Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

OldFashioned
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la OldFashioned » 08 maj 2022, 22:55

Niš se ti ne sekiraj za Milan u LP.
Da nije bilo Cakirovog horor suđenja protiv Atletica, prošla bi se već ove sezone grupa u LP.
Maldini i ekipa znaju što im je činiti i gdje škripi tako da ne sumnjam u vrhunska/ciljana pojačanja na ljeto sa novim vlasnicima.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 08 maj 2022, 22:55

Inter je igrački najjači i igrao je najbolji fudbal (gol razlika govori u prilog tome) ali nas je sredio onaj mjesec gustog rasporeda (liga, CL, kup) gdje smo imali niz od 6-7 utakmica bez pobjede. Milan, s druge strane, igrački slabiji ali su bili veći borci i neće bit nezasluženo ako osvoje. Svaka čast Pioliju kad je od ovih igrača uspio napravit šampionsku ekipu.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 maj 2022, 22:57

Mike, Theo, Tomori, Kalulu, Bennacer, Leao, Tonali, Calabria, jezgra tima je odlična i sa ogromnim prostorom za napredak. Još 4-5 dobrih poteza na ljetnoj pijaci i Milan će biti puno jači nego ove sezone. Uostalim timski duh je nešto što ovu ekipu gura naprijed. Uvjeren sam da bi poginuli jedan za drugog.

A od kvarteta koji će u LPa, Milan je vjerovatno u najboljoj poziciji. No, o tome ćemo ljetos.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 08 maj 2022, 23:00

Je li ono bješe da osvajač calcia ide u pot1 UCLa ili se gleda koeficijent ekipe?
Unico amore sei!
❤️🖤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 08 maj 2022, 23:04

Još kad uzmeš u obzir koliko su ih povrede bile satrale u prvom dijelu polusezone, maltene da nije bilo utakmice gdje nije falilo skoro pola prvotimaca.

Sve u svemu, ova titula bi bila čudo. Ja kad bih se vratio na svoje prognoze prije početka sezone, sjećam se da sam pisao da će jedva i do top 4. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 08 maj 2022, 23:05

4 boda do titule za Milan, korak su od sna
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 maj 2022, 23:06

AjsKjub je napisao/la:
08 maj 2022, 23:00
Je li ono bješe da osvajač calcia ide u pot1 UCLa ili se gleda koeficijent ekipe?
Pot1
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 08 maj 2022, 23:10

Tonali 3 boda protiv Lazia, Tonali 3 boda protiv Verone, danas mu rodjendan zabio dva gola, kud ces bolje, 22 godine, ne valja kazu

Jos 4 boda, andiamoo

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 maj 2022, 23:21

Biscione je napisao/la:
08 maj 2022, 22:55
Inter je igrački najjači i igrao je najbolji fudbal (gol razlika govori u prilog tome) ali nas je sredio onaj mjesec gustog rasporeda (liga, CL, kup) gdje smo imali niz od 6-7 utakmica bez pobjede. Milan, s druge strane, igrački slabiji ali su bili veći borci i neće bit nezasluženo ako osvoje. Svaka čast Pioliju kad je od ovih igrača uspio napravit šampionsku ekipu.
Ali ste zato imali minimalnih problema sa izostancima, mislim da je Inter u preko 80% mečeva ove sezone na raspolaganju imao najjači tim. Za razliku od Milana koji je konstantno kuburio sa povredama i izostancima bitnih igrača, to faktički traje od početka sezone.

Šampion će otići na 80+ bodova ove sezone i definitivno će biti zasluženo ko god da osvoji, a onaj ko bude drugi svakako će moći žaliti za Scudettom, ali isto tako i biti realan pa reći da ga igrom, u nekim dijelovima sezone, apsolutno nije zaslužio.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

GeriOldman
Kontakt:

Post Postao/la GeriOldman » 08 maj 2022, 23:42

Na kraju će Inter imati 3 boda prednosti. Milan iz zadnja dva kola uzima bod samo. Mark my words.
1921

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 08 maj 2022, 23:43

Gdje si vrsni prediktoru, kakav ti je Tonali, zna li išta ?
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 08 maj 2022, 23:45

GeriOldman je napisao/la:
08 maj 2022, 23:42
Na kraju će Inter imati 3 boda prednosti. Milan iz zadnja dva kola uzima bod samo. Mark my words.
Prema procjeni mnogih ovdje Milan je trebao biti već na -4/5 jer su igrali protiv ekipa iz vrha prethodna 3 meča, i to ekipa koje daju ogroman broj golova, kaad gle čuda. Milan ih sve nanizao i uzeo svih 9 bodova. :mrgreen:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 maj 2022, 00:27

Raonffa je napisao/la:
08 maj 2022, 23:21
Biscione je napisao/la:
Ali ste zato imali minimalnih problema sa izostancima, mislim da je Inter u preko 80% mečeva ove sezone na raspolaganju imao najjači tim. Za razliku od Milana koji je konstantno kuburio sa povredama i izostancima bitnih igrača, to faktički traje od početka sezone.

