Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Leao je pogurao sinoć ka pobjedi. Svaka čast Tonaliju za golove, ali ovaj većinu posla odradi.
Pioli ako osvoji, a blizu je, osvojio je sa desnim krilima, Salemakers, Messias i eto Kastiljeho. Kapa do poda.
Pioli ako osvoji, a blizu je, osvojio je sa desnim krilima, Salemakers, Messias i eto Kastiljeho. Kapa do poda.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Neko napisa ranije, milan igra sa rasterecenim ekipama, atalanta definitivno nije rasterecena, bori se za evropu a to je njima, vrlo, vrlo bitno (kome nije).
Da, definitivno da ekipe koje se bore za opstanak, iz nekog razloga polude zadnja 3,4 kola, ne znam sta su radili prethodnih 35. Od jednom venezia sposobna zabiti 4 gola, ili evo u ovom kolu niko od zadnja 4 nije izgubio. To je u italiji specijalitet, jos samo fale oni iksevi po 1,70
Atalanata ispod nivoa svojih zadnjih sezona, ali i dalje u samom vrhu kada je gostujuca tabela u pitanju.
Bice to pravi okrsaj, i kako sada stvari stoje, za titulu 99%.
Zanimljivo je da su prve 3 ekipe primile 31 gol, pa nije ni juventus daleko sa 33 gola.
Ali, tabela clean sheet-ova je ipak trunku drugacija:
Milan 16
Inter 14
Napoli 15 (ovo je za mene šok)
Juventus 13.
Bez obzira na interovih 14 postignutih golova vise od milana, milan je ipak sa boljom kontrolom utakmica dosao do pole pozicije.
Da li je u pitanju vece iskustvo trenera, ili ipak samo splet okolnosti i niz sitnih detalja u pojedinim utakmicama.
Jer razlika na tabeli je premala da bi se jasno ocjenilo sta je "prevagnulo".
Naravno, komentarisem samo tu pole poziciju, a trka je itekako duga, 6 bodova je u igri.
Da, definitivno da ekipe koje se bore za opstanak, iz nekog razloga polude zadnja 3,4 kola, ne znam sta su radili prethodnih 35. Od jednom venezia sposobna zabiti 4 gola, ili evo u ovom kolu niko od zadnja 4 nije izgubio. To je u italiji specijalitet, jos samo fale oni iksevi po 1,70

