FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

joker90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la joker90 » 05 okt 2015, 23:49

JoseMourinho je napisao/la:pa to su cifre koje se mogu cuti od raje, dok se ne izadje javno niko definitivno nije lazov niti u pravu, nisu daleko od tih one koje su do mojih usiju dosle ;)
E cuj moze se cut od raaaaje? Pa mogu i ja u raji razglasiti da ima Kokot 10 milja, za 5 dana cut ces pola Sarajeva kako o tom prica. Jedino ako su ti raja Kusturica, Dino i slicni, onda si mogao cuti tacne info.

E cuj Jesic ima 30k mjesecno, pa Boze!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 05 okt 2015, 23:55

jest mozes razglasit toliko ako drzis avaz slucajno? fahro jesil to ti? :rol: :rol:
pa novine i portali pisu o tolikoj jesicevoj plati, opet nista slagano nije :kafa:

i ti isto tako ako se druzis sa njima mozes znati tacne cifre, kako nisi njihova raja tako da ih ni ti ne znas ;)

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 05 okt 2015, 23:58

JoseMourinho je napisao/la:jest mozes razglasit toliko ako drzis avaz slucajno? fahro jesil to ti? :rol: :rol:
pa novine i portali pisu o tolikoj jesicevoj plati, opet nista slagano nije :kafa:

i ti isto tako ako se druzis sa njima mozes znati tacne cifre, kako nisi njihova raja tako da ih ni ti ne znas ;)
Dino Selimovic vise puta u medijima rekao da su ta "masna" primanja u FKS u medijima visestruko preuvelicana i da upravo medji kao avaz kojeg spominjes pisu gluposti da prodaju svoje smece. Pa @aleksandar_veliki je govorio jedno 4-5 puta na nasoj temi da primanja nasih igraca nisu nista veca drasticno nego npr u Zrinjskom i Sirokom, pa je govorio kakve su uslove nudili Alispahicu u Zrinjskom, iste kao i mi. Ali jok, sta znaju oni ba, tvoja raja je bolja i upoznatija u situaciju u nasem klubu. Nego naredaj ti smajlija koji umiru od smijeha i to je tvoj nivo komunikacije i diskusije, kao i te rekla-kazala informacije..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2015, 00:05

joker90 je napisao/la:Pa mogu i ja u raji razglasiti da ima Kokot 10 milja,
ima 3 milje, bar je imao prošle sezone
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 okt 2015, 00:08

a dobro opet cemo mi biti prvaci ,nisam zadovoljan igrama Sarajevaal sta je tu je i barca,real izgube od bezz ekipa pa na kraju prvaci budu u maju cemo davati konacan sud .

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 06 okt 2015, 00:09

Virtu4l je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Pa mogu i ja u raji razglasiti da ima Kokot 10 milja,
ima 3 milje, bar je imao prošle sezone
Ma znam brate, nisam ni mislio da ima cenera bukvalno, nego sam njemu objasnjavao da svako moze lupati ciframa "među rajom".. :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2015, 00:12

Zato ja Varea imao pet milja i sjedio na klupi dok su klinci igrali za cifru koju ne smijem ni da napišem.
Voli te tvoje Sarajevo.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la JoseMourinho » 06 okt 2015, 00:22

joker90 je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:jest mozes razglasit toliko ako drzis avaz slucajno? fahro jesil to ti? :rol: :rol:

Dino Selimovic vise puta u medijima rekao da su ta "masna" primanja u FKS u medijima visestruko preuvelicana i da upravo medji kao avaz kojeg spominjes pisu gluposti da prodaju svoje smece. Pa @aleksandar_veliki je govorio jedno 4-5 puta na nasoj temi da primanja nasih igraca nisu nista veca drasticno nego npr u Zrinjskom i Sirokom, pa je govorio kakve su uslove nudili Alispahicu u Zrinjskom, iste kao i mi. Ali jok, sta znaju oni ba, tvoja raja je bolja i upoznatija u situaciju u nasem klubu. Nego naredaj ti smajlija koji umiru od smijeha i to je tvoj nivo komunikacije i diskusije, kao i te rekla-kazala informacije..
Da i? Pa ne igraju ni u širokom i Zrinjskom za kikiriki, kad Željo u ovoj situaciji kada se štedi svaka marka može dati do 5milja onda plata preko toga za vas nije nešto čudno?