Šampion će otići na 80+ bodova ove sezone i definitivno će biti zasluženo ko god da osvoji, a onaj ko bude drugi svakako će moći žaliti za Scudettom, ali isto tako i biti realan pa reći da ga igrom, u nekim dijelovima sezone, apsolutno nije zaslužio.
Nece oni priznati da je Simeone prevara i da im je on izbio titulu,sve neka opravdanja :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 09 maj 2022, 00:31

Romagnoli13 je napisao/la:
08 maj 2022, 22:57
Mike, Theo, Tomori, Kalulu, Bennacer, Leao, Tonali, Calabria, jezgra tima je odlična i sa ogromnim prostorom za napredak. Još 4-5 dobrih poteza na ljetnoj pijaci i Milan će biti puno jači nego ove sezone. Uostalim timski duh je nešto što ovu ekipu gura naprijed. Uvjeren sam da bi poginuli jedan za drugog.

A od kvarteta koji će u LPa, Milan je vjerovatno u najboljoj poziciji. No, o tome ćemo ljetos.
Daj ba brate budi realan, jel stvarno mislis da je Calabria igrač za velike domete?
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 maj 2022, 00:40

delinjo je napisao/la:
09 maj 2022, 00:27
Raonffa je napisao/la:
Biscione je napisao/la:

Nece oni priznati da je Simeone prevara i da im je on izbio titulu,sve neka opravdanja :mrgreen:
A dobro, ne znam šta da ti kažem vezano za Simonea (Simone ne Simeone, yebo li te Cholo :mrgreen: ), kontinuirano je radio dobre stvari sa Laziom, uzimao neke trofeje, igrao čak i Ligu prvaka, a sve to nije nimalo lako u konkurenciji ostalih klubova, sa transferom politikom kakvu gaji Lazio i na kraju krajeva sa Lotitom na čelu kluba.

E sad, Inter je veći klub, veća očekivanja i sve to stoji, ali po meni Inzaghi ne radi loš posao ove sezone. Ipak je došao u klub koji je prodao dva bitna igrača (možda i najbitniji za prošlosezonsku titulu), u sitauciju koja je u medijima predstavljena kao da se klub maltene raspada.

Kao zamjene je, objektivno, dobio igrače za jedan level slabijeg kvaliteta nego što su to bili njihovi prethodnici, ali opet je osvojio Superkup, došao u finale Kupa, u borbi je za Scudetto do zadnje minute plus je u Ligi prvaka pružio i više nego pristojne partije u dvomeču sa finalistom takmičenja i jednim od najboljih klubova na svijetu, Liverpoolom.

Ne znam kako na sve to gledaju navijači Intera, ali ja ovako kao neki neutralac ne smatram da im je on izbio titulu :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 maj 2022, 00:45

Raonffa je napisao/la:
09 maj 2022, 00:40
delinjo je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

A dobro, ne znam šta da ti kažem vezano za Simonea (Simone ne Simeone, yebo li te Cholo :mrgreen: ), kontinuirano je radio dobre stvari sa Laziom, uzimao neke trofeje, igrao čak i Ligu prvaka, a sve to nije nimalo lako u konkurenciji ostalih klubova, sa transferom politikom kakvu gaji Lazio i na kraju krajeva sa Lotitom na čelu kluba.

E sad, Inter je veći klub, veća očekivanja i sve to stoji, ali po meni Inzaghi ne radi loš posao ove sezone. Ipak je došao u klub koji je prodao dva bitna igrača (možda i najbitniji za prošlosezonsku titulu), u sitauciju koja je u medijima predstavljena kao da se klub maltene raspada.

Kao zamjene je, objektivno, dobio igrače za jedan level slabijeg kvaliteta nego što su to bili njihovi prethodnici, ali opet je osvojio Superkup, došao u finale Kupa, u borbi je za Scudetto do zadnje minute plus je u Ligi prvaka pružio i više nego pristojne partije u dvomeču sa finalistom takmičenja i jednim od najboljih klubova na svijetu, Liverpoolom.

