FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la thulkazal » 27 nov 2015, 19:04

Nadam se da neće otići jer ako bi ko odgovarao Bayernu, dugoročno, to bi bio Klopp a njega nema. Sve ostale opcije u odnosu na Pep-a su ne tako povoljne što zbog dugoročnosti što zbog vizije... Ako bude odlazio valjda se neće pokrenuti sapunica prije ljeta što je opet teško izvodivo...

Šta je sa Sammerom i njegovim aspiracijama da trenira? Davno se provlačilo i to pitanje ...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 19:09

Najmanje sto nam trebaju su sapunice, vjerujem na zimu ce se sve znati. Veceras, tj sad u 19 je redovni godisnjak kluba. Bas me interesuje oko finansija, kako stojimo.

Inace, danas Pep nije dosao na pres prie tekme sa Hertom zbog "ptivatnih" problrma.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 27 nov 2015, 19:23

umro rođak u španiji, pa razgulio na sahranu.

inače, mislim da izjave kalea i lahma u posljednje vrijeme sugeriraju da je pep rekao ne. ranije su izjave bile drugačije, a ovo korespondira i s rokom koji je postavljan za pregovore, a to je kraj novembra.

meni bi bilo žao da ode, mislim da bayern izgleda odlično, ali šta se može...

1. poštujem carla i njegov rad, ali nešto mi ne miriše, ne znam, u kontekstu bayerna
2. jose m. da, al da npr sad dobije nogu pa da odmara do kraja sezone. sad izgleda jako loše. guardiola je prije bayerna odmarao godinu, to nikad nije loše.
3. volio bih favrea.
4. čolo nije spominjan u kontekstu bayerna, mislim da on stilom ne leži ovoj upravi.
5. ovaj lik iz fca nije loš, pitanje je šta nudi, kakve su mu ideje, vizije.
6. unai emery mi je odličan lik.

ps. kad je otišao klopp u lfc kontao sam da to znači da ostaje pep, sad kad ode, bit će šteta.
pps. tuchel bi bio sjajan, ali on je zauzet.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 27 nov 2015, 19:29

dobro, izgleda da je anceloti ime koje se najvise veze uz bayu.
odlican strucnjak, bez daljnjeg.
po meni, barem za klasu bolji od pepuna.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 19:37

rikimo je napisao/la:umro rođak u španiji, pa razgulio na sahranu.

inače, mislim da izjave kalea i lahma u posljednje vrijeme sugeriraju da je pep rekao ne. ranije su izjave bile drugačije, a ovo korespondira i s rokom koji je postavljan za pregovore, a to je kraj novembra.

meni bi bilo žao da ode, mislim da bayern izgleda odlično, ali šta se može...

1. poštujem carla i njegov rad, ali nešto mi ne miriše, ne znam, u kontekstu bayerna
2. jose m. da, al da npr sad dobije nogu pa da odmara do kraja sezone. sad izgleda jako loše. guardiola je prije bayerna odmarao godinu, to nikad nije loše.
3. volio bih favrea.
4. čolo nije spominjan u kontekstu bayerna, mislim da on stilom ne leži ovoj upravi.
5. ovaj lik iz fca nije loš, pitanje je šta nudi, kakve su mu ideje, vizije.
6. unai emery mi je odličan lik.

ps. kad je otišao klopp u lfc kontao sam da to znači da ostaje pep, sad kad ode, bit će šteta.
pps. tuchel bi bio sjajan, ali on je zauzet.
Da, i ja mislim da nas napusta i to skoro sigurno. Steta, ako ne uzme LP ostace taj gorak okus.

Uprava ce vjerujem razmisliti dobro koga za dalje. Mora nekoga naci ko ce izvuci maksimum iz nasih igraca. Vec 6-7 godina igraju ofanzivnu i na posjed igru i sad ne bi valjalo da dodje neko ko ce da ih postavi u bunker ili da biju po terenu.

Ima dosta imena osim Karlitosa koji bi mogli: Schmidt, Emery, Favre pa cak i Kuman. Sto se tice ovih nekih manje iskusnijih ne znam ko bi mogao biti ime da trenira Bayern, jedino neko nas.

Nedo Bog da nakon Pepovog zvanicnog odbijanja u tom periodu Low da otkaz ili se dogovri da ga da poslie EPa.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 nov 2015, 19:55

Koji ba Schmidt, Emery i Favre pa ti nisu u stanju voditi ni prosječne timove a ne da preuzmu giganta iz Minhena.Moja prva opcija nakon Pepuna je bio Klopp s obzirom da od ovog nema ništa onda jedino Carlo.Neka napisa da bi se teško Cholo uklopio i mislim da je u pravu, Cholo- Sammer deadly Combination. :)
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 27 nov 2015, 20:12, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 nov 2015, 20:11

muamerc je napisao/la:Ako ode u Citi ne treba ga suditi ali svakako bice veliko razocarenje. I tada zvanicno umire posljednji mohikanac istinskog fudbala, ustvari ako ga je i bilo. Sve je biznis a igra ili ti fudbal je za budale odnosno obicni raju i navijace. Ko je.. fudbal, egzistencija i real zivot je bitan. **** ga.
Čekaj @muamere, zašto bi bilo razočarenje ?
Nisi valjda mislio da će Guardiola biti Bayernov Ferguson ?