I VI gledate kad se to napise ko ne znam neku yebenu provokaciju, tako je stanje, da se ne lazemo sigurno imate igrača sa 5+ milja primanja jer sam siguran da ih i široki i Zrinjski imaju ;)

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 06 okt 2015, 00:48

Naravno da ima igraca sa 5k+, ali ti je kolega gore dobro slagao cifre pomenutih igraca. I ne bi meni smetalo to potenciranje plata u FKS da se isto radi sa Zrinjskim ili Sirokim, a tu smo negdje. Mislis da tamo Krstanovic, Crnov i slicni igraju za manje od 5k? Naravno da ne igraju, ali kad Siroki kiksa protiv neke slabe ekipe nigdje ne cujes "dzabe im pare", srce je pobjedilo, kakav Krstanovic i placenici kao sto nama odmah bude.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 06 okt 2015, 00:52

Virtu4l je napisao/la:Zato ja Varea imao pet milja i sjedio na klupi dok su klinci igrali za cifru koju ne smijem ni da napišem.
Dobrog igraca ne mozes dobiti za manju cifru. A Varea je klasa za ovu ligu i njegova cijena je ok.

Medutim druge stvari su utjecale da on nije dao ono sto je trebao jer je igrao na pozicijama koje nisu za njega. Gdje stalno bio na tom famoznom lijevom krilu, gdje dosta igraca u Zelji nisu pokazali nista.

A djeca su igrala za male cifre kad je trebalo tako da bude, a sad ne igraju.

Svi hoce dobrog igraca ali da ne daju pare, ne moze brale tako. I za Tiaga se daju solidne pare za spavanje, vjerovatno prevodioca, plate i ostalo.
Edis Mulalic jedan je od nas!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 06 okt 2015, 00:55

Ja razmisljam tako da je plata kolika god bila odgovarajuca ukoliko je igrac posteno zaradi, medjutim ukoliko igrac uzima cash i ne radi ono sto treba onda je to problem i kaznjavao bih ga. Evo za primjer kod nas Benko sigurno ima vecu platu od ostalih i od njega ocekujem da nesto napravi kad zagusti a on tad najcesce ne postoji, iako je prvi strijelac to mi ne znaci apsolutno nista jer bi recimo onaj frajer iz Drine imao 10+ golova da mu je kreirano sansi koliko i Benku. Dakle, nek mu je plata sto hiljada ali u tom slucaju mora biti lider i preuzeti odgovornost, mora se vidjeti na terenu da je klasa iznad. Mislim i da je to jedan od nasih problema, ja sam licno sve vise razocaran u tog igraca.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 okt 2015, 01:07

joker90 je napisao/la:Naravno da ima igraca sa 5k+, ali ti je kolega gore dobro slagao cifre pomenutih igraca. I ne bi meni smetalo to potenciranje plata u FKS da se isto radi sa Zrinjskim ili Sirokim, a tu smo negdje. Mislis da tamo Krstanovic, Crnov i slicni igraju za manje od 5k? Naravno da ne igraju, ali kad Siroki kiksa protiv neke slabe ekipe nigdje ne cujes "dzabe im pare", srce je pobjedilo, kakav Krstanovic i placenici kao sto nama odmah bude.
jest inace se siroki i zrinjski komentarisu nenormalno puno na forumu :crazy: :crazy: logicno je da cemo vas zayebavat :mrgreen: :mrgreen:

i bgm za benku 20milja je cifra koja se najvise cuje, a ne vjerujem da 3 pojacanja ovosezonska "velika" imaju ispod 10 ili et bar 8 :mrgreen:
al opet kazem to je stvar kluba isto kao sto nama je pogresna odluka se ispostavila dati pa vise od 5stoja joci nazalost, tako ste i vi velike pare bacili na milana, ono sto benko radi mogu raditi razni napadaci za troduplo manje pare i sl., al jbg menadzeri su tu da se izbore za sto bolje ugovore, nekad podplatis, nekad pretplatis, vi vise ovo drugo al jbg nije do vas navijaca :mrgreen:

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 06 okt 2015, 01:10

Ja mislim da skroz pogresno razmisljate i rezonujete neke stvari.

