Beduin je napisao/la:Pa prije godinu-dvije je Manchester zaradio preko 40mil u LE, tad je Roma u sesnaestini finala zaradila preko 14mil, a svake godine se malo podizu primanja. Ja sam onako pausalno stavio cifru od 20mil, mada kad bi dosli do polufinala tu bi bila ta cifra, jos dodaj tv prava i prodaju ulaznica i eto ti fine cifre. E sad ne znam ima li kakvih dodatnih para od sponzora, oglasavanja i tih fazona.
Mislim da su ti u te cifre uračunata i ta TV prava i karte i sve ostalo, sami nagradni fondovi za ovo takmičenje su smiješni. Mislim da pobjednik ne dobije više od 10 mil eura.
Al' nije ni bitno, uglavnom ja tu EL vidim kao takmičenje koje te samo yebe i stvara ti dodatni umor, a ne možeš ga osvojiti nikako, jer se uvijek nađe neka kvalitetnija ekipa tu. Možda sama grupna faza EL nije loša gdje timovi poput Milana, obično, i sa rezervnom postavom mogu obezbijediti nokaut fazu al' onda nokaut faza krene kada se lomi liga, dobiješ zeznutog protivnika, da ti je da igraš onda na svim frontovima i na kraju na svim popušiš.
Eto takva je nama situacija bila prošle godine, htjeli sve, a na kraju nismo ništa.
A pogotovo kada govorimo o Milanu, mi nemamo tu širinu u igračkom kadru da možemo izvesti drugu postavu, pa čak ni protiv prosječnih europskih ekipa, tako da je tu EL zaista vidim kao nepotrebno zamaranje ekipe.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"