BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

smopiBVB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la smopiBVB » 14 apr 2012, 14:06

Semir bvb je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Subota ne igra sutra zbog lakse povrede...umjesto njega Santana koji je bio strijelac protiv malih plavih u prvom mecu.

Bender i Perisic bi trebali zaigrati u prvih 11 dok ce odmoriti Kehl i Greuskreutz.
slika
Svidja mi se sastav...Steta zbog Subote,ali Santana ga je uvijek dobro mjenjao,sto ne i sad,mozda opet da koji gol :D Po meni je pametno da Perisa bude u prvih 11,mislim da ce danas napraviti pometnju po lijevoj strani(moje skromno misljenje :lol: )!Veoma bitna tekma,i mislim da je mozemo dobiti!!!
POBJEDA-SKORO PA TITULA I SLAVLJE U DRUGOM VELIKOM DERBIJU U RAZMAKU OD 4 DANA-NEPROCJENJIVO!!! :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 14 apr 2012, 15:07

smopiBVB je napisao/la: Po meni je pametno da Perisa bude u prvih 11,mislim da ce danas napraviti pometnju po lijevoj strani(moje skromno misljenje :lol: )!
Vidjet' ćemo da li će Periša dobit' priliku od početka. Mislim da će ipak KG igrat' jer znamo kako je on nabrijan protiv Štrumfova.

Ljudi ako osvojimo ove sezone Bundesligu, ja mislim da ćemo dobit' drugu zvjezdicu na dresu iznad grba ;) .
Prva zvjezdica se dobije nakon 3 titule, druga nakon 5, treća nakon 10, a četvrta nakon 20 itd.
Mi imamo zasad 4 titule (zapravo 7, ali se one naše iz 50-tih i ona iz 63' ne računaju, jer prva zvanična sezona Bundeslige je bila 63/64).

EDIT:
Evo sastava za danas:
Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Bender - Kuba, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski

Santana umjesto Subotića i Bender umjesto Kehla...
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 14 apr 2012, 15:35

Navijač sam Arsenala, al sporedno Arsenala, najviše volim pogledati utakmice Dortmunda i Schalke-a, pogotovo Dortmunda :D

Igraju sličan fudbal Arsenalovom, volim kako se bore i to je ono sto ovu igru cini tako zanimljivom :)
Sretno danas, neka bolji pobjedii, aauuuuuuu sta odbrani golman schalkea :mrgreen:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 apr 2012, 15:54

Marco van Piszczek! :shock: :shock: :o :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 14 apr 2012, 16:24

ajmo žuti, dobijte ovo :D
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 apr 2012, 16:27

Kakav tempo!! :shock: :shock:

Rezultatom moramo biti zadovoljni, odvano nas niko nije ovako stisnuo ko Schalke u prvom poluvremenu. Iako nisu imali neke posebno velike sanse, jako su opasni pred nasim golom. Stevens kao veliki takticar udara na nasu najvecu slabost - duge lopte. Schalke je vec izveo desetak kornera, mali milion lopti je ubacen u nas peterac, a Weidija ni na mapi. :evil: Domaci izgaraju od zelje :shock: , nadtrcali su nas i nadskakali. Imaju strasnu fiziku i ne daju lopti da se puno vrti po zemlji. Moram pomenuti i par sumnjivih situacija u i oko naseg kaznenog prostora. Imali smo dosta srece u tim situacijama. :?

Bice yebeno u nastavku, zadovoljan bih bio i bodom. :oops:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 14 apr 2012, 16:28

Moram priznat ovako jak Schalke ocekivao nisam jako si mocni danas . To je jednostavno derbi gdje se nikad ne zna favorit ni pobjednik to je ta car. Svaka cast plavcima rjetko je koja ekipa imala ovoliko kornera protiv nas, bit ce ovdje crvenih kartona do kraja . Jedino sto moramo popravit drzat loptu malo vise u nasem posjedu Kagawa dosta statican danas, Kuba svaki 5 napad nesto uradi dok KG apsolutno nista ne radi dokle Herr Klopp, da bolji igrac hobla klupu, hocemo Perisica odmah . Schmelzer wow defanzivno bez greske barem do sad :) ...

Mozemo do 3 boda uvjeren sam kako ce sad Klopp nesto poduzet ako ne izmjene onda sto se tice igre taktike jer ovo se mora mjenjat nemamo lopte nikako u nasem posjedu ... Lewa je totalno odsjecen i mora po krilima se izvlacit jbg .

Kao sto @ Hare napisa i Van Basten nije bolji gol zabio :) Piszcek vidi se da je momak neka igrao napadaca, mnogi nam zavide na ovom beku ... Mora Japanac ispravit autogol hajmoooooo Zutiiiii hajmoooo Mozda je Gotze opcija ?
BvB Echte Liebe !!!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 14 apr 2012, 16:35

ajde bvb,treba mi na kladari :D
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 14 apr 2012, 17:13

Sve više i više mi se ovaj klub sviđa ;) Poslije Arsenala i Sarajeva najdraži definitivno klub. Volim klubove koji igraju fudbal za publiku. ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 14 apr 2012, 17:32

slika

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Je.bali smo Bayern, Je.bali smo Schalke ! Meni vise nista ne treba a usput smo i TITULU ODBRANILI DEFINITIVNO !

Moram priznat da je danas pobjedli sretnija ekipa ! Moglo je ovo vrlo lahko bit ne rjeseno ...
Zadnja izmjena: Damir_BvB, dana/u 14 apr 2012, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
BvB Echte Liebe !!!