Momak iznad kaze da zato sto Benko ima vecu platu od njega ocekuje da nesto uradi. To je skroz pogresno rezonovanje jer Benko kosta toliko koliko kosta, ali Benko ne moze sam igrati zato sto zaraduje lupam 20.000 eura. Potreban je kolektiv da bi pojedinici uradili nesto kad treba.

Zasto neki igrac kostaju koliko kostaju nije bezveze, nesto su uradili u karijeri. Benko je u Hrvatskoj bio najbolji strijelac dao je preko 30 golova ali nije igrao sam. Imao je iza sebe odlicnu ekipu Rijeke.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2015, 01:16

Benko će biti mašina u urednom sistemu, kao što je bio mnogo puta do sad. Međutim, evo danima slušamo priče o nekim klanovima i sličnim pizdarijama koje moraju da utiču na dešavanja na terenu, u takvom sistemu je nepravedno kritikovati Benku, koji ipak zavisi od onih iza njega i onoga što mu serviraju. Postavi ekipu koja će poginuti na terenu i Benko će uvijek biti najbolji igrač te ekipe. On vrijedi svaku marku uloženu u njega i pravi razliku na terenu, titule se osvajaju na 'malim' utakmicama.

Pošle sezone bez njega sigurno ne bi došli do titule, nema trika da bi se to desilo, jer dobro znamo kako ste stajali u prvom dijelu sezone kad on nije mogao igrati. Što se tiče velikih utakmica, donio je pobjedu protiv Zrinjskog, Olimpika, pa je ove sezone zabio Širokom, itd...

Igrač koji pravi razliku i da mu je plata 20 hiljada, nije mnogo, kad si najvažniji igrač prvaka jedne države.
Voli te tvoje Sarajevo.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 06 okt 2015, 01:19

Pokusajte je napisao/la:Ja mislim da skroz pogresno razmisljate i rezonujete neke stvari.

Momak iznad kaze da zato sto Benko ima vecu platu od njega ocekuje da nesto uradi. To je skroz pogresno rezonovanje jer Benko kosta toliko koliko kosta, ali Benko ne moze sam igrati zato sto zaraduje lupam 20.000 eura. Potreban je kolektiv da bi pojedinici uradili nesto kad treba.

Zasto neki igrac kostaju koliko kostaju nije bezveze, nesto su uradili u karijeri. Benko je u Hrvatskoj bio najbolji strijelac dao je preko 30 golova ali nije igrao sam. Imao je iza sebe odlicnu ekipu Rijeke.
Razumijem o cemu pricas ali ne moze se reci da Benko nije imao dovoljno prilika od prvog kola do zadnje utakmice protiv nas da na kontu ima minimalno pet golova vise... U Rijeci je imao sezonu iz snova, sta god je uputio prema golu zavrsilo je u istom, meni je tesko za povjerovati da je kod nas fulao neke stvari, prosto ne mogu da vjerujem u to. Ona sansa sad protiv nas, ona protiv Zrinjskog u kupu pred kraj, ona protiv Sirokog prije nego sto je postigao izjednacujuci pogodak itd. se moraju realizirati u skladu sa njegovom reputacijom i primanjima. Zbog takvih situacija placas masne pare za nekog igraca, daleko vise od ostatka tima, jer pretpostavljas da ce iskoristiti tu jednu ekstra priliku koju dobije. To su velike utakmice u kojima takav igrac mora doci do izrazaja, sad na derbiju on nije posteno duel dobio, nije uspio primiti loptu i iskontrolisati je, dobio je na tanjir loptu na glavu na pet metara od Duljevica i zamahnuo glavom a udario je ramenom ili prsima... Recimo Komazec je bio pet puta manje placen ali je imao strasnu realizaciju, bukvalno sekunda prostora mu je trebala za gol...
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 06 okt 2015, 01:19