Ne znam kako na sve to gledaju navijači Intera, ali ja ovako kao neki neutralac ne smatram da im je on izbio titulu :D
SimEone je na pocetku bas napadacki igrao sa nebesko plavima i tad sam mislio da je trenercina,medjutim nicim izazvan samo se zadnje 2 sezone vratio na talijanstinu,sto pojma nemam :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 maj 2022, 00:58

delinjo je napisao/la:
09 maj 2022, 00:45
Raonffa je napisao/la:
09 maj 2022, 00:40
delinjo je napisao/la:

SimEone je na pocetku bas napadacki igrao sa nebesko plavima i tad sam mislio da je trenercina,medjutim nicim izazvan samo se zadnje 2 sezone vratio na talijanstinu,sto pojma nemam :mrgreen:
Pa ne znam baš, ne bih se ni sa tim složio.

Inter je među pet najefikasnijih timova (postignuti golovi) u ligama petice na nekom uzorku od 35 utakmica (1-2 utakmice gore-dole, nebitno).

Evo ne bi mi mrsko da pogledam tačno, dijele šesto mjesto sa Leverkusenom po broju postignutih golova u ligama petice. Bayern, Dortmund, PSG, City i Liverpool su timovi ispred njih po broju postignutih golova.

Objektivno svaka od ovih pet ekipa ima mnogo veći napadački potencijal od Intera (možda Dortmund i nema, ali stil igre i liga definitivno kažu drugačije :D), tako da ono što se tiče efikasnosti i napadačke igre, ne bih ni tu plaho atakovao na SimEonea :mrgreen:

U tom segmentu je iza sebe Inter ostavio ozbiljne timove poput Chelseaja, Arsenala, Uniteda, Barce ili Reala. Ne kažem da su neki od ovih timova kvalitetniji od Intera generalno, ali svaki od njih je na svoj način imao potencijal da bude efikasniji od komšija, a ipak nisu jbg.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 09 maj 2022, 03:39

milanist je napisao/la:
08 maj 2022, 11:42
Juventinisimo je napisao/la:
08 maj 2022, 06:22
Verona, na celu sa deklarisanim Juventinom, nasim dragim bratom Tudorom, pomocnikom naseg dragog Pirla, ima da vas preslusa...

Gubite utakmicu, osim ako ne platite, kladionicari Balkana sve to znaju, i imanje na kocku daju..velike mucke i talovi se vec znaju, po netu i sigurnim dojavama se odaju...

Ne treba da placamo nista, dovoljno je samo da imamo srece i to je to, sreca je kljucni faktor :mrgreen:
Ipak ste platili....natjerala vas muka kod 1:0...Tudor vam je makar izbio cenera... :mrgreen:

Gdje su ovi nasi Balkanci sa kladionica?? Niko nista o namjestanju, lopovluku, talovima?? Iz 1 u 2 sa +2 hendikepom, ko je maznuo pare?
Ja sam docuo da je ubaceni Juventino elemenat, nas dragi Tudor, dobio naredbu licno ili ti osobno, od Agnellija da proda utakmicu...sve pise u detalje na mahala.balkan.divizija.com - podforum - sigurne dojave..

Ova Genoa ako opet ostane u ligi, stvarno su najveci nafakasi na planeti.. :crazy:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 09 maj 2022, 07:41

Čuj nafakasi a prodali im utakmicu :kafa:
Il Club più titolato al mondo!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 09 maj 2022, 08:46

meepo je napisao/la:
07 maj 2022, 18:26
donDondon je napisao/la:
07 maj 2022, 16:14

mozda bi namjestali zbog 6 bodova sl sezone ako ovi ostanu ili zbog nekog igraca otkud znam,da sam znao sto ,kucu bih na jedinicu stavio.
Pa vratite utakmice i pogledajte zadnje napade kako su gubili lopte,voljni moment 0 poena
Tako je druze ti vidis da namjestaju , ali ne vidi FIGC, UEFA, FIFA itd :bow:

Genoa inace ima odlicne igrace , svi se otimaju za njih. Nije cudo sto se bore za opstanak. Sto se tice 6 bodova. Zar ti fkt mislis da u Juventusu razmisljaju kako ce skupiti bodove iduce sezone pa eto dogovaraju se s raspalom Genovom :rol: Znaci Genova ce iduce sezone biti ista mozda i gora sto se tice igrackog kadra a Juventus ce sigurno biti jaci i eto oni se trebaju dogovarati s Genovom da im puste 6 poena :rol:
pa da ne misle kako ce doci do bodova ne bi nikad ni ispadali, i da nije tih raspalih ekipa za koje ti govoris taj juve ne bi nikad bio sila,sta je samo igraca doslo iz malih klubova u juve pa postajali legende kluba.
al sta ti ja pricam vidim da nemas pojma o fudbalu i sportu uopste
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Andrej i 2 gosta.