Na putu prema finalu Lige prvaka, Barcelona je porazila prvaka Kipra (APOEL), prvaka Holandije (Ajax), prvaka Engleske (Manchester City), prvaka Francuske (PSG) te prvaka Njemačke (Bayern)
dal ce past i prvak italije vidicemo

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Moj sinko pratim nogomet od 97 ne znam dali si bio tad uopste u planu ali dobro sada ces da pametujes heheOtelo je napisao/la:Zna nabrojati 5 igraca osim Barcinih a da ga pitas ko je bio trener prije Enrique ne bi znaoMig_Mig je napisao/la:,. barcelonin predškolacRoman je napisao/la:Juventus nema sanse u finalu LP sto bi rekao moj drug zalutali u LP kakvo finale LP ove godine hehevidi mu recenice
![]()
![]()
Juve me podsjeca na Liverpool iz 2005. Isto lose u skupini a kasnije
Pa dobro logicno da je Barca rutinski sve ovo proslaDANTES je napisao/la:ali nije niti jednog prvaka neke države ko npr Barsla
L'Avvocato je napisao/la:A samo jedno (za sad) osvojeno.
Nema sudbine, osim one koju sami stvaramo...L'Avvocato je napisao/la:Magicni, sudbina je da mi ovo osvajamo. Jedan gol, Marchisio odlucuje
Najbolji luzeri FINALA LP heheL'Avvocato je napisao/la:
A samo jedno (za sad) osvojeno.
Kajl Ris, Terminstor I....MaGiCa je napisao/la:Nema sudbine, osim one koju sami stvaramo...L'Avvocato je napisao/la:Magicni, sudbina je da mi ovo osvajamo. Jedan gol, Marchisio odlucuje
- Sarah Connor, Terminator II
KpbKaka22 je napisao/la:Malo da se osvrenemo i na povijest finala lige prvaka unazad deset godina,ima još do finala pa se stigne raspravit ko ce uzeti ovogodišnjeg klempu![]()
Finale 2005,Istanbul
Milan- Liverpool. Nezaboravno,mozda najbolje i najveće finale koje su odigrali ove dvije ekipe ..Neponovljivi Milan,jedna od najjacih ekipa ikada,lagano do finala,sa druge strane Liverpool koji se provlacio od skupine i sa cuvenim golom luisa Garcije za kojeg Mourinho reko da nece nikad prizna da je gol bio regularan
Gerrard pokreno najveći povratak u povijesti..i na kraju Dudek presudio za uzimanje petog naslova Liverpoola
Finale 2006,Paris
Barcelona-Arsenall ..Ronaldinho citavu sezonu sam sve pomeo, a s druge strane Henry i ekipa koja je dvi godine ranije,uzela naslov engleskog prvenstva bez ijednog poraza ,sto teško da će ikome poci za rukom,ali palo u vodu sve kad je igrač od kojeg se najmanje nadaš belleti jamio sprint dupli pas sa Larson i donio Barci drugi naslov lp-a
Finale 2007.Atena
Milan-Liverpool .repriza finala iz 2005 s tim da je Milan imo slabiju ekipu nego 2005 ,ali citava sezona bila je u znaku Kake koji je te godine izdominiro i preko Celtica,Bayerna i Uniteda donio Milanu sedmi naslov
Finale 2008.Moskva
Man Utd-Chelsea dominacija Premiershipa ..Dream team Uniteda Scholes Tevez ,Rooney sa najjacim stupom obrane Ferdinand Vidic i tada ubjedljivo bez konkurencije najjacim igračem svijeta Ronaldom ,a s druge strane strašna ekipa Chelsea Ballack,Lampard,Drogba..gdje je na kraju više sreće pripalo Fergunsovoj ekipi
Finale 2009. Rim
Barca-Man utd..prvi pravi Sudar Messija i Ronalda ..Man Utd..je imo najbolju priliku da uradi ono što nikome nije pošlo za rukom da odbrani naslov Lp-a sam Bog zna šta im se desilo u tom finalu,gdje su do njega opet prošetali,ali nisu mogli od ekipe koju je stvorio Rajkard i još bolje nadogradio Guardiola ne spominjeci kontrovezno polufinale..gdje je Barca sve pogazila i stvorila ekipu koja će harati narednih godina
Finale 2010.Madrid
Bayern- Inter ..Jose Mourinho stvorio je od Intera velikog prvaka i od Samulea etA branica ,dominacija gdje su uzeli tri naslova te godine,a s druge strane Bayern predvođena Robbenom nije mogla više od poraza u finalu..presudio Diego Milito i lomljenje Kicme van Buytenu..Interov 3 naslov
Finale 2011.London
Barca-Man utd..Repriza iz 2009 ,opet Barca prejaka..dobro za United što je tada ostalo samo 3-1 s ozbirom kako se Barca tada sprdala.sa njima u finalu ..Fergunsov smješan sastav sa dedom Gigsom i Parkom u sredini da zaustave tada najjače Xavija i Iniestu
Finale 2012.Munchen
Barca -Chelsea .Sve što je Chelsea prethodnih godina bio nesretan ,pokraden ,vratilo im se 2012..od produzetaka protiv napolija ,do provlacanja protiv Benfice i Barcelonu,od finala da ne govorim.Bayern bio dominantan,citavu utk bio bolji,imo penal ,prednost kod ruleta penala.sve i na kraju Chelsea uzeo prvi naslov Lp-a
Finale 2013.London
Bayern-Borrusia....Neunistivi Bayern 2013..jedna od najjacih ekipa ,pokorili sve od Arsenala,Juventusa.Barce da ne govorim..Borrusia također strašna.Lewandowski se narugo Realu u polufinalu .ekipa koja je dvi godine ranije glat uzimala bundesligu ,presudio im celavi Holandez
Finale 2014.Lisabon
Atletico -Real...Cholova dinastija davali palju redom od Milana Barce i Chelsea.sve do nesretne ozljede dvojice najbitnijih igrača,i 93 minute. La decimu donio Ramos koji je zabio golove u najbitnijim utakmicama prošle godine !
znam boli momce al proci ce vremenommadridist je napisao/la:Niko normalan ne bi tvrdio da je PSG bez Veratija i Ibrahomovica ista ekipa kao i sa njima na terenu a koliki bolid moras bit pa se hvalit dominantnom pobedom protiv Bayerna kojemu je falio Robben,Alaba i Ribery
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.