JoseMourinho je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Naravno da ima igraca sa 5k+, ali ti je kolega gore dobro slagao cifre pomenutih igraca. I ne bi meni smetalo to potenciranje plata u FKS da se isto radi sa Zrinjskim ili Sirokim, a tu smo negdje. Mislis da tamo Krstanovic, Crnov i slicni igraju za manje od 5k? Naravno da ne igraju, ali kad Siroki kiksa protiv neke slabe ekipe nigdje ne cujes "dzabe im pare", srce je pobjedilo, kakav Krstanovic i placenici kao sto nama odmah bude.
jest inace se siroki i zrinjski komentarisu nenormalno puno na forumu :crazy: :crazy: logicno je da cemo vas zayebavat :mrgreen: :mrgreen:

i bgm za benku 20milja je cifra koja se najvise cuje, a ne vjerujem da 3 pojacanja ovosezonska "velika" imaju ispod 10 ili et bar 8 :mrgreen:
al opet kazem to je stvar kluba isto kao sto nama je pogresna odluka se ispostavila dati pa vise od 5stoja joci nazalost, tako ste i vi velike pare bacili na milana, ono sto benko radi mogu raditi razni napadaci za troduplo manje pare i sl., al jbg menadzeri su tu da se izbore za sto bolje ugovore, nekad podplatis, nekad pretplatis, vi vise ovo drugo al jbg nije do vas navijaca :mrgreen:
Ne mislim samo na ovaj forum kad kazem ovo za Siroki i Zrinjski, nego inace. Evo priznaj da ko god pobjedi Sarajevo odmah ide prica o platama nasih igraca, kako dzaba pare, uze nas Travnik i slicno. Benki koji je u bliskoj proslosti bio najbolji strijelac HNL-a i igrao u reprezentaciji moras dati veliku platu, pogotovo zbog nase lige i "ugleda" koji ona uziva. Sa njim se probio led da bi se u buducnosti mogli dovoditi slicni igraci, dokazani, sa kojima se u buducnosi nesto moze pokusati u evropi. Za Stepanova se jesmo zajebali, ali to je presiroka tema sa dosta nepoznanica. Sigurno on ne planira presjediti ovaj ugovor, pa da nas izmuze, vjerovatno ce ugovor biti raskinut sporazumno ili neka slicna solucija.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Pokusajte
Kontakt:

Post Postao/la Pokusajte » 06 okt 2015, 01:24

Bolanos je napisao/la:
Pokusajte je napisao/la:Ja mislim da skroz pogresno razmisljate i rezonujete neke stvari.

Razumijem o cemu pricas ali ne moze se reci da Benko nije imao dovoljno prilika od prvog kola do zadnje utakmice protiv nas da na kontu ima minimalno pet golova vise... U Rijeci je imao sezonu iz snova, sta god je uputio prema golu zavrsilo je u istom, meni je tesko za povjerovati da je kod nas fulao neke stvari, prosto ne mogu da vjerujem u to. Ona sansa sad protiv nas, ona protiv Zrinjskog u kupu pred kraj, ona protiv Sirokog prije nego sto je postigao izjednacujuci pogodak itd. se moraju realizirati u skladu sa njegovom reputacijom i primanjima. Zbog takvih situacija placas masne pare za nekog igraca, daleko vise od ostatka tima, jer pretpostavljas da ce iskoristiti tu jednu ekstra priliku koju dobije. To su velike utakmice u kojima takav igrac mora doci do izrazaja, sad na derbiju on nije posteno duel dobio, nije uspio primiti loptu i iskontrolisati je, dobio je na tanjir loptu na glavu na pet metara od Duljevica i zamahnuo glavom a udario je ramenom ili prsima... Recimo Komazec je bio pet puta manje placen ali je imao strasnu realizaciju, bukvalno sekunda prostora mu je trebala za gol...
Brate evo jedan banalan primjer. Znas cijenu Ronalda, pogledaj posljednjih pet utakmica Reala i pogledaj sta je sve fulio. Sve ce ti biti jasno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2015, 01:26