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 14 apr 2012, 17:32

Čestitam na tituli, da ih bude ako Bog da jos u budućnosti sto skorijoj :mrgreen:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 14 apr 2012, 17:39

cestitam titula je vasa...realno moglo je ovo i drugacije da se zavrsi realno 2:2 ili 3:3 s obzirom na vase sanse i za nedosudjeni penal nad Huntelaarom i nepostojeci faul Raula ;) ;)
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 14 apr 2012, 17:40

lagano,opusteno duhovito...pobjeda za pobjedom...
jesu one "drvosjece" bile napaljene da udaraju pgt Jones onaj..al dzaba mu ,zna se ko su novi ,stari i aBd buduci sampioni...
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 14 apr 2012, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

mats
Kontakt:

Post Postao/la mats » 14 apr 2012, 17:47

Die Nummer 1 im Pott sind wir... :D Die Nummer 1 im Pott sind wir... :D Die Nummer 1 im Pott sind wir... :D

Titula sve bliza, u odnosu na proslu sezonu imamo 3 boda vise 72 (69-23), a prosla 69 (62-19) poslije 31 odigranog kola....

hajmo zuta braco do kraja ABD :D :D :D :D :D :D

P.s. ovi poljaci ce biti cudo na predstojecem EURU!!!!!!!
Zuerst ignorieren sie dich, dann lachen sie über dich, dann bekämpfen sie dich und dann gewinnst du.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 apr 2012, 17:55

Wir sind die Macht im Ruhrpott!

Danke Metze!! :mrgreen:

Dusel sieg, vile su nas pronosale u prvih sat vremena. Odbrana je bila pod strasnim pritiskom u vecem dijelu meca, prezodovoljan sam njhovom partijom. Ponovo se ispostavilo da je Kehl - Gundo dobitna kombinacija na sesticama, odlican potez Kloppa na poluvremenu. Poslije gola Kehla smo u potpunosti iskontrolisali mec. Konacno da se i to desi. Zamjerka ide na prokletu sebicnost u par navrata (Kagawa i Grossonja). :evil: Predaja lopte je ponovo dosta kasnila. Iznenadilo me jako lose stanje terena na Areni.

Dvije nevjerovatne pobjede u samo 3 dana. Momci zasluzuju duboki naklon. :!:

NUR DER BVB!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 apr 2012, 17:58

slika :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 14 apr 2012, 18:07

UUUUHHHHHHHHHHHHH...Moglo je ovo i drugacije zavrsiti,nismo bas odigrali na svom nivou prvo pol.,drugo vec bolje!Gundo se malo poigravao na sredini,Kagawa malo vise zadrzavao loptu nego sto treba,ali ok.Santana dobro odradio posao itd.,da ne nabrajam sve...Sve greske su oprostene :D ,dobili smo i to je najbitnije-drugi veliki derbi u 4 dana!!!Mislim da smo u ovoj sezoni glavni dio posla odradili,ostaju jos nesto lakse tekme mada se ne treba opustiti ni u jednoj od preostale tri!TITULA JE NASA,OPET!!! :lol:

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 14 apr 2012, 18:12

Semir bvb je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la: Po meni je pametno da Perisa bude u prvih 11,mislim da ce danas napraviti pometnju po lijevoj strani(moje skromno misljenje :lol: )!
Vidjet' ćemo da li će Periša dobit' priliku od početka. Mislim da će ipak KG igrat' jer znamo kako je on nabrijan protiv Štrumfova.

Ljudi ako osvojimo ove sezone Bundesligu, ja mislim da ćemo dobit' drugu zvjezdicu na dresu iznad grba ;) .
Prva zvjezdica se dobije nakon 3 titule, druga nakon 5, treća nakon 10, a četvrta nakon 20 itd.
Mi imamo zasad 4 titule (zapravo 7, ali se one naše iz 50-tih i ona iz 63' ne računaju, jer prva zvanična sezona Bundeslige je bila 63/64).

EDIT:
Evo sastava za danas:
Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Bender - Kuba, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski

Santana umjesto Subotića i Bender umjesto Kehla...
Upravu si bio,i mozda je i bolje,GROSS je dobro odigrao,dobar u defanzivi,dosta istrcao..dobra odluka!
Mislio sam da trecu izmjenu cuva za naseg MARIA ali...kad je guravo i kad vodimo 1 razlike 2-3min do kraja i baziramo se na odbranu i kontre,ako je neko pravo rjesenje onda je to OWO,koji je lik... :lol:

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 apr 2012, 18:17

Cestitke na tituli ;) sljedece sezone moglo bi se nesto i u Evropi napraviti . Naravno, pod uslovom da se zadrzi kostur ekipe .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 apr 2012, 18:22

Sta ste se uskukali! Ja poslije gola farfana glave nisam okrenuo, jer sam znao da ih ne mozemo primiti koliko ih mozemo dati, samo kad se uozbiljimo. Kagawu bih ja malo ohladio na klupi. Ocito je da su mu price o transferu udarile u glavu, postao je pravo sebican. Ne da lopte nikome, samo se bezveze zabija u nekoliko protivnickih igraca i izgubi loptu :x . A ako do iduce tekme ne potpise produzenje ugovora, do kraja sezone bi ga ja cuvao na klupi.

Nakon srijede i danas, moze se zakljuciti da ni ovi derbiji nisu sto su nekada bili. Nekada se to iscekivalo, cekale se zanimljive utakmice, a danas se unaprijed zna koja ekipa ce klecati na koljenima i primati ga, a koja ce otpozada gurati... :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.