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 20:14

Mi prvo trebamo ganjati trenera koji je autoritet, uticajan i koga igraci postuju. U nas je dosta igraca wc klase i s njima treba znat raditi. Neko ko ce zagalamiti na Vidala, Robbena i Riberija i poslati ih na klupu ako treba. Nama ne treba trener kojem je dovoljno samo sto je tu odnosno sto trenira Bayern. I Messi je glumio sefa Enrikeu pa ga ovaj posla na klupu, tako, tako se zna ko je trener a ko igrac. Sad nema problema. Ni Suarez niti Neymar ne smiju pisnuti. Pa tek onda razgovarati sa istim da nastavi razvijati, problizno, ovu filozofiju prema kojoj sad igramo.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 nov 2015, 20:18

Ostaje Pep, zvanicna vijest. :mrgreen:
Al' malo morgen. :tralala:

Ne vjerujem da ce se i on sam tako lako odreci Bayerna u koji je tek sada implementirao svoje zamisli, ne vjerujem da ima zelju da bas sad pocinje sve ispocetka.

No, cak i ako se desi da ode na kraju sezone ja imam jednu jedinu zelju a on je pred otkazom u fenjerasu i zove se Markus. :kafa:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 20:26

Rajaz je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Ako ode u Citi ne treba ga suditi ali svakako bice veliko razocarenje. I tada zvanicno umire posljednji mohikanac istinskog fudbala, ustvari ako ga je i bilo. Sve je biznis a igra ili ti fudbal je za budale odnosno obicni raju i navijace. Ko je.. fudbal, egzistencija i real zivot je bitan. **** ga.
Čekaj @muamere, zašto bi bilo razočarenje ?
Ne, drugi je razlog. Ne to sto napusta Bayern vec to sto ide u City (i ne u smislu da su plasticari). I to sam procitao nedavno na jednom drugom forumu: "Po meni, Pep pravi sportsku gresku ako ode u City. City je filozofijom i konceptom skroz razlicit klub od Barse i Bayerna plus sto ni ublizu ima igrace koji se brzo i lahko sprovesti njegovu filozofiju."
Barsa je imala to u svojim genima dok je Bayern na to bio pripremljen od Van Gaala." City nema ni blizu podrsku za ono sto on hoce uvesti. Zato ce mu tebati i vise od ove 2-3 godine nego sto je u Bayernu. Prvu godinu mora dobro protresti ekipu i kutarisati se pola taktickih i tehnickih limitiranih igraca, drugu ce tek poceti da radi i treca dodje kao prva godina gdje bi mogli vidjeti rezultate. Koga sad dovesti, Barsa i Bayern mu nece prodati igrace pa makar davali pola Mancestera. Kako? Sta? Zelim da pokaze svoje znanje a bojim se da ce to u Citiju bas tesko ici. Arsenal je idealan klub za njeg, pa i ManUtd, dok ostali nisu ni blizu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 27 nov 2015, 20:33

Pa naravno da ce u City, nema torije da će u Utd. Valja to pobro moj dobro posložit', napravit sistematizaciju i reorganizaciju a on nema mozga za to. Ovako, kod plavih, ima neku bazu oko koje će gradit' svoju taktiku, brdo para (bukvalno) i ne toliko pritiska za trofeje na međunarodnoj sceni.

Naravno, sve pod uslovom da ode iz Minhena. Al' uhljebio se on pravo, pustio korijenje i prima ogroman novac nizašta , nešto mi je to sumnjivo oko odlaska, nisam baš siguran, al' daće Bog da se i to desi.

Klopa smo zijanili al' nemam srca da želim loše Liverpoolu (kako bi ekpresno dobio pedalu), drag mi je klub, jedino da sa njima osvoji Međunarodnu fudbalsku ligu na Britanskim otocima odmah prve sezone i da ode na vrhuncu. :D

Carlo najizglednija opcija, a u nekim varijantama mooožda Simeone i Murinjo. Ovaj drugi bi ih bičevima natjer'o da osvoje LP, ako se Kantaloncu ne posreći.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 nov 2015, 21:06