Bolanos je napisao/la:Razumijem o cemu pricas ali ne moze se reci da Benko nije imao dovoljno prilika od prvog kola do zadnje utakmice protiv nas da na kontu ima minimalno pet golova vise... U Rijeci je imao sezonu iz snova, sta god je uputio prema golu zavrsilo je u istom, meni je tesko za povjerovati da je kod nas fulao neke stvari, prosto ne mogu da vjerujem u to. Ona sansa sad protiv nas, ona protiv Zrinjskog u kupu pred kraj, ona protiv Sirokog prije nego sto je postigao izjednacujuci pogodak itd. se moraju realizirati u skladu sa njegovom reputacijom i primanjima. Zbog takvih situacija placas masne pare za nekog igraca, daleko vise od ostatka tima, jer pretpostavljas da ce iskoristiti tu jednu ekstra priliku koju dobije. To su velike utakmice u kojima takav igrac mora doci do izrazaja, sad na derbiju on nije posteno duel dobio, nije uspio primiti loptu i iskontrolisati je, dobio je na tanjir loptu na glavu na pet metara od Duljevica i zamahnuo glavom a udario je ramenom ili prsima... Recimo Komazec je bio pet puta manje placen ali je imao strasnu realizaciju, bukvalno sekunda prostora mu je trebala za gol...
Ne možeš napadača analizirati kroz šanse koje je promašio. Šta misliš koliko takav napadač odvlači pažnju protivničkoj ekipi? Da li su uvijek minimalno dva igrača na njemu? Nekad i tri oko njega. Koliko to ostavlja prostora ostatku ekipe? Šta misliš koliko je duela dobio? Fudbal je mnogo širi i složeniji od jedne promašene šanse sa pet metara.

Džeko je promašio stotinu zicera, ali je isto tako zaslužan za stotinu golova u kojima nije ni dohvatio loptu.
Voli te tvoje Sarajevo.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 okt 2015, 01:27

joker90 je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:

Ne mislim samo na ovaj forum kad kazem ovo za Siroki i Zrinjski, nego inace. Evo priznaj da ko god pobjedi Sarajevo odmah ide prica o platama nasih igraca, kako dzaba pare, uze nas Travnik i slicno. Benki koji je u bliskoj proslosti bio najbolji strijelac HNL-a i igrao u reprezentaciji moras dati veliku platu, pogotovo zbog nase lige i "ugleda" koji ona uziva. Sa njim se probio led da bi se u buducnosti mogli dovoditi slicni igraci, dokazani, sa kojima se u buducnosi nesto moze pokusati u evropi. Za Stepanova se jesmo zajebali, ali to je presiroka tema sa dosta nepoznanica. Sigurno on ne planira presjediti ovaj ugovor, pa da nas izmuze, vjerovatno ce ugovor biti raskinut sporazumno ili neka slicna solucija.
opet ti kazem kome ce se toliko pisat o njima? pa najvise ste medijski eksponirani i morate ocekivat najvise prozivanja kod losih rezultat, mi smo odmah iza vas po medijskoj zastupljenosti, realno takvi clanci o njima nisu zanimmljivi tako da nema ih potrebe ni pisati :D

jbg imate mjesecno sigurno najveci rashod za plate u ligi, tako da kad ne ide mora to na udaru biti, jer siguran sam da duplo evo u odnosu na zelju izdvajate mjesecno za plate ako ne i vise i to mora biti na udaru :mrgreen:

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 06 okt 2015, 01:31

Prekinucu diskusiju jer sam mozda jos pod impresijama od derbija. Poz raja.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Noke995, Seher1921, StarmoCity, Vanja8, Zaboljesutra i 33 gosta.