djeluje mi da se to ipak trenutno malo stisava).
Bolji (i bice bolji) na oba kraja parketa. JVG ima argument u vezi zdravlja, ali igracki Davis je bolji. Lijepo ga je utisao s tim kucanjem.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
AD je itekako elitni defanzivni potencijal. KGevski elitan potencijal u defanzivi. Svi znamo da je KG jedan od najboljih defanzivaca ikad i meni licno najversatilniji defanzivac ikad.
Pa jeste, nema sumnje u to. Ali ce Embiid biti bolji rim protector i jednostavno imati veci defanzivni uticaj.Epidaurus je napisao/la:AD je itekako elitni defanzivni potencijal. KGevski elitan potencijal u defanzivi. Svi znamo da je KG jedan od najboljih defanzivaca ikad i meni licno najversatilniji defanzivac ikad.
Hm, KG svakako jeste u konverzaciji ali Bill Russell i Hakeem su meni ipak ispred u tom pogledu.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Pa dobro, to stoji da je Embiid defanzivno veci potencijal jer ono klasicni je centar al msm da kao overall potencijal AD nije nista ispod Embiida. Isto tako ne treba zaboravit da je Embiid samo godinu mladji od ADa.
miki_92 je napisao/la:pod igrati mislis biti zakovan na dno klupe i dobiti svaku 10 tekmu 4-5 min u garbage time-u, nesto kao Steve NovakNeutral je napisao/la:Ima igrača koji su lošiji od njega, a opet su u NBA, tako da će i on prije ili kasnije opet igrati.
I milion dobiti godišnje
e jbg brate, pretjera ga s ovim... rondo je mozda na 5 utakmica u citavoj karijeri imao 40% suta za tri, a ovom to prosjek bio u jedinoj ozbiljnoj sezoni sto je igraoDonnie Darko je napisao/la:Zamisli Ronda sa nesto kao malo boljim sutem
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- Donnie Darko
- Kontakt:
U Phoenixu je bacao cigle, najviše se vodim tom sezonom jer sam ga najviše gledao tad.KK_Bosna je napisao/la:e jbg brate, pretjera ga s ovim... rondo je mozda na 5 utakmica u citavoj karijeri imao 40% suta za tri, a ovom to prosjek bio u jedinoj ozbiljnoj sezoni sto je igraoDonnie Darko je napisao/la:Zamisli Ronda sa nesto kao malo boljim sutem
Mada, eto nek je i solidan sa trice, opet je u toj jednoj sezoni imao 40% iz igre ukupno. Rondo je u samo jednoj sezoni imao tako male procente
ma samo je u lakersima dobio minutazu i slobodu, to racunam kao njegov realni dometDonnie Darko je napisao/la:U Phoenixu je bacao cigle, najviše se vodim tom sezonom jer sam ga najviše gledao tad.KK_Bosna je napisao/la:e jbg brate, pretjera ga s ovim... rondo je mozda na 5 utakmica u citavoj karijeri imao 40% suta za tri, a ovom to prosjek bio u jedinoj ozbiljnoj sezoni sto je igraoDonnie Darko je napisao/la:Zamisli Ronda sa nesto kao malo boljim sutem![]()
Mada, eto nek je i solidan sa trice, opet je u toj jednoj sezoni imao 40% iz igre ukupno. Rondo je u samo jednoj sezoni imao tako male procente
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- Donnie Darko
- Kontakt:
odlično, još jedna stvar u kojoj je kendall inferioranKK_Bosna je napisao/la: ma samo je u lakersima dobio minutazu i slobodu, to racunam kao njegov realni dometukupni fg% nije = sut... rondo ima dobre procente jer je na ulazu strasan, nije ni 3pt% iskljucivo = sut ali je mnogo tacniji nego ukupan fg%
u lakersima je dobio slobodu, ali treba i uzeti u obzir kakvi su to lakersi bili. definicija prcije
nije se u sixersima uspio izboriti za pristojnu minutažu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.