Rajaz je napisao/la:Čekaj @muamere, zašto bi bilo razočarenje ?
muamerc je napisao/la:Ne, drugi je razlog. Ne to sto napusta Bayern vec to sto ide u City (i ne u smislu da su plasticari). I to sam procitao nedavno na jednom drugom forumu: "Po meni, Pep pravi sportsku gresku ako ode u City. City je filozofijom i konceptom skroz razlicit klub od Barse i Bayerna plus sto ni ublizu ima igrace koji se brzo i lahko sprovesti njegovu filozofiju."
Barsa je imala to u svojim genima dok je Bayern na to bio pripremljen od Van Gaala." City nema ni blizu podrsku za ono sto on hoce uvesti. Zato ce mu tebati i vise od ove 2-3 godine nego sto je u Bayernu. Prvu godinu mora dobro protresti ekipu i kutarisati se pola taktickih i tehnickih limitiranih igraca, drugu ce tek poceti da radi i treca dodje kao prva godina gdje bi mogli vidjeti rezultate. Koga sad dovesti, Barsa i Bayern mu nece prodati igrace pa makar davali pola Mancestera. Kako? Sta? Zelim da pokaze svoje znanje a bojim se da ce to u Citiju bas tesko ici. Arsenal je idealan klub za njeg, pa i ManUtd, dok ostali nisu ni blizu.
Sve stoji, slažem se.
Ipak ne zaboravi da su mu u Cityu jarani Txiki i Soriano s kojima bi imao potpunu slobodu, i naravno šeik Mansour koji već odavno baca drkicu na Guardiolu. Posao jeste ogroman, ali kičma postoji. O parama ne treba ni pisati.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 nov 2015, 21:19

Kakvi pacijenti oridiniraju ovim forumom,to je neviđeno dosad.
Lik hladno reče da Guardiola "nema mozga".
Sta znaju Cruyff,Capello,Wenger, van Gaal..
Od kojih je taj isti Pep proglasen najboljim trenerom svijeta...
Znaju stručnjaci SS.ba foruma.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 27 nov 2015, 21:26

Ma jašta, oštro,na prvu i odmah sa uvredama. Ti ne biraš. Vjerujem da si infantilan, al' čak ni to ne može da opravda neke stvari.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 27 nov 2015, 21:41

Sa jedne strane gledajuci tesko da ce Pep otici, ima velike pare sa ekipom napreduje sigurno, ima sirok kadar. Otprilike najbolje, najzdravije uslove za rad. Sve lici kao da ce u ekipi ostai jos bar 2-3 godine osim ove.

Ali opet kad se pogleda sa druge strane, igra ekipe je manje vise njegov fazon, za njega to nista mozda ne predstavlja, on je takav i tu je "samo" radi para, pa zeli i nove izazove, da mijenja klubove...

Sve u svemu on nikako ne ulijeva povjerenje kao neko dugotrajno rjesenje. Nepredvidiv je totalno.
Mia San Mia

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 nov 2015, 22:19

Obrt ove godine je oko 523m sto je slabije za 5m negoli prosle. Slabo, i razocaran sam tim podatkom. Profit je ono sto je dobro i iznosi rekordnih 23,6m. Bez dobrih TV prava nema nekog skoka vjerujem. Srecom sad imamo jos novih sponzora i vjerujem da ce se iduce godine slika promjeniti.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 nov 2015, 22:44

Ne mogu shvatiti da neko Favrea priželjkuje (ma na osnovu čega je on veliki trener i baš za Bayern) te neke nonejm trenere Augsburga i sl.
Ako Španac svoje otprdi ovdje naredne godine (klimam glavom :D ) poželjan bi bio Švabo (al' takvih neće biti ili nema) ili barem stranac koji špreha dojč.
Klopp, kao neka želja je otpao, Low je ....khmmm (nj. karakteristike će effe najbolje opisati :) ), ne znam šta se još nudi...
Neko spomenu Sammera, da se reaktivira :?
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 nov 2015, 00:21

geronimo je napisao/la:Ne mogu shvatiti da neko Favrea priželjkuje (ma na osnovu čega je on veliki trener i baš za Bayern) te neke nonejm trenere Augsburga i sl.
Ako Španac svoje otprdi ovdje naredne godine (klimam glavom :D ) poželjan bi bio Švabo (al' takvih neće biti ili nema) ili barem stranac koji špreha dojč.
Puno trazis a malo nudis. :D
Mozda Bernd Schuster? :shifty:

slika

Brzo se on vratio. :thumbup:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 28 nov 2015, 01:48

anelbavarac je napisao/la:Podržavanja trenera ekipe za koju navijaš, je trollanje?
Odjjebi u skokovima.
pro-pepovac de malo se opusti,sta ti je, sala brate mili,sto se ba kofrcis :mrgreen:
Upitno je to da li ti navijas za Bayeren ili za pepa :)
VOLIM BAYERN

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 28 nov 2015, 10:27

znaci danas bez Douglasa Coste igramo...da vidimo kako cemo bez njega stajati na terenu

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []