Nije los taco bell, dobar za probavu. Srat ces k'o foka
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Tek' sad vidim izjavu kretena VP od sinoć, stvarno tužno šta mu se dopušta.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
kad smo bezmud narod, samo znamo sopstenja pisatibaboedindzeko09 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 13:50Tek' sad vidim izjavu kretena VP od sinoć, stvarno tužno šta mu se dopušta.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
K. Š. je isti kao i njegove bošnjačke pudlice,
koje ga sada pljuju također
koje ga sada pljuju također

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- VivaLaStella
- Kontakt:
pa ajde prekosutra u rajvosaSlobodas je napisao/la: ↑15 okt 2024, 14:55kad smo bezmud narod, samo znamo sopstenja pisatibaboedindzeko09 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 13:50Tek' sad vidim izjavu kretena VP od sinoć, stvarno tužno šta mu se dopušta.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Da hoće neko ovu raspalu državu sravniti sa zemljom.Šesnaestogodišnja djevojka izgubila je život u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon što je pretrpjela teške komplikacije tokom stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu
Šupak se ko zadnja pizda krije.

Zna li se jesu li uspjeli uhvatit hakera sto im javlja da su bombe postavljene?

Jesu, ja mislim. Nakon opsežne istrage

Pozz momci, zna li neko koliko se oporezuju freelanceri u BiH?
Je li to 10% ili 18%?
Npr ako neko zaradi 2000KM preko freelancinga u BiH, ono što treba uraditi je otići u poreznu upravu svog grada sa papirom koji dokazuje koliko je zaradio i platit taj postotak?
Najbolje ako neko zna iz ličnog iskustva.
Hvala vam.
Je li to 10% ili 18%?
Npr ako neko zaradi 2000KM preko freelancinga u BiH, ono što treba uraditi je otići u poreznu upravu svog grada sa papirom koji dokazuje koliko je zaradio i platit taj postotak?
Hvala vam.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
11%, a to ustvari izađe na 14% jer 4% ide na doprinos za zdravstveno osiguranje.Zaniolo2 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 19:54Pozz momci, zna li neko koliko se oporezuju freelanceri u BiH?
Je li to 10% ili 18%?
Hvala vam.
Treba ti AMS-1035 obrazac, imaš ga na netu. Ako prvi put plaćaš, onda ti treba i ugovor sa poslodavcem/osobom koja te plaća, pored uplatnica i obrazca.
Je li se mijenja nešto ako se freelanca za nekog iz inostranstva, recimo poslodavac je iz Njemačke?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 20:3211%, a to ustvari izađe na 14% jer 4% ide na doprinos za zdravstveno osiguranje.Zaniolo2 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 19:54Pozz momci, zna li neko koliko se oporezuju freelanceri u BiH?
Je li to 10% ili 18%?
Hvala vam.
Treba ti AMS-1035 obrazac, imaš ga na netu. Ako prvi put plaćaš, onda ti treba i ugovor sa poslodavcem/osobom koja te plaća, pored uplatnica i obrazca.
I kako ide to ako ta osoba ima već zaposlenje od 8h gdje je i zdravstveno i penziono osigurana? Da li i onda plaća i to zdravstveno kao freelancer iako je već zdravstveno osigurana?
Hvala ti puno.

Zadnja izmjena: Zaniolo2, dana/u 15 okt 2024, 20:41, ukupno mijenjano 1 put.
- numanumaye22
- Kontakt:
Samo nek se ne puca
X ljudi mi je reklo da je bilo rahatnije u ratu, druzenje i to
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Dok god je EU ide ovako jednostavno, kako sam čuo kada se radi za poslodavca iz USA ili iz nekih azijskih zemalja npr. bude malo komplikovanije i traže više jer tamo nema PDV sistema pa znaju/mogu peglati.Zaniolo2 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 20:41Je li se mijenja nešto ako se freelanca za nekog iz inostranstva, recimo poslodavac je iz Njemačke?
I kako ide to ako ta osoba ima već zaposlenje od 8h gdje je i zdravstveno i penziono osigurana? Da li i onda plaća i to zdravstveno kao freelancer iako je već zdravstveno osigurana?
Hvala ti puno.![]()
Nema veze ako je osoba već zdravstveno osigurana, zakon je nažalost tako nakaradan da se mora platiti taj doprinos za zoFBiH, iako tim plaćanjem ne ostvaruješ pravo na zdravstveno osiguranje ako ga nemaš

- numanumaye22
- Kontakt:
Najjace je kad sam placao porez i zdravstveno koje nisam imao dok sam dole frilanserio. 

Jedan od razloga zašto si otišao u zagrljaj omraženoj dijaspori.numanumaye22 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 20:56Najjace je kad sam placao porez i zdravstveno koje nisam imao dok sam dole frilanserio.![]()
Nemoj bukvalno shvatiti, znaš šta želim reći.
Jesi srao po njima na početku korone i ismijavao njihovo zaustavljanje na granici i smještanje u nekakve privatne/kolektivne centre.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- akisarajevo92
- Kontakt:
jel kod nas sigurno limit do 150e i ne placa se carina
da znam za Temu, ovu prvu narudzbu sam gledao da ne prelazi 50e, ali tako je u Srbiji, kod nas u i u HRV bi trebalo biti 150e
kontao sad razdvajati ali nema potrebe ako je 150
da znam za Temu, ovu prvu narudzbu sam gledao da ne prelazi 50e, ali tako je u Srbiji, kod nas u i u HRV bi trebalo biti 150e
Don't believe the hype.
300 KM sedmicno sa ukljucenom postarinom tj cijena proizvoda + postarina ….akisarajevo92 je napisao/la: ↑15 okt 2024, 21:45jel kod nas sigurno limit do 150e i ne placa se carina
I found freedom. Losing all hope was freedom.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.