Atalanata ispod nivoa svojih zadnjih sezona, ali i dalje u samom vrhu kada je gostujuca tabela u pitanju.
Bice to pravi okrsaj, i kako sada stvari stoje, za titulu 99%.
Zanimljivo je da su prve 3 ekipe primile 31 gol, pa nije ni juventus daleko sa 33 gola.
Ali, tabela clean sheet-ova je ipak trunku drugacija:
Milan 16
Inter 14
Napoli 15 (ovo je za mene šok)
Juventus 13.
Bez obzira na interovih 14 postignutih golova vise od milana, milan je ipak sa boljom kontrolom utakmica dosao do pole pozicije.
Da li je u pitanju vece iskustvo trenera, ili ipak samo splet okolnosti i niz sitnih detalja u pojedinim utakmicama.
Naravno, komentarisem samo tu pole poziciju, a trka je itekako duga, 6 bodova je u igri.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Možda nije za najveće domete ali trenutno je bitan igrač i zato je tu. Uostalom ja nabrojah 6-7 igrača a ti se uhvatio Calabrie.Bobadilla je napisao/la: ↑09 maj 2022, 00:31Daj ba brate budi realan, jel stvarno mislis da je Calabria igrač za velike domete?Romagnoli13 je napisao/la: ↑08 maj 2022, 22:57Mike, Theo, Tomori, Kalulu, Bennacer, Leao, Tonali, Calabria, jezgra tima je odlična i sa ogromnim prostorom za napredak. Još 4-5 dobrih poteza na ljetnoj pijaci i Milan će biti puno jači nego ove sezone. Uostalim timski duh je nešto što ovu ekipu gura naprijed. Uvjeren sam da bi poginuli jedan za drugog.
A od kvarteta koji će u LPa, Milan je vjerovatno u najboljoj poziciji. No, o tome ćemo ljetos.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- Beduin
- Kontakt:
S obzirom na Interov znatno kvalitetniji igracki roster u odnosu na Milan, rekao bih da je Pioli prevagnuo u korist Milana i trenutne pozicije na tabeli.dinoo je napisao/la: ↑09 maj 2022, 09:23
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pa jedna od hipoteza je definitivno i treneri.Beduin je napisao/la: ↑09 maj 2022, 19:21S obzirom na Interov znatno kvalitetniji igracki roster u odnosu na Milan, rekao bih da je Pioli prevagnuo u korist Milana i trenutne pozicije na tabeli.dinoo je napisao/la: ↑09 maj 2022, 09:23
Ali kako god htio pioliu dodati to "nesto", osim godina provedenih na raznim trenerskim klupama, nema nista drugo, ama bas nista u karijeri.
Inzaghi, mladji, sa druge strane sa jednim prosjecnim laziom radio dobar posao. Nije bljesak, 5 sezona, cak i kup i super kup....
Pioli vjerovatno neka luda hemija sa igracima...
- OldFashioned
- Kontakt:
Pioli je gdje god radio uvijek težio da bude blizak sa igračima da prije svega razvije odnos čovjek-čovjek, da ih upozna pa tek onda sve vezano za najbitniju sporednu stvar na svijetu. Zbog toga ga igrači obožavaju, a ovaj trenutni roster je upio njegove ideje i uzvratio mu ljubav na najbolji mogući način, rezultatima na terenu. Naravno, ima tu mnogoooo podcijenjenog utjecaja Zlatana.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Klopp za siromasne.
Ali ko zna, salu na stranu, u takvom jednom ambijentu, a danas svi znaju igrati, ko zna sta je moguce.
Uz te neke eventualne pare, koheziju, spirit, par pojacanja....ko zna sta ceka rosonere u narednih 3-5 godina.
Ali ko zna, salu na stranu, u takvom jednom ambijentu, a danas svi znaju igrati, ko zna sta je moguce.
Uz te neke eventualne pare, koheziju, spirit, par pojacanja....ko zna sta ceka rosonere u narednih 3-5 godina.
Pioli je Anceloti za Max-a 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Ovo zadnje sto si napisao, pratim Milan preko 30 godina i ne sjećam se da sam ranije primjetio ovakvu koheziju menadžmenta, trenera i igrača.dinoo je napisao/la: ↑09 maj 2022, 19:28Pa jedna od hipoteza je definitivno i treneri.Beduin je napisao/la: ↑09 maj 2022, 19:21S obzirom na Interov znatno kvalitetniji igracki roster u odnosu na Milan, rekao bih da je Pioli prevagnuo u korist Milana i trenutne pozicije na tabeli.dinoo je napisao/la: ↑09 maj 2022, 09:23
Ali kako god htio pioliu dodati to "nesto", osim godina provedenih na raznim trenerskim klupama, nema nista drugo, ama bas nista u karijeri.
Inzaghi, mladji, sa druge strane sa jednim prosjecnim laziom radio dobar posao. Nije bljesak, 5 sezona, cak i kup i super kup....
Pioli vjerovatno neka luda hemija sa igracima...
Il Club più titolato al mondo!
Nikad nije ni imao priliku da mirno vodi ekipu i slaze je onako kako zeli. Sjecam se prije godinu dana kad sam govorio kako je pravi izbor za Milan i da je krivac za ovo danas, a prošle godine dosta ovih hejtera je govorilo da je odradio svoje i nema kapacitet za dalje.
Al djaba mu sve kad nije nivo Ancelotija.
Al djaba mu sve kad nije nivo Ancelotija.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Zar ga mozes braniti, pao si mi u ocima

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- OldFashioned
- Kontakt:

Kako je igrao onaj Euro do povrede, fantastičan igrač!!!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Pa to sam i ja prvobitno rekao

Polahko jos je rano za proslavu titule - Dzeko je vec u sudijskoj nadoknadi osvajao titulu - ne bi me iznenadilo da se Tonali oklizne u presudnom trenutku, ali u svakom slucaju Poli je trenutno jedan od najboljih strucnjak koji radi u Seri A -bolji od Alegrija sigurno
Sport90 je napisao/la: ↑11 maj 2022, 08:44Polahko jos je rano za proslavu titule - Dzeko je vec u sudijskoj nadoknadi osvajao titulu - ne bi me iznenadilo da se Tonali oklizne u presudnom trenutku, ali u svakom slucaju Poli je trenutno jedan od najboljih strucnjak koji radi u Seri A -bolji od Alegrija sigurno

- OldFashioned
- Kontakt:
Problem od Massima biti bolji.
Trenutno korisnika/ca: sirBobbyMoore i 1 gost.